Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za AApocketza pitam te ljudski mozes li da objasnis ko jest alfa i omega, a isto i forumase?

(matvej 24:30)(otkrivenje 1:7;8,22:13,1:17,18)

30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.Ovde se radi o isusu.

7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.Ovde se radi o isusu.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.Ovde se radi o isusu.

13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.Ovde se radi o isusu.

17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti. 7,18 stih ovde se radi o isusu.

(Isaija 48:12)
12 Čuj me, Jakove i Izrailju, kog ja pozvah: ja sam prvi, ja sam i poslednji.Ovde se fradi o isusu.

(rim 11:36) 36 Jer je od Njega i kroz Njega i u Njemu sve. Njemu slava vavek. Amin.Ovde se radi o isusu.

(jovan 1:3)3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo. Ovde se jasno radi o isusu.

(1 kor 8:6 ) Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
u 1 kor 8:6)ti je odgovor na elohime.
Otac nije ni rodjen ni stvoren da bi bio pocetak i svrsetak tj alfa i omega, negovom voljom kroz sina je sve pocelo zato je sin pocetak i svrsetak.

Otac je uvek postojao i nije alfa i omega (Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.)( jovan 1:1 )U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.) (otkr 19:30)13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.)

Tvrdim da je isus alfa i omega I on je moj bog i sazdatelj koji nas sozda u ime oca.Dali si sad zadovoljan?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja tebi jedno kratko i jednostavno pitanje a ti imaš odgovor ili nemaš odgovor? znaš ili neznaš??

Samo pametnom jednom dosta! i onome što nije svatio da se njega pita, rećimo kao što si ti dragi moj gerakules.

"ja još uvek strpljivo čekam da mi ti odgovoriš: Šta ti kažeš ko je Isus?"

I naravno šta je Isus Tomi? Kome se Toma klanjao da ga obožava a nije bio ukoren? koga je to Toma vidio i ostao živ?

Neki ovde KAŽU da Boga niko nije vidio nikad i ostao živ! a ti šta ti KAŽEŠ?

kome se to Simon Petar kao grešan čovek na kolenima klanjao da bi ga obožavao?

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]AApocketz, ako budeš upotrbljavao veliki font, postovi će ti ubuduće biti brisani!Upotreba velikog fonta nije dozvoljena Pravilnikom Foruma.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[WARNING]AApocketz, ako budeš upotrbljavao veliki font, postovi će ti ubuduće biti brisani!Upotreba velikog fonta nije dozvoljena Pravilnikom Foruma.[/WARNING]

Aha dragi moj Jurivako a dali se to odnosi i na ostalu tvoju braću ili samo na AApocketz-a??

Hajd budi toliko ljubazan pa postiraj gde to piše u pravilima foruma da se ne sme koristiti veliki fonti i ta tablica sa krejolama?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Aha dragi moj Jurivako a dali se to odnosi i na ostalu tvoju braću ili samo na AApocketz-a??

Hajd budi toliko ljubazan pa postiraj gde to piše u pravilima foruma da se ne sme koristiti veliki fonti i ta tablica sa krejolama?
Ovo se ne odnosi samao na tebe nego na sve, ali ti to najviše radiš, pa sam te zato opomenuo. Pravilnik imaš u top temama na ovom PF, pa pogledaj sam. A, i inače ti je dužnost da se upoznaš sa Pravilnikom Foruma.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
AApocketz vec si se i uredniku smucio a i meni da znas pletes tu carape, a broj noge kupca neznas.

Tebi su svi krivi koji nepriznaju neistine koje iznosis.

i svi koji nepriznaju jehovu a ti dobro znas da to nije ime boga.

Dodato posle 3 Sati 49 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Urednice vidis da je van sebe jer je i tebe je strpao u bratstvo trojstva govori da si nas brat, odlepio je nas AApocketz 100% nemoj mu zameriti.
Takve treba zaliti i podati im maramicu da brisu suze jer shvati nikome nije lako kad istina pece oci, toliko je obnevideo da je ateistu sravnjao s trojstvom, a mi smo srecni sto smo dobili brata a da ti sam nisi ni zanao. brate ti ces u penziju pre vremena i pobeleces od nas gore nego snesko belic. VELIKI POZDRAV ZA UREDNIKA.

Dodato posle 10 Sati 41 minuta:

Za AApocketza i njegovu bracu JS-ke

Danima izbegavas ovaj post #166 i tvoja braca jos jednom objasnite ga.

A kako ovo objasnjavas, ovde se radi o isusu, a vi ste postavili ime jehova, objasni kad je jehova u novom zavetu bio na zemlji.

Evo ti tvoj novi svet sami sebi skacete u zube.

E pa JS sad ste pukli evo dokaza iz biblije "NOVI SVET" samo vi ste slepi i nevidite, zato sto ste pod diktatom kule strazare.

(isaija 40:3)

3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“

(matvej 3:3)
3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘“

A evo sta pise u ostalim biblijama :

3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.

( isaija 40:3)kumranski pr.
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: ‘Раш чис -
ти те пут Господу! Поравнајте кроз пусту зем -
љу стазу нашем Богу!

(matvej 3:1-3)Kumranski PR.

3 У те дане дође Јован Крститељ,* тумач
Све тог писма, у Јудејску пустињу, 2 и рече:
„Вратите се вери, јер царство небеско само
што није дошло.” 3 Да се испуне речи про -
ро ка Исаије: „Глас се чу у пустињи који ка -
же: ‘Окрените се Господу. Раскрчите у пус -
ти њи ста зу Богу нашем’.”*

Dodato posle 5 minuta:

A mi svi znamo ko je nama dosao, i koga i kome je cistio stazu nas krstitelj jovan, nasemu gospodu, i bogu isusu hristu (JHVH)

Dodato posle 10 minuta:

I jovan je taj koji donosi vest o isusu hristu, TJ JHVH TAJ isti koji bese kod avraama u poseti, da, da, dragi moji citajte (1 mojsija ) celu glavu pa cete videti.(jovan 1:6,7,14,15,23,27)

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.

(Malahija 3:1) 1 Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.

Dodato posle 18 Sati 13 minuta:

Ja cekam da mi JS, razjasne ove stihove koje sam postavio.

Dodato posle 4 minuta:

Postavio tripo 41 na postu #167.

Неће ти они то никада разјаснити, па њихов превод је имао мноштво преправки док је нису прилагодили својим учењима. Али није ни то битно колико догма о Исусу створењу, стављање Исуса на стуб итд.

Dodato posle 3 minuta:

ponavljam!!!! post #151.

Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.

I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.

Dodato posle 9 minuta:
Copy

KAKO DA POSMATRAMO HRISTA
Ali kako da posmatramo Hrista? ‐ Onako kako se otkrio svetu, prema svedočanstvu koje je
dao o sebi. U predivnom govoru, koji je zabeležen u 5. poglavlju Jovanovog jevanđelja, Isus
kaže: „Jer kao što Otac vaskrsava mrtve i oživljava, tako i Sin oživljava one koje hoće. Otac
ne sudi nikome, nego je sav sud dao Sinu, da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca. Ko ne
poštuje Sina ‐ ne poštuje ni Oca koji ga je poslao“ (Jv 5,21‐23).
Hristu je poverena najuzvišenija služba, naime služba Sudije. On mora da primi istu čast
koja pripada Bogu Ocu, i to iz tog razloga što je i On sam Bog. O ovome omiljeni učenik daje
sledeće svedočanstvo: „U početku beše Reč, i ta Reč beše u Boga, i Bog beše Reč“ (Jv 1,1). Da
ova božanska Reč nije niko drugi, do Isus Hristos, dokazuje 14. stih: „I Reč postade telo i useli
se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od
Oca.“

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Molim JS da mi odgovore na ove stihove!!!

E pa JS sad evo dokaza iz biblije "NOVI SVET" samo vi ste slepi i nevidite, zato sto ste pod diktatom kule strazare.

3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“

3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘“

A evo sta pise u ostalim biblijama :

3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.

( isaija 40:3)kumranski pr.
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: ‘Раш чис -
ти те пут Господу! Поравнајте кроз пусту зем -
љу стазу нашем Богу!

(matvej 3:1-3)Kumranski PR.

3 У те дане дође Јован Крститељ,* тумач
Све тог писма, у Јудејску пустињу, 2 и рече:
„Вратите се вери, јер царство небеско само
што није дошло.” 3 Да се испуне речи про -
ро ка Исаије: „Глас се чу у пустињи који ка -
же: ‘Окрените се Господу. Раскрчите у пус -
ти њи ста зу Богу нашем’.”*

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Voleo bi da mi JS, objasne post #197 tim sto se ne odazivate vi samo potvrdjujete, to da niste od boga i gospoda nasega a od djavola.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
~ Kako obožavaoci Božijeg imena prepravljaju Bibliju?! (1) ~

Pri kraju patmoske 'Apokalipse', veličanstvene Hristove objave koja slikovitim jezikm prikazuje završne krucijalno-kataklizmičke dogadjaje Posletka, Sveti Jedan upozorava: "Svedočim svakom ko sluša proročke reči ove knjige: ako im ko dometne nešto, na toga će Bog navaliti Zla napisana u ovoj knjizi." (22:18). - Verujući da su i ostali biblijski spisi Božije otkrovenje i apsolutna inspiracija, Raselovi svedoci važenje ovog Hristovog ukaza prenose na celu Bibliju. Oni koji smatraju da se do Istine može doći samo slušanjem i čitanjem biblijske reči neće sebi priznati da su oni prvi ti koji po svom ljudskom nahodjenju, prema svojoj duhovno-spoznajnoj ograničenosti, mnogo toga domeću Božijoj reči i onome što se vodi kao 'Božija reč'. Tako su u svome rogobatnom modernizovanom engleskom prevodu novozavetnih manuskripta (na kome su njihovi 'stručnjaci' počeli da rade još od 1950. god.), prevodu koji oni zovu New World Translation, Božije ime 'Jehova' ubacili 237 puta. Medjutim u sačuvanim brojnim kodeksima, manuskriptima i fragmentima 'Novog zaveta' nigde ne susrećemo zapisano ime 'Jehova'.

Raselovi svedoci koji osudjuju i odbacuju idolatriju vezanu za tradiciju, kultne svetkovine i relikvije, i sami nisu imuni na nju: uz Četveroslovlje (JHVH), uz Božije ime zapisano kao Tetragrammaton, obožavaju i Bibliju, svoju organizaciju, nekadašnje njene lidere i svoje 'rukovodeće telo' u Bruklinu, čije izmišljotine i ljudska tumačenja slepački prihvataju kao 'Božiju reč'. Umesto da obožavaju Živog Boga Raselovi svedoci se ropski i nekritički klanjaju proizvoljnostima koje plasira njihovo bruklinsko 'rukovodeće telo'.

Pogrešan pristup svetosti i nerazumevanje Druge Zapovesti date preko Mojsija (u kojoj se poziva da se ne zloupotrebljava Božije ime), u starom Izraelu dovelo je do toga da se gotovo potpuno isključi Božije ime, odnosno da se supstituciono piše i izgovara. U starim rukopisima Septuaginte, grčkog prevoda hebrejskih spisa za potrebe aleksandrijskih Jevreja, Božije ime je se ispisivalo feničanskom ortografijom. U novozavetnim apografima i manuskriptima Božije ime, Četveroslovlje, ime koje je dobilo karakter ideograma, pisano je i prevodjeno je pronominalno: kao Kiris ('Gospod'). Tobožnji 'Jehovini svedoci' dali su sebi pravo da gotovo svugde gde u novozavetnim tekstovima stoji 'Kirios', a dati termin se vezuje za Boga Oca, u svome diletanskom i manipulativnom prevodu 'Novi svet' ubace ime 'Jehova'.

Raselovim svedoci, koji se pozivaju na sveto ime 'Jehova', neće da vide njegovo istinsko duhovno značenje. Ne shvatajući da to nije zemaljsko i hebrejsko ime, već duhovno i Nebesko, ne shvatajući da se ono stoga etimološki ne može raščlanjavati (kao što npr. raščlanjujemo ime Bogoljub na 'Bog' i 'ljubav'), oni su proizvoljno izmiksovali da 'Jehova' znači 'on prouzrokuje da postane'. stvarno značenje imena Jehova dato je u 'Knjizi Izlaska' - Eje ašer ehje - Ja sam (Onaj) Koji Jesam." Dakle, značenje Božijeg imena ukazuje na Boga kao na večno Jestestvo, večno Postojanje, na Stvarnost Koja je Bila, Koja Jeste i Koja će Biti, na Gospodstvo koje je Početak i Svršetak, Ishodište i Utočište Svemu.

>>
Aurora Aurea
10.10.2004., 22:20

~ Kako obožavaoci Božijeg imena prepravljaju Bibliju?! (2) ~

Raselovi svedoci duboko su ubedjeni da Boga proslavljaju i veličaju tako što Njegovo ime, poput kakve hindu-mantre, neprestano drže na jeziku, tako što ga neprestano izgovaraju, najčešće bez odjeka, jer u svome srcu ne nose Silu Duha Svetog, Duha Sile. Gde god se u Bibliji pominje termin 'ime' (hebr.: šem), oni to bukvalno tumače, ne shvatajući da je 'ime' vrlo često i simbol za Božiji Zakon Ljubavi, Zakon Života, Zakon Pravednosti koji čestiti uzorno žive i revnosno ostvaruju. Kada npr. Isus u molitvi zajedništva iznosi "Neka se sveti Ime Tvoje", On time prevashodno misli na Očev Zakon: Ime Božije, Zakon Božije se sveti i proslavlja tako što se ostvaruje, tako što se sve preduzima sa svešću da ono što učinimo bližnjemu učinili smo i Hristu, Njegovom sveprisutnom Duhu. U Svojoj prvosvešteničkoj molitvi na poslednjoj večeri Gospod ukazuje: "Objavio sam Ime Tvoje onim ljudima koje si mi dao od sveta." (Jovan, 17:6) - Hrist je taj koji je Božiji Zakon objavio u mnogim fasetama i produbio Deset Zapovesti datih preko Mojsija.

Duh Života preko proroka Joela ukazuje: "Svi koji prizivaju Ime Jehovino biće spašeni." - Mi prizivamo u svoj život Jehovino Ime, Jehovin Zakon, tako što prihvatamo Zapovesti Života, tako što ih ostvarujemo, tako što druge podstičemo na zakonito, sveto življenje. Gospod Ljubavi jasno ukazuje da oni koji Ga samo na rečima prizivaju a ne ostvaruju Njegove Zapovesti, ne prizivaju Ga u svoj život, ne mogu imati udela u slavnom zajedništvu sa Njim: "Neće svi koji Mi govore 'Gospode, Gospode' ući u Carstvo Nebesko, nego oni koji izvršavaju volju Oca Mojega Koji je na Nebu." - U prahrišćanstvu sve je radjeno u Ime Isusa Hrista: od isceljivanja, do okupljanja i krštavanja. - Poznato je da su Raselovi svedoci i od svetog krštenja napravili cirkus, 'krštavajući' svoje zavedene aspirante u kupaćim gaćicama i to ne u Isusovo Ime, već u ime Oca, Sina i Duhom vodjene organizacije!

Odbijajući za sebe naziv 'raseliti', te na izvestan način pokušavajući da se distanciraju od problematičnog Rasela, 'ozbiljni istraživači Biblije' (nastali 1913. godine fuzijom Raselovih pristalica i društva 'Narodnih propovednika'), prozvali su se 26. jula 1931. godine na medjunarodnom sastanku održanom u Kolumbusu (Ohajo, USA) 'Jehovini svedoci'. U biblijskim tekstovima, Božiji služitelji, proroci i apostoli, nazivaju se često i 'svedocima'. U svojoj nadmenosti Raselovi sledbenici, drvo bez životnog soka, zamišljavaju da takva odredba i njima odgovara, da se mnogi afirmativni biblijski ukazi zapravo na 'njih' odnose.

Za apostole i Božije ljude se kaže da su svedoci jer je kroz njih živo delao Duh Istine i Duh proroštva, jer su sledeći Hrista i Božiji Zakon bili očevidci Hristove slave i Božijih čudesa, jer su uzeli udela u delima koja su proslavljivala Božiji Zakon i Boga Stvoritelja. Božiji svedok je onaj koji trpi kao pravednik za Božiju slavu, koji je našao Istinu u sebi, u kome je Hrist vaskrsao. Kako može biti Jehovin svedok ko ne priznaje da se Gospod može videti očima očišćene duše, očima unutarnjeg čoveka? Iako se u biblijskim spisima na mnoga mesta ukazuje kako su pravednici razgovarali sa Bogom i gledali Ga licem u lice, iako Isus u Besedi na Gori kaže da će čisti srcem gledati Boga (Matej, 22:4), Raselovi sledbenici ipak svedoče da je Bog 'nevidljiv' i zamišljavaju da neće ni videti njihove falsifikate i prevare koje čine. (Dakako da je Bog kao sveti, sušti impersonalni Duh nevidljiv, dakako da je i Bog Otac za čovekovo oko nevidljiv, ali za prosvetljeno duhovno oko Očev lik je dostižan. Reći da je Bog apsolutno nevidljiv, isto je kao reći da On uopšte 'ne postoji'.) Sve što ne razumu Raselovi svedoci proglašavaju 'nevidljivim' i 'simboličkim'. Pa tako pored 'nevidljivog Boga' imaju i 'nevidljiv' Hristov Dolazak... Koliki i koji je to apsurd: Hristovi svedoci svedoče o onome što su videli i čuli, a novi 'Božiji' svedoci svedoče o 'nevidljivom' Bogu, o Bogu koga nisu ni videli ni čuli ...

Samo duhovno nesavršenima i onima koji priznaju samo materiju kao 'stvarnost', koji duhovno podredjuju materijalnome, Božiji glas i Božiji lik su nedostupni. Onaj ko uči o 'nevidljivom' i 'nedostupnom' Bogu, pokazuje da njegov ugruvan razum stoji na liniji ateizma, sadukejskog pogleda na život.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gericu
tek sada videh tvoje pitanje
A kako ovo objasnjavas, ovde se radi o isusu, a vi ste postavili ime jehova, objasni kad je jehova u novom zavetu bio na zemlji.
Isaija 40:3
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.(DK)
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! (Novi svet JS)
3 Glas viče: Pripravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte u stepi stazu Bogu našemu.(prevod stvarnost)
Ako se u hebrejskom spominje Jehova,normalno je i da se tako cita.
U cemu je tvoj problem?
Matej 3:3
3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove (DK)

U svakom slucaju zanimljiv stih.Pokusacu da ti ga pojednostavim.Ovde se za Jovana Krstitelja kaze da je on Jovan Krstitelj SAMO GLAS nekoga ko vise u pustinji,dok se na drugom mestu isto za Jovana Krstitelja kaze da je "On je Ilija koji ce doci"prema Mateju 11:14
Mozda ti najbolje razjasni stih iz
Jovan 1:23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

Da ne sirimo temu Jovan krstitelj, predstavlja samo Isusov glas ,koji je trebao i radi na pripravljanju puta za Jehovu svog Boga.
I ne siri vise taj govor mrznje vec prihvati argumente ili daj kontraargumente,ucestvuj u raspravi argumentima,a ne mrznjom.

Natrag