AApocketz u cemu je problem gde je argument na ovaj post?
Za AApocketza pitam te ljudski mozes li da objasnis ko jest alfa i omega, a isto i forumase?
(matvej 24:30)(otkrivenje 1:7;8,22:13,1:17,18)
30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.Ovde se radi o isusu.
7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.Ovde se radi o isusu.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.Ovde se radi o isusu.
13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.Ovde se radi o isusu.
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti. 7,18 stih ovde se radi o isusu.
(Isaija 48:12)
12 Čuj me, Jakove i Izrailju, kog ja pozvah: ja sam prvi, ja sam i poslednji.Ovde se fradi o isusu.
(rim 11:36) 36 Jer je od Njega i kroz Njega i u Njemu sve. Njemu slava vavek. Amin.Ovde se radi o isusu.
(jovan 1:3)3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo. Ovde se jasno radi o isusu.
(1 kor 8:6 ) Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
u 1 kor 8:6)ti je odgovor na elohime.
Otac nije ni rodjen ni stvoren da bi bio pocetak i svrsetak tj alfa i omega, negovom voljom kroz sina je sve pocelo zato je sin pocetak i svrsetak.
Otac je uvek postojao i nije alfa i omega (Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.)( jovan 1:1 )U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.) (otkr 19:30)13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.)
Tvrdim da je isus alfa i omega I on je moj bog i sazdatelj koji nas sozda u ime oca.Dali si sad zadovoljan?
A na ovaj?
Za AApocketza i njegovu bracu JS-ke
Danima izbegavas ovaj post #166 i tvoja braca jos jednom objasnite ga.
A kako ovo objasnjavas, ovde se radi o isusu, a vi ste postavili ime jehova, objasni kad je jehova u novom zavetu bio na zemlji.
Evo ti tvoj novi svet sami sebi skacete u zube.
E pa JS sad ste pukli evo dokaza iz biblije "NOVI SVET" samo vi ste slepi i nevidite, zato sto ste pod diktatom kule strazare.
(
isaija 40:3)
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“
(
matvej 3:3)
3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘“
A evo sta pise u ostalim biblijama :
(isaija 40:3)
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.
(matvej 3:3)
3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.
( isaija 40:3)kumranski pr.
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: ‘Раш чис -
ти те пут Господу! Поравнајте кроз пусту зем -
љу стазу нашем Богу!
(matvej 3:1-3)Kumranski PR.
3 У те дане дође Јован Крститељ,* тумач
Све тог писма, у Јудејску пустињу, 2 и рече:
„Вратите се вери, јер царство небеско само
што није дошло.” 3 Да се испуне речи про -
ро ка Исаије: „Глас се чу у пустињи који ка -
же: ‘Окрените се Господу. Раскрчите у пус -
ти њи ста зу Богу нашем’.”*
Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
A mi svi znamo ko je nama dosao, i koga i kome je cistio stazu nas krstitelj jovan, nasemu gospodu, i bogu isusu hristu (
JHVH)
Dodato posle 10 minuta:
I jovan je taj koji donosi vest o isusu hristu, TJ JHVH TAJ isti koji bese kod avraama u poseti, da, da, dragi moji citajte (1 mojsija ) celu glavu pa cete videti.(jovan 1:6,7,14,15,23,27)
6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.
23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.
27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.
(Malahija 3:1) 1 Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Dodato posle 18 Sati 13 minuta:
Ja cekam da mi JS, razjasne ove stihove koje sam postavio.
Dodato posle 4 minuta:
Postavio tripo 41 na postu #167.
Неће ти они то никада разјаснити, па њихов превод је имао мноштво преправки док је нису прилагодили својим учењима. Али није ни то битно колико догма о Исусу створењу, стављање Исуса на стуб итд.
Dodato posle 3 minuta:
ponavljam!!!! post #151.
Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.
I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.
Dodato posle 9 minuta:
Copy
KAKO DA POSMATRAMO HRISTA
Ali kako da posmatramo Hrista? ‐ Onako kako se otkrio svetu, prema svedočanstvu koje je
dao o sebi. U predivnom govoru, koji je zabeležen u 5. poglavlju Jovanovog jevanđelja, Isus
kaže: „Jer kao što Otac vaskrsava mrtve i oživljava, tako i Sin oživljava one koje hoće. Otac
ne sudi nikome, nego je sav sud dao Sinu, da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca. Ko ne
poštuje Sina ‐ ne poštuje ni Oca koji ga je poslao“ (Jv 5,21‐23).
Hristu je poverena najuzvišenija služba, naime služba Sudije. On mora da primi istu čast
koja pripada Bogu Ocu, i to iz tog razloga što je i On sam Bog. O ovome omiljeni učenik daje
sledeće svedočanstvo: „U početku beše Reč, i ta Reč beše u Boga, i Bog beše Reč“ (Jv 1,1). Da
ova božanska Reč nije niko drugi, do Isus Hristos, dokazuje 14. stih: „I Reč postade telo i useli
se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od
Oca.“
Dodato posle 29 minuta:
za gericu
tek sada videh tvoje pitanje
A kako ovo objasnjavas, ovde se radi o isusu, a vi ste postavili ime jehova, objasni kad je jehova u novom zavetu bio na zemlji.
Isaija 40:3
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.(DK)
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! (Novi svet JS)
3 Glas viče: Pripravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte u stepi stazu Bogu našemu.(prevod stvarnost)
Ako se u hebrejskom spominje Jehova,normalno je i da se tako cita.
U cemu je tvoj problem?
Matej 3:3
3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove (DK)
U svakom slucaju zanimljiv stih.Pokusacu da ti ga pojednostavim.Ovde se za Jovana Krstitelja kaze da je on Jovan Krstitelj SAMO GLAS nekoga ko vise u pustinji,dok se na drugom mestu isto za Jovana Krstitelja kaze da je "On je Ilija koji ce doci"prema Mateju 11:14
Mozda ti najbolje razjasni stih iz
Jovan 1:23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.
Da ne sirimo temu Jovan krstitelj, predstavlja samo Isusov glas ,koji je trebao i radi na pripravljanju puta za Jehovu svog Boga.
I ne siri vise taj govor mrznje vec prihvati argumente ili daj kontraargumente,ucestvuj u raspravi argumentima,a ne mrznjom.
Risko ne kolaci oci nego procitaj (jovan 1:6) nema tu glasa a bog ga je poslao za svecdocanstvo!!!
(
isaija 40:3)
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“
(
matvej 3:3)
3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘“
A evo sta pise u ostalim biblijama :
(isaija 40:3)
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.
(matvej 3:3)
3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.
( isaija 40:3)kumranski pr.
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: ‘Раш чис -
ти те пут Господу! Поравнајте кроз пусту зем -
љу стазу нашем Богу!
(matvej 3:1-3)Kumranski PR.
3 У те дане дође Јован Крститељ,* тумач
Све тог писма, у Јудејску пустињу, 2 и рече:
„Вратите се вери, јер царство небеско само
што није дошло.” 3 Да се испуне речи про -
ро ка Исаије: „Глас се чу у пустињи који ка -
же: ‘Окрените се Господу. Раскрчите у пус -
ти њи ста зу Богу нашем’.”*
Mal. 3:1, Mt. 3:3, Mk. 1:3, Lk. 1:76, Lk. 3:4, Lk. 7:27, Jn. 1:23
(jovan 1:27) on je onaj sto ce doci posle mene a ne jehova!!!
27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.
Ovo treba da naucis jednom za svagda a ne da slusas svoje jevreomassone,koji su i ubili i razapeli Hristosa;
(((((((dela 4:10-12)
10 Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevom da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kog vi raspeste, kog Bog podiže iz mrtvih, stoji ovaj pred vama zdrav.
11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.
Svaki onaj koji razume ovo,, on je hriscanin a ko ovo nerazume on je antihrist.
))))))