Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Lagao si dragi moj pod nikom poelbuster da u Novi Svet piše "od vrata do vrata!"

Lagao si pod nikom gerakules da u Otkrivenje 1, 7-9 nigde nije reč o JEHOVI.

A zabunjeni ti brat tripo 41 citira REČ da: Boga niko nije vidio nikad a potom LAŽE sebe i ostale kada KAŽE da je Toma vido Boga, da se Toma klanjao svemogućem BOGU, da ga svevišnji Bog nije za to ukorio i da je ostao živ.

Hajd LAŽITE dragi moji da to niste LAGALI! :) i neka oni što čitaju forum sami prosude o kakvim karakterima se ovde radi.

Dobri ste vi ljudi i pošteni! ali zavedeni od LAŽNE crkvene teologije i kada se uljudite i obećate da nećete više lagati onda ćemo nastaviti diskusiju.

Kao što rekoh ,neka ljudi pročitaju moje postove pa neka sami odluče kome će verovati.
Sada bih imao jednu molbu.Kao što znaš ,korišćenje duplih nikova je na forumu zabranjeno.
Učini dobro delo i prijavi mene lažljivog administatoru.Time ćeš rešiti mnoge probleme.
Dokazaćeš da sam podla lažljiva protuva kojoj ne treba verovati i mene će trajno banovati.
Administrator vidi naše IP adrese i može da ustanovi u kojoj zemlji živim.
Postoji IP tracer i lako može da se vidi iz kog mesta se javljam.
Mislim da je pošteno ili nemoj nikada više da me optužuješ za dupliranje naloga.
I ovom slučaju glavni admin može da nam pomogne.
Za sve ostalo ,Bibliju u ruke i proveravajte tačnost mojih postova.
Ja ni jednog momenta nisam ponudio neki dokaz koji nije iz Biblije,niti sam se oslanjao na bilo koju pravoslavnu knjigu.
Time mislim da sam odgovorio na tvoju optužbu da sam zaveden lažnom crkvenom teologijom.
Što se diskusije tiče...odavno mi ne diskutujemo ,na mnoge moje postove si odgovarao samo da su laž ili si ih jednostavno ignorisao.
To nije diskusija :)
Evo primera na temi JS sam postavio nedavno,ali ti nije palo na pamet da odgovoriš:http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-80.html#post692182

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Da ja se slazem stobom brate poelbuster ja mu isto sve citiram iz biblije, a on stalno vi citate crkvene pravoslavne knjige.
I nikad neodgovara na fakte ni on ni ostali JS-ci uvek ignorisu.

Vec se odavno zna da ste vi JS-ci lazni proroci ceo svet zna za ta lazna svedocanstva zato vas i teraju s vrata.

Jer isus kaza ako je prorok od boga sto kaze i zbude se to je istiniti prorok akoli kaze i ne zbude se to je prorok djavola.

Vi tvrdite da ste bogom izabrani narod a bozanstvo hrista ne priznajete, a ja tvrdim da niste, da jeste morali bi da imate ove znakove:
(marko 16:15-18)
15 I reče im: Idite po svemu svetu i propovedite jevanđelje svakom stvorenju.
16 Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.

17 A znaci onima koji veruju biće ovi: imenom mojim izgoniće đavole; govoriće novim jezicima;

18 Uzimaće zmije u ruke, ako i smrtno šta popiju, neće im nauditi; na bolesnike metaće ruke, i ozdravljaće.

Kad budete imali ove znake prvi cu doci k vama.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Jeli prijatelju AApocketz jel i ovo crkveno ucenje citaj:

(1 petrova 4:14,16)

14 Ако вам се ругају
због Христовог имена, срећни сте, јер Дух
славе, Дух Божји, почива на вама.

16 Али ако страда
зато што је хришћанин, нека се не стиди,
него нека слави Бога носећи то име.
(2 petrova 1:21,1-3)
21 Јер
пророчанство никада није било изречено
људ ском вољом, него су људи говорили ре -
чи које су долазиле од Бога, како их је Свети
Дух водио.
1Међутим, у народу је било и лажних про-
рока, као што ће и међу вама бити лажних
учитеља. Они ће неприметно увести разорне
јереси и одрећи ће се Господара који их је
откупио, и тако на себе навући брзу про-
паст. 2 И многи ће се повести за њиховим
бесра мним делима и због њих ће се погрдно
говорити о путу истине. 3 И у свом ће вас
лакомству искоришћавати лажљивим речи-
ма. Али осуда која им је давно изречена не
касни и њихова пропаст не дрема.

A vi ste prorokovali lazno tj knjizevno i ne od duha svetoga.

I nepriznate duha svetoga.

Lepo kaze 1 stih odrekli ste se gospodara koji vas je odkupio.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Sta smo lagali ajde pokazi stihove da vidimo sta tamo pise.

Postavio AApocketz:

postavio gerakules:

Otkrivenje 1, 7-9

7 Ево, долази с облацима и видеће га свако
око, чак и они који су га проболи. И због ње -
га ће проплакати сва земаљска племена. Да,
амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега”,* говори Господ
Бог, „Онај који јесте и који је био и који до -
лази, Свемоћни.”
9 Ја, Јован, ваш брат, који као Исусов
след беник делим с вама невољу и царство и
истрајност, доспео сам на острво звано Пат -
мос јер сам говорио о Богу и сведочио за
Исуса.
(matvej 24:30)
30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.

Gde je ovde jehova?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Molim, uljudite komunikaciju! Nisu dozvoljene uvrede bilo koje vrste.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Sta smo lagali ajde pokazi stihove da vidimo sta tamo pise.

Postavio AApocketz:

postavio gerakules:

Otkrivenje 1, 7-9

7 Ево, долази с облацима и видеће га свако
око, чак и они који су га проболи. И због ње -
га ће проплакати сва земаљска племена. Да,
амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега”,* говори Господ
Бог, „Онај који јесте и који је био и који до -
лази, Свемоћни.”
9 Ја, Јован, ваш брат, који као Исусов
след беник делим с вама невољу и царство и
истрајност, доспео сам на острво звано Пат -
мос јер сам говорио о Богу и сведочио за
Исуса.

Gde je ovde jehova?

Idi nazad i nađi post u koji sam to svima vama obijasnio! onda copy paste i kvari šta možeš kvatiti.

Vidi ti čak nesmeš da mi kažeš ni ko je tebi Isus Hristos još manje poverenje imaš u crkvenu teologiju po pitanju "Šta je Isus Tomi"?
Hajd razbij i odvrati ljude od JEHOVE potkopavajuću mi REČ.

Dragi moj drugi put kada ti neko nešto postira a ti dobro obrati pažnju, prvo pročitaj pa onda razmisli i ako misliš da si kadar kvariti pokvari.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

http://serbianforum.org/religija/16...ehovinih-svedoka-novi-svet-18.html#post697059

Dragi moj evo tebi da se ja ponavljam, jer meni je to drago i veoma rado radim! IZ ZADOVOLJSTVA, nisam kao što su ovde neki.

Hajde kvari ako smeš šta pokvariti.

I ne zaboravi da ja još uvek strpljivo čekam da mi ti odgovoriš: Šta ti kažeš ko je Isus?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
postavio AApocketz

1)NE! dragi moj to nije CRVENA NAUKA! ta vaša crkva nema ništa zajedničo sa ovim šta ti tu pišeš.

2)Ta tvoja crkva vas naučava da da se klanjate tvorevini a ne tvoritelju.
Da ne dajete Bogu BOŽIJE! i od istine njegove da pravite LAŽ zbog crvenih običaja.

odgovara gerakules

1)pa sad si sam priznao da nemam nista s crkvom, to su stihovi iz kumranskog prevoda za one koji hrista boga odbacuju, forumasi mogu da provere.

2)dokazi da je isus tvorevina.

za urednika
koje vredjanje ja nisam primetio.Ali u svakom slucaju bicu oprezniji hvala na upozorenju urednice.

Dodato posle 4 minuta:

A zasto nisi postavio i matveja 24:30 nisi ga video a.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
postavio AApocketz

1)NE! dragi moj to nije CRVENA NAUKA! ta vaša crkva nema ništa zajedničo sa ovim šta ti tu pišeš.

Da ne dajete Bogu BOŽIJE! i od istine njegove da pravite LAŽ zbog crvenih običaja.

odgovara gerakules

1)pa sad si sam priznao da nemam nista s crkvom, to su stihovi iz kumranskog prevoda za one koji hrista boga odbacuju, forumasi mogu da provere.

za urednika
koje vredjanje ja nisam primetio.Ali u svakom slucaju bicu oprezniji hvala na upozorenju urednice.

Dodato posle 4 minuta:

Ništa ti dragi moj nemaš zajedničko sa kumranskim prevodima!
Ti si taj što od Isusa praviš LAŽU i ne poštuješ onu REČ koja mu je data da govori! ne poštuješ poslatog ne poštuješ ni onoga koji je Isusa poslao. Huliš na kumranske prevode, na JEHOVIN sveti duh i od Isusa praviš sramotu a od njegovog evanđelja ti dragi moj praviš ruglo.

Čitaš li ti šta ja tebi pišem? nije mnogo kako ti pišeš i nije da sam sebe kontradiktiram kako ti os sebe radiš.

Još jednom:
Šta ti kažeš "KO JE ISUS" i šta je Isus Tomi?

Da vidimo sa kakvim karakterima mi forumaši imamo ovde posla (ili se ti stidiš tog zvaničnog crkvenog stava??)

Dodato posle 15 minuta:

postavio AApocketz

odgovara gerakules

za urednika

Dodato posle 4 minuta:

Dragi moj gerakules šta hoćeš reći sa Matej 24,30

Hoćeš reći da jedan Hristov sledbenik ima ELOHIME mnoštva sa značenjem jednine GOSPODA sa tri glave? ili

Da je Toma vidio Boga, da nije bio ukoren ili ostao živ?

Dragi moj obijasni mi šta to tebi nije jasno iz Mateja 24,30 a ako ja znam budi siguran da ću i tebi reći. Neću od tebe sakriti istinu koja spašava da bi bio prav pred Bogom našim i pred Ocem našim JEHOVOM.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Sta je stobom covece ja svo vremae podizem ime i iznosim pravdu o isusu. I ja postujem upravo (REC) jer je ona bila u boga i postala je bogom.
koju laz ja iznosim ako su stihovi iz biblije laz za tebe onda stvarno nesto nije uredu stobom.

A matvej je uporedjenje sa otkrivenjem da se radi o isusu a ne o jehovi.

Sto se tice kumrana ne svedoci nesto dali imam ili nemam veze ako nemas dokaza ili ti to iz navike svedocis tako.

Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
67
upamtite jedan je bog i njegovo carstvo je veliko...obmane i zacarane oci od strane djavola i njegovih obozavatelja krivo i lose utice na ljude.

Veliki Dana se primice...a gospod je spreman da uradi volju svoju

Natrag