Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
"the Word was with the Deity and the Word was deity"
"and the Word was with the Divinity and the Word was divine"

"and the Word was with God and the word was god"

SUMMARY Trinitarians try to claim that John is telling us "Jesus was God" by identity and as we have shown this is most certainly not the case. John was telling us the Son of God had the nature of deity because he was with the Deity, that is, "God" who is to be understood here as the Father. Because they are caught in this dilemma here, Trinitarians will then further claim that having the nature of "God" therefore makes one God by identity, that is, "what" you are by nature makes you "who" you are by identity. We will easily demonstrate elsewhere in a separate article why this is a false premise. But for now all we need to see is that John meant, "and the Word was god/deity/divine" and is not identifying Jesus as "God."
Notes:
1. Trinitarians often employ this deceptive maneuver and few people catch it. They claim that if Jesus is "God" but not "the God" then he is another god and therefore a false god since there is only one true God. But this is a deception because we are not talking about identity here but nature. It is not a question of two gods but a question of whether more than one person can have the nature of deity. It is true that Jesus is not the one true God and would indeed be a false God but it is also true he is also not a false god either just as it is true that Eve is not the true Adam but she is indeed adam. It is simply a subtle game of letters.

Key Points
1. The brilliant theologian Origen and respected Trinitarian scholars today indicate the presence or absence of the definite article in John 1:1 is significant and is present in the first instance of theos and not at the other for a reason. Although Trinitarians scholars acknowledge this, Trinitarian translators and apologists continue to mistranslate John 1:1 anyway and mislead uninformed readers.
2. The presence of the definite article in John 1:1 indicates the word theos in the first instance is used in a quantitative sense (referring to "that" person or "who" the Word was with) and the absence of the definite article in the second instance indicates that the word "theos is used in a qualitative sense (referring to "what" the Word was).
3. If John had indeed used the definite article in the second instance he would have been telling us that the Word was "the God" in the same sense that we would say "God was the Word" which would mean that only the Word was God and no one else. Trinitarian scholars admit this to be the case and the absence of the definite article is required to indicate the Word was something that God also was.
4. John is telling us that the Word was divine or that the Word was deity or "the Word was god" where all three translations intend the same sense. The capital 'G' is extremely misleading as it suggestively invites English readers, accustomed to English capitalization conventions, to assume John is telling us "who" the Word was which is most definitely not the case, and such translations violently do injustice to truth.

Pitanja za trinitance
Ako je trojstvo biblijsko naučavanje, zašto prepravljate pisma?

Kako je ime jednog istinitog Boga? (Jovan 17,3)

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Kako je ime jednog istinitog Boga? (Jovan 17,3)

Ja ti stavih ime!!!! a akosi ti slep pa ga nevidis, to je tvoj problem, za nas nema drugog imena osim Hristovog zapamti to,

evo da ti ponovim gradivo i da znas ja na tvom mestu nikada nebih izasao na forum tj srbija forum,zasto ? zato sto svaki srbin koji ne prizna Isusa nije srbin!!!!!

evo ti ime Boga, ime Boga je u njegovom Sinu, ko neprizna Sina za Boga on ne prizna ni Oca!!!

Voleo bih da znam kakav cete lazni argument da date protiv ovog neoborivog stiha tj bozje reci?

(dela 10:43)
43 Za ovo svedoče svi proroci da će imenom Njegovim primiti oproštenje greha svi koji Ga veruju.
12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.
(mat 28:19)

19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,

(dela 8:16)

16 Jer još ni na jednog ne beše došao, nego behu samo kršteni u ime Gospoda Isusa.

u cije ime krsteni???

A u cije ime se krstite vi?

U ime jehove i sina i duha organizacije!!!

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Vi ste prosto prevaranti,antihristi.sinovi pogibije,lazni svedoci,vukovi u jagnjecoj kozi,prekrojaci bozje reci,fariseji i sadukeji novog vremena kojim nije stalo do Boga i Gospoda nasega Isusa Hrista.Koji je platio krvlju svojom za otkup nasih dusa pred ocem,zato i nema drugog imena pod nebom, osim Isusovog, jer on je nas spasitelj i nema drugog.

Daj dokaze na srpskom jeziku a ne na engleskom ovo je srbija fforum a ne englis fforum.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Ja ti stavih ime!!!! a akosi ti slep pa ga nevidis, to je tvoj problem, za nas nema drugog imena osim Hristovog zapamti to,

evo da ti ponovim gradivo i da znas ja na tvom mestu nikada nebih izasao na forum tj srbija forum,zasto ? zato sto svaki srbin koji ne prizna Isusa nije srbin!!!!!

evo ti ime Boga, ime Boga je u njegovom Sinu, ko neprizna Sina za Boga on ne prizna ni Oca!!!

Voleo bih da znam kakav cete lazni argument da date protiv ovog neoborivog stiha tj bozje reci?

43 Za ovo svedoče svi proroci da će imenom Njegovim primiti oproštenje greha svi koji Ga veruju.

16 Jer još ni na jednog ne beše došao, nego behu samo kršteni u ime Gospoda Isusa.

u cije ime krsteni???

Dodato posle 7 minuta:

Vi ste prosto prevaranti,antihristi.sinovi pogibije,lazni svedoci,vukovi u jagnjecoj kozi,prekrojaci bozje reci,fariseji i sadukeji novog vremena kojim nije stalo do Boga i Gospoda nasega Isusa Hrista.Koji je platio krvlju svojom za otkup nasih dusa pred ocem,zato i nema drugog imena pod nebom, osim Isusovog, jer on je nas spasitelj i nema drugog.

Daj dokaze na srpskom jeziku a ne na engleskom ovo je srbija fforum a ne englis fforum.

Bolje ti nauci engleski i lepo ponasanje nego da siris nacionalizam i mrznju.
Na Google pise da je dodato pismu u vezi krstenja steta sto ne znas engleski, pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

u cije ime krsteni???

Dodato posle 7 minuta:

Dragi moj zar ti ne bi bilo bolje odgovoriti na postavljena pitanja umesto napada paranoje i nekulture?

Da te potsetim da još čekam komentare i odgovore na pitanja.

Ako je trojstvo biblijsko naučavanje, zašto prepravljate pisma?
Zašto u Matej 28,19 dodali trojstvo kada to u ranim spisima trojstva nema?
Ako Isus nije jedan istiniti Bog, ko je?
Koje ime Srbin priziva da bi se spasio?

Molim frustracije na stranu, obijasni šta si ovde napisao: nije stalo do Boga i Gospoda nasega Isusa Hrista.Koji je platio krvlju svojom za otkup nasih dusa pred ocem,zato i nema drugog imena pod nebom, osim Isusovog, jer on je nas spasitelj i nema drugog.

Dodato posle 9 Sati 8 minuta:

Dragi moj gerakules izvini što se ubacujem u vaš razgovor.

26:15 And I said, Who art thou, Master? And he said, I am
SonName.gif
whom thou persecutest.

Ko si ti? ja("Yehoshua"/Jehoshua, contracted to "Joshua") taj koga ti proganjaš
26:16 But rise, and stand upon thy feet: for I have appeared unto thee for this purpose, to make thee a minister and a witness both of these things which thou hast seen, and of those things in the which I will appear unto thee;
Nego ustani i stani na svoje noge, jer sam ti se javio sa ovom svrhom, da i ti svedočiš obe stvari koje si vidio i o onim stvarima koje će ti se javiti
26:17 Delivering thee from the people, and from the Gentiles, unto whom now I send thee,
26:18 To open their eyes, and to turn them from darkness to light, and from the power of Satan unto
HisName.gif
, that they may receive forgiveness of sins, and inheritance among them which are sanctified by faith that is in me.

Da im otvoriš oči da se obrate od tame k vidjelu i od oblasti sotonine k JHWH, da prime oproštenje grijeha i dostojanstvo među osvećenima vjerom mojom "po veri koja je u mene"
26:19 Whereupon, O king Agrippa, I was not disobedient unto the heavenly vision:
Nisam bio nepokoran nebeskom viđenju
26:20 But shewed first unto them of Damascus, and at Jerusalem, and throughout all the coasts of Judaea, and then to the Gentiles, that they should repent and turn to
HisName.gif
, and do works meet for repentance.

Pokazao im u Damasku,Jerusalimu i po svim obalama Judeje, "I POGANIMA" da treba da se pokaju i obrate
26:21 For these causes the Jews caught me in the temple, and went about to kill me.
Ovo je uzrok zašto me Jevreji uhvatili u hramu gde sam otišao da me ubiju
26:22 Having therefore obtained help of
HisName.gif
, I continue unto this day, witnessing both to small and great, saying none other things than those which the prophets and Moses did say should come:

Zbog toga dobio pomoć od JHWH, ja sam nastavio do današnjeg dana svedočiti i malima i velikima govoreći ništa druge stvari do onih koje proroci i Mojsije govorili da treba da dođe

2424 IēsoúsJesus, the transliteration of the Hebrew term, 3091 /Lṓt ("Yehoshua"/Jehoshua, contracted to "Joshua") which means "Yahweh saves" (or "Yahweh is salvation").
"Jesus Christ" is properly "Jesus the Christ." "Jesus" (2424 /Iēsoús) is His human name, as the incarnate, eternal Son of God (Mt 1:21,25, see also Lk 1:31) – the Christ, the divine Messiah (the second Person of the holy Trinity).
[Christ (His title) means "the Anointed One" (the eternal pre-incarnate, Logos, Jn 1:1-18).]

Dragi moj gerakules budi ljubazan pa mi ti pokaži odakle ti ta nauka da vi ste samo Isusovi svedoci (i ničiji više) ja iz ovih stihova takvu nauku ne vidim.

Dakle konkretno šta ti tu vidiš a ja i ostali nismo videli niti svatili?

Dodato posle 10 minuta:

Dali isto tako ovaj "TITEL" znači i kada se rodi dete, sin nam se dade i naziva se Bog višnj u stvari taj tajtel šta je ako nije samo "TITEL"
Boga već imate, tako! ako vam se dade još jedan koliko ih onda imate?? E a ako imate dva Boga sledi i pitanje:
Koji Bog kojemu Bogu glava?

Post 124

Puno pitanja dragi moji ali malo vaših komentara a o odgovorima ni reči, hajde budite ljubazni pa dajte komentar na ovaj post. Sa čim se slažete a sa čim se ne slažete i zašto da se rasčisti ko to prepravlja sveta pisma? pozabavite se onim što je boldovano.

Par pitanja za vas

Šta vama znači Isus a šta Hristos?
Čije ime prizivate da biste se spasli?

Dali je Bogomater vaš posrednik?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Daj batalite vise to sa Jovanom 1:1
stavio sam temu objasnjenje Jovan 1:1,pa piste tamo sve sto mislite.
Takodje o arhandjelu Mihailu i elohimu,duhu,dusi,svetom duhu imate posebne teme.
Ovde neka gospodin Poulbuster pise nesto specificno,a ne da se ponavlja....

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Daj batalite vise to sa Jovanom 1:1
stavio sam temu objasnjenje Jovan 1:1,pa piste tamo sve sto mislite.
Takodje o arhandjelu Mihailu i elohimu,duhu,dusi,svetom duhu imate posebne teme.
Ovde neka gospodin Poulbuster pise nesto specificno,a ne da se ponavlja....

Potpuno se slažem sa tvojim predlogom zato evo pozivam gerakulesa, Poelbustera i gospođu Niki(dal da pišem gospođa velikim ili malim slovom?) dakle pozivam sektaše da ovde citiraju taj stih o krštavanju. Da vodimo debatu oko biblijske nauke u čije ime se jedan Hristov sledbenik treba krstiti.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Bolje ti nauci engleski i lepo ponasanje nego da siris nacionalizam i mrznju.
Na Google pise da je dodato pismu u vezi krstenja steta sto ne znas engleski, pozdrav.

Ka o sto rekoh ja ne znam engleski i necu da ga ucim meni su dosta,srpski,grcki,ruski i svedski!!!ako nisi znao mi se zovemo sloveni bas zbog toga sto znamo slovo, i najvise smo obrazovani po slovu, tj gramaticki, a ne engleski tj latin, je naj neobrazovaniji gramaticki jezik na svetu ,zato je i najlaksi za ucenje.

A krstenje je je od i za Gospoda Isusa Hrista, isus je rekao krstite se dakle ovako u ime( Oca i Sina i Svetoga Duha ) daj mi protiv argument da u bibliji pise drugacije.Pa onda mi se javi englezu moj.

Dodato posle 17 minuta:

А Исус рече му: љуби Господа Бога својега свијем срцем својијем, и свом душом својом, и свом мисли својом.

ο δε ιησους εφη αυτω αγαπησεις κυριον τον θεον σου εν ολη καρδια σου και εν ολη ψυχη σου και εν ολη τη διανοια σου

αυτη εστιν πρωτη και μεγαλη εντολη

Ово је прва и највећа заповијест.

δευτερα δε ομοια αυτη αγαπησεις τον πλησιον σου ως σεαυτον

А друга је као и ова: љуби ближњега својега као самога себе.

εν ταυταις ταις δυσιν εντολαις ολος ο νομος και οι προφηται κρεμανται

О овима двјема заповијестима виси сав закон и пророци.

Eto malo prouci grcki original sa pod prevodom pa mi se javi.

Dodato posle 10 minuta:

Potpuno se slažem sa tvojim predlogom zato evo pozivam gerakulesa, Poelbustera i gospođu Niki(dal da pišem gospođa velikim ili malim slovom?) dakle pozivam sektaše da ovde citiraju taj stih o krštavanju. Da vodimo debatu oko biblijske nauke u čije ime se jedan Hristov sledbenik treba krstiti.

Vi s vasim ponasanjem samo jos vise dokazujete da niste hriscani ,a antihristi ,kad ste na vrbovanju nevinih dusa,manji ste od makovog zrna, dok ne s vrbujete ne biblijsko,obrazovanog coveka. Opet ste poceli da se ponasate bezobrazno moracu da vam postavim nekoliko vaspitnih postova !!!

neoborivih fotosa,video materijala,i vasih licno odstampanih zurnala kule strazare!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Ka o sto rekoh ja ne znam engleski i necu da ga ucim meni su dosta,srpski,grcki,ruski i svedski!!!ako nisi znao mi se zovemo sloveni bas zbog toga sto znamo slovo, i najvise smo obrazovani po slovu, tj gramaticki, a ne engleski tj latin, je naj neobrazovaniji gramaticki jezik na svetu ,zato je i najlaksi za ucenje.

A krstenje je je od i za Gospoda Isusa Hrista, isus je rekao krstite se dakle ovako u ime( Oca i Sina i Svetoga Duha ) daj mi protiv argument da u bibliji pise drugacije.Pa onda mi se javi englezu moj.

Dodato posle 17 minuta:

А Исус рече му: љуби Господа Бога својега свијем срцем својијем, и свом душом својом, и свом мисли својом.

ο δε ιησους εφη αυτω αγαπησεις κυριον τον θεον σου εν ολη καρδια σου και εν ολη ψυχη σου και εν ολη τη διανοια σου

αυτη εστιν πρωτη και μεγαλη εντολη

Ово је прва и највећа заповијест.

δευτερα δε ομοια αυτη αγαπησεις τον πλησιον σου ως σεαυτον

А друга је као и ова: љуби ближњега својега као самога себе.

εν ταυταις ταις δυσιν εντολαις ολος ο νομος και οι προφηται κρεμανται

О овима двјема заповијестима виси сав закон и пророци.

Eto malo prouci grcki original sa pod prevodom pa mi se javi.

Dodato posle 10 minuta:

Vi s vasim ponasanjem samo jos vise dokazujete da niste hriscani ,a antihristi ,kad ste na vrbovanju nevinih dusa,manji ste od makovog zrna, dok ne s vrbujete ne biblijsko,obrazovanog coveka. Opet ste poceli da se ponasate bezobrazno moracu da vam postavim nekoliko vaspitnih postova !!!

neoborivih fotosa,video materijala,i vasih licno odstampanih zurnala kule strazare!!!!!!!!!!!

Nemoj da spamujes forum, tvoja deprimarna emocija prema JS me ne zanima, ja sam vec steko dobro misljenje o JS. Kulturni su, ljubazni i lepo vaspitani sto se recimo za tebe i gospodju Niki ne bi reklo, eto cim ti razdrazljivo i bez unutrasnjg mira sataniziras ljude zaboravi o tvojoj ljubavi. Primetio sam da JS razborito daju odgovore na sva pitanja koja im se postavljaju, bez da vama drze lekcije o vrbovanju naivnih dusa za besplatni rucak, mozes li i ti isto tako uraditi pa da mi navedes koji grcki Biblijski stih naucava da se treba krstiti u imenu Tri Boga?
Dali si ti proverio moj post zasto englezi kazu da su grci preuredili pismo kada su dodali to Trojstvo, budi fin i postiraj stih da ja proucim grcki i naravno to sto zagovaras da bog nije jedan.

Ako moze ja bi nesto da pitam, a ti odgovori da zaradis rucak.
Laze biblija sto pise da je bog jedan a ne tri? navedi koji stih da proverim.
Kazi mi sta Isus kaze kojeg boga trebas voleti? nemoj samo reci Baala jer Google kaze da je to jeres a Wikipedia to podrzava.
Koja je to Isusova prva i najveca zapovest? da uporedim tebe i gospodju Niki sa Isusom.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Sinko ajde idi malo prosetaj ,vec ti rekoh leto je nemoj danas sa tvojom bratijom spamas ovde,dosadni ste ko izgrebama ploca vrtite u krug.Te fore sa kulturum ostavi tamo kad pokucas na vrata kod nekog a mi ovde odlicno znamo kolika je vas kultura u diskutovanju samo kad vas neko razoblici.Mozes da citas riskove postove od ranije da vidis sta je "kultura na nivou".tako da malgu idi prodaj drugima ovde ti slabo ide i tebi i tvojoj bratiji ;)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Uzeo sam nasumce jednu od novih brosura Jehovinih svjedoka, gdje kazu u svojoj brosurici "Slusaj Boga i zivi vjecno", stampano 2011.: Postoji samo jedan pravi Bog. Zove se Jehova. (Psalam 83:18)

Sta kaze Psalam 83:18? Evo:"neka se stide i plase navijek, neka se posrame i neka izginu!" --------- ???????????????????

"Greskica"?

"On je duhovna osoba i zivi na nebu. Zato Ga ne mozemo vidjeti". kazu u toj brosurici. Ispravno.

Onda slijedi: "On nas voli te zeli da da mi violimo njega. Zeli da voliumo druge ljude". (Matej 22:35-40)

Sta u stvari kaze Matej u 22:35-40, da vidimo:
"te ga jedan od njih, ucitelj Zakona, upita s nakanom da ga kusa: 'Ucitelju, koja je najveca zapovijed u Zakonu?' On mu odgoori: 'Ljubi Gospodina Boga svim svojim srcem, svom dusom svojom i pameti svojom' To je najveca i prva zapovijed. Druga je toj jednaka: 'Ljubi biliznjeg svoga kao samoga sebe' O tim dvjema zapovijedima ovisi sav Zakon i proroci"

Da se podsjetimo, ucitelj Zakona je kusao Hrista da li poznaje ono sto je Mojsije rekao ljudima(rijeci koje je Hrist izgovorio potjecu iz "Mojsijevog"zakona).

Ovdje u prvih nekoliko redaka na stranici 6. te brosurice vidimo na djelu "nadahnutog" farizeja, koji iz biblijskih redaka koje sam prepisao zakljucuju:
"On nas voli"

To jeste tacno, ali to ne stoji u onome sto navode u zagradi!

Tamno stoji nesto drugo: Zakon je da mi, ako hocemo zivot, da mi volimo Boga svom snagom srcem i razumom!

Ova zamjena teza je opasnija nego sto vecina covjecanstva moze da zamisli.

Sta dalje kazu, na istoj stranici?

Kazu: "Bog je najprije stvorio jednu mocnu duhovnu osobu, koja je kasnije dobila ime Isus Krist." (ovdje nedostaje pozivanje na pasus iz Pisma, ali ga nije tesko naci jer stoji na pocetku)

Da vidimo sta kaze Pismo:
"U pocetku Bog stvori nebi i zemlju" (Postanak 1:1)

Nema govora o duhovnoj osobi! Kakva je ovo podvala?

Mozemo kasnije nastaviti pisati dalje o greskama koje se nizu jedna za drugom.
Zar ti "nadahnuti" "sveci" ne mogu da kontrolisu ono sto pisu?

I kada se kunu da su nadahnuti Duhom svetim, milsim da lazu. Duh sveti ne laze! Nikada! I zna sve! ne mogu mu se nikada dogoditi greske!

Preispitajte svoju vjeru, da biste zivjeli.

Preispitajte svoju knjigu, da bi vam vjera bila cista.

Pozdravljam vas i zelim da vam Bog podari razuma, a ne duha.

Dodato posle 54 minuta:

Ali da ne bi bila samo kritika, nailazimo na (str.9):
"Sotona nije zelio da Adam i Eva slusaju Jehovu. Posluzio se zmijom kako bi rekao Evi da nece umrijeti ako bude jela plod s tog drveta. Rekao je da ce postati kao Bog. Naravno, Sotona je lagao"

Doduse, Sotona je rekao da ce biti kao bogovi.

Tako je laz o bogo-ljudima uzela mjesto kod zavedenih. Ili laz o bogovima, takodje. Sjetimo se da je Sotona otac lazi!

Dodato posle 2 Sati 3 minuta:

gerakules,
naici ces uskoro na rezultate istrazivanja srucnjaka za genetiku sa vise univerziteta iz kojih ces vidjeti da:
ukoliko si Srbin nacionalno, u tebi ima navise prastarog gena, starijeg od ilirskog, preko 35%. Iza toga sliejdi ilirska 21,25%, p onda slavenska samo 15,3%, iza toga keltska 10,6 %,, pa mongolska 7%, turska, pazi sad, 8%.

Hrvati su najvise Slaveni od svoh ex.YU naroda s procentom od 34 % slavenskog gena!

pri tome Srbi su najizmjesaniji narod iz ex.YU.

Vidi: Sign In

Poslednja izmena:
Natrag