Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za harija
(" On (Jehova) nas voli te zeli da i mi njega volimo" - citat sa str.6.redak 5-6)
Ne znam iz koje ti je to brosurice,i ne znam zasto ti je to "Opasna" recenica???
A koji to Otac ne voli svoju decu i ne zeli da deca vole njega????
Ako ima takvih oceva,onda su oni nenormalni.
imas li ti decu?Zelis li da te tvoja deca vole?
Ja znam veoma dobro da ima mnogo suludih oceva koji ne vole svoju decu,kao i dece koja ne vole svoje oceve.
Rimljanima 5:8
Ali Bog pokazuje svoju ljubav k nama što Hristos još kad bejasmo grešnici umre za nas.
Zasto se sablaznjavati na Bozju ljubav prema nama.Znaci li to da nas Bog voli ,ili pak da nas mrzi???
"potop",ne znam kakve veze ima sa Bozjom ljubavlju prema ljudima,sem prema odredjenoj grupi poslusnih,Noja i njegove porodice.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U publikacijama Jehovinih svedoka nigde nije navedeno ko je preveo njihovu bibliju `Novi svet, vec stoji da je to tajna.
Inace razliciti izvori potvrdjuju da su to bili pripadnici Rimokatolickog reda Jezuita, Jose Marija Bover, i A Markes, a koristili su Jeronimovu Vulgatu.

Smatram da nije problem u biblijskom tekstu, a to kazem iz razloga sto sam ih cesto doktrinalno pobijao i to upravo na osnovu njihovog prevoda biblije.
Kod njih je vise stvar u potpunoj izokrenutosti biblijskog konteksta, i u tome sto nemaju princip da bibliju tumace biblijom, i da se resenje za jedan tekst koji naizgled izgleda nerazumljiv, nalazi u drugom tekstu koji ga objasnjava.
Problem je i u tome sto cesto dodaju procitanom tekstu svoje logicno zakljucivanje, i time pokusavaju svojim licnim razumom da objasne Istine zapisane u Bibliji, umesto da traze od njega Bozansko prosvetljenje da im Duh Sveti objasni tajne sakrivene od postanja sveta.
Samo tako, covek prosvetljenjem Bozjim Duhom moze da razume ove tajne, a pitanje je da li Duh Sveti moze da deluje na nekoga ko smatra da Duh sveti nije lcnost u vidu Bozanskog utesitelja, po reci Gospoda Isusa hrista koji kaze `A KAD DODJE ON DUH SVETI, UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU, JER NECE GOVORITI OD SVOJEGA NEGO CE VAM JAVITI ONO STO CUJE..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Samo tako, covek prosvetljenjem Bozjim Duhom moze da razume ove tajne, a pitanje je da li Duh Sveti moze da deluje na nekoga ko smatra da Duh sveti nije lcnost u vidu Bozanskog utesitelja, po reci Gospoda Isusa hrista koji kaze `A KAD DODJE ON DUH SVETI, UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU, JER NECE GOVORITI OD SVOJEGA NEGO CE VAM JAVITI ONO STO CUJE..

Dragi moj Biblista što nam ti ne kažeš kakav je taj Bog Sveti Duh? naravno da ćeš ti navesti i koji stih da pokažeš kako Biblista sve radi Biblijom i po Bibliji. Nadam se da ti nije to problem već ćeš obijasniti tvoj stav povodom sakrivene tajne od postanka sveta? uostalom zar nisi ti taj što po tvom principu pobiješ doktrinu JS.

Dragi moj pitanje za tebe

Zašto Svevišnji Bog Sveti Duh neće govoriti od njegovoga, neće ili ne može?
Dragi moj od koga će Svemogući Bog Sveti Duh čuti ono što će vam javiti kada ne govori od njegovoga? pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovaj navedeni tekst `A KAD DODJE ON DUH SVETI, UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU, JER NECE GOVORITI OD SVOJEGA NEGO CE VAM JAVITI ONO STO CUJE.. je samo jedan od mnogih koji nedvosmisleno govore o tome da je Duh sveti ( grcki `PARAKLETOS - utesitelj ), zasebna licnost koja ima moc govora, razmisljanja, itd..

Sto se tice tog teksta i pitanja koje si postavio a koje glasi `Zašto Svevišnji Bog Sveti Duh neće govoriti od njegovoga, neće ili ne može?
Dragi moj od koga će Svemogući Bog Sveti Duh čuti ono što će vam javiti kada ne govori od njegovoga?

Odgovor je taj, da ovo znaci da izmedju razlicitih Bozanstava svetog trojstva postoji uzajamna saradnja i savetovanje, i da nijedan clan Bozanskog trojstva ne radi nezavisno u odnosu na drugu licnost.
Duh sveti ima isto Bozansko znanje i mudrost koje poseduju i svi drugi clanovi, odnosno i Otac, i sin, a to potvrdjuje i Bozja rec kada kaze `I NIKO NEZNA STO JE U BOGU OSIM DUHA BOZJEG KOJI ZIVI U NJEMU...
A na jednom mestu Isus kaze obracajuci se svojim ucenicima `SVE STO IMA OTAC MOJE JE, ZATO VAM REKOH DA CE OD MOJEGA UZETI I JAVITI VAMA..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ovaj navedeni tekst `A KAD DODJE ON DUH SVETI, UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU, JER NECE GOVORITI OD SVOJEGA NEGO CE VAM JAVITI ONO STO CUJE.. je samo jedan od mnogih koji nedvosmisleno govore o tome da je Duh sveti ( grcki `PARAKLETOS - utesitelj ), zasebna licnost koja ima moc govora, razmisljanja, itd..

Sto se tice tog teksta i pitanja koje si postavio a koje glasi `Zašto Svevišnji Bog Sveti Duh neće govoriti od njegovoga, neće ili ne može?
Dragi moj od koga će Svemogući Bog Sveti Duh čuti ono što će vam javiti kada ne govori od njegovoga?

Odgovor je taj, da ovo znaci da izmedju razlicitih Bozanstava svetog trojstva postoji uzajamna saradnja i savetovanje, i da nijedan clan Bozanskog trojstva ne radi nezavisno u odnosu na drugu licnost.
Duh sveti ima isto Bozansko znanje i mudrost koje poseduju i svi drugi clanovi, odnosno i Otac, i sin, a to potvrdjuje i Bozja rec kada kaze `I NIKO NEZNA STO JE U BOGU OSIM DUHA BOZJEG KOJI ZIVI U NJEMU...
A na jednom mestu Isus kaze obracajuci se svojim ucenicima `SVE STO IMA OTAC MOJE JE, ZATO VAM REKOH DA CE OD MOJEGA UZETI I JAVITI VAMA..

Hvala na odgovoru dragi moj Dragane, svatio sam tvoj stav. Po tebi Bog je Sveto Trojstvo iz prostog razloga što Bog nije jedan( on kao Bog nije sam zasebna ličnost, sam po sebi) Bog jeste organizacija trojce Bogova koji su u saradnji i ni jedan Bog Svetog Trojsva ništa ne odluči, ništa ne radi, ništa ne deluje niti da govori bilo šta bez konsultacije sa ostalom dvojcom Bogova.
Iz tvog odgovora što sam tu boldovao isto sam svatio da po tvom stavu (Bog) Sveti Duh kao osoba poseduje jednake osobine kao i ostali drugi članovi Svetog Trojsva (ravan je oslaloj dvojci, odnosno jedank je njima) jedino ne svatam kako misliš da Bog Sveti Duh kao član saradnje živi u u njemu? molim da mi do obijasniš važno je za daljnu diskusiju.

Dakle sve što član Božanskog trojstva Bog Otac ima to u stvari nije njegova lična svojina i nije to u njegovoj vlasti, sve to što član(ličnost) Bog Otac ima to u stvari pripada drugoj ličnosti kao članu Svetog Trojstva, dobro a šta je sa članom Bog Sveti Duh? dali on kao član te saradnje Bogova ima nešto u njegovoj vlasti ili nema? Ili zaključak jeste da je samo član ili ličnost Bog Sin vlasnik svega, a da ostale ličnosti ili članovi uzimaju od njega kada i kako im treba?
Već dolazimo do nekog napretka, počinjemo da svatamo zajednicu ličnosti Božanstava Svetog Trojstva, hvala na odgovoru, pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvinjavam se sto je doslo do zabune zbog moje pogresne interpretacije biblijskog teksta koji sam naveo.
Tekst u svojoj pravoj formi glasi `Jer ko od ljudi zna šta je u čovjeku osim duha čovječijega koji živi u njemu? Tako i u Bogu što je niko ne zna osim Duha Božijega. ( 1 poslanica Korincanima 2. 1 ).

Sto se tice takozvane Bozanske imovine, i kome ona pripada, odgovor je sve je zajednicko.

Kada Isus kaze `A KAD DODJE ON DUH SVETI, UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU, JER NECE GOVORITI OD SVOJEGA NEGO CE VAM JAVITI ONO STO CUJE, ON CE OD MOJEGA UZETI I JAVICE VAM, SVE STO IMA OTAC MOJE JE, ZATO VAM REKOH DA CE OD MOJEGA UZETI I JAVITI VAMA.
Tu Isus direktno govori o Bozanskim otkrivenjima i istinama koje je kasnije Duh Bozji imao da otkrije Apostolima, sto se videlo na pedesetnici kada su oni bili krsteni Svetim Duhom, i propovedali okupljenim ljudima istine Jevandjelja, tako da su se mnogi cudili znajuci da su neuki ljudi a da bejahu sa Isusom.

U tom tekstu Isus govori i o svom Bozanskom autoritetu, koji takodje poseduju i Otac i Sveti Duh, odnosno o svojoj jednakosti sa Bogom u pogledu posedobvanja Bozanskog znanja.

Ovde se govori i o ulogama koje tri lica Bozanskog trojstva obavljaju u planu spasenja.
Naime citajuci biblijske spise mozemo videti da u starom zavetu preovladava licnost Boga oca, u novom zavetu licnost Boga sina, i u posthristovskom periodu licnost Boga svetog Duha, mada sustina cele biblije govori o planu spasenja u kome su ove tri licnosti delovale zajedno kao jedan Bog.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljanje istovjetnih postova na više tema![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Izvinjavam se sto je doslo do zabune zbog moje pogresne interpretacije biblijskog teksta koji sam naveo.
Tekst u svojoj pravoj formi glasi `Jer ko od ljudi zna šta je u čovjeku osim duha čovječijega koji živi u njemu? Tako i u Bogu što je niko ne zna osim Duha Božijega. ( 1 poslanica Korincanima 2. 1 ).

Sto se tice takozvane Bozanske imovine, i kome ona pripada, odgovor je sve je zajednicko.

Kada Isus kaze `A KAD DODJE ON DUH SVETI, UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU, JER NECE GOVORITI OD SVOJEGA NEGO CE VAM JAVITI ONO STO CUJE, ON CE OD MOJEGA UZETI I JAVICE VAM, SVE STO IMA OTAC MOJE JE, ZATO VAM REKOH DA CE OD MOJEGA UZETI I JAVITI VAMA.
Tu Isus direktno govori o Bozanskim otkrivenjima i istinama koje je kasnije Duh Bozji imao da otkrije Apostolima, sto se videlo na pedesetnici kada su oni bili krsteni Svetim Duhom, i propovedali okupljenim ljudima istine Jevandjelja, tako da su se mnogi cudili znajuci da su neuki ljudi a da bejahu sa Isusom.

U tom tekstu Isus govori i o svom Bozanskom autoritetu, koji takodje poseduju i Otac i Sveti Duh, odnosno o svojoj jednakosti sa Bogom u pogledu posedobvanja Bozanskog znanja.

Ovde se govori i o ulogama koje tri lica Bozanskog trojstva obavljaju u planu spasenja.
Naime citajuci biblijske spise mozemo videti da u starom zavetu preovladava licnost Boga oca, u novom zavetu licnost Boga sina, i u posthristovskom periodu licnost Boga svetog Duha, mada sustina cele biblije govori o planu spasenja u kome su ove tri licnosti delovale zajedno kao jedan Bog.

To brate podrzavam tvoje opisanje biblije 100%!!!

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Hvala na odgovoru dragi moj Dragane, svatio sam tvoj stav. Po tebi Bog je Sveto Trojstvo iz prostog razloga što Bog nije jedan( on kao Bog nije sam zasebna ličnost, sam po sebi) Bog jeste organizacija trojce Bogova koji su u saradnji i ni jedan Bog Svetog Trojsva ništa ne odluči, ništa ne radi, ništa ne deluje niti da govori bilo šta bez konsultacije sa ostalom dvojcom Bogova.
Iz tvog odgovora što sam tu boldovao isto sam svatio da po tvom stavu (Bog) Sveti Duh kao osoba poseduje jednake osobine kao i ostali drugi članovi Svetog Trojsva (ravan je oslaloj dvojci, odnosno jedank je njima) jedino ne svatam kako misliš da Bog Sveti Duh kao član saradnje živi u u njemu? molim da mi do obijasniš važno je za daljnu diskusiju.

Dakle sve što član Božanskog trojstva Bog Otac ima to u stvari nije njegova lična svojina i nije to u njegovoj vlasti, sve to što član(ličnost) Bog Otac ima to u stvari pripada drugoj ličnosti kao članu Svetog Trojstva, dobro a šta je sa članom Bog Sveti Duh? dali on kao član te saradnje Bogova ima nešto u njegovoj vlasti ili nema? Ili zaključak jeste da je samo član ili ličnost Bog Sin vlasnik svega, a da ostale ličnosti ili članovi uzimaju od njega kada i kako im treba?
Već dolazimo do nekog napretka, počinjemo da svatamo zajednicu ličnosti Božanstava Svetog Trojstva, hvala na odgovoru, pozdrav.

Znas AApocketz pri svom uvazenju k tebi,moram ti reci ne mas ,ne mate niti cete imati argumente protiv nas ortodoksa!!!

Mi znamo vasu tajnu "Staresina" kule strazare tj masonerije!!!

I cak ako se 100g,budemo raspravljali ne mozes nas u bediti da je doktrina JS,a ne Hriscanska u pravu.

U vasoj veri Hrist je nista prosto andjeo, a u nasoj on je Bog!!!

Gde sam dokazao kao niko drugi,drzi se ti i dalje svog jehove, a mi cemo Hrista, pa cemo videti ko ce naslediti carstvo Bozje nasega gospoda Isusa Hrista.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
LJubav je bitna, a ona se ponekad iskazuje i u tome da se kaze istina da bi se spasli oni koji tu istinu ne poznaju...

Pozdrav svim iskrenim svedocima, jer ima i bitnijih tema od toga da li je Isus Bog, i da li je Bozje ime Jehova.
Treba razgovarati o tome sta mi danas mozemo uraditi da pospesimo nasu zajednicu sa Gospodom Isusom Hristom, jer od te zajednice ako je imamo zavisi da li ce mo uopste biti u njegovom carstvu kada dodje da sudi svakom stvorenju.
A ako imamo tu potrebnu zajednicu sa njim, i ako u nama stanuje Bozji Duh, onda ce nas on uputiti na istinu, i pomoci nam da je razumemo i primenimo u svom licnom zivotu.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Gde sam dokazao kao niko drugi,drzi se ti i dalje svog jehove, a mi cemo Hrista, pa cemo videti ko ce naslediti carstvo Bozje nasega gospoda Isusa Hrista

Ko nema Oca nema ni sina! Izvinjavam sto upadam u vas razgovor, pozdrav.

Natrag