VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Slazem se!
Pitanja za tebe.
U kakvu si ti zajednicu sa Bogom Isusom?
Isusovo carstvo cije je? imas koji Biblijski stih da to proverim?
Ko je ovlastio Boga Isusa da bude sudija? pozeljan stih.
Dali smatras da u tebi stanuje Boziji Duh i to je razlog da ti razumes i primenis istinu?
Koje misljenje imas o meni? kada imam mnogo pitanja a i puno pitanja postavljan, dali i u meni stanuje Bog Sveti Duh? pozdrav.
Izvinjavam se tek sam sada video ovo pitanje koje si mi postavio.
Kao prvo, rec Bozju proucavam od 1993 godine.
Moj licni princip je taj, da ne prihvatam nista dok ne ispitam, koliko putem licnog proucavanja same reci, toliko i putem molitve, odnosno ne pitam Gospoda da li je nesto u potpunom skladu sa otkrivenjima njegove reci i njegovog Duha.
A u tom smislu postoje cetiri osnovna filtera kroz koje svaka stvar mora da prodje na putu ove provere.
1. REC BOZJA - Ispitati putem reci da li je odredjena stvar og Boga ili ne,
Sve sto nije u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci i po principu
`TAKO GOVORI GOSPOD, to treba
odbaciti kao laz.
Ipak posto smo mi ljudi ograniceni i ne razumemo najbolje sve pojave koje se desavaju
oko nas, i mozemo na osnovu te
ogranicenosti da donesemo pogresne zakljucke i ako smo ispitali sve putem reci, onda
se primenjuje sledeca faza provere,
a to je:
2. MOLITVA - Iskreno i u srdno traziti od Gospoda da nam on otkrije svojim Duhom da li
je nesto od njega ili ne.
Ono sto se nadovezuje na ovo i spada u sledecu fazu provere je:
3. ISKUSTVO - Ako smo iskreni, Bog ce nam dati iskustveno osvedocenje da li je
odredjena stvar od njega ili ne.
Kao sto znamo Bog se otkriva na nekoliko nacina opisanih i u otkrivenjima njegove
reci, to je upravo kroz svoju rec, kao i
putem sna, vizije, kroz znakove, i glasom Svetoga Duha koji se obraca covekovom
uhu, kao i srcu.
Sledeca i najvaznija faza provere kroz koju i proizlaze sve gore opisane, i bez koje
covek nije siguran, je:
4. ISKUSTVO U SVAKODNEVNOM OPSTENJU I ZAJEDNICI SA BOGOM - Da bi
covek uopste znao da li je nesto od Boga, on
mora imati cvrstu neprekidnu zajednicu sa njim, Sveti Duh mora prebivati u coveku i
usmeravati covekove misli i dela, sto
coveku omogucuje da prepozna da li je nesto od Boga ili ne, jer mu Duh koji je u njemu
to svedoci.
U tom smislu, do danasnjeg dana, imao sam mnostvo istodobnih, ili slicnih iskustava. kojima mi je Gospod svedocio da li je neko misljenje u skladu sa njegovom recju, kao sto rec Bozja i napominje kada kaze `A ON DUH SVETI UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU, I NAPOMENUCE VAM SVE STO VAM REKOH.
Osim toga covek u svom zivotu mora doziveti licnu zajednicu sa Bogom, doziveti Bozansko prosvetljenje njegovim Svetim Duhom, koji ce tako oblikovati ljudske misli, i Duhovnu komponentu covekove licnosti, da ce covek u svakom trenutku znati da li je na pravom putu ili ne.
To je iskustvo koje svaki covek mora doziveti ako zeli da spozna istinu o svim stvarima koje se ticu Boga, Bozje reci, i Duhovnih realnosti koje su u njoj otkrivene..
Mislim da si covek koji istrazuje, a covek koji istrazuje mora u jednom trenutku doci do pune spoznaje Istine, pa neka te Gospod vodi u tome.
Sto se tice pitanja cije je Isusovo carstvo, sledeci tekstovi govore o tome da ono pripada i Bogu ocu i Gospodu Isusu Hristu:
1. Otk. Glava 12
(Knjige Novoga zaveta/Otkrivenje Jovanovo)
... i anđeli njeni zbačeni biše s njom. 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše ...
2. Otk. Glava 11
(Knjige Novoga zaveta/Otkrivenje Jovanovo)
... na nebesima govoreći: Posta carstvo sveta Gospoda našeg i Hrista Njegovog, i carovaće va vek veka. 11:16 I dvadeset i četiri starešine koje seđahu pred Bogom na prestolima svojim, padoše na lica svoja ...
3. 2 Pet. Glava 01
(Knjige Novoga zaveta/Druga poslanica apostola Petra)
... izbor utvrdite; jer čineći ovo nećete pogrešiti nikad; 1:11 Jer vam se tako obilno dopusti ulazak u večno carstvo Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. 1:12 Zato se neću oleniti opominjati vam jednako ...
4. Jevr. Glava 12
(Knjige Novoga zaveta/Jevrejima poslanica)
... nego i nebo. 12:27 A što veli: još jednom, pokazuje da će se ukinuti ono što se pomiče, kao stvoreno, da ostane ono što se ne pomiče. 12:28 Zato, primajući carstvo nepokolebano, da imamo blagodat kojom ...
5. Kol. Glava 01
(Knjige Novoga zaveta/Kološanima poslanica)
... tamne, i premesti nas u carstvo Sina ljubavi svoje, 1:14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha; 1:15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari. 1:16 Jer ...
6. Jovan Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Sveto Jevanđelje po Jovanu)
... može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se? 3:5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije. 3:6 Šta je rođeno od tela, telo je; ...
7. Luka Glava 23
(Knjige Novoga zaveta/Sveto Jevanđelje po Luki)
... kad dođeš u carstvo svoje. 23:43 I reče mu Isus: Zaista ti kažem danas, bićeš sa mnom u raju. 23:44 A beše oko šestog sahata, i tama bi po svoj zemlji do sahata devetog. 23:45 I pomrča sunce, i zaves ...
8. Luka Glava 21
... treba najpre da bude; ali još nije tada posledak. 21:10 Tada im reče: Ustaće narod na narod i carstvo na carstvo; 21:11 I zemlja će se tresti vrlo po svetu, i biće gladi i pomori i strahote i veliki ...
9. Luka Glava 18
... im. 18:16 A Isus dozvavši ih reče: Pustite decu neka dolaze k meni, i ne branite im; jer je takvih carstvo Božije. 18:17 I kažem vam zaista: koji ne primi carstva Božijeg kao dete, neće ući u njega. ...
10. Luka Glava 16
... ono je mrzost pred Bogom. 16:16 Zakon i proroci su do Jovana; odsele se carstvo Božije propoveda jevanđeljem, i svaki navaljuje da uđe u njega. 16:17 Lakše je, pak, nebu i zemlji proći negoli jednoj ...
11. Luka Glava 12
... se malo stado! Jer bi volja vašeg Oca da vam da carstvo. 12:33 Prodajte šta imate i dajte milostinju; načinite sebi torbe koje neće ovetšati, haznu koja se nikad neće isprazniti, na nebesima, gde se lupež ...
12. Luka Glava 10
... Približi se k vama carstvo Božije. 10:10 I u koji god grad dođete i ne prime vas, izišavši na ulice njegove recite: 10:11 I prah od grada vašeg koji je prionuo za nas otresamo vam; ali ovo znajte da ...
13. Mar. Glava 10
(Knjige Novoga zaveta/Sveto Jevanđelje po Marku)
... Pustite decu neka dolaze k meni, i ne branite im; jer je takvih carstvo Božje. 10:15 Zaista vam kažem: koji ne primi carstvo Božje iskreno, kao dete, neće ući u njega. 10:16 I zagrlivši ih metnu na njih ...
14. Mat. Glava 19
(Knjige Novoga zaveta/Sveto Jevanđelje po Mateju)
... im dolaziti k meni; jer je takvih carstvo nebesko. 19:15 I metnuvši na njih ruke otide odande. 19:16 I gle, neko pristupivši reče Mu: Učitelju blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život večni? 19:17 ...
15. Mat. Glava 13
... Carstvo je nebesko kao čovek koji poseja dobro seme u polju svom, 13:25 A kad ljudi pospaše, dođe njegov neprijatelj i poseja kukolj po pšenici, pa otide. 13:26 A kad niče usev i rod donese, onda se ...
16. Mat. Glava 05
A kad On vide narod, pope se na goru, i sede, i pristupiše Mu učenici Njegovi. 5:2 I otvorivši usta svoja učaše ih govoreći: 5:3 Blago siromašnima duhom, jer je njihovo carstvo nebesko; 5:4 Blago onima ...
17. Mat. Glava 04
... videlo. 4:17 Otada poče Isus učiti i govoriti: Pokajte se, jer se približi carstvo nebesko. 4:18 I idući pokraj mora galilejskog vide dva brata, Simona, koji se zove Petar, i Andriju brata njegovog, ...
18. Danilo Glava 05
(Knjige Staroga zaveta/Knjiga proroka Danila)
... znači. 5:18 Care, Bog Višnji dade carstvo veličinu i slavu i čast Navuhodonosoru, ocu tvom. 5:19 I od veličine koju mu dade svi narodi, plemena i jezici drhtahu pred njim i bojahu ga se; ubijaše koga ...
19. 2 Dne. Glava 29
(Knjige Staroga zaveta/Druga knjiga Dnevnika)
... car Jezekija usta rano, i sazva upravitelje gradske, i otide u dom Gospodnji. 29:21 I dovede sedam junica i sedam ovnova i sedam jaganjaca i sedam jaraca za greh, za carstvo i za svetinju i za Judu; i ...
20. 2 Dne. Glava 21
(Knjige Staroga zaveta/Druga knjiga Dnevnika)
... i Azarija i Mihailo i Sefatija; ti svi behu sinovi Josafata cara Izrailjevog. 21:3 I otac im dade velike darove, srebra i zlata i zaklada s tvrdim gradovima u zemlji Judinoj; carstvo pak dade Joramu, ...
Bog je sudija, a Isus je nas prvosvestenik i zastupnik ( advokat ), koji prinosi zasluge svoje prolivene krvi na krstu Golgote, i svakoga ko prihvati Hristovu otkupnu zrtvu njemu se uracunava Hristova pravednost i on biva proglasen pravednim kao da nije nikada gresio, biva opravdan na istraznom sudu koji vec sada zaseda, a koji ce se okoncati prilikom Hristovog drugog dolaska kada ce otpoceti prva faza izvrsnog suda, odnosno sud nad gresnicima koji su odbili ponudjeni dar Bozje milosti, i njegovu zrtvu za svoje licno kao i spasenje celog ljudskog roda..
Procitaj celo 9 poglavlje Jevrejima poslanice..
Pozdrav..
Poslednja izmena: