Član
- Učlanjen(a)
- 13.11.2010
- Poruka
- 317
vrlo intresantno kad JS drugima daju opomene protiv spamovanja,a napunise sav forum spamovima.AA za vise informacija procitaj na blogu Jehovini svedoci
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Gospod je bio pridodat u starom zavetu iz razloga sto su Jevreji bukvalno shvatili trecu Bozju zapovest NE UZIMAJ UZALUD IME NA GOSPODA BOGA SVOJEGA JER NECE PRED GOSPODOM BITI PRAV KO UZME IME NJEGOVO UZALUD..
Inace odgovor na tvoje pitanje je, da se ovaj izraz Gospod, primenjuje i na oca i na sina kao dve licnosti Bozanskog trojstva, da me pogresno ne shvatis, nema dva Gospoda, vec jedan, kao sto nema ni dva Boga vec jedan, koji sacinjava tri lica Bozanstva, sto znaci da se jedno u tri pokazuje, ili matematicki 1x3=1
Prema tome trojstvo ne radi nezavisno u odnosu jedne licnosti na drugu, vec u saradnji i uzajamnom zauzimanju za spasenje coveka.
Tako da se moze reci da je uloga Duha svetoga vec ranije isplanirana od strane Bozanskog saveta koji cine Otac, Sin,i Sveti Duh.
U jednom prethodnom komentaru sam naveo tekstove koji potvrdjuju da molitve mozemo upucivati i Isusu.
Biblijski koncept molitve se mora sagledati u kontekstu uloga koje su clanovi trojstva preuzeli na sebe u planu spasenja coveka.
Princip je taj da molitve treba upucivati Bogu u ime Isusovo, zato sto Isus ima ulogu nekog ko nas zastupa pred Bozjim prestolom svojom zrtvom koju je prineo na krstu.
Posto mi takvi kakvi jesmo gresni i prljavi, ne mozemo doci Bogu nikako drugacije osim kroz Isusa Hrista, jer smo zasluzili smrt cim smo ucinili prvi greh, Isus je prineo sebe na zrtvu i preuzeo na sebe nasu smrt koja je posledica greha, on ima ulogu naseg zamenika, kada dolazimo Bogu u molitvi, Isus stoji pred ocevim prestolom i posreduje prinoseci svoj zivot za nasu smrt, tako da nas Bog ne gleda kroz nas same, vec kroz Isusa, i cini da Isusova smrt bude prihvacena, i njegov zivot pripisan nama kao da nikada nismo gresili.
Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
O kojem GOSPODU je ovde reč, dali je pitanje jasno?
Znaci pitanja su sledeca:
1 pitanje: Gde ti vidiš dve ličnosti Božankog trojstva? gde tako piše, imaš biblijski stih ili je to dogmatika Atanasijevih i Constantinovih teologa? dali ti dragi moj ideš sa biblijom i po bibliji ili sa Atanasijem i Constantinom protiv biblije?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovor: Nsi razumeo kontekst mog odgovora.
Ovo dva sam pomenuo u svojstvu pitanja koje mi je bilo postavljeno, a taj odgovor glasi ` Inace odgovor na tvoje pitanje je, da se ovaj izraz Gospod, primenjuje i na oca i na sina kao dve licnosti Bozanskog trojstva.
Naravno znamo da ima tri licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh.
2 pitanje: Kontradiktiraš ti sa Atanasijom i Constantinom kao i sa njihovim teolozima da biblijski Bog nije jedan nego Tri? po novatoriji 1x3=1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
odgovor: Ili preciznije 1x1x1=3 kao sto ispravno rece urednik..
3 pitanje: molitve treba upucivati Bogu u ime Isusovo
Ti si u konfuziji dragi moj, ako je PRINCIP taj da se molitve treba upućivati "BOGU" u ime Isusovo, zašto to ne c šta će ti Sveto Trojstvo po Atanasiju i Constantina sa tim njihovim mnogobožačkim teolozima?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
odgovor: Nisi procitao moje tekstove gde sam opisao uloge razlicitih clanova Bozanstva, pa je ovo tvoje pitanje proizvod toga.
4. pitanje: ima ulogu nekog ko nas zastupa pred Bozjim
Ako Isus zastupa pred Bogom ne znači li to da Isus nije taj Bog kojeg on zastupa? daj mi jedan dobar razlog da jeste.
Dali se po tvojem stavu Bogovi prinose na krst kao žrtve? biblijski stih poželjan da mi to dokažeš.
A ako se do Boga ne dolazi osim kroz Isusa Hrista kako obijašnjavaš Sveto Trojstvo 1x3=1 jedan Bog? čijom logikom?
Odgovor: Vec sam ovo objasnio.
Isus je vecni Bog kao i Otaci Sveti Duh, ali su uloge u planu spasenja razlicite.
Isus se dobrovoljno odrekao bozanskih atibuta koje je imao na nebu, i uzeo ljudsko telo podlozno bolstima ranjavanju i smrti. i pored toga on nije prestao biti Bog, ali je i kao takav preuzeo ulogu zastupnika pred ocem, jer neko je morao da umre, i da zastupa coveka, a to je mogao samo Bog.
`Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2.5 - 7 ).
Loadikeja, moram te demantovati! Nisam rekao 1x1x1=3, nego 1x1x1=1odgovor: Ili preciznije 1x1x1=3 kao sto ispravno rece urednik..
Loadikeja, moram te demantovati! Nisam rekao 1x1x1=3, nego 1x1x1=1
Isus je vecni Bog kao i Otaci Sveti Duh, ali su uloge u planu spasenja razlicite.
Isus se dobrovoljno odrekao bozanskih atibuta koje je imao na nebu, i uzeo ljudsko telo podlozno bolstima ranjavanju i smrti. i pored toga on nije prestao biti Bog, ali je i kao takav preuzeo ulogu zastupnika pred ocem, jer neko je morao da umre, i da zastupa coveka, a to je mogao samo Bog.
Ups, izvinjavam se, tako je 1x1x1=1
Tri jedinke koje cine tri, a jedno su...
Sto je u ljudi nemoguce, u Boga je sve moguce...kaze jedan biblijski tekst...
Pozdrav..
Dragi moj Dragane sve se vrti oko ovoga:
Nisam razumeo pitanje
Nisi svatio moj odgovor jer ga nisi pročitao.
dobrovoljno odrekao...nije prestao biti Bog
Dragi moj Dragane o čemu ti ovde pišeš? kako da te čovek razume kada si bože prosti KONFUZIJA? ako se dobrovoljno odrekao nečega obijasni po čijoj filozofiji ne prestaje posedovati ono čega se odrekao? pretpostavljam da je to po sarkazmu Atanasija i Constantina i njegovih mnogobožačkih teologa?
Obijasni mi ponovo! nisam svatio tvoj stav, rekao si da je JHVH utelovljenjem postao svemogući Gospod Bog Sin koji se javio u telu da ga mogu videti.
Pitanja za tebe
Ko se po Atanasiju i Constantinu od Svete Trojce utelovljenjem dobrovoljno odrekao Božanskih atributa a nije prestao da ih ima, sarkazno a?
preuzeo ulogu zastupnika pred ocem,
Ko je taj Otac pred koga je Svevišnji Gospod Bog Sin Isus zauzeo ulogu zastupnika?
Koje Božanstvo Svete Trojce je morao da umre i da zastupa čoveka?
Nisam razumeo tvoj stav, ponovi mi još jednom "Zašto je Bog morao da umre?" veliki pozdrav.
Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Dragi moj Bog može i da umre, Upsss, tako?
Da nastavimo sa sarkazmom.
Bog jedan! Uppsss ali samo tri uloge.
Znaci Isus Bog, Mihajlo vodja nebeske vojstve, jedan od clanova Bozanskog trojstva se odrekao Bozanskih atributa, dok su Bog otac, i Sveti Duh ostali na nebu, ali i sami neposredno ucestvovali u spasenju coveka.
Inace odgovor na tvoje pitanje je, da se ovaj izraz Gospod, primenjuje i na oca i na sina kao dve licnosti Bozanskog trojstva, da me pogresno ne shvatis, , koji sacinjnema dva Gospoda, vec jedan, kao sto nema ni dva Boga vec jedanava tri lica Bozanstva, sto znaci da se jedno u tri pokazuje, ili matematicki 1x3=1
3:13 Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan k Jovanu da se krsti.
3:14 A Jovan branjaše Mu govoreći: Ti treba mene da krstiš, a Ti li dolaziš k meni?
3:15 A Isus odgovori i reče mu: Ostavi sad, jer tako nam treba ispuniti svaku pravdu. Tada Jovan ostavi Ga.
3:16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.
3:17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji. ( jevandjelje po Mateju 3 poglavlje ).
Ups, izvinjavam se, tako je 1x1x1=1
Tri jedinke koje cine tri, a jedno su...
Sto je u ljudi nemoguce, u Boga je sve moguce...kaze jedan biblijski tekst...
Pozdrav..