Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Gospod je bio pridodat u starom zavetu iz razloga sto su Jevreji bukvalno shvatili trecu Bozju zapovest NE UZIMAJ UZALUD IME NA GOSPODA BOGA SVOJEGA JER NECE PRED GOSPODOM BITI PRAV KO UZME IME NJEGOVO UZALUD..

O kojem GOSPODU je ovde reč, dali je pitanje jasno?

Inace odgovor na tvoje pitanje je, da se ovaj izraz Gospod, primenjuje i na oca i na sina kao dve licnosti Bozanskog trojstva, da me pogresno ne shvatis, nema dva Gospoda, vec jedan, kao sto nema ni dva Boga vec jedan, koji sacinjava tri lica Bozanstva, sto znaci da se jedno u tri pokazuje, ili matematicki 1x3=1

Gde ti vidiš dve ličnosti Božankog trojstva? gde tako piše, imaš biblijski stih ili je to dogmatika Atanasijevih i Constantinovih teologa? dali ti dragi moj ideš sa biblijom i po bibliji ili sa Atanasijem i Constantinom protiv biblije?

Prema tome trojstvo ne radi nezavisno u odnosu jedne licnosti na drugu, vec u saradnji i uzajamnom zauzimanju za spasenje coveka.
Tako da se moze reci da je uloga Duha svetoga vec ranije isplanirana od strane Bozanskog saveta koji cine Otac, Sin,i Sveti Duh.

Dragi moj Dragane ovo nije tema o Svetom Trojstvu i ako želiš da mi ispereš mozak Atanasijevom i Constantinovom dogmatikom onda idi na temu Sveto Trojstvo i to tamo radi, ovde se drži teme i ako nešto govoriš budi spreman da to argumentovano po bibliji i sa bibljom odbraniš.
Of topica ali da se adresira

Kontradiktiraš ti sa Atanasijom i Constantinom kao i sa njihovim teolozima da biblijski Bog nije jedan nego Tri? po novatoriji 1x3=1

U jednom prethodnom komentaru sam naveo tekstove koji potvrdjuju da molitve mozemo upucivati i Isusu.
Biblijski koncept molitve se mora sagledati u kontekstu uloga koje su clanovi trojstva preuzeli na sebe u planu spasenja coveka.
Princip je taj da molitve treba upucivati Bogu u ime Isusovo, zato sto Isus ima ulogu nekog ko nas zastupa pred Bozjim prestolom svojom zrtvom koju je prineo na krstu.
Posto mi takvi kakvi jesmo gresni i prljavi, ne mozemo doci Bogu nikako drugacije osim kroz Isusa Hrista, jer smo zasluzili smrt cim smo ucinili prvi greh, Isus je prineo sebe na zrtvu i preuzeo na sebe nasu smrt koja je posledica greha, on ima ulogu naseg zamenika, kada dolazimo Bogu u molitvi, Isus stoji pred ocevim prestolom i posreduje prinoseci svoj zivot za nasu smrt, tako da nas Bog ne gleda kroz nas same, vec kroz Isusa, i cini da Isusova smrt bude prihvacena, i njegov zivot pripisan nama kao da nikada nismo gresili.
Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.

molitve mozemo upucivati i Isusu.
Ama nijsam ja ni rekao da se ne trebamo moliti Sinu Božijemu, gde sam ja to rekao da se njemu ne trebamo moliti, nigde. Ja sam pitao šta je Isus Hristos učio kako treba da se molimo? opet drugo su molitve zbog obožavanja.
Opet ti zabludom oko članova TROJSTVA, citijam mi to udružnje članova kao biblijsko Trojstvo.

molitve treba upucivati Bogu u ime Isusovo
Ti si u konfuziji dragi moj, ako je PRINCIP taj da se molitve treba upućivati "BOGU" u ime Isusovo, zašto to ne radiš? šta će ti Sveto Trojstvo po Atanasiju i Constantina sa tim njihovim mnogobožačkim teolozima?

ima ulogu nekog ko nas zastupa pred Bozjim
Ako Isus zastupa pred Bogom ne znači li to da Isus nije taj Bog kojeg on zastupa? daj mi jedan dobar razlog da jeste.
Dali se po tvojem stavu Bogovi prinose na krst kao žrtve? biblijski stih poželjan da mi to dokažeš.
A ako se do Boga ne dolazi osim kroz Isusa Hrista kako obijašnjavaš Sveto Trojstvo 1x3=1 jedan Bog? čijom logikom?

ne mozemo doci Bogu nikako drugacije osim kroz Isusa Hrista,
Zar Isus Hrist nije jedan Bog? ne razumem ako je jedan Bog kako kroz jednog Boga dolaziš do istog Boga? kunfuzno i tražim da mi to obijasniš? boldovano da ti ne promakne pitanje.

Isus stoji pred ocevim prestolom i posreduje prinoseci svoj zivot za nasu smrt,
Pred kojim Ocem stoji Isus? zar nije to jedan Bog, stoji li Isus pred samim sobom?

Bog ne gleda kroz nas same, vec kroz Isusa,
Konfuzija jedna! zar sada Sveto Trojstvo nije jedan Bog? kako govoriš da Bog gleda kroz nekog drugog? Zar Bog nije jedan Bog, imaš li ti dva Boga ili možda TRI? obijasni koliko Bogova po tvom stavu biblija naučava da ima, Anastasije i Constantin nas ne zanimaju.

niko neće doći k Ocu do kroza me
Ako je Bog jedan? Kroz Svemogućeg Gospoda Boga Isusa Hrista dolaziš do kojeg Boga?
Kažeš li ti da Otac i Sin nisu jedan Bog? veliki pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
O kojem GOSPODU je ovde reč, dali je pitanje jasno?

Znaci pitanja su sledeca:

1 pitanje: Gde ti vidiš dve ličnosti Božankog trojstva? gde tako piše, imaš biblijski stih ili je to dogmatika Atanasijevih i Constantinovih teologa? dali ti dragi moj ideš sa biblijom i po bibliji ili sa Atanasijem i Constantinom protiv biblije?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovor: Nsi razumeo kontekst mog odgovora.
Ovo dva sam pomenuo u svojstvu pitanja koje mi je bilo postavljeno, a taj odgovor glasi ` Inace odgovor na tvoje pitanje je, da se ovaj izraz Gospod, primenjuje i na oca i na sina kao dve licnosti Bozanskog trojstva.
Naravno znamo da ima tri licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh.

2 pitanje: Kontradiktiraš ti sa Atanasijom i Constantinom kao i sa njihovim teolozima da biblijski Bog nije jedan nego Tri? po novatoriji 1x3=1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
odgovor: Ili preciznije 1x1x1=3 kao sto ispravno rece urednik..

3 pitanje: molitve treba upucivati Bogu u ime Isusovo

Ti si u konfuziji dragi moj, ako je PRINCIP taj da se molitve treba upućivati "BOGU" u ime Isusovo, zašto to ne c šta će ti Sveto Trojstvo po Atanasiju i Constantina sa tim njihovim mnogobožačkim teolozima?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

odgovor: Nisi procitao moje tekstove gde sam opisao uloge razlicitih clanova Bozanstva, pa je ovo tvoje pitanje proizvod toga.

4. pitanje: ima ulogu nekog ko nas zastupa pred Bozjim
Ako Isus zastupa pred Bogom ne znači li to da Isus nije taj Bog kojeg on zastupa? daj mi jedan dobar razlog da jeste.
Dali se po tvojem stavu Bogovi prinose na krst kao žrtve? biblijski stih poželjan da mi to dokažeš.
A ako se do Boga ne dolazi osim kroz Isusa Hrista kako obijašnjavaš Sveto Trojstvo 1x3=1 jedan Bog? čijom logikom?

Odgovor: Vec sam ovo objasnio.
Isus je vecni Bog kao i Otaci Sveti Duh, ali su uloge u planu spasenja razlicite.
Isus se dobrovoljno odrekao bozanskih atibuta koje je imao na nebu, i uzeo ljudsko telo podlozno bolstima ranjavanju i smrti. i pored toga on nije prestao biti Bog, ali je i kao takav preuzeo ulogu zastupnika pred ocem, jer neko je morao da umre, i da zastupa coveka, a to je mogao samo Bog.

`Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2.5 - 7 ).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
AApochetz

,,O kojem GOSPODU je ovde reč, dali je pitanje jasno?,,

Jasno, ovde je reč o onom imenu kojem se objavio Izraelu.
ALI! treba znati zašto je to rečeno, zato što se narod kleo-zaklinjao Božijim imenom koje im je objavio tad a lagali su.
Piše da onaj ko PRIZOVE ime gospodnje da će se spasiti ...a kako će ga prizvati ako ne izgovori to ime ...dakle uzimanje uzalud je bespotrebno izgovaranje ili u zakletvi a lagati.
Od ugotovljenog tela imamo ime kroz koje se spasavamo i ni jedno drugo ime ne nosi u sebi službu spasitelja odnosno Boga u telu do Jehošua.

Što se tiče trojstva mogu reći i okteta jer koliko imena i službi toliko Bogova tako bi laik rekao ali ipak ima mnogo službi i imena za ISTU osobu koja SVE ispunjava i sve joj je moguće i biti u telu i biti van tela.
Ukupno oko 20 raličitih imena ima za Boga na Hebrejskom ali je to sve JEDAN i On je DUH koji može uzeti telo. Čitamo u postanju da Bog šeta po vrtu, ko sagradi Jerusalim,ko je bio u telu i ko će doći u telu neko drugi ili isti?
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus je vecni Bog kao i Otaci Sveti Duh, ali su uloge u planu spasenja razlicite.
Isus se dobrovoljno odrekao bozanskih atibuta koje je imao na nebu, i uzeo ljudsko telo podlozno bolstima ranjavanju i smrti. i pored toga on nije prestao biti Bog, ali je i kao takav preuzeo ulogu zastupnika pred ocem, jer neko je morao da umre, i da zastupa coveka, a to je mogao samo Bog.

Dragi moj Dragane sve se vrti oko ovoga:
Nisam razumeo pitanje
Nisi svatio moj odgovor jer ga nisi pročitao.

dobrovoljno odrekao...nije prestao biti Bog
Dragi moj Dragane o čemu ti ovde pišeš? kako da te čovek razume kada si bože prosti KONFUZIJA? ako se dobrovoljno odrekao nečega obijasni po čijoj filozofiji ne prestaje posedovati ono čega se odrekao? pretpostavljam da je to po sarkazmu Atanasija i Constantina i njegovih mnogobožačkih teologa?

Obijasni mi ponovo! nisam svatio tvoj stav, rekao si da je JHVH utelovljenjem postao svemogući Gospod Bog Sin koji se javio u telu da ga mogu videti.
Pitanja za tebe

Ko se po Atanasiju i Constantinu od Svete Trojce utelovljenjem dobrovoljno odrekao Božanskih atributa a nije prestao da ih ima, sarkazno a?

preuzeo ulogu zastupnika pred ocem,

Ko je taj Otac pred koga je Svevišnji Gospod Bog Sin Isus zauzeo ulogu zastupnika?

Koje Božanstvo Svete Trojce je morao da umre i da zastupa čoveka?
Nisam razumeo tvoj stav, ponovi mi još jednom "Zašto je Bog morao da umre?" veliki pozdrav.

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ups, izvinjavam se, tako je 1x1x1=1
Tri jedinke koje cine tri, a jedno su...
Sto je u ljudi nemoguce, u Boga je sve moguce...kaze jedan biblijski tekst...

Pozdrav..

Dragi moj Bog može i da umre, Upsss, tako?

Da nastavimo sa sarkazmom.

Bog jedan! Uppsss ali samo tri uloge.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dragi moj Dragane sve se vrti oko ovoga:
Nisam razumeo pitanje
Nisi svatio moj odgovor jer ga nisi pročitao.

dobrovoljno odrekao...nije prestao biti Bog
Dragi moj Dragane o čemu ti ovde pišeš? kako da te čovek razume kada si bože prosti KONFUZIJA? ako se dobrovoljno odrekao nečega obijasni po čijoj filozofiji ne prestaje posedovati ono čega se odrekao? pretpostavljam da je to po sarkazmu Atanasija i Constantina i njegovih mnogobožačkih teologa?

Obijasni mi ponovo! nisam svatio tvoj stav, rekao si da je JHVH utelovljenjem postao svemogući Gospod Bog Sin koji se javio u telu da ga mogu videti.
Pitanja za tebe

Ko se po Atanasiju i Constantinu od Svete Trojce utelovljenjem dobrovoljno odrekao Božanskih atributa a nije prestao da ih ima, sarkazno a?

preuzeo ulogu zastupnika pred ocem,

Ko je taj Otac pred koga je Svevišnji Gospod Bog Sin Isus zauzeo ulogu zastupnika?

Koje Božanstvo Svete Trojce je morao da umre i da zastupa čoveka?
Nisam razumeo tvoj stav, ponovi mi još jednom "Zašto je Bog morao da umre?" veliki pozdrav.

Dodato posle 4 minuta:

Dragi moj Bog može i da umre, Upsss, tako?

Da nastavimo sa sarkazmom.

Bog jedan! Uppsss ali samo tri uloge.

Dragi brate, ti si sam stvorio konfuziju u svom umu svojim nerazumevanjem istine, i to je cesta pojava kod odredjenih verskih zajednica, posebno Jehovinih svedoka, koje isperu mozak svojim pristalicama, tako da ne mogu da razlikuju istinu od zablude, i sve im je pobrkano, to svedocanstvo sam licno cuo od pojedinih koji su napustili drustvo Jehovinih svedoka, da su imali krizu uma, da im je sve bilo pobrkano, i da su nedeljama morali da se bore sa tim stanjem, da bi im posle toga jevandjelje ponovo postalo cisto, i istina potpuno shvatljiva.

Kao prvo, Isus je oduvek bio Bog, clan Bozanskog trojstva, jednak ocu i Svetom Duhu, ali su razliciti clanovi trojstva zauzeli razlicite uloge u planu spasenja ljudskog roda.
Jedna od uloga koju je Isus imao na nebu je knez ili vojvoda nebeske vojske - Mihajlo, jos tada, ali i kasnije preuzeo je ulogu spasitelja, odnosno nekoga ko ce se dobrovoljno spustiti u ovaj svet, uzeti ljudsko telo i umreti za coveka, i svojim odlaskom na nebo nakon vaskrsenja preuzeo je ulogu posrednika ili covekovog zastupnika pred Bozjim prestolom.

Znaci Isus Bog, Mihajlo vodja nebeske vojstve, jedan od clanova Bozanskog trojstva se odrekao Bozanskih atributa, dok su Bog otac, i Sveti Duh ostali na nebu, ali i sami neposredno ucestvovali u spasenju coveka.

`Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom; ( drugi prevod kaze NIJE SMATRAO ZA NESTO PRIGRABLJENO da se isporedi s Bogom, jer je u sustini sam Bio Bog ),
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2.5 - 7 ).

I ako se Isus odrekao Bozanskih atributa i Bozanske prirode koju je imao na nebu, Isus nije u potpunosti prestao biti Bog, samo je njegovo Bopzanstvo bilo prikriveno ljudskim telom, sto je smisao izraza MONOGENES TEOS, koji Karadjic prevodi kao ``Jedinorodni sin, i znaci, JEDINO BICE TAKVE VRSTE, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog.
Znaci Isus je jedino bice takve vrste koje je rodjeno ikada na zemlji, koje je ujedno Bog i covek, Bogocovek.

Otac je drugo lice Bozanstva.

Jedino je Bog tvorac koji je stvorio coveka mogao da umre za njega, to nije moglo da ucini ni jedno stvoreno bice.
Postoji jedan tekst u starom zavetu koji kaze da je Bog pogledao na zemlju i video da nema coveka, da nema posrednika, i zato mu ucini spasenje misica njegova, drugim recima Bog nije nasao coveka koji bi mogao da preuzme greh covecanstva na sebe, i on je sam dosao na ovaj svet da to ucini.
Jedan drugi tekst govoreci o zrtvi koju ce Bog prineti kaze da se ona ne prima Andjela vec semena Avramova, sto znaci da Andjeo nije mogao prineti zrtvu za greh, vec onaj koji ce doci iz semena Avramova, a to je Isus Bogocovek, ( pronacicu ove tekstove pa cu ti ih napisati u svojoj izvornoj formi ).

Samo Bog je morao da umre i iz razloga sto je on zakonodavac, i morao je svojim primerom da pokaze da se zakon u potpunosti moze ispuniti, i da covek moze ziveti savrsenom pravednoscu i u zajednici sa Bogom doziveti savrsenstvo karaktera, kao sto je to Isus pokazao u svom licnom iskustvu.

Iako je Isus umro, ostale dve licnosti Bozanstva nisu sedele skrstenih ruku, vec su same ucestvovale u planu spasenja, sledeci tekst koji govori o Isusovom krstenju na reci Jordanu, upravo govore da su i Otac i Sveti Duh bili sve vreme sa isusom, i zajedno sa njim se zalagali za spasenje ljudi, i sam Bog je patio kada je Isus umirao na krstu..

3:13 Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan k Jovanu da se krsti.
3:14 A Jovan branjaše Mu govoreći: Ti treba mene da krstiš, a Ti li dolaziš k meni?
3:15 A Isus odgovori i reče mu: Ostavi sad, jer tako nam treba ispuniti svaku pravdu. Tada Jovan ostavi Ga.
3:16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.
3:17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji. ( jevandjelje po Mateju 3 poglavlje ).

Ovo nema veze sa Atanasijevom i Konstantinovom filozofijom, vec sa jasnim otkrivenjima Bozje reci, a neka ti Gopspod pomogne da to prihvatis kao cinjenicu, jer u sustini samo polemisanje o Isusovoj prirodi i nema neke velike svrhe ako u svom zivotu ne prihvatimo negovu zrtvu i ono sto je on ucinio za nas polozivsi svoj zivot na krstu da bi nas spasao od greha i propasti, i ako se ne predamo potpuno Bogu i dopustimo Duhu Svetome da u nama izgradi poruseni Isusov lik, ocisti nas od greha, i pomogne nam da zivimo zivotom vere i ljubavi, tezeci ka savrsenstvu karaktera, i spremnosti za njegov dolazak, po primeru Isusa i njegovog savrsenog zivota..
Pozdrav i sve najbolje..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Znaci Isus Bog, Mihajlo vodja nebeske vojstve, jedan od clanova Bozanskog trojstva se odrekao Bozanskih atributa, dok su Bog otac, i Sveti Duh ostali na nebu, ali i sami neposredno ucestvovali u spasenju coveka.

Dragi moj i na koje pitanje si ti dao odgovor? gde je konfuzija i ko ti je isprao mozak da ti ne osvetli istina Atanasije i Constantin se odavno upokojili i nisi došao sa njima u kontrakt. Mora da te ti teolozi Atanasija i Constantina muće i drže u mnogobožstvu, zbog nedostatka argumenata počeo si da pljuvaš po drugima, nisi dugo izdržao morao si da pokažeš pravo lice.

A kada je već reč o JS ako nisi znao oni se drže po bibliji i sa biblijom:

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,

Jednostavno i jasno, da jasnije ne može biti, sada bez sarkazma daj mi tvoj stav i da znaš da me uopšte ne zanima ko si i šta si, zato što ja već znam čiji si. Molim da mi postiraš tvoj jedan najbolji stih koji protureči ovome.
Protureči da Bog nije jedan i da Hristos Isus nije jedan posrednik jedinog Boga i ljudi čovek Hristos Isus?

Biblijom mi nisi dokazao da biblija uči o TROJSTVU Božanstava po vašim mnobožačkim teolozima sa matematičkimprincipom 1x3=1

Inace odgovor na tvoje pitanje je, da se ovaj izraz Gospod, primenjuje i na oca i na sina kao dve licnosti Bozanskog trojstva, da me pogresno ne shvatis, , koji sacinjnema dva Gospoda, vec jedan, kao sto nema ni dva Boga vec jedanava tri lica Bozanstva, sto znaci da se jedno u tri pokazuje, ili matematicki 1x3=1

da se ovaj izraz Gospod, primenjuje i na oca i na sina
Slažem se sa tobom da Atanasijevi i Constantinovi mnogobožci takav izraz primenjuju isto i ti koji ih slediš jer ti se Božije ime gadi isto kao i svim mnogobožcima.

Pitanje za tebe
Zašto ne prizivaš ime Božije da se spaseš po bibliji i kako biblija kaže?
Dali mnogobožci prizivaju izraz Gospod za njihovo spasenje?

dve licnosti Bozanskog trojstva,
Biblijskim stihom dokaži mi da dve ličnosti Božanskog trojstva i još plus jedno lice čine Trijadu Bogova da svatim da nema dva Gospoda niti da ima tri Gospoda, već samo jedan.

Citiraj najbolji stih iz tvoje biblije odakle si ti svatio da je Bog jedan sa tri lica Božanstava. Ako to nemaš sigurno ti sarkazam ne nedostaje, pokaži pravo lice, veliki pozdrav.

Dodato posle 9 minuta:

3:13 Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan k Jovanu da se krsti.
3:14 A Jovan branjaše Mu govoreći: Ti treba mene da krstiš, a Ti li dolaziš k meni?
3:15 A Isus odgovori i reče mu: Ostavi sad, jer tako nam treba ispuniti svaku pravdu. Tada Jovan ostavi Ga.
3:16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.
3:17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji. ( jevandjelje po Mateju 3 poglavlje ).

Šta si ovim stihovima dokazao?

Sigurno ti nije protiv arugumenat da Bog nije jedan, niti da Hristos Isus nije čovek, još manje si dokazao da se ovde hrišćanin uči o trijadi Božanstava jednoga Boga sa tri lica.
Kaži mi šta si ti meni dokazao sa ovim stihovima, hajde obijasni, iznesi stihove da vidim može opstati Atanasijeva i Constantinova Trijada Božanstava pored jasnog biblijskog stiha koji sam ti dao?

Poslednja izmena:
Natrag