Za apocketza
ja imam jednog boga u tri pojave ili lica, a ne tri boga.On je jedan, i uvek će i biti.
On je alfa i omega,početak i svršetak.Već sam ti postavio na temi sv.trojstvo (otkrivenj 4:8),i nemoj mi više dosađivati stim pitanjem.
Jer nemam vremena da se bakćem na već odgovorena pitanja, više puta, a ti, ako si lenj pa nećeš da čitaš moje duge postove s objašnjenjima, to je tvoj problem. Jednom ste me uhvatili u vašu zamku više nećete.
Vama je teže dokazati da je isus bog i JAHVE jedno te isto, nego evolucionistima da je bog stvorio svet i čoveka.
Evo ti konkretni odgovor na tvoje pitanje Ja nepodržavam trojstvo niti ga osporavam, a "kulu stražare" ne podržavam. Mnogim JS svaka čast, a pogotovo bivšim, koji mi otvoriše oči.
ja nebranim trojstvo, niti štitim JS, a borim se za pravdu imena gospdnja isusa hrista.
I ako si imalo razuman,razumećeš šta sam ti hteo reći ovim postom.
BOG JE JEDAN
Biblija bez i najmanje senke sumnje uči da je BOG JEDAN. "Čuj Izraele Gospod Bog naš je JEDINI GOSPOD!" Takođe, Bog Abrahama, Bog Isaka i Bog Jakova je JEDAN BOG. Abraham, otac vere (naš otac vere) VEROVAO JE SAMO U JEDNOG BOGA, zato moderno hrišćanstvo sa svetim trojstvom ne može ni pomeriti ortodoksnog Jevreja ka bilo čemu, jer on jako dobro zna Biblijski fundament, čak ako ga je Bog i zaslepeo sa ciljem da bi mi iz Pagana ušli u punom broju, koliko je Bog izabrao.
Takođe, Otac, Sin i Sveti Duh, nisu u Bibliji TRI OSOBE, već to su TRI TITULE JEDNOG BOGA u kojima On deluje. Kao što sam ja otac (imam 3-je dece), i kao što sam sin (imam roditelje) i kao što sam ljudsko biće; ISTO TAKO je i Bog, Otac (Bog nad nama, stvoritelj...), Sin (Bog sa nama Emanuel), Sveti Duh (Bog u nama, hrist u nama, Božiji Duh u nama, Kraljevstvo Božije u nama...) Sve vreme to je JEDAN TE ISTI BOG, ali u svoja tri velika glavna atributa i načina delovanja sa ljudima.
Kada je Isus rekao da idemo i učinimo sve ljude Njegovim učenicima, krsteći ih u IME, Oca, Sina i Svetog Duha; Gospod nije rekao da krstimo u IMENA, VEĆ U IME. Kada je došla Pedesetnica, i došlo vreme da se ispuni Isusova zapovest, Petar je rekao nekoliko zanimljivih stvari, koje mnogim hrišćanima samo prelete preko glave.
Prvo rekao je govoreći o Isusu hristu, da NEMA drugog Imena pod Nebom pod kojim bi se ljudi mogli spasti, a pošto je BOG JEDINI SPASITELJ, to automacki otkriva Njegovo Ime. Kada je Petar govorio u Delima Apostoskim 2:38, govorio je o pokajanju i o vodokrštenju, i rekao: "Pokajte se, i krstite u Ime Isusa hrista..." To mnogim hrišćanima deluje kao da je Petar rekao nešto drugo u odnosu na Isusa pa kažu: "Isus je veći od Petra..." No, na taj način se ne može čitati Biblija i zahtevati ispravno otkrivenje od Boga, jer je CELO PISMO OD BOGA DANO..
Dakle, Petar je tamo donio otkrivenje tog Imena o kojem je govorio Isus kada je rekao u IME, Oca, Sina i Svetog Duha...Pošto je kasnije apostol Pavle rekao da sve što činimo rečima ili delima, da to trebamo činiti u Ime Gospoda Isusa hrista, vidimo divnu istinu da je IME Oca, Sina i Svetog Duha = Gospod Isus hrist.
Bog je u Bibliji bio Gospod u SZ, kada je došao u Sinu, bio je Isus, a kada je došao kao Sveti Duh u crkvu, bio je hrist. Tajna koja je među Paganima, hrist u nama, nada slave!!! Dakle, Otac=Gospod, Sin=Isus, Sveti Duh = hrist. Pošto znamo da reč hrist dolazi od reči Mesija, a Mesija znači POMAZANIK, postavlja se pitanje pomazanik čime? Odgovor je SVETIM DUHOM, tako da kada mi primamo Svetog Duha, postajemo hrišćani, odnosno POMAZANICI, a to je SVE JEDAN TE ISTI BOG.
Isus je u jovanu rekao Bog je DUH!!! Nije rekao Bog su tri duha, niti dva čoveka i jedan duh; VEĆ BOG JE DUH (jednina). Taj Duh se nastanio u svoj svojoj punini u čoveku Isusu iz Nazareta i zbog toga što je taj čovek bio pomazan puninom Božijeg Duha, nazvan je HRIST.
Još zanimljivije je da u Bibliji nećete naći niti jedno krštenje u Ime Oca, Sina i Svetog Duha, kao krštenje u te tri titule. Kada god bi bio u Delima Apostolskim izveštaj o krštenju, SVAKI put ljudi bi bili kršteni u Ime Isusa Krista, NIKADA u tri titule, ali UVJEK u jedno Ime. Dakle, Dela Apostolska su prva crkva, i originalno Evanđelje koje su propovedali apostoli, a poznato je šta su oni verovali.
Krštenja u Ime Oca, Sina i Svetog Duha desila su se nakon Nicejskog Sabora gde je usvojena pod pokroviteljstvom države, kredo o svetom trojstvu, koji NIKADA nije bio učenje apostolske crkve na taj način. Kada se zna da je pokrovitelj toga bio car Konstantin, i da crkva i država nemaju šta jedno s drugim da traže, onda zaključke izvucimo sami. Trista godina od hrista, prema Bibliji i povesti, ljudi su bili krštavani u Ime Gospoda Isusa hrista, a ne u titule Oca, Sina i Svetog Duha, jer naprosto to su samo titule a ne Ime.
Takođe, prema Isajinom proročanstvu da će se diete roditi i da će nam se dati sin, i da će mu Ime biti, Bog silni, Otac večni, savetnik divni, knez mira...Otkriva ustvari da je Božija objava u Isusu hristu ustvari objava jedinog silnog Boga, Oca našega, a ne objava trojstva Bogova. Izaija 9:6 Jer, dete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savetnik divni, Bog silni, Otac večni, Knez mironosni.
Takođe postoji kategorična tvrdnja apostola Pavla da je BOG JEDAN!
1Ti 2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Isus hrist,
Dakle, prema Isusovim rečima, TAJ JEDAN BOG JE DUH, a On je sebe nastanio u Sinu, i otkrio se kroz Sina, i čoveka Isusa učinio posrednikom, tako što je sebe kao duha ubacio u tom tijelu. jovan 1:14 I rieč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine...
Dakle, ako još znamo da su Reč i Duh JEDNO, onda ta istina dobija puni smisao.
Jednog dana, kada budemo stali pred Boga, videćemo SAMO JEDNOG NA PRESTOLJU, a ne trojicu, jer je Isus LIK NEVIDLJIVOG BOGA, ODSJAJ NJEGOVE SLAVE i OTISAK NJEGOVOG BIĆA...
Kada se molimo, mi se ne molimo malo Ocu, pa Sinu pa Svetom Duhu, već kroz JEDINO BOŽIJE IME, GOSPOD ISUS HRIST, mi se molimo JEDINOM BOGU, koji je naš spasitelj, Tvorac, Otac, i koji nas je utelovljenjem spasao na Golgoti.
JEHOVA STAROG ZAVJETA JE GOSPOD ISUS HRIST NOVOG ZAVETA! To je potvrdio i sam Isus rekavši: "Ako ne budete verovali da JA JESAM, umrećete u svojim gresima." A Mojsije je sreo u gorućoj kupini SAMO JEDNOG BOGA, Gospoda.
Da skratim! ČUJ IZRAELE, GOSPOD BOG NAŠ JE JEDAN BOG!!!
Znači Bog= utelovljen u čovjeka, ne Isus čovek= Bog!
Dodato posle 2 Sati 23 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Za apocketza
A ovo ti je fakt!!!!
(1KORINCANIMA 12:4-6)
4 Различити су дарови, али је исти Дух. 5
И различите су службе, али је исти Господ. 6
И различита су деловања, али је исти Бог ко -
ји на различите начине делује у свима. 7 А
Дух се испољава у свакоме за корисну сврху.