Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Управо сам данас и тај дио нашао, свака част Геракулес. Али џабе се било клања и моли Оцу, ако сматра да је Његов Син створен. У Библији јасно стоји да Исус није створен, него да је одувијек постојао и да је био у свом Оцу, од Оца и излази. ЈС, покрет који себе назива Њу ејџ такође сматра да је Исус створен. Нешто што је створено не може бити Бог.

Једном разлучите је ли Бог или није?! Малецки каже Исус Христос је Син Божији, не Бог. Дођу други ЈС па кажу, јесте Бог али није свемогући. Како неко може бити Бог а да није свемогућ, па то је...
Исус је Бог и свемогућ је Он је и створио земљу и све остало. Када је дошао на земљу и понизио се наравно да тада није био свемогућ, јер је био у тијелу. Да је свемогућ потврђује да ће пламеном из својих уста убити безаконика и искоријенити безбожнике својом свјетлошћу када поново дође.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gerakulesa
zao mi je ako ti se nesto neprijatno desilo medju JS.
ne moras ti niciji rob da budes,budi nezavisan,JS ne teraju nikoga ni na sta.
Video sam link za piramidu Carls Rasela.ne znam sta te tu buni,to mu je spomenik.
Cak se najbolje vidi Biblija,kojoj je i posvetio svoj zivot.
Ako te buni krstaca,tih godina su i JS imali krstace,slavili Bozic,uskrs,pusili,itd....
Sto se tice arhandjela Mihaila ,o njemu cemo pisati na njegovoj temi,ali da ne bude bez i jedne recenice,ovde.
Najkrace receno i sam Isus je bio ANDJEO.
jevrejima 2:9
"A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa........"
Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Прво ово није тачно да је Исус био анђео, него овај стих Јеврејима 2,9 говори да људи када виде анђела помисле да је Исус да је Бог, зато је и Јован писац Откривења и пао на кољена када је видио анђела како свијетли, па га је анђео опоменуо. Нигдје ама баш нигдје у Библији Исус се не спомиње као створење. Не може неко да буде нешто па да постане нешто друго.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za RIS BG
prijatelju procitaj i objasni sta si razumeo.
2) procitaj (dela 26:11-32) obrati paznju! na stih 16,17 jehova nema nista s JS a ima samo sa hristovim svedocima, mi trebamo biti samo isusovi svedoci.

Dragi moj gerakules izvini što se ubacujem u vaš razgovor.

26:15 And I said, Who art thou, Master? And he said, I am
SonName.gif
whom thou persecutest.

Ko si ti? ja("Yehoshua"/Jehoshua, contracted to "Joshua") taj koga ti proganjaš
26:16 But rise, and stand upon thy feet: for I have appeared unto thee for this purpose, to make thee a minister and a witness both of these things which thou hast seen, and of those things in the which I will appear unto thee;
Nego ustani i stani na svoje noge, jer sam ti se javio sa ovom svrhom, da i ti svedočiš obe stvari koje si vidio i o onim stvarima koje će ti se javiti
26:17 Delivering thee from the people, and from the Gentiles, unto whom now I send thee,
26:18 To open their eyes, and to turn them from darkness to light, and from the power of Satan unto
HisName.gif
, that they may receive forgiveness of sins, and inheritance among them which are sanctified by faith that is in me.

Da im otvoriš oči da se obrate od tame k vidjelu i od oblasti sotonine k JHWH, da prime oproštenje grijeha i dostojanstvo među osvećenima vjerom mojom "po veri koja je u mene"
26:19 Whereupon, O king Agrippa, I was not disobedient unto the heavenly vision:
Nisam bio nepokoran nebeskom viđenju
26:20 But shewed first unto them of Damascus, and at Jerusalem, and throughout all the coasts of Judaea, and then to the Gentiles, that they should repent and turn to
HisName.gif
, and do works meet for repentance.

Pokazao im u Damasku,Jerusalimu i po svim obalama Judeje, "I POGANIMA" da treba da se pokaju i obrate
26:21 For these causes the Jews caught me in the temple, and went about to kill me.
Ovo je uzrok zašto me Jevreji uhvatili u hramu gde sam otišao da me ubiju
26:22 Having therefore obtained help of
HisName.gif
, I continue unto this day, witnessing both to small and great, saying none other things than those which the prophets and Moses did say should come:

Zbog toga dobio pomoć od JHWH, ja sam nastavio do današnjeg dana svedočiti i malima i velikima govoreći ništa druge stvari do onih koje proroci i Mojsije govorili da treba da dođe

2424 IēsoúsJesus, the transliteration of the Hebrew term, 3091 /Lṓt ("Yehoshua"/Jehoshua, contracted to "Joshua") which means "Yahweh saves" (or "Yahweh is salvation").
"Jesus Christ" is properly "Jesus the Christ." "Jesus" (2424 /Iēsoús) is His human name, as the incarnate, eternal Son of God (Mt 1:21,25, see also Lk 1:31) – the Christ, the divine Messiah (the second Person of the holy Trinity).
[Christ (His title) means "the Anointed One" (the eternal pre-incarnate, Logos, Jn 1:1-18).]

Dragi moj gerakules budi ljubazan pa mi ti pokaži odakle ti ta nauka da vi ste samo Isusovi svedoci (i ničiji više) ja iz ovih stihova takvu nauku ne vidim.

Dakle konkretno šta ti tu vidiš a ja i ostali nismo videli niti svatili?

Dodato posle 10 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

[Christ (His title) means "the Anointed One" (the eternal pre-incarnate, Logos, Jn 1:1-18).]

Dali isto tako ovaj "TITEL" znači i kada se rodi dete, sin nam se dade i naziva se Bog višnj u stvari taj tajtel šta je ako nije samo "TITEL"
Boga već imate, tako! ako vam se dade još jedan koliko ih onda imate?? E a ako imate dva Boga sledi i pitanje:
Koji Bog kojemu Bogu glava?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za apocketza

ja imam jednog boga u tri pojave ili lica, a ne tri boga.On je jedan, i uvek će i biti.

On je alfa i omega,početak i svršetak.Već sam ti postavio na temi sv.trojstvo (otkrivenj 4:8),i nemoj mi više dosađivati stim pitanjem.

Jer nemam vremena da se bakćem na već odgovorena pitanja, više puta, a ti, ako si lenj pa nećeš da čitaš moje duge postove s objašnjenjima, to je tvoj problem. Jednom ste me uhvatili u vašu zamku više nećete.

Vama je teže dokazati da je isus bog i JAHVE jedno te isto, nego evolucionistima da je bog stvorio svet i čoveka.

Evo ti konkretni odgovor na tvoje pitanje Ja nepodržavam trojstvo niti ga osporavam, a "kulu stražare" ne podržavam. Mnogim JS svaka čast, a pogotovo bivšim, koji mi otvoriše oči.

ja nebranim trojstvo, niti štitim JS, a borim se za pravdu imena gospdnja isusa hrista.

I ako si imalo razuman,razumećeš šta sam ti hteo reći ovim postom.

BOG JE JEDAN

Biblija bez i najmanje senke sumnje uči da je BOG JEDAN. "Čuj Izraele Gospod Bog naš je JEDINI GOSPOD!" Takođe, Bog Abrahama, Bog Isaka i Bog Jakova je JEDAN BOG. Abraham, otac vere (naš otac vere) VEROVAO JE SAMO U JEDNOG BOGA, zato moderno hrišćanstvo sa svetim trojstvom ne može ni pomeriti ortodoksnog Jevreja ka bilo čemu, jer on jako dobro zna Biblijski fundament, čak ako ga je Bog i zaslepeo sa ciljem da bi mi iz Pagana ušli u punom broju, koliko je Bog izabrao.

Takođe, Otac, Sin i Sveti Duh, nisu u Bibliji TRI OSOBE, već to su TRI TITULE JEDNOG BOGA u kojima On deluje. Kao što sam ja otac (imam 3-je dece), i kao što sam sin (imam roditelje) i kao što sam ljudsko biće; ISTO TAKO je i Bog, Otac (Bog nad nama, stvoritelj...), Sin (Bog sa nama Emanuel), Sveti Duh (Bog u nama, hrist u nama, Božiji Duh u nama, Kraljevstvo Božije u nama...) Sve vreme to je JEDAN TE ISTI BOG, ali u svoja tri velika glavna atributa i načina delovanja sa ljudima.
Kada je Isus rekao da idemo i učinimo sve ljude Njegovim učenicima, krsteći ih u IME, Oca, Sina i Svetog Duha; Gospod nije rekao da krstimo u IMENA, VEĆ U IME. Kada je došla Pedesetnica, i došlo vreme da se ispuni Isusova zapovest, Petar je rekao nekoliko zanimljivih stvari, koje mnogim hrišćanima samo prelete preko glave.
Prvo rekao je govoreći o Isusu hristu, da NEMA drugog Imena pod Nebom pod kojim bi se ljudi mogli spasti, a pošto je BOG JEDINI SPASITELJ, to automacki otkriva Njegovo Ime. Kada je Petar govorio u Delima Apostoskim 2:38, govorio je o pokajanju i o vodokrštenju, i rekao: "Pokajte se, i krstite u Ime Isusa hrista..." To mnogim hrišćanima deluje kao da je Petar rekao nešto drugo u odnosu na Isusa pa kažu: "Isus je veći od Petra..." No, na taj način se ne može čitati Biblija i zahtevati ispravno otkrivenje od Boga, jer je CELO PISMO OD BOGA DANO..
Dakle, Petar je tamo donio otkrivenje tog Imena o kojem je govorio Isus kada je rekao u IME, Oca, Sina i Svetog Duha...Pošto je kasnije apostol Pavle rekao da sve što činimo rečima ili delima, da to trebamo činiti u Ime Gospoda Isusa hrista, vidimo divnu istinu da je IME Oca, Sina i Svetog Duha = Gospod Isus hrist.
Bog je u Bibliji bio Gospod u SZ, kada je došao u Sinu, bio je Isus, a kada je došao kao Sveti Duh u crkvu, bio je hrist. Tajna koja je među Paganima, hrist u nama, nada slave!!! Dakle, Otac=Gospod, Sin=Isus, Sveti Duh = hrist. Pošto znamo da reč hrist dolazi od reči Mesija, a Mesija znači POMAZANIK, postavlja se pitanje pomazanik čime? Odgovor je SVETIM DUHOM, tako da kada mi primamo Svetog Duha, postajemo hrišćani, odnosno POMAZANICI, a to je SVE JEDAN TE ISTI BOG.
Isus je u jovanu rekao Bog je DUH!!! Nije rekao Bog su tri duha, niti dva čoveka i jedan duh; VEĆ BOG JE DUH (jednina). Taj Duh se nastanio u svoj svojoj punini u čoveku Isusu iz Nazareta i zbog toga što je taj čovek bio pomazan puninom Božijeg Duha, nazvan je HRIST.
Još zanimljivije je da u Bibliji nećete naći niti jedno krštenje u Ime Oca, Sina i Svetog Duha, kao krštenje u te tri titule. Kada god bi bio u Delima Apostolskim izveštaj o krštenju, SVAKI put ljudi bi bili kršteni u Ime Isusa Krista, NIKADA u tri titule, ali UVJEK u jedno Ime. Dakle, Dela Apostolska su prva crkva, i originalno Evanđelje koje su propovedali apostoli, a poznato je šta su oni verovali.
Krštenja u Ime Oca, Sina i Svetog Duha desila su se nakon Nicejskog Sabora gde je usvojena pod pokroviteljstvom države, kredo o svetom trojstvu, koji NIKADA nije bio učenje apostolske crkve na taj način. Kada se zna da je pokrovitelj toga bio car Konstantin, i da crkva i država nemaju šta jedno s drugim da traže, onda zaključke izvucimo sami. Trista godina od hrista, prema Bibliji i povesti, ljudi su bili krštavani u Ime Gospoda Isusa hrista, a ne u titule Oca, Sina i Svetog Duha, jer naprosto to su samo titule a ne Ime.
Takođe, prema Isajinom proročanstvu da će se diete roditi i da će nam se dati sin, i da će mu Ime biti, Bog silni, Otac večni, savetnik divni, knez mira...Otkriva ustvari da je Božija objava u Isusu hristu ustvari objava jedinog silnog Boga, Oca našega, a ne objava trojstva Bogova. Izaija 9:6 Jer, dete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savetnik divni, Bog silni, Otac večni, Knez mironosni.

Takođe postoji kategorična tvrdnja apostola Pavla da je BOG JEDAN!
1Ti 2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Isus hrist,
Dakle, prema Isusovim rečima, TAJ JEDAN BOG JE DUH, a On je sebe nastanio u Sinu, i otkrio se kroz Sina, i čoveka Isusa učinio posrednikom, tako što je sebe kao duha ubacio u tom tijelu. jovan 1:14 I rieč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine...
Dakle, ako još znamo da su Reč i Duh JEDNO, onda ta istina dobija puni smisao.
Jednog dana, kada budemo stali pred Boga, videćemo SAMO JEDNOG NA PRESTOLJU, a ne trojicu, jer je Isus LIK NEVIDLJIVOG BOGA, ODSJAJ NJEGOVE SLAVE i OTISAK NJEGOVOG BIĆA...
Kada se molimo, mi se ne molimo malo Ocu, pa Sinu pa Svetom Duhu, već kroz JEDINO BOŽIJE IME, GOSPOD ISUS HRIST, mi se molimo JEDINOM BOGU, koji je naš spasitelj, Tvorac, Otac, i koji nas je utelovljenjem spasao na Golgoti.
JEHOVA STAROG ZAVJETA JE GOSPOD ISUS HRIST NOVOG ZAVETA! To je potvrdio i sam Isus rekavši: "Ako ne budete verovali da JA JESAM, umrećete u svojim gresima." A Mojsije je sreo u gorućoj kupini SAMO JEDNOG BOGA, Gospoda.
Da skratim! ČUJ IZRAELE, GOSPOD BOG NAŠ JE JEDAN BOG!!!
Znači Bog= utelovljen u čovjeka, ne Isus čovek= Bog!

Dodato posle 2 Sati 23 minuta:

Za apocketza

A ovo ti je fakt!!!!

(1KORINCANIMA 12:4-6)
4 Различити су дарови, али је исти Дух. 5
И различите су службе, али је исти Господ. 6
И различита су деловања, али је исти Бог ко -
ји на различите начине делује у свима. 7 А
Дух се испољава у свакоме за корисну сврху.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za apocketza

ja imam jednog boga u tri pojave ili lica, a ne tri boga.On je jedan, i uvek će i biti.

On je alfa i omega,početak i svršetak.Već sam ti postavio na temi sv.trojstvo (otkrivenj 4:8),i nemoj mi više dosađivati stim pitanjem.

Dragi moj gerakules ja sam sve te tvoje faktove do sada razobličio ali ti ko za inat nećeš da mislig tvojom glavom. Razobličio sam a to ću raditi i ubuduće kako budem imao vremena da ne bi ti Sotoninim smicalicama i crkvenim zabludama varao i odvratio ljude od vernosti Jedinom istinitom Bogu JHWH.
Dragi moj gerakules znam ja da si ti rekao da si se krstio u Svetu TROJCU Bogova ELOHIMA (množina Bogova) ali kada sabiraš tu množinu Bogova onda ih tako sabiraš da im zbir uvek jedan ne dva ne TRI.
No i ja sam tebe pitao čija li ti je ta nauka da Sveta Trojka ELOHIMA nisu TRI nego jesu jedan Bog ali taj jedan Bog ima TRI lica? Gde to u tvojoj bibliji tako nešto piše? citiraj taj stih kako citiraš i ostale stihove što nisi svatio.

Ja još uvek čekam da mi odgovoriš koji Bog kojemu Bogu glava! ili ovako: Koje lice jednoga ELOHIMA množine je glava nad ona druga dva lica množine? I da se ne bi ja i ti nadmudrivali citiranjem stihova daj bar jedno obijašnjenje a ne samo pitanja da postaviš i uvek ideš u krug sa "jedan Bog tri lica" nisu TRI nego jedan!
Dragi moj greakules da si ti tvome pradedi reko da nemaš TRI Boga znaš li šta bi ti on to radio ;) i to za fakat.
Dakle ako hoćeš diskusiju onda mi još jednom reci koliko osoba imaš u jednog Boga i gde to u tvojoj bibliji piše? onda
Koliko lica ima jedna ličnost ELOHIMA iz množine da ja i ti onda diskutiramo bez dosađivanja.

Koji Bog kojemu Bogu glava?
Šta je ELOHIM množine sa tri lica bio dok je bio na zemlji?
Dali si imao ELOHIMA sa TRI lica pre nego što ti se dade dete, sin vam se rodi i to je svemogući ELOHIM druge glave množine??

Ddragi moj gerakules o čemu ti ovde govoriš? čitaš li ti bibliju ili grčku mitologiju jer ideš na filološki fakultet?
Diskutiraj argumentima bazirane na pismu a ne "rekao sam ti o trojstvu" kada tvoji teolozi priznaju da su umetnuli, dometnuli slova da podrže zabludu. Jer bez tog dodavanja propala bi dogma o Svetoj Trojci.

Dodato posle 18 minuta:

Jer nemam vremena da se bakćem na već odgovorena pitanja, više puta, a ti, ako si lenj pa nećeš da čitaš moje duge postove s objašnjenjima, to je tvoj problem. Jednom ste me uhvatili u vašu zamku više nećete.

Koliko lica ima jedan tvoj Bog? i gde si ti to čitao??

Biblija bez i najmanje senke sumnje uči da je BOG JEDAN. "Čuj Izraele Gospod Bog naš je JEDINI GOSPOD!" Takođe, Bog Abrahama, Bog Isaka i Bog Jakova je JEDAN BOG. Abraham, otac vere (naš otac vere) VEROVAO JE SAMO U JEDNOG BOGA, zato moderno hrišćanstvo sa svetim trojstvom ne može ni pomeriti ortodoksnog Jevreja ka bilo čemu, jer on jako dobro zna Biblijski fundament, čak ako ga je Bog i zaslepeo sa ciljem da bi mi iz Pagana ušli u punom broju, koliko je Bog izabrao.

Znam ja dragi moj da biblija uči da je BOG JEDAN to antihristi samo raskopavaju pisma i proroke da bi odvratili ljude od tog JEDNOGA BOGA svojim zabludama kako njihov Jedan Bog ima tri lica a to su KARAKTERI ne TRI Boga. Gde to u tvojoj bibliji piše citiraj stih da te ja uhvatim u zamku kako se hvataju svi oni što laž ovde govore.
Dakle da ti vidim dragi moj tO "SAVREMENO I MODERNO HRIŠĆANSTVO) i njen biblijski fundament o Svetoj Trojcici Bogova u koje si se ti i ostali TRINITANCI krstili.
Niko te nije pitao o Paganima niti o tome Bogu Jakova Abrahama i Isaka. Vidiš taj njihov Bog nije i tvoj Bog, Jakov Abraham i Isak u imali Jednoga Boga, jedno lice, jedna ličnost, jedna osoba, a ne kao moderno i savremeno hrišćanstvo jedan Bog "ALI" sa tri lica, kao troglavi Bog.
Koliko para očiju imaju ta tri lica ELOHIMA iz množine?? koliko para ušiju, znaš li i to ili je to pobožna sveta tajna?

Reci mi šta je svemogući ELOHIM množine Tomi?? to mi još nisi rekao, a ja eto strpljivo čekam a zamka ti je spemna.

Dodato posle 5 minuta:

Da ja skratim ovako;

1.Kor. 11,3. Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
Obijasni mi koja glava Svete Trojke je glava Hristu i koja glava Svete Trojce je Hrist?
Kojoj je to glavi Svete Trojke Isus bio Pomazanik ili Hristos znaš li?

Dodato posle 7 minuta:

JEHOVA STAROG ZAVJETA JE GOSPOD ISUS HRIST NOVOG ZAVETA! To je potvrdio i sam Isus rekavši: "Ako ne budete verovali da JA JESAM, umrećete u svojim gresima." A Mojsije je sreo u gorućoj kupini SAMO JEDNOG BOGA, Gospoda.

Dakle tako, i gde su tu Sveta Trojica u koje si se krstio?
Koji tvoj JEHOVA je kojem tvom JEHOVI Otac a koji taj tvoj JEHOVA je kojem tvom JEHOVI sin?
A Mojsije da nije li i on kao i vaše SAVREMENO Hrišćanstvo imao isto Jenoga BOga sa TRI lica??
Mojsije dali se i Mojsiju rodilo dete i dao mu se sin kao svemogući ELOHIMI množine sa tri lica?

Dragi moj jesi li ti Hristov sledbenik??
Imaš li i ti isti smisaoni stav kao i Hristos Boga živoga ili šta već??

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Napisao AApocketz

Znam ja dragi moj da biblija uči da je BOG JEDAN !!!!! to antihristi samo raskopavaju pisma i proroke da bi odvratili ljude od tog JEDNOGA BOGA!!!! svojim zabludama kako njihov Jedan Bog ima tri lica a to su KARAKTERI ne TRI Boga. Gde to u tvojoj bibliji piše citiraj stih da te ja uhvatim u zamku kako se hvataju svi oni što laž ovde govore.

Pitanje zasto antihristi vi ga ne priznajete hrista valjda treba ANTIJEHOVISTI?TO BIBILO REALNIJE.

DRUGO TI VRLO DOBRO ZNAS DA IME JEHOVA, NIJE TACAN NAZIV ZA BOGA A JHVH-JAHVE JE SKRACENICA OD CELOG IMENA, KOJE NIKO NEZNA KAKO SE PRAVILNO IZGOVARA CAK I RAVINI JEVREJSKI IME JEHOVA JE PROTESTANKO,KATOLICKA VARIJANTA IZ XIV. XV VEKA. A JEVREJI GA NIKAD NISU PRIZNALI KAO TAKVO DALI SI IKAD CUO KAKO SE IME BOGA IZNOSI NA JEVREJSKOM MISLIM DA NISI.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljena upotreba velikog fonta (ALL CAPS) u postovima![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Napisao AApocketz

Znam ja dragi moj da biblija uči da je BOG JEDAN !!!!! to antihristi samo raskopavaju pisma i proroke da bi odvratili ljude od tog JEDNOGA BOGA!!!! svojim zabludama kako njihov Jedan Bog ima tri lica a to su KARAKTERI ne TRI Boga. Gde to u tvojoj bibliji piše citiraj stih da te ja uhvatim u zamku kako se hvataju svi oni što laž ovde govore.

Pitanje zasto antihristi vi ga ne priznajete hrista valjda treba ANTIJEHOVISTI?TO BIBILO REALNIJE.

DRUGO TI VRLO DOBRO ZNAS DA IME JEHOVA, NIJE TACAN NAZIV ZA BOGA A JHVH-JAHVE JE SKRACENICA OD CELOG IMENA, KOJE NIKO NEZNA KAKO SE PRAVILNO IZGOVARA CAK I RAVINI JEVREJSKI IME JEHOVA JE PROTESTANKO,KATOLICKA VARIJANTA IZ XIV. XV VEKA. A JEVREJI GA NIKAD NISU PRIZNALI KAO TAKVO DALI SI IKAD CUO KAKO SE IME BOGA IZNOSI NA JEVREJSKOM MISLIM DA NISI.

Drgi moj gerakule predlažem da poštuješ pravila foruma i da ne vičeš bez razloga! valjda si savremen i moderni hrišćanin??

Imaš koji kontraargumenat na moj pot? ako nemaš drago mi je da se sa tim slažeš.
Šta se tiče JEHOVINOG imena ja ću ti postirati ovo: Blue Letter Bible - Lexicon
Jehovah = "the existing One"
1) the proper name of the one true God
a) unpronounced except with the vowel pointings of 0136

Dali lažu ovi Jehovin svedoci da je to: правилно име једног истинитог Бога

Dodato posle 2 minuta:

1.Kor. 11,3. Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
Obijasni mi koja glava Svete Trojke je glava Hristu i koja glava Svete Trojce je Hrist?
Kojoj je to glavi Svete Trojke Isus bio Pomazanik ili Hristos znaš li?

Ovo nisi primetio dragi moj gerakules evo ja neću velikim slovima samo ću ti to boldovati

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za AApocketza

Dragi moj prijatelju, taman posla da vicem na tebe, prosto napisao sam krupnim slovima jer ti obicno nevidis kad pisem malim.
Boldujes samo ono sto ti nerusi doktrinu, ono sto je nevazno, da bi odveo od pravde, a fakte koje ti postavljam stihovima iz biblije ti ignorises
i uvek tvrdis da je tvoja organizacija u pravu, iako citamo iste biblije, u stvari razne, ja imam nekoliko originala, a najbolji je kumranski, jer je direktno proveren, gde je i napisano samo "JHVH A NE JEHOVA ILI JAHVE".Sto se tice jahve ili jehova to su ime izmislili protestanti i katolici i samo u njihovim biblijama pise JAHVE, sto je blize k orginalu nego vase jehova,jehovah itd. Nigde u tori i jevandjelju takvo ime nepostoji, a sam isus ga nigde nikad nije izgovorio, jer da jeste onda onaj stih u (filip.2:10,11)nebi imao smisla:
10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.

I onaj glavni stih koji pobija sva druga imena:jer nema drugog imena pod nebom, i pod zemjom, i pod vodom, i na nebu pod kojem se vi mozete spasiti, osim moga imena, to jest isus hrist. Pa mi reci zasto bih ja verovao u bilo koje drugo ime, ajde objasni mi ako mozes. No ja mislim, da su svaka objasnjenja beskorisna, ja sve jedno necu priznati drugo ime osim gospoda isusa hrista.

A sto se tice imena,naucnici tvrde, da je JHVH samo jedna trecina od celog imena u starom zavetu koja znaci "ja sam".

A ime jehova ste vi uzaeli (1931g) svesno ili nesvesno, ja to neznam, ali znam, da ime nije tacno, sto cu i dokazati ovih dana, to ime je falsifikat.

Božije ime - izraz i objava njegovog bića

Razna Božija imena, onako kako ih nalazimo u Bibliji, nisu imena kao Kovačević i Mlinarčić, nego su izraz i objava Njegovog božanskog bića. Izraz "Ime Božije" zato često znači isto što i Bog lično (vidi 1. Car. 8,43; 5. Moj. 12,11). Da bi objasnili da su ova razna Božija imena u Starom i Novom zavetu trebala da služe za objašnjenje i objavu Njegovog bića, moramo ih navesti po mogućnosti kompleksno. S tim u vezi, koristićemo listu Božijih imena u predgovoru drugom izdanju "Elberfeldske Biblije" (1891), koju "Društvo Kule stražare" (u nemačkom govornom području) često citira. Na objašnjenje prevodioca iz 1891. godine (kad se radi o reči "Jehova"), nažalost, "Jehovini svedoci" nimalo ne obraćaju pažnju - ovo ime su sebi nadenuli tek 1931. U protivnom, uz korišćenje ove Biblije, ne bi mogli da dođu do pogrešnih zaključaka i tumačenja.

Božija imena u Starom zavetu

1. El - Bog silni (naročito kod Jova i u Psalmima).

2. Eloah - Moćan, neograničen, takođe onaj od koga dolazi strah (naročito kod Jova).

3. Elohim - Množina od Eloah - Bog, Stvoritelj i održavalac sveta (najčešće korišteno ime. Samo u Prvoj Mojsijevoj je korišteno 200 puta.).

4. Adon ili Adonaj - Gospodar ili Moj Gospodar/Gospod (Ps. 2,4; Sud. 6,15 itd.).

5. Cur - Stena - (5. Moj. 32,4; 5. Moj. 32,15; 5. Moj. 32,18.).

6. Kadoš - Sveti (Isaija je ovo ime upotrebio 32 puta).

7. Šaddaj - Svemogući (često upotrebljavano od strane patriarha i Jova, 2. Moj. 6,4).

8. Jahve - "On jeste" (značenje imena Jahve nam je poznato iz Druge Mojsijeve 3,14 gde se Bog predstavlja Mojsiju u gorućem grmu rečima: "Ja sam onaj koji jesam" i dalje: "Kaži dakle deci Izraela: "Ja jesam" me je poslao vama, tj. "onaj koji je aktivan, koji se objavljuje kao živ i koji pomaže, On me je poslao vama" - vidi Real-naučni rečnik 8. tom, str. 534). "Jahve" je ova reč u trećem licu, dakle: "On je" (ja sam, ti si, on je). Kako su ovu reč koristili Jevreji, Isus i njegovi apostoli, navešćemo kasnije.).

Božija imena u Novom zavetu

Mnoštvo imena Božijih kako ih nalazimo u Starom zavetu je u Novom zavetu znatno redukovano. Novi zavet se ograničava posebno na dva imena:

1. Theos - Bog: Ova reč je upotrebljena više od hiljadu puta i odgovara starozavetnom El, Elohim...

2. Kirios - Gospodar (Gospod): Ova reč je upotrebljena u vezi s Bogom više od 600 puta i odgovara reči Jahve ili Adonaj u Starom zavetu. Osim ova dva imena nalazimo još i imena koja Božije biće bliže opisuju, kao na primer: "Svevišnji" ili "Bog na visini" (Lk. 1,32; Lk. 1,35; Lk. 1,76; Lk. 2,14 itd.). "Svemogući (ili Svedržitelj)" (2. Kor. 6,18; Otk. 1,8), "Otac" (Mt. 6,9; Mt. 11,25; Jn. 17,25; 2. Kor. 6,17 itd.), "Kralj" i "Kralj kraljeva" (1. Tim. 1,17; 1. Tim. 6,15 itd).

Dali je isus izgovarao ime jahve?

Smisao Isusove misije je bilo da otkrije i propoveda ljudima Božije ime (Jn. 17,6; Jn. 17,12; Jn. 17,26). zato moramo pretpostaviti da bi se Isus suprotstavio svakoj novotariji koja bi bila protivna volji njegovog Oca i časti Njegovog imena. Isto kao što je u svom svetom gnevu isterao trgovce iz hrama svog Oca, suprotstavio bi se i odbacivanju ili obeščašćivanju Božijeg imena. Iznova i iznova nas fascinira kako Hrist uspeva da upotrebi Stari zavet kao mač u svakoj situaciji protiv svih iskušitelja, neprijatelja i za pouku svojim učenicima. Poznavao je Pismo kao niko drugi na Zemlji.

Pogledajmo dakle, u evanđeljima, koja nam posredstvom Duhom inspirisanih očevidaca, oslikavaju život Božijeg Sina, kako je on nazivao Boga, kako se obraćao svome Ocu. Otrežnjujuća činjenica koja bi trebala da prodrma svakog istinoljubivog "svedoka": U svim evanđeljima - to znači u izvornom grčkom tekstu nedostaje reč Jahve, ne pojavljuje se ni jednom. Isus, tokom iskušenja u pustinji (Mt. 4,4-10), suprotstavlja se satani citirajući tri mesta iz Starog zaveta u kojima je, u originalnom hebrejskom tekstu napisana reč Jahve. Novi zavet ipak govori da je Božiji Sin upotrebio reč Bog (gr. Theos) ili Gospod (gr. Kirios), upravo tako kako je to bio običaj među Jevrejima. Time bi trebalo da je ovo pitanje jednom za svagda rešeno, za svakog onog kome je Isus Gospod i primer!

Kad je Isus čitao u sinagogi svog rodnog grada spis proroka Isaije, po Luki 4,18 je čitao: "Duh Gospoda" a ne, kako je stajalo u originalnom hebrejskom tekstu "Duh Jahve"... dalje je čitao "godinu milosti Gospodnje" a ne "godinu milosti Jahvine". Ako bi ovde upotrebili logiku i nauku Društva kule stražare, morali bi da optužimo Isusa da je "izbacio" lično Božije ime iz originalnog teksta proroka Isaije. Da, morali bi da zaključimo da je Isus svojim primerom i ponašanjem porekao ono što je bio: svedok boga "Jehove".

Natrag