Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Никада нисам чуо за Библију Јеховиних свједока. А Исус и Отац су једно. Доказ: "Ја и Отац једно смо"(Јован 10,30) Име Исус дословно на јеврејском значи "Јахве" (Јехова што значи "Онај који постоји").

Dragi moj dali bi ti hteo još jednom da mi ponoviš šta ti tvrdiš da ime Isus doslovno znači a šta Jahve i naravno koga i šta ti citiraš? izvini dragi moj ali ja nikom ne verujem samo na njegovu časnu reč.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Па купио сам баш на сајму књига у БГ, једну књигу "Истина и наше време" Валтер Фајт, има доста добрих ствари у њој. Нисам је још цијелу прочитао али брзо ће и то.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Znate sta umoran sam od jehovinih svedoka ,oni su hipnotisani od kule strazare ,pet godina se snjima raspravljam i nikakvog rezultata.

oni nezele da slusaju ni pravdu ni fakte sedeo sam sa njima i citamo originalne prevode imonoskripte a oni me gledaju u oci i govore nije tako nego ovako prave me budalu u oci.ONI SE BAZIRAJU NA TORU TJ STARI ZAVET,
STARU PASHU GDE JE IME BOGA UPISANO KAO JAHVE.

JEVANDJELJE NOVU PASHU ONI NEPRIHVATAJU, ISTO KAO JEVREJI, YUDOISTI I MUSLIMANI, I SVI ONI PRIZNAJU ISUSA SAMO ZA PROROKA.

IAKO JE NAPISANO U DELA APOS.4:12(12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.)

A ONI I DALJE PROPOVEDAJU IME JAHVE IZ TORE,KRSTE SE U IME OCA SINA I U IME ORGANIZACIJE KATASTROFA.

A SVI ZNAMO HRISCANI KAKO SE KRSTI U IME OCA ISINA ISVETOG DUHA AMIN!!!

FAKY

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Znate sta umoran sam od jehovinih svedoka ,oni su hipnotisani od kule strazare ,pet godina se snjima raspravljam i nikakvog rezultata.

Koje rezultate očekuješ kada ovde širiš mržnju i Sotonine spletke koje nisi u staju obijasniti, izgovor ti je sveta pobožna tajna.

oni nezele da slusaju ni pravdu ni fakte sedeo sam sa njima i citamo originalne prevode imonoskripte a oni me gledaju u oci i govore nije tako nego ovako prave me budalu u oci.ONI SE BAZIRAJU NA TORU TJ STARI ZAVET,
STARU PASHU GDE JE IME BOGA UPISANO KAO JAHVE.

Dragi moj što ti kriviš Jehovine svedoke kada ti praviš budalu sam od sebe? u stvari tvoj problem je što edukovane forumaše gledaš u oči i govoriš im da imaš jednog Boga a taj "jedan Bog jeste množina Svete Trojce" bezstidno huliš i negiraš Bogu božije. Nisi dostojan poverenja dragi moj zato što predrasudama potkopavaš poverenje u Božiju reč a to je suludo i pogubno.

JEVANDJELJE NOVU PASHU ONI NEPRIHVATAJU, ISTO KAO JEVREJI, YUDOISTI I MUSLIMANI, I SVI ONI PRIZNAJU ISUSA SAMO ZA PROROKA.

IAKO JE NAPISANO U DELA APOS.4:12(12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.)

A ONI I DALJE PROPOVEDAJU IME JAHVE IZ TORE,KRSTE SE U IME OCA SINA I U IME ORGANIZACIJE KATASTROFA.

A SVI ZNAMO HRISCANI KAKO SE KRSTI U IME OCA ISINA ISVETOG DUHA AMIN!!!

FAKY

Slažemo se dragi moj da nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se spasli, Isus znači: "Jahve je spasenje"

Potkrepiću svoj govor biblijom i citiraću stih:
Rim. 10,13. Jer koji god prizove ime JHWH spašće se.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
u grckom originalu pise gospod a u rimljanima 10 citaj od 9-13 i nemoj da vredjas ako nisi znao ja isto mogu da vredjam ali to nije hriscanski.
Prvo zar te jehova neuci da nikog ne nazivas budalom jer vredjas njega TJ njegovo stvorenje jer mi smo oblicje bozje i to ne pristoji jednom jehovinom svedoku zar ne a dali sam dostojan poverenja ili ne nije tebi da sudis onaj ko sudi bice osudjen ako neko potkopava bibliju i menja teks a promenom tekstova promenili ste smer nauke koja se zasnivala skoro 2000g .
EVO POSTAVLJAM DOKAZ O TROJSTVU TEKST IZ BIBLIJE KO NEVERUJE NEKA TRAZI U ORIGINALIMA (1 JOVANOVA 5:1-13)(GLAVNI STIHOVI 7,8)

6 Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.

8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
ETO PA NEKA SAD PROSUDE NA FORUMU FILOZOFE MOJ I ISTO TO PISE U NOVI SVET NISTE USPELI DA PROMENITE.

SAMO U NOVI SVET PISE I NJIH TROJE JE SLOZNO STO ZNACI RAVNO.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Svako treba jasno da zna, da čoveka ne spasava verska pripadnost, ni Zakon Mojsijev, ni znanje, ni "Nova istina" Jehovinih svedoka. Mene i tebe spasava JEDINO krv prečistog Božjeg jagnjeta - Isusa Hrista.

Zašto i ti ne prihvatiš spasenje koje ti je ponuđeno iz ljubavi od Boga, kroz Isusa Hrista? Zapamti! Sveto Pismo kaže da je Isus JEDINO ime dano ljudima pod nebom kojim se mogu spasiti!!! Bogu trebaš i možeš doći upravo onakav kakav jesi - jer ti Bog sve prašta. Da bi te u to uverio, Bog u Evanđelju po Jovanu 3:16 kaže:

"Jer Bogu tako omile svet, da je i sina svog jedinorodnog dao, da nijedan koji ga veruje ne pogine, nego da ima život večni."

Veruj i ti Isusa Hrista i služi mu celim srcem. Tada ćeš i ti primiti Božji predivan dar - oproštenje greha, mir u srcu i život večni!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
AApocketz

Zdravo ovde VANHELSING G cuo si za mene ja sam lovac na biblijske vampire koji isisavaju reci i stihove iz nje.

Sta ti to pa znas o bibliji? vi JS koji po celom svetu raznosite laznu masonsku doktrinu biblije.

kad ste vi verovali u bibliju? nikad vi ste sinovi pogibije ko god je protiv oca i sina i svetoga duha a pogotovo protiv krsta djavolja deca citajte:1 jovanova 5:6-9 citao sam sve postove na ovoj temi ,ovaj stih je car za pravoslavne,zasto ga niko nekomentarise pa zato sto nema te odgovor rusi sve vase doktrine.

Samo jedno pitanje? zasto su judeji vampiri krvozedni ubili jadnog !!!SVETOG STEFANA"?!!! nijedan nemate pojma.

I koje arhandjel mihailo? znam da nevolite ova pitanja jer su smrt za vas.

Cekam odgovor na pstavljeno pitanje.

Dodato posle 3 Sati 28 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

-
Procitajte rimljanima : 1:1-32 ako to nerazumete vi ste tacno sinovi pogibije.otkinu cu vas sinovi djavavola, sotona idi s ovoga posta u ime isusa hrista jer nema drugog imena pod nebom kojem ja mogu da se pozovem.

Dodato posle 7 minuta:

Uchenje Jehovinih svedoka je smesa svih jeresi koje su osudjene na svih sedam vaseljenskih sabora. Istinu o Svetoj Trojici odbacuju isto onako energichno kao i muslimani i Jevreji. Od starog jeretika Arija nasledili su uchenje da Gospod Isus Hristos nije drugo lice Svete Trojice, nego da je ?divno duhovno stvorenje? koje je postojalo na nebu pre nego shto se rodio kao chovek na Zemlji. Od Makedonaca su nasledili jeres da Duh Sveti takodje nije trece lice Svete Trojice, nego je samo sila Bozija. Imaju i josh jedan specijalitet. Oni pishu: ?Bog nije duh koji bi sve prozimao i svuda prodirao, nije na svakom mestu u isto vreme prisutan. On poseduje svoje mesto i polozaj stolovanja gde mu se moze pristupiti?. Narochito insistiraju na tome, da Boga treba zvati njegovim ?pravim? imenom: Jehova. Zato su i uzeli naziv Jehovini svedoci.

O choveku Jehovini svedoci uche isto kao materijalisti, kao da su preuzeli uchenje materijalistichkih filosofa pa ga obukli u biblijske citate. ?chovek umire isto kao zivotinja? ? pishe u njihovim knjigama.

Oni kazu da veruju samo Bibliji, ali ukoliko se Biblija ne slaze sa njihovim uchenjem, oni je bez ustezanja prekrajaju, bilo da izostave citat koji poriche njihovo mishljenje, bilo da izmene interpunkciju, bilo da dodaju neshto shto Biblija ne kaze.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za lovca na vampire
Srecan lov VanHelsing
imas lepa pitanja
1.Jovanova 6-9
Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno

Ovo su zaista lepi stihovi koji potvrdjuju pravoslavnu veru,samo ovog 7 su se poceli odricati.Razlog je veoma jednostavan.Taj stih je dodat ,krivotvoren je i vecina ga odbacuje.Nadalje zapazi da u 8 stihu da je DUH jednak vodi i krvi.Da li si se pitao zasto je duh jednak sa vodom i krvlju,i kako to svedoce i voda i krv i taj duh.Jesu li voda ,krv i duh osobe????KaD U bIBLIJI PISE DA greh cuci na vratima,da li je greh osoba???

zasto su judejski vampiri krvozedno ubili jadnog Stefana?Izvestaj iz dela apostolskih 6:13 kaze da su izveli lazne svedoke koji su ga optuzili da HULI na Mojsija i na Boga,i na zakon,i na sveto mesto...,i da ce isus razvaliti hram,uvesti nove obicaje..U delima 7 glave:56 Stefan nastavlja
" I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu."Ko je sin covecji i ko je to pored njega?Kako se zove taj Bog ?
Nadalje ne zaboravi da je u tom ubistvu Stefana ucestvovao i apsotol Pavle,tada zvan kao mladic Savle koji je bio jedan od organizatora tog progona Isusovih ucenika.Da li je za tebe i ap.Pavle,tada savle krvozedni judejski vampir???
Arhandjel Mihailo???sta te tu buni kod tog tvog smrt pitanja?
Ne slazes se da arhandjel oznacava PRVOG Andjela?Ne upravlja li Isus andjelima nebeskim?Sta mislis ko je taj Mihailo koji spasava svoj narod.O njemu pise i prorok danilo u starom zavetu kako spasava svoj narod ,a i u otkrivenju takodje isto pise za Mihaila.kako se zvao Isus Hrist pre nego sto je rodjen na zemlji?Razmisli malo o ovim pitanjima,pa pitaj sta te buni,reci cu ti lovce na vampire.
Kad pricas o jereticima ,za tebe je Arije jeretik,a Atanasije je svetac???
Znas li da je taj Atanasije bio jedan bedni slabic koga je Konstantin mali ,krvozedni rimski vampir iskoristio da razbije Arija koji je bio mnogo jaci i pametniji od Atanasija.
Cezar je tom Atanasijevom gluposcu ucinio sebe samog VERSKIM Zakonodavcem .Zamisli da je u Isusovo vreme Isus dozvolio Irodu ili Pilatu ili bilo kome drugom da uspostavlja verske zakone???
Naprotiv ,on je rekao da ce se uskoro pojaviti OTPAD,i otpad se ubrzo pojavio,a vrhunac je doziveo sa Konstantinom i i Atanasijem Judom Iskariotskim.
Tolko sam se raspisao tebi ,da ce drugi da me izvine dok sacekaju odgovor na svoja pitanja
Puno srece u lovu ,samo obrati dobro paznju koga lovis,da se ne upecas kao sto se Pavle upecao u Stefanovo ubistvo
Srecan lov

Dodato posle 54 minuta:

za harrybonota
Danilo 12:1
A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.

Judina poslanica 9 stih
A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti

otkrivenje 12:7
I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni

Sto se tice kusnje u pustinji Jehova Bog je taj koji je sotoni dozvolio da radi sa zemljom sta hoce do odredjenog vremena.Imas izvestaj iz knjige o Jovu.Jov1:7 -Jova 2:10.
Ne zaboravi da su je Sotona bio Bozji heruvim zaduzen za zemlju i ljudski rod.Razlog vise da nastavi da vlada nad zemljom ,dok ne dodje odredjeno vreme .
Ako nisam bio jasan postavi dodatna pitanja

za faky
Izvini na dugom nejavljanju.
odgovori na tvoja pitanja
1.moj1:26
Ovde je Svemoguci Bog stvoritelj rekao Najmanje jos jednoj osobi,a mozda i vecem broju osoba .Jedna od njih je svakoko bio i Isus Hrist,koji tada nije bio poznat pod tim imenom.
Kad spominjes 27 stih i kazes jednina,sta tu ima lose?OBLICJE jesu Bozje osobine ,a ne figura.Nadalje i Isus ima isto takozvano Oblicje kao i Bog,a isto i svi ostali andjeli.
Nadalje lepo ti je i ovo pitanje iz 1.moj 18 glave.Ispada da su te 3 osobe Bog trojstvo,ali zapazi malo kontekst ...u 22 stihu pise kako su ti ljudi otisli ,a Avram je jos stajao pred Gospodom.Ovo mozes da razumes na dva nacina.Prvi i najlaksi je izvestaj iz Biblije
jevrejima 13:2
Gostoljubivosti ne zaboravljajte; jer neki ne znajući iz gostoljubivosti primiše anđele na konak.Moguce je da je jedan od njih bio i sam isus,jer Biblija daje isusov izvestaj da je on postojao jos pre nego se Avram rodio.
U svakom slucaju lepo si primetio da Boga Stvoritelja niko od ljudi nije video.
Sad kad poce o "ribi" riba je znak astrologa koje nema nikakve veze sa hriscanstvom,vec se osudjuje.Otpad od hriscanstva je poceo jos za vreme apostola,ali nakon Jovanove smrti uzeo je maha,da bi kulminirao za vreme Konstantina.Taj Konstantin je iskoristio sujetnog Atanasija koji je bio slabiji da bi oborio Arija koji je bio jaci itd...
Zao mi je sto ti je zadnja kap u casi bila 2.Moj 20:7,ali tamo lepo pise da se Bozje ime ne uzima uzalud.
A sta bi rekao za Isusovu molitvu ocenas.
Tamo pise OCE nas koji si na nebesima neka se sveti ime tvoje.
Isus Hrist se nije stido da objavi Bozje ime Jehova.U Bibliji pise na par mesta Jovan17:6 i 26
"Ja javih ime Tvoje ljudima koje si mi dao od sveta;..... I pokazah im ime Tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG

Žalosno je reći, dragi moj, da među one koji u današnje vreme opovrgavaju božanstvo Isusa Hrista spadaju i vaši Jehovini svedoci. Tvrdite da svoje učenje zasnivate isključivo na Svetom Pismu i da na osnovu istog tog Svetog Pisma dajete odgovor na pitanje: "Ko je Gospod Isus Hristos". U literaturi Jehovinih svedoka, zapazio sam, nekoliko verzija učenja o Gospodu, koje primenjujete u zavisnosti od tematike kojom se tekst ili knjiga bavi. Za Gospoda se kaže da je:

1) Najveći čovek koji je ikada postojao (postoji knjiga ovako naslovljena)

2) Bog, ali ne svemogući, potčinjen Ocu (ovde je Bog u kontekstu Bog po blagodati)

3) Jedinorođeni Sin Božiji kojeg je Bog prvog stvorio (parafraza na definiciju str. 142. knjige Raspravljanje na temelju Pisma)

4) Arhanđel Mihail

Zbog obimnosti razmotrićemo samo učenje Jehovinih svedoka da je Gospod, u stvari, arhanđel Mihail.[1] U drugom pasusu navedenog teksta stoji: "U 1. Solunjanima 4:16 (St) zapovest Isusa Hrista da započne uskrsenje opisano je kao "glas arhanđela", a u Judi 9. stoji da je taj arhanđeo Mihailo".

Razmotrimo šta stoji u navedenim stihovima:

"Jer će sam Gospod sa zapovešću, Glasom arhanđela i sa trubom Božijom, sići s neba i prvo će mrtvi u Hristu vaskrsnuti."(1. Sol. 4, 16)

"A Mihailo arhanđel, kada prepirući se sa satanom govoraše o Mojsijevom telu, ne usudi se izreći hulnoga suda, nego reče: Gospod neka ti zapreti!" (Juda 9).???

Gde u ovim stihovima stoji da je arhanđeo Mihail onaj čijim će glasom početi vaskrsenje? Nigde! Oba navedena stiha su grubo istrgnuta iz konteksta, jer, kao što vidimo, u Judi 9, ne stoji da je arhanđeo Mihail onaj čijim će glasom početi vaskrsenje, niti u 1. Sol. 4, 16 stoji da će arhanđel Mihail pozvati na vaskrsenje.

U nastavku teksta Jehovini svedoci nas pitaju: "Da li bi bilo prikladno Isusov zapovednički poziv pripisati nekome ko je manji po vlasti? Razumno je, dakle, da je Mihailo Isus Hrist". Ovde je jednostavno pogrešno pripisan glas arhanđela Gospodu. Zašto? Zato što je u 1. Sol. 4, 16 opisano ono što prati Drugi dolazak Hristov. Sam Hristos dolazi sa zapovešću na vaskrsenje, znači, On izriče zapovest, a njegov dolazak biće popraćen glasom arhanđela. Tako u 1. Kor. 15, 52 stoji: "Ujedanput, u trenuću oka, u poslednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti". Ovde vidimo da se vaskrsenje dešava na zvuk trube. Zato 1. Sol. 4, 16 treba shvatiti kao opis opštih uslova pri vaskrsenju i svih popratnih pojava. To dokazuje i opis koji daje sam Gospod u Mt. 24, 3031. Tu vidimo kako Gospod dolazi na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom i kako šalje anđele svoje s "velikijem glasom trubnijem". Dakle, snažan glas trube objavljuje dolazak Hristov i vaskrsenje. Ovde, takođe, vidimo da se radi o opštim uslovima vaskrsenja.

Jehovini svedoci kažu da je iz njihovog zaključka razumno da je Isus arhanđel Mihail. Međutim, ako se držimo Svetog Pisma, onda to nije razumno zaključiti, jer nigde u Svetom Pismu ne stoji da je Gospod Isus Hristos arhanđel, a još manje da je arhanđel Mihail. Njihov zaključak je plod pogrešnog kontekstualnog spajanja navedenih stihova.

No, kada bismo 1. Sol. 4, 16 posmatrali očima Jehovinih svedoka, opet ne bismo smeli izvesti zaključak do koga su oni došli. Zašto? Ako je nužno da je Isus arhanđeo samo zato što je njegov glas opisan kao takav, onda bismo morali iz istog stiha.izvesti zaključak i da je Bog, jer u stihu stoji da će Gospod doći "i sa trubom Božijom". Da li bi bilo prikladno da trubu Božiju nosi neko ko nije Bog? Isto kao što dolazak na glas arhanđela mora značiti dolazak samog arhanđela, onda je i dolazak sa trubom Božjom dolazak samog Boga. To bi nas dovelo u kontradiktornost, jer bismo morali reći da je Gospod u isto vreme i arhanđeo i Bog. Zašto Jehovini svedoci ignorišu deo o dolasku Gospoda i sa trubom Božijom, ostaje nejasno?

Dragi prijatelju, na žalost, ovo nije jedini slučaj gde Jehovini svedoci koriste višestruke aršine za identične slučajeve, a ostajemo i bez objašnjenja na čemu je zasnovana vaša logika zaključivanja.

Ko je arhangel Mihail?

"Zanimljivo je da se izraz "arhanđeo" u Bibliji nikada ne nalazi u množini, što pokazuje da postoji samo jedan!"[8], kažu, u nastavku, Jehovini svedoci. Ako ovome dodamo i učenje Jehovinih svedoka da je Isus Hristos "druga najveća osoba u svemiru"[9] dobijamo potpuniju sliku o vašem učenju. Naime, postoji jedan arhangel i to je Mihail i on predvodi nebesku vojsku, a pošto i Isus Hristos predvodi nebesku vojsku, logično je zaključiti da su Isus i Mihailo jedna te ista osoba. Prema tome Mihailo je "druga najveća osoba u svemiru". Ili, kako na kraju teksta[10], zaključuju: "Dakle, dokazi pokazuju da je Sin Božiji bio poznat kao Mihailo pre nego što je došao na zemlju..."

Međutim, pogledajmo šta kaže prorok Danilo za arhangela Mihaila: "ali, Gle Mihailo jedan od prvijeh knezova dođe mi u pomoć;" (Dan. 10, 13). Vidimo da prorok ne naziva Mihaila ni najvećim ni jedinim ni prvim, nego jednim od prvih. Da je tumačenje Jehovinih svedoka ispravno onda bi prorok za Mihaila, kao Sina Božijeg, trebalo da kaže da je jedini knez (Jehovini svedoci u def. na str. 142. kažu: "Jedini sin...") ili da je drugi najveći (def. na str. 142.: "...druga najveća osoba u svemiru"). Međutim, arhangel Mihail je nazvan "jedan od prvih", ili jedan među sebi ravnim knezovima. Zbog ovoga, zaključak da je Isus Hristos arhangel Mihail, jeste plod proizvoljnog tumačenja Svetog Pisma, kao i narušavanje samog učenja Svetog Pisma.

Osim toga, Jehovini svedoci na kraju teksta[11] kažu: "Dakle, dokazi pokazuju da je Sin Božiji bio poznat kao Mihailo pre nego što je došao na zemlju, a poznat je po tom imenu i po povratku na nebo..." Gde u Svetom pismu stoji da je Gospod poznat pod imenom arhangel Mihail "po povratku na nebo"? Nigde!

A stoji ovako:( jevrejima 1:4-8)

4 I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
Filip. 2:9

5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Ps. 2:7, Ps. 89:26

6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
Ps. 97:7, Rim. 8:29, 1 Pet. 3:22

7 Tako i anđelima govori: Koji čini anđele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
Ps. 104:4, Zah. 6:5

8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.

Ko su angeli?

Iako smatrate da Apostol Pavle u Kološanima 1, 16 govori o zemaljskoj vlasti, verovali ili ne, reč je o nebeskoj jerarhiji, koju, dakle, svrstavamo u sledeće činove: serafimi (Is. 6, 2; 6, 6), heruvimi (Jez. 10, 1 i dalje), arhangeli, angeli, prestoli, gospodstva, sile, načalstva i vlasti. Dakle, arhangel je samo angelski čin te je Mihailo kao biće angeo.
Šta Sveto Pismo kaže o odnosu Gospoda Isusa Hrista i angela? Apostol Pavle piše: ,Jer njime bi sazdano sve, što je na nebesima i što je na zemlji, što je vidljivo i što je nevidljivo, bili prestoli ili gospodstva, ili načalstva ili vlasti; sve je njime i za njega sazdano. I on je pre sveta, i sve u njemu postoji". (Kol. 2, 6, 16-17). Dakle, Gospod ne samo da nije angel, već je njihov Sazdatelj. Apostol Pavle nam, dalje, svedoči: "I toliko se pokaza veći od anđela koliko je slavnije ime nasledio nego oni" (Jev. 1,4.). I ovde vidimo da je Gospod veći od anđela "jer kome od anđela ikada reče: sin moj jesi ti, ja te danas rodih? i opet: ja ću njemu biti otac, a on meni sin" (Jev. 1,5). Niko od anđela nije nazvan Sinom Božijim, zato je pogrešno poistovećivati arhangela Mihaila sa Sinom Božijim. Pri ulasku u vaseljenu Bog za sina govori: "i neka mu se poklone svi anđeli Božiji" (Fil. 2,10-11), a to se i dešava prilikom rođenja Spasitelja kao čoveka (Lk. 2, 13-14). Još na jednom mestu Apostol Pavle pokazuje koliko je dostojanstvo Gospoda iznad angelskog: "a kome od anđela ikad reče: sedi meni sa desne strane dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim?" (Jev. 1, 13).
Zbog svega navedenog, potpuno je pogrešno učenje da je Gospod Isus Hristos arhangel Mihail, za šta sam siguran da ste i sami došli do istog zaključka.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj gerakules prvo i prvo trebaš da rasčistiš predrasudu koliko Bogova imaš i kako se ti tvoji bogovi nazivaju, potom da rasčistiš kojeg Boga služiš ili obožavaš jer se dva gospodara ne mogu služiti. A onda i hijerarhiju tih bogova da ako te neko pita ko ti je taj Bog "GLAVA" nad bogovima bog da mu to možeš svedočiti.
Kada bi ti čitao pisma sve bi to tebi bilo jasno, ne bi od jedne teme pobego jer ti se čitaju proroci koji ti ruše crkvenu dogmu njihovih teologa prevare i zablude. Čitaš li ti šta ti se ovde postira? čitaš li ti sve to i dali proveravaš da ne bi umro u crvenim zabludama?? čitaj dragi moj i proveravaj šta ti se postira biće bolje duši tvojoj.

Natrag