Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kao što se iz priloženog vidi Jehovini svedoci su nonšalantno ubacili "Sina" i time potpuno izmenili smisao .
Jer po Jehovinim svedocima Isus nije Bog pa su jednostavno dodali reč jer im se tako uklapa u učenje.
U dodatku koji je naveden u fusnoti sa pozivaju na druge prevode kao osnovu za ovu promenu.Pri tome je jako važno znato da su svi prevodi koje su naveli izašli iz štamparskih mašina Kule stražare.O tome sam već pisao ovde:
Jehovini svedoci: Trik sa navođenjem drugih prevoda Biblije

Dragi moj poelbusteru po JS i sotona je nazvan Bogom i Mojsije je bio Bog faraonu pa tako i HRISTOS je nazvan Bogom jer po pisanom slovu ima mnogo Bogova. Dakle nepošteno :D je od ORTODOXA da misioniraju kako po JS GOSPOD HRISTOS Isus nije nazvan Bogom. A da se potsetimo da po pisanom slovu ipak samo jedan je Bog nisu TRI, pošteno :yea:
Što se tiče izmene smisla ja kažem da su mnogobožci ubacili reči kako bi podržali svoju dogmu o TRIJADI kojom se krštavaju.

Dakle prvo da vidimo šta ORTODOXI kažu koje sve prevode imaju JS što su izašli iz njihove štamparije pored prevoda Novi Svet:beee:
Tražim ti da mi navedeš sve te prevode jedan po jedan a potom da mi obijasniš šta ORTODOXI su svatili iz Acts 20,28

28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;

Ali u prevodu Novi svet:
28 Пазите на себе и на све стадо у ком вас је свети дух поставио за надгледнике, да пасете Божју скупштину, коју је Бог купио крвљу свог Сина.

Da vidimo čijom se to krvlju vi kao ORTODOXI spašavate.

Seti se GOSPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi i imaj mira sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Malo mi je teško jer često puta dok pišem repliku urednik zbog uvreda koje je apokec prosipao izbriše post pa onda ni od odgovora ne bude ništa jer je upućen na izbrisan post.
Molim urednika ako može da apokecu malo progleda kroz prste da bi i drugi videli kako se ophodi na forumu.

Pokušaću ipak da odgovorim na pitanje.
Apokec je napisao:

Naravno da mi je original apokecovih pisanja ostao ,citiraću samo ono bitno bez uvreda.

U čemu je problem sa prevođenjem Biblije.
Pitanje je više nego esencijalno.
Izmenom delova rečenice ponekad samo reči ili nekoliko slova menja ceo smisao.
Kada je u pitanj tema "od kuće do kuće" hteo sam da navedem primer u kome se piše "po kućama" kao što i treba ali mi je u tim stihovima opet palo u oči da su i tu izmenjali .
Naime u
Дела апостолска 2
Онлајн Библија: Дела апостолска 2:1-47 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока

42 Они су се посветили апостолском учењу, делили су међу собом све што су имали, заједно су јели и истрајно се молили. 43 Страх је обузео сваку душу, а апостоли су чинили многа чуда и знамења. 44 А сви који су постали верници били су заједно и све им је било заједничко. 45 Продавали су своја добра и имовину и приход делили свима, колико је коме требало. 46 Сваки дан су једнодушно проводили много времена у храму, заједно су јели по домовима браће и узимали храну с великом радошћу и искреног срца,

Prvobitno sam želeo da pišem o razlici između "po domovima" i "od kuće do kuće" što ću i napisati ali pre toga da pređemo i ovu izmenu.
Radi se o "zajedno su jeli" kako su Jehovini svedoci napisali.
Tako u Bibliji ne piše nego piše da su zajedno lomili hlebove:
καθ’ ἡμέραν τε προσκαρτεροῦντες ὁμοθυμαδὸν ἐν τῷ ἱερῷ, κλῶντες τε κατ’ οἶκον ἄρτον, μετελάμβανον τροφῆς ἐν ἀγαλλιάσει καὶ ἀφελότητι καρδίας

Zašto su izmenili i umesto lomljenja hlebova napisali da su zajedno jeli?

Zbog pričešćavanja koje Jehovini svedoci ne upražnjavaju.
U stvari da pitam apokeca,da li se ti pričešćavaš?

I da se vratim na to zašto je bitno tačno prevoditi starogrčki tekst.
Biblija nije bilo koja knjiga,ne može da se prekraja po potrebi .Ako je da -da ako je ne-ne sve ostalo je od đavola.
Ne može da se prevodi po volji nego onako kako piše.
Ako piše "po kućama" onda je po kućama a ne "od kuće do kuće"

I u čemu je razlika.Pa u čemu je razlika kad si u kući ili ideš od jedne do druge kuće.
Kad se kaže mi se molimo po kućama znači da se mi kod naših kuća molimo i da ne idemo od jedne kuće do druge.
Kao što sam već naveo to podržava i Luka 10.7Ne prelazite iz kuće u kuću.
Zloupotrebiti Bibliju i izmeniti smisao sadržaja da bi se imalo pokriće za maltretiranje ljudi na kućnom pragi je jako ozbiljna stvar.

Sto se tice pricesca, ja sam i u dan pricesca objasnio neke stvari i nisam dobio ni jedan odgovor od njih!!!!

A licno sam prisustvovao na veliki petak tj po njihovom subota u k-oj. dvorani ,gde salju iz ruku u ruke jedno parce hleba i malo vina, no (NIKO) iz njih ne uzima ni hleb ni vino, a naprotiv gledaju i hleb i vino sa najvecim odvracenjem s takvim strahom da ako uzmu da se priceste bice kao da ih je ujela zmija!!!!

Tj bice iskljuceni iz k-ke dvorane.

A stote cudi brate sto te AA vredja to je stil masona,(od kuce do kuce su jagnjad, a na forumu su vukovi a kad ulove zrtvu posle nekoliko meseci menjaju kozu i onaj koji ume da razlikuje vuka od jagnjeta, on bezi, a onaj koji neume da razlikuje vuka od jagnjeta on ostaje zarobljenik KS-re)

A sto se tice vredjanja ja sam licno svedok kad sateras AA, u slepu ulicu on prosto odlepi i nezna sta pise po postovima, cesto se desava da jedan post stavi tri puta na jednoj temi,a da ne govorim o BG risku, on te licno nazivao fasistom itd.

Brate tvoji postovi su veoma korisni i tebe sam Gospod je izabrao da dokazujes pravdu ti,ja,i neki momci na forumu znamo pravu istinu o JS-ma,zato tebe i mene i te neke momke nemogu da smisle jer otkrivamo pravdu ,otkrivamo pravu licnost vuka(skidamo mu kozu da bi ljudi videli vuka)

Pozdrav od Gere.

Dodato posle 13 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Sto se tice pricesca, ja sam i u dan pricesca objasnio neke stvari i nisam dobio ni jedan odgovor od njih!!!!

A licno sam prisustvovao na veliki petak tj po njihovom subota u k-oj. dvorani ,gde salju iz ruku u ruke jedno parce hleba i malo vina, no (NIKO) iz njih ne uzima ni hleb ni vino, a naprotiv gledaju i hleb i vino sa najvecim odvracenjem s takvim strahom da ako uzmu da se priceste bice kao da ih je ujela zmija!!!!

Tj bice iskljuceni iz k-ke dvorane.

A stote cudi brate sto te AA vredja to je stil masona,(od kuce do kuce su jagnjad, a na forumu su vukovi a kad ulove zrtvu posle nekoliko meseci menjaju kozu i onaj koji ume da razlikuje vuka od jagnjeta, on bezi, a onaj koji neume da razlikuje vuka od jagnjeta on ostaje zarobljenik KS-re)

A sto se tice vredjanja ja sam licno svedok kad sateras AA, u slepu ulicu on prosto odlepi i nezna sta pise po postovima, cesto se desava da jedan post stavi tri puta na jednoj temi,a da ne govorim o BG risku, on te licno nazivao fasistom itd.

Brate tvoji postovi su veoma korisni i tebe sam Gospod je izabrao da dokazujes pravdu ti,ja,i neki momci na forumu znamo pravu istinu o JS-ma,zato tebe i mene i te neke momke nemogu da smisle jer otkrivamo pravdu ,otkrivamo pravu licnost vuka(skidamo mu kozu da bi ljudi videli vuka)

Pozdrav od Gere.

I nemoj brate da te AA brine ,njegov posao je da te vredja da biti jednostavno otisao sa foruma ,

Sto je u neku ruku i uspeo dugo te nema na forumu a ja mislim da si ti,niki i ja i neki momci kost u grlu JS-ma.

Zato nemoj da te brine AA, mi znamo da ti govoris samo istinu i samo istinu i dao si svakom mogucnost da to proveri sam !!!

(Vole bih da se cesce pojavljujes na forumu) znam da nemas mnogo vremena ,ali tvoji postovi su jako korisni u borbi protiv vuka s jagnjecom kozom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragi moj poelbusteru po JS i sotona je nazvan Bogom i Mojsije je bio Bog faraonu pa tako i HRISTOS je nazvan Bogom jer po pisanom slovu ima mnogo Bogova. Dakle nepošteno :D je od ORTODOXA da misioniraju kako po JS GOSPOD HRISTOS Isus nije nazvan Bogom. A da se potsetimo da po pisanom slovu ipak samo jedan je Bog nisu TRI, pošteno :yea:
Što se tiče izmene smisla ja kažem da su mnogobožci ubacili reči kako bi podržali svoju dogmu o TRIJADI kojom se krštavaju.

Dakle prvo da vidimo šta ORTODOXI kažu koje sve prevode imaju JS što su izašli iz njihove štamparije pored prevoda Novi Svet:beee:
Tražim ti da mi navedeš sve te prevode jedan po jedan a potom da mi obijasniš šta ORTODOXI su svatili iz Acts 20,28

Da vidimo čijom se to krvlju vi kao ORTODOXI spašavate.

Seti se GOSPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi i imaj mira sa svim ljudima.

Možeš da se rugaš i provociraš koliko god hoćeš.
Činjenica jeste da je Biblija Jehovinih svedoka prekrojena i da ne odgovara najstarijim manuskriptima.
Evo na primer iz Codex Sinaiticus pa proveri.

Dela2028Sinaiticus.jpg

Postavio sam ti u prethodnim postovima skeniranu knjigu Jehovinih svedoka Kingdom Interlinear Translatation u kojoj se vidi da u izvornom tekstu nigde ne piše "krvlju svoga sina" nego "svojom krvlju".
Evo i iz Sinaiticusa.
Možeš da proveriš gde god hoćeš ali samo u "Bibliji" Novi svet piše "krvlju svoga sina".

Šta mi ,ortodoksni hrišćani iz tog stiha zaključujemo?
Vidiš to je dobro pitanje,meni je slobodno na volju da sam zaključim čija je krv u pitanju na osnovu Biblije.Tebi na suprot Kula stražara prekraja Bibliju i u brošurama ti prepričava kako treba da razumeš pošto bez Kule ne bi ništa razumeo.Koliko puta je u Kuli stražari pisano da nije poželjno samostalno razmišljanje?
Kula misli za tebe.

@ Gerakules
Ne brini Gero,koliko god da nas provocira ovaj ovde imaj uvek na umu da je Sveti Duh tu da nam pomogne.
Hvala dragom Bogu što nam daje smirenost i samo se molim da i apokecu otvori oči da ne veruje više Kuli stražari nego da počne samostalno da čita Bibliju koja nije prekrojena.
Ako treba do sudnjeg dana ću postavljati primere ali provociranjem i uvredama me nikad neće oterati.

Nadam se samo da će početi stvarno da proverava moje navode a ne samo da smišlja kako da vređa.
Ali i tako sam mu zahvalan što svojim ponašanjem reklamira Jehovine svedoke,iz njegovih postova svako može da se uveri kakvi su ljudi Jehovini svedoci i u kakvom košmaru žive.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

A ovo je po pravilniku ovoga urednika i ne treba da bude vređanje niti omalovažavanje drugih vernika, a da se neko usudi napisati da je to duh ORTODOXA kao znak masona i žig zveri "LAŽ" to je uvredljivo i brišu se takvi postovi :D

Postavio sam ti u prethodnim postovima skeniranu knjigu Jehovinih svedoka Kingdom Interlinear Translatation u kojoj se vidi da u izvornom tekstu nigde ne piše "krvlju svoga sina" nego "svojom krvlju

Ah pa teolog Atanasije je od juče on nije reformator ORTODOXIJE od tamo 300-te posle HRISTOSA :D
Dakle ORTODOXNI Bog je od krvi i mesa, pošteno? i svojom kvrlju spašava a niko se od Hriščana ne spašava posresvom jagnjeta i njegove prolivene krvi kao otkup greha i pomirenje sa jednim Bogom jer nema ih TRI :acute:

E sad ćemo polako od početka pa da svi čitaoci ovoga foruma izvuku zaključak šta je ORTODOXIJA i zašto ih tako nazivaju.
Početak je ovo:
Prva teza
Starozavetni jedini Bog JEHOVA jer nema ih TRI se inkarnirao u svog novozavetnog svemogućeg Boga Sina i došo na zemlju u obličje čoveka (na oko kao čovek) :roll:

Pitanje za teologe ORTODOXIJE (moj protivargumenat)

Koji jedini Bog je morao da umre na krstu za spasenje ORTODOXA?

Drugo
Šta ću ja da proverim sa kodexom Sinaitikus?
Da ima TRI Boga u koja se krštavate.
Da su ti ORTODOXNI Bogovi od krvi i mesa ili
Da se ORTODOXNI Bogovi (kao jedan jer nema ih TRI) rađaju i umiru na krtu.

Pitanje

A čiji je taj kodec Sinaitikus? jel to Jehovini Svedoci, neko ko nije mnogobožac ili treći "kao neutralan" napisao ili ti kao ORTODOX se opet hvališ vlastitim umotvorinama:beee: umesto drugi da vas hvale.
Ko je izdavač kodexa Sinauticus, koja je godina izdanja i čiji potpis?

Dodato posle 3 minuta:

Nadam se samo da će početi stvarno da proverava moje navode a ne samo da smišlja kako da vređa.
Ali i tako sam mu zahvalan što svojim ponašanjem reklamira Jehovine svedoke,iz njegovih postova svako može da se uveri kakvi su ljudi Jehovini svedoci i u kakvom košmaru žive.

A ovo je pravo lice ORTODOXNOG hrišćanstva, po sećanju na GODPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi, naravno da nije ni uvredljivo što znači pravi duh urednikovog foruma, za primer kako se svi ovde trebaju odnositi prema svom bližnjem :D

Blagoje vama.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
A ovo je po pravilniku ovoga urednika i ne treba da bude vređanje niti omalovažavanje drugih vernika, a da se neko usudi napisati da je to duh ORTODOXA kao znak masona i žig zveri "LAŽ" to je uvredljivo i brišu se takvi postovi :D

Ah pa teolog Atanasije je od juče on nije reformator ORTODOXIJE od tamo 300-te posle HRISTOSA :D
Dakle ORTODOXNI Bog je od krvi i mesa, pošteno? i svojom kvrlju spašava a niko se od Hriščana ne spašava posresvom jagnjeta i njegove prolivene krvi kao otkup greha i pomirenje sa jednim Bogom jer nema ih TRI :acute:

E sad ćemo polako od početka pa da svi čitaoci ovoga foruma izvuku zaključak šta je ORTODOXIJA i zašto ih tako nazivaju.
Početak je ovo:
Prva teza
Starozavetni jedini Bog JEHOVA jer nema ih TRI se inkarnirao u svog novozavetnog svemogućeg Boga Sina i došo na zemlju u obličje čoveka (na oko kao čovek) :roll:

Drugo

Pitanje

A čiji je taj kodec Sinaitikus? jel to Jehovini Svedoci, neko ko nije mnogobožac ili treći "kao neutralan" napisao ili ti kao ORTODOX se opet hvališ vlastitim umotvorinama:beee: umesto drugi da vas hvale.

Dodato posle 3 minuta:

A ovo je pravo lice ORTODOXNOG hrišćanstva, po sećanju na GODPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi, naravno da nije ni uvredljivo što znači pravi duh urednikovog foruma, za primer kako se svi ovde trebaju odnositi prema svom bližnjem :D

Blagoje vama.

AA kazi majketi koji si stepen 33 ili???

Ako ti i ovaj post poslednji od poelbustera nije dokazao pravdu, a pises tu gluposti bez ikakvih argumenata onda si ti 100%,

33-ci stepen mason, ti si hristomrzac jer ko neprizna Sina u telu taj neprizna ni Oca!!!

Ja bih na tvome mestu malo razmislio o nekoliko poslednjih postova koje ti je postavio poelbuster, a posavetovao bih i ostalim JS-ma.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Početak je ovo:
Prva teza

Drugo

Pitanje

Dodato posle 3 minuta:

Blagoje vama.

Mislim da bi urednik trebao da uvede brisanje komentara u kojima se po hiljaditi put postavljaju ista pitanja, i ako je na njih vec odgovoreno...

Nema tri Boga, vec jedan Bog u kome su prisutne tri zasebne individualne licnosti, Otac Sin, i Sveti Duh, od kojih je jedna od ovih tri Bozanskih licnost uzela ljudsko telo i postala covek slican nama, i kao takva umrla na krstu preuzevsi na sebe ljudske grehe.

Moje pitanje za pripadnike Jehovinih svedoka je sledece, zasto bih ja kao pojedinac morao da prihvatim tvrdnju da je jedino biblija Jehovinih svedoka ispravno prevedena, kada danas postoji mnostvo starih i novih nezavisnih prevoda biblije, koji kada se njihovi tekstovi uporede, u sustini govore identicno.
A iz nepobitnih cinjenica, znamo kako je nastao prevod novi svet, da su to ucinili najveci zaverenici danasnjice, radi duhovne indoktrinacije covecanstva...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nema tri Boga, vec jedan Bog u kome su prisutne tri zasebne individualne licnosti, Otac Sin, i Sveti Duh, od kojih je jedna od ovih tri Bozanskih licnost uzela ljudsko telo i postala covek slican nama, i kao takva umrla na krstu preuzevsi na sebe ljudske grehe.

Koja biblija koje izdanje i godina izdanja, koji stih podrži tezu mnogobožaca da Bog nije numerično jedan već TRI individualne ličnosti?

Potpuno se slažem da je ponižavajuće postirati zavedenom više puta isto pitanje, ali ne mislim da je za brisanje.

Seti se GODPODA HRISTOSA i njegove njaveće zapovedi.

Dodato posle 9 minuta:

Moje pitanje za pripadnike Jehovinih svedoka je sledece, zasto bih ja kao pojedinac morao da prihvatim tvrdnju da je jedino biblija Jehovinih svedoka ispravno prevedena, kada danas postoji mnostvo starih i novih nezavisnih prevoda biblije, koji kada se njihovi tekstovi uporede, u sustini govore identicno.
A iz nepobitnih cinjenica, znamo kako je nastao prevod novi svet, da su to ucinili najveci zaverenici danasnjice, radi duhovne indoktrinacije covecanstva...

Niko ti nije zavrnuo ruke da prihvatiš to što ovde tvrdiš, i ja čitam više prevoda biblije i ne smeta mi. Da nije ispravno prevedena biblija JS ne biste se ovde ni lamatali toliko tim vašim tezama koje nisu bazirane ni na što pa ti neko treba ponavljati isto pitanje po više puta a ti opet zujiš u vetar proročku tezu bez pokrića :D

Dakle evo dobar primer.

Nego kada ćeš odgovoriti i na ova pitanja?

Pitanja
A ovo dali je ovo za sav formirani karakter Adventizma zakon?
Šta duhovnici Adventizma "KAŽU" kako je i šta je o ovom stihu u bibliji napisano?
Dali je "ON"
HisName.gif
i Adventizmu jedini ELOHIM?
Dali je "ON"
HisName.gif
i Adventizmu jedan?

A na ova?

6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:
Pitanja glase

Dali je Bog numerično jedan?
Ako je numerično jedan dali je taj jedini jevreski Bog i vaš Bog ili Adventistizam ima neke druge bogove?
A ako numerično jedini jevrejski Bog nije i vaš Adventistički jedini Bog, onda navedi ovde imena vaših Bogova i naravno po kom pisanom slovu ste vi Adventisti to zaključili.

A sada potpitanje
Kako se na grčkom piše Božije ime
HisName.gif
jer nema ih TRI.

Dakle dragi moj laodikejac kada si ti više puta dao odgovor na ova pitanja? koja tema, koji post :roll:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Koja biblija koje izdanje i godina izdanja, koji stih podrži tezu mnogobožaca da Bog nije numerično jedan već TRI individualne ličnosti?

Potpuno se slažem da je ponižavajuće postirati zavedenom više puta isto pitanje, ali ne mislim da je za brisanje.

Dodato posle 9 minuta:

Niko ti nije zavrnuo ruke da prihvatiš to što ovde tvrdiš, i ja čitam više prevoda biblije i ne smeta mi. Da nije ispravno prevedena biblija JS ne biste se ovde ni lamatali toliko tim vašim tezama koje nisu bazirane ni na što pa ti neko treba ponavljati isto pitanje po više puta a ti opet zujiš u vetar proročku tezu bez pokrića :D

Dakle evo dobar primer.

Dakle dragi moj laodikejac kada si ti više puta dao odgovor na ova pitanja? koja tema, koji post :roll:

Ajde AA,svi na forumu znaju !da nikada nisi dao ni jedan protiv argument protiv nasih argumenata,a uvek postavljas jedno te isto iz biblije King Zejms koja su autorska prava kupljena KS-re.I koja stampa tako kako joj odgovara po njenoj doktrini!!!

Ti napadas ladokeja i svakog ko nije istog misljenja kao JS-ci,sta mislis ko si ti ,ko ste vi JS-ci,lazete godinama o amargedonu, niste ni jednom pogodili znaci tolliko puta ste propovedali kraj a nijednom se nije obistinio da ste lazni svedoci tj proroci.

Mi za razliku od tebe imamao slobodnu volju i citamo kako pise, a ne kako izmislja novi svetski poredak,u kome ste vi glavni.

vec sam postavio argument kako KS-re Radi s (UN -ma) na unistenje Bozjeg poretka.

Dodato posle 9 minuta:

Dakle evo dobar primer.

AA to isto napisi na grcki i tada cemo razgovarati dalje.

Dodato posle 3 minuta:

Dodato posle 9 minuta:

Dakle evo dobar primer.

mislio sasm na ovo!!! Daj argumente na grcki.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Tačno imate vi dragi moji slobodnu volju i niko vam to pravo ne osporava ponajmanje ja jer zmam da pisano slovo kaže da je širok put.
Ja samo citiram pisano slovo a to vas razobliči za žig zveri jer te vaše teze nemaju biblijsko pokriće.

A kada se uljudite onda mi citirajte pisano slovo gde vam podržava tezu da je jedan Bog ali tri zasebne (posebne) ličnosti pa mi misionirajte dali pored jedinog Boga jer nema ih TRI još imate i druge ličnosti koji su mu jednaki i u svemu ravni.

Dotle pišite po vašim blogovima, blagoje vama.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

Kao što se iz priloženog vidi Jehovini svedoci su nonšalantno ubacili "Sina" i time potpuno izmenili smisao .
Jer po Jehovinim svedocima Isus nije Bog pa su jednostavno dodali reč jer im se tako uklapa u učenje.
U dodatku koji je naveden u fusnoti sa pozivaju na druge prevode kao osnovu za ovu promenu.Pri tome je jako važno znato da su svi prevodi koje su naveli izašli iz štamparskih mašina Kule stražare.O tome sam već pisao ovde:
Jehovini svedoci: Trik sa navođenjem drugih prevoda Biblije

Dragi moj poelbusteru po JS i sotona je nazvan Bogom i Mojsije je bio Bog faraonu pa tako i HRISTOS je nazvan Bogom jer po pisanom slovu ima mnogo Bogova. Dakle nepošteno :D je od ORTODOXA da misioniraju kako po JS GOSPOD HRISTOS Isus nije nazvan Bogom.

Je li AA smesko, zato si napao poelbustera i Pravoslavlje?
Rekao sam ja da ti ne poznajes ni ucenje Kule strazare a kamo li Biblije.
Poelbuster je u pravu, u Novom zavetu ne pise "krvlju svoga sina",nego pise svojom krvlju.
Cak to potvrdjuje i The Kingdom International Transdlation of the Greek Scriptures.
Zato ako nesto ne pzajes, bolje bi bilo da cutis nego da napadas postenje ljude.
-------------------

Pa nije ti to prva glupost koju si izneo. Naveo sam ti i Kulin prevod, a ti ni u njega ne verujes.

28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;

Ali u prevodu Novi svet:
28 Пазите на себе и на све стадо у ком вас је свети дух поставио за надгледнике, да пасете Божју скупштину, коју је Бог купио крвљу свог Сина.

Istina je da su ovde u prevodu JS ubacene reci kojih nema u originalnom tekstu.
Polebuster je u pravu a KK, smesko nije.

.

Natrag