Ortodoksija je ništa više do zujanje u vetar baš kako ti ovde radiš, busaš se i ko vetrenjača te ovo nije po Ortodoxiji, te ono ne odgovara Ortodoxiji, pa to nije po teologiji Ortodoxa. Poelbusteru šta ti ruši veru
Evo ti tvoj post, pročitaj moj komentar pa počni da misioniraš po Ortodoxiji Dela 20.28 jer i ostali čitaoci ovoga foruma bi da saznaju šta pisano slovo kaže a i red je da izvučemo zaključak kako ta masonerija radi.
Ili nesmeš
Da te potsetim samo
Post broj 168
Post 71
Post 65
Post 45
http://serbianforum.org/religija/16...a-jehovinih-svedoka-novi-svet.html#post588381
http://serbianforum.org/religija/16...jehovinih-svedoka-novi-svet-2.html#post588800
Dragi moj poelbusteru da te potsetim kako je sve počelo, pa neka ostali čitaoci foruma izvuku svoje zaključke
poelbuster post broj 8 24-11-2010 05:41
Dragi moj poelbusteru ti ni selektivno ne komenatrišeš ništa a ja znam zašto to radiš
"Pokazujte tu vašu velikodušnost i ispravite neispravno ako ste čestiti u toj stvari kako bi tim vašim viškom pokrili njhovu oskudicu." ovo sam ti tražio skoro pre godinu dana, a ti još uvek zujiš u vetar "Ovo nije po Ortodoxiji"
Post broj 7
Seti se HRISTOSA i njegove zapovedi! imaj mira sa svim ljudima.
Na svu sreću čitaju i drugi naše postove pa neka sami dođu do zaključka .
Ja sam naveo mnoge primere prekrajanja Biblije koje si ti sve vreme izvrtao odnosno ignorisao.
Stalno si umesto da se držiš činjenica i prevoda napadao moju ličnost.
Samo tvoje ponašanje je najbolji pokazatelj kakvi su Jehovini svedoci ljudi.
U početku sam se nadao da ćeš stvarno proveravati primere koje sam ti davao ali na kraju vidim da se i pored svega dalje rugaš.Ali kao što već rekoh i to sve treba da se desi. [FONT="]3. И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама,[/FONT]
Koristim ovu priliku da pozovem sve ljude koje interesuje ova tema da je pregledaju od početka i provere što je napisano.
Neka se sami uvere .
@Gertakules
Hvala na zaštiti i podršci
Dodato posle 6 Sati 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Koliko god puta da napišem ti ćeš opet isto.
Evo još jednom crno na belo i to iz knjige koju su štampali Jehovini svedoci.
Paralelni prevod starogrčki i engleski -reč po reč i sa strane verzija koja stoji i u NWT.
Evo sa sajta Jehovonih svedoka:
42 И сваки су дан у храму и
од куће до куће без престанка поучавали и објављивали добру вест о Христу, Исусу.
Онлајн Библија: Дела апостолска 5:1-42 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
I iz knjige Kingdom Interlinear Translatation:
Radi poređenja sam stavio i ovaj primer gde se radi o potpuno istim rečima.Čisto da se vidi da Kula stražara prevodi onako kako joj kad treba:
46 Сваки дан су једнодушно проводили много времена у храму, заједно су јели по домовима браће и узимали храну с великом радошћу и искреног срца,
Онлајн Библија: Дела апостолска 2:1-47 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
I kako izgleda interlinearno:
Iz ova dva primera se jako lepo vidi da su Jehovini svedoci promenili prevod radi opravdanja propovedanja "od kuće do kuće" kako oni praktikuju.
I evo još jednom na starogrčkom pa ko voli nek izvoli da sam proveri:
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 5.42 π[FONT=&]ᾶ[/FONT]σαν τε [FONT=&]ἡ[/FONT]μέραν [FONT=&]ἐ[/FONT]ν τ[FONT=&]ῷ[/FONT] [FONT=&]ἱ[/FONT]ερ[FONT=&]ῷ[/FONT] κα[FONT=&]ὶ[/FONT]
κατ’ ο[FONT=&]ἶ[/FONT]κον ο[FONT=&]ὐ[/FONT]κ [FONT=&]ἐ[/FONT]παύοντο διδάσκοντες κα[FONT=&]ὶ[/FONT] ε[FONT=&]ὐ[/FONT]αγγελιζόμενοι τ[FONT=&]ὸ[/FONT]ν χριστόν [FONT=&]Ἰ[/FONT]ησο[FONT=&]ῦ[/FONT]ν.
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 2.46.καθ’ [FONT=&]ἡ[/FONT]μέραν τε προσκαρτερο[FONT=&]ῦ[/FONT]ντες [FONT=&]ὁ[/FONT]μοθυμαδ[FONT=&]ὸ[/FONT]ν [FONT=&]ἐ[/FONT]ν τ[FONT=&]ῷ[/FONT] [FONT=&]ἱ[/FONT]ερ[FONT=&]ῷ[/FONT], κλ[FONT=&]ῶ[/FONT]ντες τε
κατ’ ο[FONT=&]ἶ[/FONT]κον [FONT=&]ἄ[/FONT]ρτον, μετελάμβανον τροφ[FONT=&]ῆ[/FONT]ς [FONT=&]ἐ[/FONT]ν [FONT=&]ἀ[/FONT]γαλλιάσει κα[FONT=&]ὶ[/FONT] [FONT=&]ἀ[/FONT]φελότητι καρδίας
I za kraj ,da znaš da nikakvim ruganjem niti uvredama možeš da povrediš moj ponos jer ja nisam ovde zbog ponosa nego zbog istine.
Ničim ne možeš da povrediš moj "ponos" jer je moj ponos Onaj koji me vodi.
To je Onaj čije ime izobličujete,pišete malim slovom i na svaki način ponižavate.
Slobodno nastavi na takav način da svedočiš svoju religiju,mislim da si svojim pisanjem više naneo štete Jehovinim svedocima nego bilo ko drugi na forumima.
Zato se i bojiš da se negde sretnemo kao što sam predložio jer cvikaš da bi iz tvoje skupštine saznali za tvoje otpadničko delovanje.