Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pa ja sam ga pitao desetinama puta KAKO SE PISE IME YHWHa na grckom jeziku,
a smuceni smesko ni da zucne. Zasto? Ne zna sta da kaze, jer vidi da je ulovljen u
zamku iz koje ne zna kako da izadje.

Smesko Tandara mandara, ako si toliko mudar koliko se ovde predstavljas, odgovori na ovo pitanje.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Cika miko da nebi ponavljao moj post potpuno te podrzavam.

Ali ima jeddan problem na koji mi nijedan JS,nije nikada odgovorio,ko je bio kod avraama (JHVH ili ISUS) i zamolio bih te da pazljivo procitgas 18 glavu 1-va mojs-va, da bi shvatio o cemu ja govorim tandari mandari.

Veliki pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[h=2][/h]
27-09-2011, 21:17
poelbuster
Kada sam na temi o Svetoj Trojici pisao Smešku urednik se ljutio da spamujem.Dela 20.28
U Karadžićevom prevodu:
28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;

Ali u prevodu Novi svet:
28 Пазите на себе и на све стадо у ком вас је свети дух поставио за надгледнике, да пасете Божју скупштину, коју је Бог купио крвљу свог Сина.

Dragi moj poelbusteru stvarno me zabrinjavaš, zato budi toliko ljubazan pa mi "KAŽI" koji od ova dva prevoda jeste prevod MASONA BOGOBORACA i zašto?
Seti se HRISTOVE zapovedi i imaj mira sa svim ljudima.​

Pozdrav dragi moj Poelbusteru
Da te ohrabrim malo kako bi mi misionirao istinu Ortodoxijom i darovima duha pokazao šta jedan Ortodox zna i može.
Seti se HRISTOSA i njegove najveće zapovedi da bi imao mira sa svim ljudima.

Dodato posle 17 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

[h=2][/h]
poelbuster
Kada sam na temi o Svetoj Trojici pisao Smešku urednik se ljutio da spamujem.Dela 20.28
U Karadžićevom prevodu:
28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;

Ali u prevodu Novi svet:
28 Пазите на себе и на све стадо у ком вас је свети дух поставио за надгледнике, да пасете Божју скупштину, коју је Бог купио крвљу свог Сина.

Dragi moj poelbusteru stvarno me zabrinjavaš, zato budi toliko ljubazan pa mi "KAŽI" koji od ova dva prevoda jeste prevod MASONA BOGOBORACA i zašto?
Seti se HRISTOVE zapovedi i imaj mira sa svim ljudima.​

Da te ohrabrim malo kako bi mi misionirao istinu Ortodoxijom i darovima duha pokazao šta jedan Ortodox zna i može.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Dodato posle 17 minuta:

AA sta vise diras coveka,.nemas i nisi imao nikad!!!! argumente na njegove postove

Zasto provociras nas Hriscane,ti nikad nisi niti ces biti Hriscanin,ti si Jehovin svedok! a ne Hristov? zato nemoj se prenemagati da pokazes kako si Hriscanin a u stvari si (Mason) samo oni bedni ljudi sto ih terate da idu od (vrata do vrata) neznaju sta rade, dok vi staresine se sastajete tajno da vas oni nevide.

Ja sam licno sve video kod jednog staresine kada me je pozvao da mu uradim stolariju u kuci, a nije znao da sam izucavao bibliju s JS-ma,

taj moment me je i naterao da razmislim i potrazim odgovore na internetu i po raznim sajtovima i forumima!!!!

I dobro sam cuo kad je jedan iz staresina rekao! znajte braco Hristos nesme biti bog, ni pokoju cenu, jer ako ga priznamo za Boga cela socijalna sistema ce pasti jest samo jedan Bog!(Zemalski) i Nikakav spasitelj nam nije potreban.

Sta mislis ko je taj zemaljski Bog? naravno "sotona"

(JHVH) ja postujem s uvazenjem Jer to je nas gospod u starom zavetu a u novom je Hristos tj (LOGOS) ako mislis da nisam u pravu?

Daj mi dokaz da u NZ,na grckom pise (JHVH) tj Jehova po tome cete znati ko su moji ucenici tako rece Gospod.

Ni jedan JS,do sada nije napisao na grckom (JHVH) i nece!!!

A neces ni ti i zato bih te molio da se malo preispitas u to sto ti verujes.

A to je ko si ti : Jevrein,musliman,budist,indus,judeist,mason, itd, samo oni veruju u jednog Boga,Kao sto znas, barem tako mislim da znas nesto o bibliji. Stari zavet je bio sklopljen samo s jeveima! i on je bio samo i samo za jevreje,kada Hristos dosao stari zavet je ispunjen,zast? zato sto se dogodilo bas to sto je SZ,govorio doci ce Car Careva,Bog nad Bogovima i pocela je nova era .

Zasto nova? zato sto vise nema (JHVH) a Hristos, dragi moj nova era je Hristos, a djavol tera svoje nema Hristosa Samo je jedan Bog iz SZ-ta, kada ces shvatiti da je Bog starog zaveta Isti Bog iz NZ-ta,Slazem se (OTAC to je 1xSin to Je 1x Sv Duh i to je 1x =3)

(A ne 1+1+1=3) Kako vi to demonstrirate na forumu.

Brate savetujem ti da malo naucis matematiku, jer reci ti ili neces da razumes ili se jednostavno pravis tosa.

Pozdrav Od Gere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Svi postovi koji budu sadržavali uvredljive riječi, biće brisani![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667

Dodato posle 17 minuta:

[FONT=&quot]Koliko god primera da stavim(a takvih je na žalost nebrojeno mnogo)ti nikad nećeš ni pokušati da pročitaš i proveriš nego se i dalje rugaš.
Ali i to mora izgleda da bude da se ispuni:[/FONT]
[FONT=&quot]3. И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
Rugaj se ali znaj da je blizu kraj krivoj religiji Jehovinih svedoka.

[/FONT]
[FONT=&quot]Karadžić[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]8. Зато говори: Изишавши на висину запленио си плен, и даде даре људима.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]LB[/FONT]
[FONT=&quot]8 Zato je rečeno: “Izišavši na visinu odvede sužnje i ljudima dare dade”.[/FONT]
[FONT=&quot]Čarnić[/FONT]
[SUP][FONT=&quot]8[/FONT][/SUP][FONT=&quot] Zato kaže: »Pope se na visinu i zarobi roblje, dade darove ljudima«.[/FONT]
[FONT=&quot]Šarić[/FONT]
[SUP][FONT=&quot]8[/FONT][/SUP][FONT=&quot] I zato govori "Uzađe na visinu, odvede zarobljene i porazdijeli darove ljudima."[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Novi svet[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]8[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Зато[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]је[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]речено[/FONT][FONT=&quot]: „[/FONT][FONT=&quot]Кад[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]је[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]узашао[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]на[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]висину[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]одвео[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]је[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]заробљенике[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]дао[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]је[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]људе[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]на[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]дар[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]“

Naravno da bi bilo lakše da se proveri evo i stranice iz Kingdom Interlinear Translatation.
[/FONT][FONT=&quot]Da podsetim da je KIT paralelni prevod sa starogrčkog na engleski.
Zbog toga što su mnogi mogli da se upravo u ovoj knjizi uvere da je prevod Jehovinih svedoka najbezobraznije izobličavanje Biblije knjiga se više ne štampa niti može da se nađe kod Jehovinih svedoka.
Razmislite dobro ...[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
Kingdom_Interlinear-Greek_Scriptures_1969_Seite_439.jpg
[FONT=&quot]

PS
Da li znaš šta znači ortodoksni hrišćanin i zašto su nas tako nazvali?
Pogledaj šta znači reč ortodoksno i razmisli.[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[FONT=&amp]PS
Da li znaš šta znači ortodoksni hrišćanin i zašto su nas tako nazvali?
Pogledaj šta znači reč ortodoksno i razmisli.[/FONT]

Ortodoksija je ništa više do zujanje u vetar baš kako ti ovde radiš, busaš se i ko vetrenjača te ovo nije po Ortodoxiji, te ono ne odgovara Ortodoxiji, pa to nije po teologiji Ortodoxa. Poelbusteru šta ti ruši veru

Evo ti tvoj post, pročitaj moj komentar pa počni da misioniraš po Ortodoxiji Dela 20.28 jer i ostali čitaoci ovoga foruma bi da saznaju šta pisano slovo kaže a i red je da izvučemo zaključak kako ta masonerija radi.
Ili nesmeš ;)

poelbuster
U Karadžićevom prevodu:

Ali u prevodu Novi svet:

Seti se HRISTOVE zapovedi i imaj mira sa svim ljudima.

Da te potsetim samo
Post broj 168
Da obećate forumašima da ako budem i ja vas nešto pitao, da ćete dati vaše komentare!

Ako to dragi moji vi obećate forumašima onda Citirajte jedan biblijski stih, obijasnite šta niste svatili, ili šta po vama iz tog stiha nije tačno pa želite da vam se obijasni i dokaže? i kada se po tom stihu dogovorimo onda ćete citirati sledeći da bi ga isto tako uredno i jasno istražili .

Post 71
Ne primećujem tvoje odgovore na argumentovane kometare, hajde fokusiraj se dragi moj.

Post 65
Dragi moji još čekam da mi odgovorite na gornja postavljena pitanja, ili nemate odgovore? još se niste konsultirali sa filološkim fakultetima ili vašim popovima?
Pošto ne odgovarate na argumentovane komentare opet vam se postavlja isto pitanje: Navedite dobar primer šta vama iz pevoda Novoi Svet ruši tu Pravoslavnu veru pa da to prostudiramo malo?
Prilagodili Bibliju, trvdite! eto i vi imate pravo na vaše mišljenje kao i svi ostali na svoje. Isto i to da vaše tvrdnje stoje baš toliko koliko i svima ostalima njihove tvrdnje. Imajte na umu da se i vi iako Pravoslavci pozivate biti čuvari svoje braće jer je to moralna Hrišćanska obaveza koja treba da se odnosi i na Pravoslavlje. Ili ste ljubomorni i bez ikakvih moralnih obaveza otišli toliko daleko od Hristove nauke u bezbožna dela na bezbožni način i izgriza vas mržnja kada su u pitanju bližnji?.

Budite ljubazni dragi moji pa obrazložite mi vašu tvrdnju o prilagođavanju Biblije, postavljam vam pitanje kako je Biblija prilagođena? jer ako znate tvrditi da je prilagođena onda trebate znati odgovor i kako ili šta osporavate a na kraju i na šta bazirate tu vašu nauku?
Dragi moji evo vaše prilike, pokažite internetu koji dugo pamti i onima što vas čitaju da vi znate o čemu ovde govorite.

Post 45
Zašto da ne? zar nisi se već tom literaturom JS našao i lažom i klevetnikom? Dakle sve je jasnije, ti čitaš prevod Lujo Bakotića a nauka ti je bazirana na filološki fakultet. Dragi moj pa zar tom filološkom fakultetu i ljudskom umovanju pre uzveroati nego li Božijoj reči, Hristovim apostolima i samom Gospodu našemu na slavi jedinom istinitom živom Bogu? Nego ja opet tvrdim da ti i taj ceo filološki fakultet nećete kao ljudi obrazložiti ni jednu jedinu vašu zabludu koju si ti do sada ovde postirao i tako nas ostale forumaše nečemu naučite.

http://serbianforum.org/religija/16...a-jehovinih-svedoka-novi-svet.html#post588381
http://serbianforum.org/religija/16...jehovinih-svedoka-novi-svet-2.html#post588800

Dragi moj poelbusteru da te potsetim kako je sve počelo, pa neka ostali čitaoci foruma izvuku svoje zaključke

poelbuster post broj 8 24-11-2010 05:41

Prijatelju,
Lepo ti kažem da je Biblija Jehovinih svedoka puna falsifikata i da je vođa te organizacije Sotona i da vodi te dobre ljude u sigurnu propast.
Uzmi lepo pa proveri sve što postavim ovde u vezi prevoda pa ćeš se uveriti.

Jehovini svedoci „od vrata do vrata“
Prevod Lujo Bakotić ,originalno
Djela glava 5.42
I ne prestajahu svaki dan u hramu i po kućama učiti i propovedali Dobru vest Isusa Krista.
Djela glava 2.46
Svaki dan bejahu jednako svi zajedno u hramu i lomljahu hleb po kućama, i primahu hranu u radosti i u prostoti srca,

Prevod Lujo Bakotić prepravljen od strane I za potrebe Jehovinih svedoka.
Dela 5.42
I svaki dan u hramu I od kuće do kuće nisu prestajali da poučavaju I objavljuju dobru vest o Hristu,Isusu.
Dela 2.46
Jednodušno su svaki dan provodili mnogo vremena u hramu,te su jeli u privatnim kućama I uzimali hranu s velikom radošću I iskrenošću srca.
Dragi moj poelbusteru ti ni selektivno ne komenatrišeš ništa a ja znam zašto to radiš :D"Pokazujte tu vašu velikodušnost i ispravite neispravno ako ste čestiti u toj stvari kako bi tim vašim viškom pokrili njhovu oskudicu." ovo sam ti tražio skoro pre godinu dana, a ti još uvek zujiš u vetar "Ovo nije po Ortodoxiji"

Post broj 7
Da bi vas potsećao na Hrišćansku službu čitajte u 2Korinćana 6,3-7 i ne zaboravite da ko oskudno seje, oskudno će i žeti.

Seti se HRISTOSA i njegove zapovedi! imaj mira sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ortodoksija je ništa više do zujanje u vetar baš kako ti ovde radiš, busaš se i ko vetrenjača te ovo nije po Ortodoxiji, te ono ne odgovara Ortodoxiji, pa to nije po teologiji Ortodoxa. Poelbusteru šta ti ruši veru

Evo ti tvoj post, pročitaj moj komentar pa počni da misioniraš po Ortodoxiji Dela 20.28 jer i ostali čitaoci ovoga foruma bi da saznaju šta pisano slovo kaže a i red je da izvučemo zaključak kako ta masonerija radi.
Ili nesmeš ;)

Da te potsetim samo
Post broj 168

Post 71

Post 65

Post 45

http://serbianforum.org/religija/16...a-jehovinih-svedoka-novi-svet.html#post588381
http://serbianforum.org/religija/16...jehovinih-svedoka-novi-svet-2.html#post588800

Dragi moj poelbusteru da te potsetim kako je sve počelo, pa neka ostali čitaoci foruma izvuku svoje zaključke

poelbuster post broj 8 24-11-2010 05:41

Dragi moj poelbusteru ti ni selektivno ne komenatrišeš ništa a ja znam zašto to radiš :D"Pokazujte tu vašu velikodušnost i ispravite neispravno ako ste čestiti u toj stvari kako bi tim vašim viškom pokrili njhovu oskudicu." ovo sam ti tražio skoro pre godinu dana, a ti još uvek zujiš u vetar "Ovo nije po Ortodoxiji"

Post broj 7

Seti se HRISTOSA i njegove zapovedi! imaj mira sa svim ljudima.

Na svu sreću čitaju i drugi naše postove pa neka sami dođu do zaključka .
Ja sam naveo mnoge primere prekrajanja Biblije koje si ti sve vreme izvrtao odnosno ignorisao.
Stalno si umesto da se držiš činjenica i prevoda napadao moju ličnost.
Samo tvoje ponašanje je najbolji pokazatelj kakvi su Jehovini svedoci ljudi.
U početku sam se nadao da ćeš stvarno proveravati primere koje sam ti davao ali na kraju vidim da se i pored svega dalje rugaš.Ali kao što već rekoh i to sve treba da se desi. [FONT=&quot]3. И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама,[/FONT]

Koristim ovu priliku da pozovem sve ljude koje interesuje ova tema da je pregledaju od početka i provere što je napisano.
Neka se sami uvere .

@Gertakules
Hvala na zaštiti i podršci :)

Dodato posle 6 Sati 5 minuta:

Koliko god puta da napišem ti ćeš opet isto.
Evo još jednom crno na belo i to iz knjige koju su štampali Jehovini svedoci.
Paralelni prevod starogrčki i engleski -reč po reč i sa strane verzija koja stoji i u NWT.

Evo sa sajta Jehovonih svedoka:

42 И сваки су дан у храму и од куће до куће без престанка поучавали и објављивали добру вест о Христу, Исусу.
Онлајн Библија: Дела апостолска 5:1-42 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока

I iz knjige Kingdom Interlinear Translatation:
Kingdom_Interlinear-Greek_Scriptures_1969_Seite_284.jpg

Radi poređenja sam stavio i ovaj primer gde se radi o potpuno istim rečima.Čisto da se vidi da Kula stražara prevodi onako kako joj kad treba:

46 Сваки дан су једнодушно проводили много времена у храму, заједно су јели по домовима браће и узимали храну с великом радошћу и искреног срца,
Онлајн Библија: Дела апостолска 2:1-47 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока

I kako izgleda interlinearno:

Kingdom_Interlinear-Greek_Scriptures_1969_Seite_276.jpg

Iz ova dva primera se jako lepo vidi da su Jehovini svedoci promenili prevod radi opravdanja propovedanja "od kuće do kuće" kako oni praktikuju.

I evo još jednom na starogrčkom pa ko voli nek izvoli da sam proveri:

ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 5.42 π[FONT=&amp]ᾶ[/FONT]σαν τε [FONT=&amp]ἡ[/FONT]μέραν [FONT=&amp]ἐ[/FONT]ν τ[FONT=&amp]ῷ[/FONT] [FONT=&amp]ἱ[/FONT]ερ[FONT=&amp]ῷ[/FONT] κα[FONT=&amp]ὶ[/FONT] κατ’ ο[FONT=&amp]ἶ[/FONT]κον ο[FONT=&amp]ὐ[/FONT]κ [FONT=&amp]ἐ[/FONT]παύοντο διδάσκοντες κα[FONT=&amp]ὶ[/FONT] ε[FONT=&amp]ὐ[/FONT]αγγελιζόμενοι τ[FONT=&amp]ὸ[/FONT]ν χριστόν [FONT=&amp]Ἰ[/FONT]ησο[FONT=&amp]ῦ[/FONT]ν.
ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 2.46.καθ’ [FONT=&amp]ἡ[/FONT]μέραν τε προσκαρτερο[FONT=&amp]ῦ[/FONT]ντες [FONT=&amp]ὁ[/FONT]μοθυμαδ[FONT=&amp]ὸ[/FONT]ν [FONT=&amp]ἐ[/FONT]ν τ[FONT=&amp]ῷ[/FONT] [FONT=&amp]ἱ[/FONT]ερ[FONT=&amp]ῷ[/FONT], κλ[FONT=&amp]ῶ[/FONT]ντες τε κατ’ ο[FONT=&amp]ἶ[/FONT]κον [FONT=&amp]ἄ[/FONT]ρτον, μετελάμβανον τροφ[FONT=&amp]ῆ[/FONT]ς [FONT=&amp]ἐ[/FONT]ν [FONT=&amp]ἀ[/FONT]γαλλιάσει κα[FONT=&amp]ὶ[/FONT] [FONT=&amp]ἀ[/FONT]φελότητι καρδίας

I za kraj ,da znaš da nikakvim ruganjem niti uvredama možeš da povrediš moj ponos jer ja nisam ovde zbog ponosa nego zbog istine.
Ničim ne možeš da povrediš moj "ponos" jer je moj ponos Onaj koji me vodi.
To je Onaj čije ime izobličujete,pišete malim slovom i na svaki način ponižavate.
Slobodno nastavi na takav način da svedočiš svoju religiju,mislim da si svojim pisanjem više naneo štete Jehovinim svedocima nego bilo ko drugi na forumima.

Zato se i bojiš da se negde sretnemo kao što sam predložio jer cvikaš da bi iz tvoje skupštine saznali za tvoje otpadničko delovanje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
@Gertakules Hvala na zaštiti i podršci :) [/QUOTE je napisao(la):
Ja stitim i podrzavam pravdu, a ti si pravda !!!i svako ko ima i malo znanja o bibliji podrzcete te, jer ja sam od pocetka do kraja proverio sve tvoje postove i nemam ni jedne primedbe i optuzbe da si bilo sta slagao ili izmislio.
A savetujem i drugima!!!

A imam toliko mnogo primedbi na JS-ke,jer sve sto su postavili, takodje sam proverio i nista se ne slaze, zato im i ja sam postavljam dokaze koje oni prosto ignorisu.

Kada ce ti brate moj biti jasno da je on (mason) "Paznja rec "mason" to nije uvreda, masonstvo je jedna od religija ovog sveta"

I njihov zadatak je unistiti u saznanju covekovog mozga Isusa Hrista.

Zasto?

Oni veruju u boga ovog sveta, a to je jedan jedini bog lucifer! seti se kada je isus rekao moram da idem jer dolazi Bog ovog sveta!!!

Jer kad (Jevrerji,muslimani,JS-ci itd, nebi priznavali boga ovog sveta, a priznavali bi (JHVH-JAHVE) tj(Isusa) tj(REC)

Gospod Isus nebi imao onda potrebe da se spusta u telu na zemlji, cak i tada ga nisu poznali.

Uvek sam te podrzavao i uvek cu te podrzavati, jer zahvaljujuci tebi za to sto si postavio mogucnost na svim tvojim postovima i tvom (blogu) da svako moze da proveri ko govori istinu a ko laz!!!

A sto se tice dali zna ili nezna "AA" ko su Ortodoxi? ja cu ti reci, nijedan JS-ok to nezna, a kad bi znali nikada nebi postali JS-ci.

A zasto neznaju ? zato sto su im isprali mozgove, oni se boje cak i od svojih sopstvenih roditelja i rodbine,jer tako ih uce seti se onog stiha u bibliji"ko ne ostravi mater svoju i oca i brata svojega radi mene, nece imati carstvo bozje" a kontexte oni ne citaju.

A oni su taj stih vesto iskoristili i prepravili u korist svoje doktrine!!!

No u 10-et zapovedi pise, postuj mater svoju i oca svojega da bi dugo poziveo na zemlji.

A kako ti mislis brate moj, da je Bog tako mislio zasto bi onda stvarao roditelje!!!

Po njihovom bilo bi bolje da je odmah stvorio Jeh-nu organizaciju.

Savetujem JS-ma da malo vise saznaju o (ORTODOXIMA)

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[h=4]Razliciti prevodi Dela Apostola 20. 28 ( Akcenat: 1. Duh Sveti licnost, on postavlja vladike - episkope. 2. Bog je stekao crkvu krvlju svojom ).

Dela apostolska 20:28[/h]
Daničić-Karadžić (RDK):

[SUP]28[/SUP] Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;

Ivan Šarić ():

[SUP]28[/SUP] Pazite na sebe i na sve stado, u kojem vas Duh Sveti postavi predstojnicima, da upravljate crkvom Božjom, koju je stekao krvlju svojom.

Dimitrije Stefanović (DS):

[SUP]28[/SUP] Pazite na sebe i na sve stado, u kome nas je Duh sveti postavio za episkope, da pasete crkvu Božju, koju je stekao krvlju svojom.

Lujo Bakotić (LB):

[SUP]28[/SUP] Pazite dakle na sebe i na celo stado u kome vas Duh Sveti postavi episkopima, da pasete Crkvu Gospodnju, koju on steče krvlju svojom.

Bible in Basic English (BBE):

[SUP]28[/SUP] Give attention to yourselves, and to all the flock which the Holy Spirit has given into your care, to give food to the church of God, for which he gave his blood.

Natrag