Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Citirao sam ti mnogo puta, ako kazes da nisam onda otvoreno lazes, a rec Bozja kaze `Gospod mrzi na usta lazljiva.
Prema tome, vrati se na moje ranije komentare i lepo sam procitaj...i ne iznosi neistine da ti nisam dao ni jedan citat..a govoris za mene da lazem..

Nisi dao ni jedan stih! citirao si sa tvog bloga te paragrafe Advenističke MANTRE i rekao si "ČUO SAM, NEKO JE REKAO TO JE TAKO, JA TI KAŽEM"
Hajd da vidimo te Adventističke darove duh, gde si biblijskim citatima odgovorio na pitanje

quote_icon.png
Prvobitno napisao AApocketz
Da tačno dragi moj Laodikejac, tačno tako jedan sledbenik proročkog duha sledi svoje duhovne učitelje. Šta ovde u moj gornji post piše?

Vidiš koga slediš toga i citiraš, Citiraš mu i stranu i volum i godina (datum) izdavanja. Da tako je dobar si ti đak Adventističkih proročkih duhovnika. Nego da ti dragi moj slediš bibliju citirao bi ti nama ovde to pisano slovo. :) a ne Adventističku MANTRU
Dakle da vidimo kako proročki duh i sledbenik jedine nepogrešljive Božije Adventističke crkve misionira njihov duh prorošvta sa biblijom.

Pitanja za Adventizam
Koja biblija koji izdavač i godina izdanja piše:

"Umrla je Isusova ljudska priroda koji je preuzeo rođenjem na ovoj zemlji."

drugo
"Isus je u svom nebeskom obličju večni Bog i jednak jedinom Bogu Ocu jer nema više Bogova do jednog."

Blagoje vama dok nas u oči gledate i lažete.

Evo ovo je najveća prevara a kao tako i taj žig zveri pa uživajte.

We will see that the SDA Church teaches that Jesus didn’t die on the
cross completely, and they try to use Ellen White’s writing to prove this
. I
would like to explore some of Ellen White’s writings on this subject.
“At the time when he was most needed, Jesus, the Son of God, the
world’s Redeemer, laid aside his divinity, and came to earth in the garb
of humanity” (The Signs of the Times, March 18, 1897).
“’God so loved the world, that he gave his only begotten Son, that
whosoever believeth in him should not perish, but have everlasting life.’
The salvation of souls was the great object for which Christ sacrificed
his royal robe and kingly crown, the glory of heaven, and the homage
of angels, and laying aside his divinity, came to earth to labor and suffer
with humanity upon him” (The Review and Herald, November 21, 1907).
It is clear that Ellen White says that Christ laid aside His divinity
when He came to earth. What could she mean when she talks about His
divinity while He was on earth? Take notice of what she says in the
following statement:

“Jesus Christ ‘counted it not a thing to be grasped to be equal with
God.’ Because divinity alone could be efficacious [influential*] in the
restoration of man from the poisonous bruise of the serpent, God himself,
in his only begotten Son, assumed human nature, and in the weakness
of human nature sustained the character of God, vindicated his holy
law in every particular, and accepted the sentence of wrath and death for
the sons of men” (The Youth Instructor, February 11, 1897, *supplied).
Ellen White says that the Father Himself “in His only begotten Son,
assumed human nature.” It’s evident that she wasn’t indicating that the
Father actually became a man, because she often wrote of Christ as a separate
being who became a man. However, she did teach that the Father
dwelt in His Son, by His Holy Spirit, while Christ was on earth. This is in
harmony with scripture. “To wit, that God was in Christ, reconciling the
world unto Himself” (2 Corinthians 5:19). So the divinity that Christ had
while He was on this earth was the divinity of His Father dwelling in
Him. So when Ellen White wrote “Humanity died: divinity did not die”
(The Youth’s Instructor, August 4, 1898). She was referring to the
divinity of the Father that was dwelling in Christ. Most certainly that did
not die, nor could it have died.
About Christ’s complete death, Ellen White stated: “Jesus said to
Mary, ‘Touch me not; for I am not yet ascended to my Father.’ When He
closed His eyes in death upon the cross, the soul of Christ did not go at
once to heaven, as many believe, or how could His words be true—‘I am
not yet ascended to my Father’? The spirit of Jesus slept in the tomb with
His body, and did not wing its way to heaven, there to maintain a separate
existence, and to look down upon the mourning disciples embalming the
body from which it had taken flight. All that comprised the life and intelligence
of Jesus remained with His body in the sepulcher; and when He
came forth it was as a whole being; He did not have to summon His
spirit from heaven” (The Seventh-day Adventist Bible Commentary, vol.
5, pp. 1150, 1151).

Ako si formiran Adventistički karakter sa najvećom svetošću i darovima duha slušam, evanđelizraj. Dogovori se sam sa sobom pa mi misioniraj proročki duh Adventizma kako je jedini svemogući Bog Sin jer nema TRI Boga do jednoga otkupio svet ako nije umro na na krstu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

ISUS BOG - BIBLIJSKI TEKSTOVI ZA PROUCAVANJE

KingJesus.jpg

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------

- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------

- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14

- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4

- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16

- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15

- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14

- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje

- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22

- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8

- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13

- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12

- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16

- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29

- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14

- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2

- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca Andjelima, vec dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, a ne Andjeli, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..

http://dragan-micic.blogspot.com/2011/06
.

__________________________________________________________________________________________________________________

Evo tekstova koje sam mnogo puta citirao, a ti i dalje govoris da nisam dao ni jedan biblijski dokaz.

Pored ovih sam dao i neke druge, naprimer tekst u kome se Bog Otac obraca Bogu Sinu, i kaze za njega da je on ( Bog Sin vecan kao i njegov presto, da je on stvoritelj, i da je temelj njegovog carstva pravda, i da je on nepromenjiv za sva vremena, sto su atributi samoga Boga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.

I, koliko Bogova po posvećenom Adentističom blogu imate? hajd da vidimo šta Genesis 1:27 So Elohim created man in his own image, in the image of Elohim created he him; male and female created he them.
[SUP]Postanak 1,27[/SUP] I stvori Bog čoveka po obličju svom,(ne po obličju njihovom) po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

Дакле, imate li vi gramatiku i matematiku?

ELOHIM stvori čoveka po sopstvenom liku,(SOPSTVENOM LIKU) u liku ELOHIMA stvori ga, muško i žensko stvori ih.

Pitanja za Adventizam
Koja biblija koji izdavač i godina izdanja piše:

"Umrla je Isusova ljudska priroda koji je preuzeo rodjenjem na ovoj zemlji."
"Isus je u svom nebeskom oblicju vecni Bog jednak ocu."

Blagoje vama dok nas u oči gledate i lažete.

So when Ellen White wrote “Humanity died: divinity did not die”
(The Youth’s Instructor, August 4, 1898). She was referring to the
divinity of the Father that was dwelling in Christ. Most certainly that did
not die, nor could it have died.

Ako si formiran Adventistički karakter sa najvećom svetošću i darovima duha slušam, evanđelizraj. Dogovori se sam sa sobom pa mi misioniraj posvećeni proročki duh Adventizma kako je jedini svemogući Bog Sin jer nema TRI Boga do jednoga, otkupio svet ako nije umro na na krstu?

Imaš komentar ili selektivno odgovaraš ponavljajući MANTRU ?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Kada sam na temi o Svetoj Trojici pisao Smešku urednik se ljutio da spamujem.
Ako ćemo realno pola postova su spam.
Ali da se osvrnem na jedan citat koji je Gerakules naveo na pomenutoj temi pa da objasnim zašto Peko ne može da shvati o čemu mu Gerakules piše.Da ne bih i ja spamovao podsetio sam na koju se temu odnosi ali u principu je reč o izmeni Biblije u svrhe lažnog učenja.
U prevodu Jehovinih svedoka je izmenjen smisao rečenice zamenom i dodavanjem reči.Umesto "svojom krvlju"Jehovini svedoci su upisali "krvlju svog sina"jer im se ne uklapa u koncept o negiranju Svetog Trojstva.
Radi se o sledećem stihu.

Dela 20.28
U Karadžićevom prevodu:
28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;

Ali u prevodu Novi svet:
28 Пазите на себе и на све стадо у ком вас је свети дух поставио за надгледнике, да пасете Божју скупштину, коју је Бог купио крвљу свог Сина.

Evo i kako piše u Kingdom Interlinear Translatation:

Kingdom_Interlinear-Greek_Scriptures_1969_Seite_325.jpg

Očigledno je da je originalni Biblijski tekst izmenjen samo radi teoloških razloga odnosno negiranja Isusovog Božanskog bića.
I na još mnogo mesta je izmenjen prevod samo da bi se ponizio Isus ali to će biti u drugim postovima.

Zato Gerakulese tebe ni Peko ni Smeško ne razumeju jer čitaju samo prepravljeni prevod Biblije i šarene knjižice Kule lažljivice.
Kada im dokažem da je učenje Jehovinih svedoka suprotno Bibliji oni me optužuju da klevećem :)

Ali,neka ostali provere pa u buduće Jehovini svedoci koji su već zaraženi ovim učenjem neće imati lak plen kada zakucaju nekom na vrata.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
27-09-2011, 21:17
poelbuster
Kada sam na temi o Svetoj Trojici pisao Smešku urednik se ljutio da spamujem.Dela 20.28
U Karadžićevom prevodu:
28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;

Ali u prevodu Novi svet:
28 Пазите на себе и на све стадо у ком вас је свети дух поставио за надгледнике, да пасете Божју скупштину, коју је Бог купио крвљу свог Сина.

Dragi moj poelbusteru stvarno me zabrinjavaš, zato budi toliko ljubazan pa mi "KAŽI" koji od ova dva prevoda jeste prevod MASONA BOGOBORACA i zašto?
Seti se HRISTOVE zapovedi i imaj mira sa svim ljudima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dragi moj poelbusteru stvarno me zabrinjavaš, zato budi toliko ljubazan pa mi "KAŽI" koji od ova dva prevoda jeste prevod MASONA BOGOBORACA i zašto?
Seti se HRISTOVE zapovedi i imaj mira sa svim ljudima.

Jezuiti Jose Marija Bover, i A Markes, su bili oni koji su preveli bibliju Jehovinih svedoka `Novi svet..sa ciljem zaverenicke Duhovne indoktrinacije covecanstva..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj poelbusteru ja još čekam tvoj odgovor, spemam ti veliko iznenađenje ali prvo da mi obijasniš koji od ta dva prevoda po tvom blogu jeste prevod MASONA i BOGOBORACA.
Ili si se predomislio ili nesmeš :beee:a ja samo što sam pomislio da ti sve znaš, hajd evanđeliziraj duh Pravoslavnja ili da čekam dok se ti ne konsultitaš sa filološkim fakultetom? Hajd da vidimo šta jedan posvećen i formirani karakter pun duha a Pravoslavac zna i ume.

Da te ohrabrim evo citiram ti pisano slovo koje se ne može kvariti.

2.Moj. 15,11. Ko je kao ti(Ti a ne "VI") među silnima Gospode?(zašto Gospode, zar on nema svoje ime?) ko je kao ti slavan(Kao ti a ne kao "VI" pa slavan a ne "SLAVNI") u svetosti, strašan(strašan a ne "STRAŠNI") u hvali, i da čini čudesa?

Imajte mira sa svim ljudima.

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

11 Ко је међу боговима као ти, о Јехова?
Ко је као ти кога силна светост краси?
Песмама хвале треба ти исказивати страх, теби који чуда чиниш.

Dragi moj poelbusteru meni ovaj prevod je puno jasniji, razumljiviji i ne kontadiktira se ostalom pisanom slovu, a ti šta ti misliš zašto protivniku ili suparniku mrsko presveto ime jedinog istinitog Boga?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Adventisti imate li biblijski komentar na moj gornji post ili nemate?

Da li smatras da je ovo gore citirano u tvom komentaru u vidu smeska odraz ljubavi..?

A zašto nije? koga sam ja ikada pravio MASONOM i SATANISTOM kako to konstantno rade Adventisti iako su formirani karakteri najveće svetosti i darova treće posebne ličnosti ili zasebne osobe Bog Sveti Duh "KAKO OVI RADE KADA NEMAJU KOMENTARA"

Još jednom jer samo pametnom jednom dosta! dakle

Adventisti imate li biblijski komentar na moj gornji post ili nemate?

2.Moj. 15,11. Ko je kao ti(Ti a ne "VI") među silnima Gospode?(zašto Gospode, zar on nema svoje ime?) ko je kao ti slavan(Kao ti a ne kao "VI" pa slavan a ne "SLAVNI") u svetosti, strašan(strašan a ne "STRAŠNI") u hvali, i da čini čudesa?

Sa čim se to formirani karakter najveće svetosti ne slaže jer je to "ON" u svoj blog tako zaključio?

Genesis 1:27 So Elohim created man in his own image, in the image of Elohim created he him; male and female created he them.
[SUP]Postanak 1,27[/SUP] I stvori Bog čoveka po obličju svom,(ne po obličju njihovom, nego po "SVOM") po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

Дакле, imate li vi gramatiku i matematiku?

ELOHIM stvori čoveka po sopstvenom liku,(SOPSTVENOM LIKU) u liku ELOHIMA stvori ga, muško i žensko stvori ih.

Pitanja za Adventizam u vezi najveće prevare

Dali i Adventisti kao formirani karakteri najveće svetosti uzverovali pisanom slovu da je "ON"
HisName.gif
jedini ELOHIM koji je u svom "SOPSTVENOM" obličju stvorio čoveka?
Dali i Adventizam ima veru u pisanom slovu da je
HisName.gif
"ON" jedini istiniti Bog
HisName.gif
jer nema ih TRI, dakle je "ON"
HisName.gif
jedini ELOHIM koji je svoja dela stvorio posrestvom REČI u "SVOJOJ" svetosti kao "STRAŠAN" u hvali što "ČINI" čudesa.

Setite se HRISTOSA i njegove najveće zapovedi.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
AAposketz kad pises (ON)dali si primetio da se( Duh Sveti) i (Sin)takojdje oslovljavaju sa licnom imenicom (ON)????

Molio bih te da mi napises na grckom (JHVH)!!!!

Jos uvek mi nisi odgovorio na pitanje! ko je bio kod avraama kada se sara nasmejala na to, kad je cula da ce rodidti sina .

I skim je avraam razgovarao o postedi sodome i gomore? ne zaboravi po vasem boga niko nikad nije video.

Ko je to onda bio? Isus u novom zavetu jasno govori da poznaje avraama, a jevreji htese da ga ubiju pod optuzbu da ima samo 30g

a poznaje avrama.

Da bi bolje shvatio o cemu to ja procitaj (1 mojs 18-tu glavu celu)

Natrag