Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2
Poštovanje sagovornicima.

Proučavajući, upoređujući, Nove zavete na srpskom (Karadžić, Stefanović, Bakotić, Savremeni i Čarnić) imao sam prilike da se pozabavim i sa prevodom Jehovinih vsedoka Novi svet. Prevod je jedinstven - jer se razlikuje od svih drugih, navedenih, prevoda. Kako je to moguće? Da li je moguće da svi prevodioci greše, sem anonimnih prevodioca pri Kuli stražari?

Prevod odstupa od grčkog teksta Veskot-Hort i to na mnogim ključnim teološkim mestima. Odstupanja su namerna. Za njih ne postoje nikakva jezička ili gamatička opravdanja.

Kako su mene najviše interesovale nedoslednosti oko prevodjenja stihova koje se tiču Hristove prirode, skoro sam uradio i malu studiju tog prevoda. Tokom rada na tom tekstu i na njegovom svrđšetku, moram priznati, bio sam ljut i ogorčen kako neko u tolikoj meri može da manipuliše Svetim pismom.

Nažalost, prevod Novi svet postoji, i možda se ne može ubediti neki Jehovin svedok u njegovu koruptnost, ali se zato može dosta uraditi na upozoravanju i razotkrivanju ovog prevoda. Ipak, prevod Novi svet napada samu suštinu Božje objave: Bog se javi u telu (1. Tim. 3:16)

P.S. Dragi Jehovini svedoci, molim vas da se ne ljutite ako vam moje reči zvuče grubo.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Nisam razumeo tvoj stav, ponovi mi još jednom "Zašto je Bog morao da umre?"

Zato sto je on jedidni bez greha,Za normalnog coveka i vernika to je dovoljno,a za nenormalnog ni 120 biblija i 1 000 000 zurnala KS,nije dovoljn da shvati pravdu jedne jedine biblije tj slovo Bozje.

Tako je to ko se opredeli za jeres.

Ovo je za tebe duh te jedine pravoslavne prave vere koju si duzan propovedati, sramota da ostali Pravoslavci to odobravaju. A odobravaju zato sto ste svi isti u duhu.

Dalje za vas su normalni samo vasi iz Jedine Pravoslavne vere i braca vam Adventi, similaran vam recnik i ponasanje jos govorite da vam se jedini Svemoguci Gospod Bog Isus prvo lice trijade rodio i umro jer je jedini te vrste koji je bez greha.

Bog vam jedan po formuli 1x1x1=1 a NE 1+1+1=3!!!!! ali jedini Svevisnji Gospod Bog Isus kao prva glavna uloga trijade ipak je posebne ili jedini te vrste.
Pitanje za vas.

Kako obijasnjenje imate za jednoga Boga "Trijada" u svemu isti ako prva uloga Bozanstva ipak je jedini posebne neke vrste?

A urednicima foruma pitanje.
Dozvoljavate ovakav recnik komuniciranja?
Odobravate provociranje bilo cije licnosti sa foruma?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo je za tebe duh te jedine pravoslavne prave vere koju si duzan propovedati, sramota da ostali Pravoslavci to odobravaju. A odobravaju zato sto ste svi isti u duhu.

Dalje za vas su normalni samo vasi iz Jedine Pravoslavne vere i braca vam Adventi, similaran vam recnik i ponasanje jos govorite da vam se jedini Svemoguci Gospod Bog Isus prvo lice trijade rodio i umro jer je jedini te vrste koji je bez greha.

Bog vam jedan po formuli 1x1x1=1 a NE 1+1+1=3!!!!! ali jedini Svevisnji Gospod Bog Isus kao prva glavna uloga trijade ipak je posebne ili jedini te vrste.
Pitanje za vas.

Kako obijasnjenje imate za jednoga Boga "Trijada" u svemu isti ako prva uloga Bozanstva ipak je jedini posebne neke vrste?

A urednicima foruma pitanje.
Dozvoljavate ovakav recnik komuniciranja?
Odobravate provociranje bilo cije licnosti sa foruma?
Provociranje u raspravama svake vrste je legitimno i dozvoljeno, ali nije dozvoljeno omalovažavanje i vrijeđanje po bilo kojoj osnovi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Aha, dogovoreno.
A sta biva kada ja kazem da jedan je Bog i stih kao prilog a neki opet po 100puta ponavljaju laz

"1x1x1=1 a NE 1+1+1=3!!!!! ali jedini Svevisnji Gospod Bog Isus kao prva glavna uloga trijade ipak je posebne ili jedini te vrste"

I onda ih okarakterisem kao nenormalne, dali i onda je sve legitimno?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Aha, dogovoreno.
A sta biva kada ja kazem da jedan je Bog i stih kao prilog a neki opet po 100puta ponavljaju laz

"1x1x1=1 a NE 1+1+1=3!!!!! ali jedini Svevisnji Gospod Bog Isus kao prva glavna uloga trijade ipak je posebne ili jedini te vrste"

I onda ih okarakterisem kao nenormalne, dali i onda je sve legitimno?
Svako može vjerovati u bilo šta i može verbalno braniti svoje vjerovanje i dokazivati da je ispravno, kao što svako može to osporavati i dokazivati nešto drugo. Pri tome se ne smiju koristiti uvrede kako prema ličnosti tako ni prema njegovoj vjeri, a, recimo, nazivati nekoga lažovom, ili njegovu vjeru lažnom, odnosno, ludim i nenormalnim, takođe je uvreda.
Nema niko monopol na istinu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moze i 1x1x1=1 i 1+1+1=1 ili 1+1+1=1x3=3 sustina je uvek ista, a to je tri osobe Bozanstva koje cine jedno..
To nsu tri osobe u jednom telu sa tri lica, kako JS ponekad prikazuju Boga u teznji da pobiju ovo biblijsko ucenje, to su tri tela, odnosno tri pojedinacne osobe, koje telesno funkcionisu nezavisno jedna u odnosu na drugu. ali su povezne razlicitim vezama, i zato se kaze da cine jedno..

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Moje pitanje
Kako obijasnjenje imate za jednoga Boga "Trijada" u svemu isti ako prva uloga Bozanstva ipak je jedini posebne neke vrste

Tvoj odgovor nije odgovor na moje pitanje.
Moze i 1x1x1=1 i 1+1+1=1 ili 1+1+1=1x3=3 sustina je uvek ista, a to je tri osobe Bozanstva koje cine jedno..
To nsu tri osobe u jednom telu sa tri lica, kako JS ponekad prikazuju Boga u teznji da pobiju ovo biblijsko ucenje, to su tri tela, odnosno tri pojedinacne osobe, koje telesno funkcionisu nezavisno jedna u odnosu na drugu. ali su povezne razlicitim vezama, i zato se kaze da cine jedno..

I od tebe se trazi civilizovana diskusija i da se drzis teme a ne cim nemas argumenat da ocrnis JS, a posto si neupucen po prvom pitanju idemo dalje.
Ma da ponavljas 150 puta na dan istu laz i onda mislis da je istina, i sada ces ti da mi ovde postiras doslovni stih kako bi podrzao to sto svedocis.

Da jedan Bog ima TRI TELA, odnosno TRI POJEDINACNE OSOBE.
Da ta TRI tela TELESNO FUNKCIONISU NEZAVISNO jedna u odnosu na drugu.
I taj doslovni stih da jedan Bog sa TRI TELA da su povezana razlicitim vezama.

Ni trunke istine nema u to sto si ovde svedocio, zato ces i ovaj moj post naivno prevideti, vidis Dragane ja sam za sebe izvukao zaklucak zasto ti to cinis, ko nema Oca nema ni Sina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako smo posteni da to priznamo, upravo je suprotno od onoga sto govoris, odnosno da vi previdjate mnostvo tekstova koje sam citirao u skorasnjim diskusijama ove teme, a to je da je Isus vecni Bog jednak ocu, da je Sveti Duh licnost, i da oni cine jednog Boga.

A ovaj moj prethodni komentar je bio odgovor na opaske koje su upucivane na moj racun u vezi te racunice koju sam napisao u jednom od prethodnih komentara, i zeleo sam da ukazem da ta i svaka druga racunica ukazuju uvek na istu sustinu, a to je da je Bog jedan, ali da se otkriva u tri licnosti Bozanstva.
Tako da je neumesna svaka kritika na moj racun, i pretstavlja samo izgovor da se istina ne prihvati onakva kakva ona jeste, jer ja sam dao dovoljno dokaza u vidu biblijskih tekstova o ovoj temi. a vasa je slobodna volja da li ce te nesto prihvatiti ili ne...

Sto se tice tvog pitanja: ``Kako obijasnjenje imate za jednoga Boga "Trijada" u svemu isti ako prva uloga Bozanstva ipak je jedini posebne neke vrste..
Neznam da li direktno mislis na izraz koji sam objasnio u jednom od ranijih komentara ``MONOGENES TEOS - Bog jedini takve vrste.

Ovaj izraz se odnosi na Isusa u njegovoj zemaljskoj ili ljudskoj prirodi koji i ako je uzeo ljudsko telo, ipak nije u potpunosti prestao biti Bog, sto ovaj izraz i znaci, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog, to znaci da je Isus jedino bice takve vrste koje se ikada rodilo na ovom svetu, koje je ujedno i Bog i covek, ili Bogocovek...

Pozdrav i sve najbolje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Mislim da su jehovini svjedoci u odnosu na ostale krscane najdalje otisli u razumijevanju nekih biblijskih cinjenica, sto ne znaci da su dostigli vjeru, jer jos uvijek imaju narazjasnjenje ideje o Bogu, Mesiji, dusi, pakli, Raju, itd.

Natrag