Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mislim da su jehovini svjedoci u odnosu na ostale krscane najdalje otisli u razumijevanju nekih biblijskih cinjenica, sto ne znaci da su dostigli vjeru, jer jos uvijek imaju narazjasnjenje ideje o Bogu, Mesiji, dusi, pakli, Raju, itd.

Onda nisi proucavao ucenja drugih crkava.
Po bibliji postoji samo jedna prava crkva u ovom svetu koja ima cisto biblijsko ucenje, odnosno jevandjeosku istinu, i autoritet i silu od Boga da tu istinu objavljuje ovom svetu.
postoje par crkava koje se pridrzavaju kontinuiteta ovog izvornog biblijskog ucenja, a to su na prvom mestu Adventisticki Hriscani, sa najvecom svetloscu i darom Duha koji je ovu svetlost otkrivao svom narodu.
Na drugom mestu Baptisti, i na kraju Nazareni, a tu su jos neke grane protestantizma, i sve one, osim ovih prvih navedenih, odnosno Adventista, jos uvek nemaju potpunu svetlost o odredjenim istinama, ali ce primiti kada za to dodje vreme, a to je neposredno pred sam Hristov dolazak kada se jevandjelje u sili Duha Svetoga bude objavilo od strane onih koji su pozvani na ovo veliko delo objave vesti o Hristovom skorom dolasku, a Bog ujedno pustio na ovaj svet svoje sudove, sto ce uz cuda koja ce se desavati dati pecat ovoj vesti..

Sto se tice Jehovinih svedoka, vec sam poslao odredjeni broj tekstova na ovom forumu u odeljku pod naslovom `Jehovini svedoci, pa ko zeli moze procitati te tekstove, i videti da JS nemaju veze sa Hriscanstvom, a jos manje sa biblijskim otkrivenjem, vec da su tvorevina Masona, a stvoreni su sa odredjenim ciljevima borbe protiv Hriscanstva i biblijske istine, ali da bi se ovo razumelo, mora se proucavati sam temelj ove organizacije, jer neke stvari nisu onakve kakve na prvi pogled izgledaju, ako se ne otkrije njihova skrivena sustina...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
O, da.
Ima nesto jednostavno sto skoro sve religije gube iz vida: Avrahamovu vjeru!
Onoga koga je Bog ucinio blagosolovom za sve ljude ikada rodjene.
Pa kao je imate, onda ste na pravom putu, a ako ne, ocito trazite. Ko trazi - nadje.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Svako može vjerovati u bilo šta i može verbalno braniti svoje vjerovanje i dokazivati da je ispravno, kao što svako može to osporavati i dokazivati nešto drugo. Pri tome se ne smiju koristiti uvrede kako prema ličnosti tako ni prema njegovoj vjeri, a, recimo, nazivati nekoga lažovom, ili njegovu vjeru lažnom, odnosno, ludim i nenormalnim, takođe je uvreda.
Nema niko monopol na istinu.

Provociranje u raspravama svake vrste je legitimno i dozvoljeno, ali nije dozvoljeno omalovažavanje i vrijeđanje po bilo kojoj osnovi.

Aha, sada da proverimo dali se pridrzavamo pravila ovoga foruma ili to samo farsa.
Za urednika cu podebljati ono sto za mene nije u skladu sa pravilima, ali ako za njega ipak to monopol u pitanju jer Adventisti povlasceni hriscani sa najvecom svetloscu i darovima duha a kao takvi su pozvani za ovo da sprovode u delo.

Dozvoljavate ovakav recnik komuniciranja?
Odobravate na ovaj forum MASONIRATi bilo koga, po prilozenom primeru?

Po bibliji postoji samo jedna prava crkva u ovom svetu koja ima cisto biblijsko ucenje, odnosno jevandjeosku istinu, i autoritet i silu od Boga da tu istinu objavljuje ovom svetu.
postoje par crkava koje se pridrzavaju kontinuiteta ovog izvornog biblijskog ucenja, a to su na prvom mestu Adventisticki Hriscani, sa najvecom svetloscu i darom Duha koji je ovu svetlost otkrivao svom narodu.
Na drugom mestu Baptisti, i na kraju Nazareni, a tu su jos neke grane protestantizma, i sve one, osim ovih prvih navedenih, odnosno Adventista, jos uvek nemaju potpunu svetlost o odredjenim istinama, ali ce primiti kada za to dodje vreme, a to je neposredno pred sam Hristov dolazak kada se jevandjelje u sili Duha Svetoga bude objavilo od strane onih koji su pozvani na ovo veliko delo objave vesti o Hristovom skorom dolasku, a Bog ujedno pustio na ovaj svet svoje sudove, sto ce uz cuda koja ce se desavati dati pecat ovoj vesti..

Sto se tice Jehovinih svedoka, vec sam poslao odredjeni broj tekstova na ovom forumu u odeljku pod naslovom `Jehovini svedoci, pa ko zeli moze procitati te tekstove, i videti da JS nemaju veze sa Hriscanstvom, a jos manje sa biblijskim otkrivenjem, vec da su tvorevina Masona, a stvoreni su sa odredjenim ciljevima borbe protiv Hriscanstva i biblijske istine, ali da bi se ovo razumelo, mora se proucavati sam temelj ove organizacije, jer neke stvari nisu onakve kakve na prvi pogled izgledaju, ako se ne otkrije njihova skrivena sustina...

Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Moje pitanje

Tvoj odgovor nije odgovor na moje pitanje.

I od tebe se trazi civilizovana diskusija i da se drzis teme a ne cim nemas argumenat da ocrnis JS, a posto si neupucen po prvom pitanju idemo dalje.
Ma da ponavljas 150 puta na dan istu laz i onda mislis da je istina, i sada ces ti da mi ovde postiras doslovni stih kako bi podrzao to sto svedocis.

Da jedan Bog ima TRI TELA, odnosno TRI POJEDINACNE OSOBE.
Da ta TRI tela TELESNO FUNKCIONISU NEZAVISNO jedna u odnosu na drugu.
I taj doslovni stih da jedan Bog sa TRI TELA da su povezana razlicitim vezama.

Ni trunke istine nema u to sto si ovde svedocio, zato ces i ovaj moj post naivno prevideti, vidis Dragane ja sam za sebe izvukao zaklucak zasto ti to cinis, ko nema Oca nema ni Sina.

Ako doticni kome su ova pitanja upucena nema komentar, pitam se zasto ostali hriscani sa najvecom svetloscu i darovima duha cute?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Aha, sada da proverimo dali se pridrzavamo pravila ovoga foruma ili to samo farsa.
Za urednika cu podebljati ono sto za mene nije u skladu sa pravilima, ali ako za njega ipak to monopol u pitanju jer Adventisti povlasceni hriscani sa najvecom svetloscu i darovima duha a kao takvi su pozvani za ovo da sprovode u delo.

Dozvoljavate ovakav recnik komuniciranja?
Odobravate na ovaj forum MASONIRATi bilo koga, po prilozenom primeru?
Prvo, niko na ovome forumu nije povlaščen i to se jasno vidi - svi ovdje iznose svoja uvjerenja, brane ih na način kako ih brane i iznose svoja mišljenja nez ikakve cenzure. Prema tome, tvoja konstatacija o nečijoj povlašćenosti, potpuno je proizvoljna i netačna.
Drugo, jasno sam rekao da uvrede bilo koje vrste nisu dozvoljene niti će se tolerisati, a nazvati nekoga masonom nije uvreda, jer masonstvo samo po sebi, nije predmet sankcionisanja niti jednog zakona.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

A temelj organizacije je ovaj, koji do dan danas nisu nam ovde na forumu objasnili, evo pogledajte dobri ljudi ko su oni u stvari ti JS.

6aedcdf0.jpgpiramida novog svetskog poretka Otkrivenjekanda.jpgSapa demona 67f8c2e0.jpg demon izmedju dva blizanca tdgspesa1.jpg obrnuti krst djavola na kesi JS pedo.jpg pedofilija??? to je njihov temelj!!! A ima m jos samo polako.

Dodato posle 11 minuta:

qb11_small.jpgOvde se JS u americi jos uvek sastaju!!! thykingdomcome2-151x213.jpgna ovoj knjizi stoji isti znak boga ra!!! unistenje crkve.jpg (A ovo je njihova prava cilj)(UNISTENJE HRISCANSTVA)chrysler.gif A proizvodjac auta krejsler, isto nosi znak (egipatskog boga RA)

Zar to sve nije povezano, tj jedan pecat jedna firma AAAA!!!!

Svi ste vi JS, a i svako ko ne prizna da je Gospod dosao u telu antihristi i tacka.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Kada kopirate tekstove i postavljate ih ovdje kao svoje postove, a ne navedete referencu (izvor odakle je tekst kopiran), kršite odredbe Pravilnika ovog Foruma. Svi takvi postovi će biti brisani.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Namerne izmene [uredi - уреди]

Tekstovi Novog zaveta su se ponekad menjali iz teoloških razloga. To se događalo kad su prepisivači hteli da osiguraju da tekstovi kažu ono što bi oni želeli da kažu; ponekad je razlog što su za njihova života besnele teološke rasprave. Namerne izmene mogu biti izuzetno značajne, zato što nam mogu reći nešto o tome kako su tekst tumačili pisari koji su ga prepisivali.
Profesor Bart Erman nalazi primere izmene novozavetnih rukopisa radi suprotstavljanja adopcionističkoj hristologiji. Te promene naglašavaju da je Isusa rodila devica, da nije usvojen prilikom krštenja i da je bio Bog. Erman takvu promenu nalazi u Prvoj poslanici Timotiju, gde je za Hrista stajalo „onaj koji se ispoljio u telu" što je promenjeno u „Bog koji se ispoljio u telu".[1]
U starim rukopisima Evanđelja po Luki, kada su Josif i Marija vodili Isusa u Hram da ga blagoslovi sveti čovek Simeon, stoji: „njegov otac i majka čudili onome što mu je rečeno" (Luka 2:33). Međutim, mnogim rukopisima taj pasus je izmenjen da glasi: „Josif i njegova majka su se čudili..." Tako izmenjeno Evanđelje više ne govori da je Josif otac Isusa.[6] Sličnih izmena ima i nekoliko stihova kasnije, kada Isus kao dvanaestogodišnjak bez znanja roditelja ostane u Hramu. Tekst kaže: „njegovi roditelji nisu znali za to". Neki rukopisi menjaju tekst da glasi: „Josif i njegova majka nisu znali za to". Dalje u tekstu, nakon što su se vratili u Jerusalim da nađu Isusa, Marija ga nalazi u hramu i grdi: „Otac i ja smo te tražili!" I opet su neki pisari izmenili tekst da glasi „Mi smo te tražili!"[1] Jedna od najočitijih protuadopcijskih izmena se pojavljuje u priči o Jovanovom krštenju Isusa, što je mesto koje su adopcionisti koristili kao dokaz da je Bog odabrao Isusa da bude njegov sin. U najvećem broju sačuvanih rukopisa glas sa neba kaže: „Ti si moj voljeni Sin kojim sam veoma zadovoljan" (Luka, 3:23). Ali, u jednom starom grčkom rukopisu i u nekoliko latinskih, glas kaže nešto sasvim drugačije: „Ti si moj Sin, danas sam te rodio”. Citat u ovom obliku navode i rani crkveni oci u vremenu pre nastanka većine sačuvanih rukopisa. I u gotovo svim slučajevima, navodi se druga varijanta teksta („danas sam te rodio"). Tekst su izmenili kasniji pisari koji su se plašili adopcionističkih konotacija.[1]

Wikipedia uredniče, Wikipedija ali ne znam tačnu godinu izdanja i ko joj idavač :)

Dodato posle 14 minuta:

Tekstualna kritika [uredi - уреди]

Glavni članak: Tekstualna kritika
Vetštajn je ispitujući stari Aleksandrijski kodeks ustanovio da u pasusu 3:16 Prve poslanice Timotiju – gde u većini kasnijih rukopisa stoji da je HristBog koji se ispoljio u telu" - umesto toga stoji da je Hrist „onaj koji se ispoljio u telu". Ta promena je u grčkom veoma mala - to je razlika između slova teta i omikron, koja izgledaju veoma slično (©E i OS). Ehrman zaključuje da je u pitanju hristološki motivisana izmena, odnosno da je neki pisar izmenio izvorni tekst da naglasi Hristovu božanstvenost, da u njemu više ne stoji „on” već „Bog”, što je verovatno učinjeno radi suprotstavljanja adopcionizmu.[3]
Reference [uredi - уреди]

Sa Wikipedije autor Bart D. Ehrman (čita se Bart Erman)
220px-Bart_Ehrman.jpg

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Wikipedia uredniče, Wikipedija ali ne znam tačnu godinu izdanja i ko joj idavač :)

Ne treba da obavještavaš urednika, jer to nije njegov zahtjev, nego zahtjev Pravilnika, koji zabranjuje kršenje autorskih prava; a autorska prava se krše, ako se kopira nečiji tekst, a ne navedu se reference (pravi autor teksta ili sajt sa koga je tekst kopiran). Prema tome, ne moraš znati pravog autora teksta, ali uvijek znaš odakle si ga kopirao.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
18857d1312747045-najveca-prevara-biblija-jehovinih-svedoka-novi-svet-6aedcdf0.jpg

Zašto ovde ne treba ni ko je autor, ni izdavač ili godina izdanja?

Ko to ovde krši ta autorska prava? Filološki fakultet koji finansira možda :)

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
18857d1312747045-najveca-prevara-biblija-jehovinih-svedoka-novi-svet-6aedcdf0.jpg

Zašto ovde ne treba ni ko je autor, ni izdavač ili godina izdanja?

Ko to ovde krši ta autorska prava? Filološki fakultet koji finansira možda :)
Sarkazam je nepotreban. Bolje je imati znanje nego sarkazam. Moje upozorenje je bilo jasno za one koji pažljivo čitaju. Odnosilo se na tekstove a ne na fotografije.

Poslednja izmena:
Natrag