VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Mislim da su jehovini svjedoci u odnosu na ostale krscane najdalje otisli u razumijevanju nekih biblijskih cinjenica, sto ne znaci da su dostigli vjeru, jer jos uvijek imaju narazjasnjenje ideje o Bogu, Mesiji, dusi, pakli, Raju, itd.
Onda nisi proucavao ucenja drugih crkava.
Po bibliji postoji samo jedna prava crkva u ovom svetu koja ima cisto biblijsko ucenje, odnosno jevandjeosku istinu, i autoritet i silu od Boga da tu istinu objavljuje ovom svetu.
postoje par crkava koje se pridrzavaju kontinuiteta ovog izvornog biblijskog ucenja, a to su na prvom mestu Adventisticki Hriscani, sa najvecom svetloscu i darom Duha koji je ovu svetlost otkrivao svom narodu.
Na drugom mestu Baptisti, i na kraju Nazareni, a tu su jos neke grane protestantizma, i sve one, osim ovih prvih navedenih, odnosno Adventista, jos uvek nemaju potpunu svetlost o odredjenim istinama, ali ce primiti kada za to dodje vreme, a to je neposredno pred sam Hristov dolazak kada se jevandjelje u sili Duha Svetoga bude objavilo od strane onih koji su pozvani na ovo veliko delo objave vesti o Hristovom skorom dolasku, a Bog ujedno pustio na ovaj svet svoje sudove, sto ce uz cuda koja ce se desavati dati pecat ovoj vesti..
Sto se tice Jehovinih svedoka, vec sam poslao odredjeni broj tekstova na ovom forumu u odeljku pod naslovom `Jehovini svedoci, pa ko zeli moze procitati te tekstove, i videti da JS nemaju veze sa Hriscanstvom, a jos manje sa biblijskim otkrivenjem, vec da su tvorevina Masona, a stvoreni su sa odredjenim ciljevima borbe protiv Hriscanstva i biblijske istine, ali da bi se ovo razumelo, mora se proucavati sam temelj ove organizacije, jer neke stvari nisu onakve kakve na prvi pogled izgledaju, ako se ne otkrije njihova skrivena sustina...
Poslednja izmena: