Magija i Okultizam u Srpskom narodu

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Daću primjere vaših učenje i Biblije. Ko nebo i zemlja.
Ti mozes samo da das primere svog tumacenja Biblije i naseg, pa ce biti ko nebo i zemlja jer je tvoj razum zemaljski, a nasa nauka nebeska.
Piše da nema ni tih osobina kada čovjek umre. Čovjek udari glavom od zid i izgubi svijest, kako onda da misli kada umre. DFuhovne osobine ne mogu da funkcionišu bez tijela.
Naravno da duhovne osobine ne mogu da funkcionisu bez tela kad je dusa u telu.
To nema veze sa vjerskim učenjima nikakkvim, kod vas je oko onoga što je religijsko svađa.
Nije kod nas svadja ni oko cega sto je religijsko.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ti mozes samo da das primere svog tumacenja Biblije i naseg, pa ce biti ko nebo i zemlja jer je tvoj razum zemaljski, a nasa nauka nebeska.

Ne možeš da daš drugačije tumačenje, možeš samo da izvrneš Bibliju.

Naravno da duhovne osobine ne mogu da funkcionisu bez tela kad je dusa u telu.

Pa duša je čovjek a ne da je duša u tijelu. Ispada da je čovjek u tijelu, osoba u tijelu.

Nije kod nas svadja ni oko cega sto je religijsko.

Samo se posvađaju oko vodice svete. Pa se naguravaju, svađaju.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ne možeš da daš drugačije tumačenje, možeš samo da izvrneš Bibliju.
Naravno da mogu, i JS mogu i svaki covek na svetu ti moze dati razlicito tumacenje, kad se tumaci razumom onda ima tumacenja koliko i tumaca.
Pa duša je čovjek a ne da je duša u tijelu. Ispada da je čovjek u tijelu, osoba u tijelu.
Covek je psihosomatsko bice i On je dusa+telo, ako nema jedno od ovog dvoje onda to nije covek, dusa nosi sva nasa dela odnosno ona je platno koje mi oslikavamo u toku zivota, ona ne moze da umre smrcu kojom umire telo kako je i sam Hristos rekao.
Samo se posvađaju oko vodice svete. Pa se naguravaju, svađaju.
Svadja oko vodice ili svadja oko bele tehnike, u cemu je razlika?
Ah da sto su ti koji se oko bele tehnike svadjaju i jesu dosli i HAC zbog tehnike,a ovi se oko svete vodice svadjaju jer su od rodjenja u crkvi, vidis to je razlika jedni se svadjaju ali nisu psotali deo crkve zbod vodice, a drugi se svadjaju i dosli su zbog bele tehnike.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Covek je psihosomatsko bice i On je dusa+telo,

Postanak 2,7 kaže prah (tijelo)+duh životni=duša živa. Jel ti studiraš pravosl. teologiju? Ili si je završio?

ako nema jedno od ovog dvoje onda to nije covek, dusa nosi sva nasa dela odnosno ona je platno koje mi oslikavamo u toku zivota, ona ne moze da umre smrcu kojom umire telo kako je i sam Hristos rekao.

ako nema duha životnog onda nema života. "Uzmeš im dah i vrate se u prah". Duše nema nigdje, ne ide nigdje, ne nosi ništa.

Svadja oko vodice ili svadja oko bele tehnike, u cemu je razlika?

velika ovo je magija, a ovo nije. To si vidio jednom a vi se svake godine tako posvađate.

a ovi se oko svete vodice svadjaju jer su od rodjenja u crkvi, vidis to je razlika jedni se svadjaju ali nisu psotali deo crkve zbod vodice, a drugi se svadjaju i dosli su zbog bele tehnike.

Imaš problem generalizacije. Odlika neprosvijećenih naroda tradicionalnih vjera.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Postanak 2,7 kaže prah (tijelo)+duh životni=duša živa. Jel ti studiraš pravosl. teologiju? Ili si je završio?
Nebitno je sta ja studiram bitno je da zastupam istinu, procesom spajanja duha i tela je stvoren covek po oblicijem Bozijim, kad je Bog coveka stvorio od duha i praha on je stvorio dusu(licnost) po obliciju svome(dusu sa umom, slobodnom voljom, razumom..).
ako nema duha životnog onda nema života. "Uzmeš im dah i vrate se u prah". Duše nema nigdje, ne ide nigdje, ne nosi ništa.
Ako nema Duha zivotnoga naravno da nesto ne moze da zivi, ali Duh zivotni napusta telo, a ne i dusu.
velika ovo je magija, a ovo nije. To si vidio jednom a vi se svake godine tako posvađate.
"Magija je tehnologija koju ljudi jos nisu otkrili", nadam se da znas ko je ovo rekao.Magija i tehnologija su jedno te isto, magija i nauka su jedno te isto samos to magija sve cini brze, a sa naukom i tehnologijom sse sve radi postepeno.
Imaš problem generalizacije. Odlika neprosvijećenih naroda tradicionalnih vjera.
Sigurno........

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nebitno je sta ja studiram bitno je da zastupam istinu, procesom spajanja duha i tela je stvoren covek po oblicijem Bozijim, kad je Bog coveka stvorio od duha i praha on je stvorio dusu(licnost) po obliciju svome(dusu sa umom, slobodnom voljom, razumom..).

Da si kulturan odgovorio bi. Jer tvoj način govora mi je poznat od jednog teologa. Zato sam te pitao.

Ako nema Duha zivotnoga naravno da nesto ne moze da zivi, ali Duh zivotni napusta telo, a ne i dusu.

Opet nisi dokazao svoju nauku. Pa nema duše. Duša živa postoji samo kao spoj praha i duha život.

"Magija je tehnologija koju ljudi jos nisu otkrili", nadam se da znas ko je ovo rekao.Magija i tehnologija su jedno te isto, magija i nauka su jedno te isto samos to magija sve cini brze, a sa naukom i tehnologijom sse sve radi postepeno.

Onda nema ni demona ni prevara.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Da si kulturan odgovorio bi. Jer tvoj način govora mi je poznat od jednog teologa. Zato sam te pitao.
Ja govorim istinu, nije da sam nekulturan vec ne zelim da iznosim svoje licne podatke, ja to ni od koga ne trazim niti sam bilo kome dao sem jednoj osobi.
Opet nisi dokazao svoju nauku. Pa nema duše. Duša živa postoji samo kao spoj praha i duha život.
Opet to je netacno, Hristos pravi razliku izmedju duse i tela i to jasnu vidljivu razliku, covek bi bio samo biljka kad ne bi imao dusu tj. bio bi gori od zivotinje.Kao sto avion ima crnu kutiju tako i covek ima dusu, ona oslikava coveka, "Kakva je korist coveku ako ceo svet zadobije, a dusi svojoj naudi?", cemu naudi telu i duhu?
Ne naravno, ja ti psotavljam pitanje ako dusa ne psotoji sta je onda lik Boziji u coveku?
Onda nema ni demona ni prevara.
Demoni pokazuju coveku kako da koristi prirodnu moc(nauku) koju ljudi jos nisu otkrili, a ne daje mu neku svoju moc vec mu daje instrukcije kako da upravlja prirodnim silama ili sam pomaze coveku da upravlja prirodnim silama, jeidna razlika izmedju naucnika i madjionicara je ta sto naucnici postepeno istrazivanjem prirode dolaze do nekih zakljucaka, a madjionicari se ne bave istrazivanjem prirode vec zapovedaju prirodnim silama(uz pomoc djavola ili njegovim rukovodstvom) da bi postigli siti cilj samo brze i lakse.

Natrag