Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
U svakom slucaju se govori o tri komada? Ili tri osobe? Otac je jedna osoba neovisna od druge dvije, sin je neovisnas osoba neovisna o druge dvije, duh je neovisna osoba neovisna o druge dvije, a svaka od njih je bog.
Tako govore oni koji vjeruju u trojstvo.

ja verujem u trojstvo i kazem da to nije tacno da su sve tri osobe bogovi, to je nebulozna izmisljotina nebuloznih budala koji od svake sitnice iskomplikuju stvari, i onda dodju ovako paja patkovi i pricaju ti kako je to ne znam ovo ili ono ili to sto si ti rekao

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
U svakom slucaju se govori o tri komada? Ili tri osobe? Otac je jedna osoba neovisna od druge dvije, sin je neovisnas osoba neovisna o druge dvije, duh je neovisna osoba neovisna o druge dvije, a svaka od njih je bog.
Tako govore oni koji vjeruju u trojstvo.

Upravo "duhovni" ljudi koji slijede netacne knjige ili "sveta" lica koja im prezentiraju izopacenu vjeru cine zlocine!
Biblija nije tacna knjiga, inace na njoj se ne bi pojavile razlicite medjusobno sukobljene sekte.
S kojim pravom ti smatras da je tvoje tumacenje Biblije jedino ispravno?
Muslimani se ne podvajaju oko Kur'ana, svi vjeruju u njega, nego se podvajaju oko ljudi koji sebe smatraju "svetim vodjama".

A to duhovno citanje svetih knjiga je obicna podvala u kojoj uvijek mozes podvaliti rodoslovlja koja su netacna i ne pripadaju Isusu pod izgovorom da onaj koji u njima prepozna neistinu, da nije dovoljno duhovan.

Uostalom, po ko zna koji put cu reci da sljedbenici Iusa ne citiraju Isusa!

Isus je tako tesko oblacen da je njemu primjereno i sasvim ga definise kao dostojanstvo koje mu i pripada samo jos ime na arapskom: Isa a.s.
Tek tada tacno i bez sumnje znas o kome se radi.
urednik di je odgovorio po meri!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
I u Islamu postoje sekte, odnosno, podjele, zar ne? Glavne dvije su Šiti i Suniti, a ima još mnoštvo kojekakvih frakcija. Oko čega se spore Šiti i Suniti? Je li u pitanju tumačenje Kur'ana?

Postoje frakcije i te frakcije se spore oko familije poslanika Muhammeda a.s. a ne Kur'ana.

Iako su ti pravci priznati, oni se sukobljavaju kao najveci nevjernici ubijajuci jedne druge.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ja verujem u trojstvo i kazem da to nije tacno da su sve tri osobe bogovi, to je nebulozna izmisljotina nebuloznih budala koji od svake sitnice iskomplikuju stvari, i onda dodju ovako paja patkovi i pricaju ti kako je to ne znam ovo ili ono ili to sto si ti rekao

Ima ona formula o trojstvu: otac je sin otac je duh, sin nije duh, sin nije otac i tako nekako. Onda dok je sin bio na zemlji otac je bio na nebu a za duha se ne zna. Onda Jovan u prsolovu sin bog koji sjedi ocu bogu u krilu itd.... Trojstvo nije naucavao Isus!
Mislim da je trojstvo izmisljotina i podvala.
Ako vjerujes da nije podvala nadji mi da je o njemu govorio Mojsije ili Isus sâm!

E Harry bas si me nasmejao!biblija nije istinita knjiga ha,ha,ha,ha!Pre ce biti da je kuran iskasapljena,prepravljena biblija da ponizi Hristovu Bozansku prirodu,koju su zapoceli jevreji-fariseji,sadukeji sam Isus im je rekao vas bog je djavo jer kad biste zaista poznavali Oca verovali bi ste mene!a ko neveruje Sina neveruje ni Oca!jer otac i Sin su jedno odnosno jednog duha,ali nije to dano svakom da shvati.

mrsavkic Vrati se negde otprilike 15-20 stranica pa procitaj kakve smo mi postavili argumente!pa zatim procitaj Harijeve!!

Pozdrav od Gere.

Ja vjerujem da je Isus Bozji poslanik, Rijec od Njega, znamenje ljudima do Sudnjeg dana, on i njegova majka-djevica koja ga je rodila bez da ju je takla muska ruka.

O.K. uredniče pogledaću.

Biblija je jedina Božija knjiga.

Kuran nije niti može biti.

Biblija nema kontradikcija.

Pogledajte ovo odlično predavanje o Bibliji.

Savrseni sklad Biblije-Branka Poljak - YouTube

Biblija je dokazana i naukama arheologijom i istorijom.

Nijedna druga vjerska knjiga nije tako dokazana.

02 Biblija i arheologija - Cudesna otkrica u Egiptu i Iraku - Sinisa Maljik - YouTube

Kuran je nastao na lažnim gnostičkim Jevanđeljima.

Zato je sveti apostol Pavle prokleo svakog ko propovijeda drugačije od 4 Jevanđelja u Bibliji.

Heri ako vjeruješ u istinu, onda znaj da je Isus jdina istina Jovan 14,6 ko vjeruje u istinu treba da vjeruje u Isusa.

Kuran je utemeljen na lažnim gnostičkim Jevanđeljima. Evo dokaza brate Gera

[FONT=&amp]ISUS i njegova poruka - 2.dio - YouTube

[/FONT][FONT=&amp]ISUS i njegova poruka - 1.dio - YouTube

[/FONT]

Evo odg. za rodoslov Isusa Hrista

Zašto se Isusov rodoslov toliko razlikuje u Mateju i Luki?

Objasni mi logicno, nemoj mi lagati, zasto se razlikuju Isusova rodoslovlja, i da li su zaista njegova.
Nemoj se vaditi na tvoju duhovnu (ne)zrelost, jer me zaita ne interesuje bapsko naklapanje o tome ko moze a ko ne moze da razumije proste i prosirene recenice.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ima ona formula o trojstvu: otac je sin otac je duh, sin nije duh, sin nije otac i tako nekako. Onda dok je sin bio na zemlji otac je bio na nebu a za duha se ne zna. Onda Jovan u prsolovu sin bog koji sjedi ocu bogu u krilu itd.... Trojstvo nije naucavao Isus!
Ako vjerujes da nije podvala nadji mi da je o njemu govorio Mojsije ili Isus sâm!

ja ti o tome i pricam, to teorije su nebulozne budalastine nebuloznih bolesnika, kojima nije bilo malo da izmisljaju neke stvari o isusu pa su poceli i to da izmisljaju, to je samo napravljeno kako bi hriscanska religija bila posebna i kao jedina istinita, pa to samo mogu da izmisle nebulozni bolesnici i sve njihove izmisljotine baziraju se na tome da je hriscanstvo iznad svih religija

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Ja vjerujem da je Isus Bozji poslanik, Rijec od Njega, znamenje ljudima do Sudnjeg dana, on i njegova majka-djevica koja ga je rodila bez da ju je takla muska ruka.

Objasni mi logicno, nemoj mi lagati, zasto se razlikuju Isusova rodoslovlja, i da li su zaista njegova.
Nemoj se vaditi na tvoju duhovnu (ne)zrelost, jer me zaita ne interesuje bapsko naklapanje o tome ko moze a ko ne moze da razumije proste i prosirene recenice.
ti bi trebaso onda duboko da sumnjaš u rodoslovlje muhameda! njegovo rodoslovlje može biti pokrenuto samo od ismaila,ali onda je to kukavičje jaje! za rodoslovlje Isusa Hrista ne brini. što šta nije bilo logičnmo pa je potom postalo logično. najmanje ima logike da se neko pouzda u čoveka. što imaš od toga da je neko navodno poslanik ako te on ne može dići iz mrtvih. onda mi sličiš na religijske ljude koji su na kontu Isusa počeli jednog dana da šaraju jaja!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ti bi trebaso onda duboko da sumnjaš u rodoslovlje muhameda! njegovo rodoslovlje može biti pokrenuto samo od ismaila,ali onda je to kukavičje jaje! za rodoslovlje Isusa Hrista ne brini. što šta nije bilo logičnmo pa je potom postalo logično. najmanje ima logike da se neko pouzda u čoveka. što imaš od toga da je neko navodno poslanik ako te on ne može dići iz mrtvih. onda mi sličiš na religijske ljude koji su na kontu Isusa počeli jednog dana da šaraju jaja!

Muhammed a.s. je Davidov potomak!

Jer Bog u Starom zavjetu kaze Mojsiju: Podici cu im proroka izmedju tvoje brace kao sto si ti!

On nije reko od tvoje brace (Ismaelaca, Arapa) nego izmedju njih.

"Muslimani", cak i najuceniji bi pali na glavu dokazujuci kako ja grijesim!

Za krscane i ne sumnjam da tako misle.

Jer ne misle o onome sto citaju, nego prezvakavaju ono sto im je podmetnuto.

Jednako tako upadaju u zamke nelogike: Isusa nije "napravio" ni jedna covjek ubrizgavajuci svoju spermu u Marijinu vaginu kroz tjelesni okraja zvani penis, nego je zacela i rodila Bozijom Voljom, od svoje jajne celije! Kao djevica!

Ne mozes reci: "Isus je Bozji sin" i dodati: "Isus je Davidov sin" ako neces biti teski bogohulnik!

Zar sâm Isus nije jasno rekao onome sto je insistirao o Davidivom sinu, da kako ce otac (David) sjediti sinu (Isusu) sa strane na kojoj sjedi sin!

Samo, ne citate vi, niti vam je vazna Bozja, nego svecenicko- farizejska rijec.

Necete se izvuci od Bozje kazne govoreci kako su vas zaveli!

Imate pred sobom knjige, Bog vam je dao pamet, pa koristite to sto imate da se Bogu svidite a ne papi i popvima ili hodzama ili bilo kome drugome ako hocete da budete na Pravom putu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Muhammed a.s. je Davidov potomak!

Jer Bog u Starom zavjetu kaze Mojsiju: Podici cu im proroka izmedju tvoje brace kao sto si ti!

On nije reko od tvoje brace (Ismaelaca, Arapa) nego izmedju njih.

"Muslimani", cak i najuceniji bi pali na glavu dokazujuci kako ja grijesim!(ne da bi pali nego bi te ubili)

Za krscane i ne sumnjam da tako misle.(Ja tako nemislim,a verujem i mnogi pravi hriscani)

Jer ne misle o onome sto citaju, nego prezvakavaju ono sto im je podmetnuto.

Jednako tako upadaju u zamke nelogike: Isusa nije "napravio" ni jedna covjek ubrizgavajuci svoju spermu u Marijinu vaginu kroz tjelesni okraja zvani penis, nego je zacela i rodila Bozijom Voljom, od svoje jajne celije! Kao djevica!

Ne mozes reci: "Isus je Bozji sin" i dodati: "Isus je Davidov sin" ako neces biti teski bogohulnik!

Zar sâm Isus nije jasno rekao onome sto je insistirao o Davidivom sinu, da kako ce otac (David) sjediti sinu (Isusu) sa strane na kojoj sjedi sin!

Samo, ne citate vi, niti vam je vazna Bozja, nego svecenicko- farizejska rijec.(Eno sam ti dole postavio rodoslov Muhameda)

Necete se izvuci od Bozje kazne govoreci kako su vas zaveli!(Ko prizna Isusa za spasitelja vec je spasen)

Imate pred sobom knjige, Bog vam je dao pamet, pa koristite to sto imate da se Bogu svidite a ne papi i popvima ili hodzama ili bilo kome drugome ako hocete da budete na Pravom putu.

Sta pises bre to Harry?hoces da kazes da je Muhamed arapin ne Jevrein, davidiv potomak?gde si ti to procitao?daj argumentuj!!!

Svasta Covek koji je svojom rukom rezao jevrejske glave,hriscanske jevrejin?ti mora da si sisao s uma!!Evo ti rodoslov muhameda:

Педигрее пророка Мухамеда у лицу једног претка у двадесет првој генерацији је заснован на пророка Аднана Исмаила сина Ибрахима пророка. Дакле, Арапи са севера, која је припадала семена пророка Мухамеда, позвао на Исмаилис или аднанити (друга група Арапа из јужне Арабије - кахтанити). Породично стабло Посланика да Аднана знам: Мухамед б. Абдаллах б. Абдалмутталиб (подлошка) б. Хашим б. Абдманаф б. Загризи б. Килаб б. Мурра б. Ка'б б. Луеи б. Гхалиб б. Фихри б. Малик б. Надра б. Кинана б. Кхузаимах б. Мудрик б. Илиас б. Мудар б. Низар б. Маади б. Аднан. По овој шеми, Посланик је син Абдуллаха б. Абдалмутталиба, који је припадао племену Бани Хасхим од Курејшија, припада Арапима аднанитам, потомака директни сина Исмаила пророка Аврамовог.

rus-secere.jpg

Evo jos jedan rodoslovkoji nema veze s davidom!!!

Давно хотел составить родословную пророка. Для этого изучал хадисы, Коран и Библию. В результате долгого затрата времени и энергии смог составить ее. Надеюсь, вам будет интересно, ведь это чудо, когда ты знаешь всю родословную человека, начиная от первого человека. Вот она Родословная пророка Мухаммеда согласно Сунне, Корану, Торе и Евангелию:

Prevod:Dugo sam hteo da napravim porodično stablo proroka. Studirao sam hadis, Kuran i Bibliju. Kao rezultat toga, dugo vremena i energije sam utrosio da ga napravim. Nadam se da ćete biti zainteresovani, to je čudo, kad se zna ceo covekovo porodično stablo, počevši od prvog čoveka. Ovde imamo Pedigree prema Sunnetu proroka Muhameda, u Kuranu, Tore i Jevanđelja:

Адам
Сиф
Енос
Каинан
Магалаил
Енох
Мафусал
Ламех
Ной
Сим
Арфаксад
Каинан
Сала

Евер
Фалек
Ругав
Серух
Нахор
Фарра
Авраам
Измаил
Набит
Йашджуб
Иаруб
Тайрах
Нахур
Мукаввим
Адад
Аднан
Мадд
Мудар
Ильяс
Мудрики
Хузайма
Кинан
Ан-Надр
Малик

Фихр
Галиб
Луаййи
Кааб
Мурра
Килаб
Кусаййа
Кусайй
Абд Кусайй
Хашим
Абд аль-Мутталиб
Абдаллах
Мухаммад

Azejberdzanski varijant:opazdal ay brat do tebe uje zdelali
Мухаммада ибн
Абдаллаха ибн
Абд аль-Мутталиба (имя Абд аль-Мутталиба — Шайба) ибн
Хашима (имя Хашима — Амр) ибн
Абд Манафа (имя Абд Манафа — аль-Мугира) ибн
Кусаййи ибн
Килаба ибн
Мурры ибн
Кааба ибн
Луаййи ибн
Галиба ибн
Фихра ибн
Малика ибн
Ан-Надра ибн
Кинаны ибн
Хузаймы ибн
Мудрики (имя Мудрики — Амир) ибн
Ильяса ибн
Мудара ибн
Низара ибн
Мадда ибн
Аднана ибн
Адада (произносят также — Удад) ибн
Мукаввима ибн
Нахура ибн
Тайраха ибн
Иаруба ибн
Йашджуба ибн
Набита ибн
Исмаила ибн
Ибрахима (Халиль ар-Рахман) ибн
Тариха (это Азар) ибн
Нахура ибн
Саруга ибн
Шалиха ибн
Ирфхашада ибн
Сама ибн
Нуха ибн
Ламка ибн
Матту Шалаха ибн
Ахнуха (это, как утверждают, пророк Идрис; он был первым из рода человеческого, которому даровано пророчество и который писал тростниковым пером) ибн Иарда ибн
Махлила ибн
Кайнана ибн
Ианиша ибн
Шита ибн
Адама (a)».

Izvor:ufagen.ru › Форумы › Генеалогия

A david je po rodu Isaka,Jakova,Kaze Bog!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Postoje frakcije i te frakcije se spore oko familije poslanika Muhammeda a.s. a ne Kur'ana.

Iako su ti pravci priznati, oni se sukobljavaju kao najveci nevjernici ubijajuci jedne druge.
Znam oko čega je spor nastao: oko toga ko je Muhamedov naslednik - Muhamedov rođak Alija, ili prvi kalif Abu Bekr, ali spor nije ostao samo na tome. Podjela je bila tako velika, da je to podijelilo i muslimansku tradiciju u mnogim vjerovanjima. Možeš li o tome nešto reći?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Avraam je bio arapin to je tacno!ali tek od 12 sinova Jakova pocinje nacija jevrejska 12 plemena Izrailja-Jakova!!
Bilo kako bilo Isus je po telu bio jevrejin samim tim sto mu je mati jevrejka,a Ismail je cisti arapin.

10 Pa reče Avramu: Oteraj ovu robinju sa sinom njenim, jer sin ove robinje neće biti naslednik s mojim sinom, s Isakom.(Interesantno zar ne!)

11 A to Avramu bi vrlo krivo radi sina njegovog.

12 Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.

13 Ali ću i od sina robinjinog učiniti narod, jer je tvoje seme. (narod da li ne i Izrailj kroz koga ce se seme avrama proslaviti)

14 I Avram ustav ujutru rano, uze hleba i mešinu vode, i dade Agari metnuvši joj na leđa, i dete, i otpusti je. A ona otišavši lutaše po pustinji virsavskoj.

Rimljani 9)

6 A nije moguće da reč Božija prođe: jer nisu svi Izrailjci koji su od Izrailja;(da nisu svi)

7 Niti su svi deca koji su seme Avraamovo, nego u Isaku, reče, nazvaće ti se seme.(u Isaku,a ne u Ismailu)

Jevreima 11)

18 U kome beše kazano: U Isaku nazvaće ti se seme
;(Znaci u Isaku nazvace se seme Izrailj-jevreji)

Galatima 4)

28 A mi smo, braćo, po Isaku deca obećanja.(Znaci djaba ti pokusavas da uzdignes Muhameda tora,biblija ne laze)

29 No kako onda onaj što se rodi po telu gonjaše duhovnog, tako i sad.
(Bas kao i sada sto radite)

30 Ali šta govori pismo? Isteraj robinju i sina njenog; jer sin robinjin neće naslediti sa sinom slobodne.

31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobodne.
(nece brate naslediti pismo govori,zato i mrzite bibliju-Sv Pismo jer razotkriva istinu o islamu)

(1 Mojs 16)

11 Još joj reče anđeo Gospodnji: Eto si trudna, i rodićeš sina, i nadeni mu ime Ismailo; jer je Gospod video muku tvoju.

12 A biće čovek ubica; ruka će se njegova dizati na svakog a svačija na njega, i nastavaće na pogledu svoj braći svojoj.(pa nije ni cudo sto je Muhamed ubijao seme mu je takvo od Ismaila)

Pozdrav od Gere.

Natrag