Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Znam oko čega je spor nastao: oko toga ko je Muhamedov naslednik - Muhamedov rođak Alija, ili prvi kalif Abu Bekr, ali spor nije ostao samo na tome. Podjela je bila tako velika, da je to podijelilo i muslimansku tradiciju u mnogim vjerovanjima. Možeš li o tome nešto reći?
Kada su napustili Kur'an i posvetili se pisanjima raznih "svetaca" bas kao sto su cinili apostoli i oni koji sebe nazivaju apostolima, izdjelili su se i zavadili do krvi, kao najgori pogani!
ne znam mnogo o njihovim tradicijama, samo znam da im ne sluze ni za vjeru ni na cast.
Avraam je bio arapin to je tacno!ali tek od 12 sinova Jakova pocinje nacija jevrejska 12 plemena Izrailja-Jakova!!
Bilo kako bilo Isus je po telu bio jevrejin samim tim sto mu je mati jevrejka,a Ismail je cisti arapin.
10 Pa reče Avramu: Oteraj ovu robinju sa sinom njenim, jer sin ove robinje neće biti naslednik s mojim sinom, s Isakom.(Interesantno zar ne!)
11 A to Avramu bi vrlo krivo radi sina njegovog.
12 Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.
13 Ali ću i od sina robinjinog učiniti narod, jer je tvoje seme. (narod da li ne i Izrailj kroz koga ce se seme avrama proslaviti)
14 I Avram ustav ujutru rano, uze hleba i mešinu vode, i dade Agari metnuvši joj na leđa, i dete, i otpusti je. A ona otišavši lutaše po pustinji virsavskoj.
Rimljani 9)
6 A nije moguće da reč Božija prođe: jer nisu svi Izrailjci koji su od Izrailja;(da nisu svi)
7 Niti su svi deca koji su seme Avraamovo, nego u Isaku, reče, nazvaće ti se seme.(u Isaku,a ne u Ismailu)
Jevreima 11)
18 U kome beše kazano: U Isaku nazvaće ti se seme;(Znaci u Isaku nazvace se seme Izrailj-jevreji)
Galatima 4)
28 A mi smo, braćo, po Isaku deca obećanja.(Znaci djaba ti pokusavas da uzdignes Muhameda tora,biblija ne laze)
29 No kako onda onaj što se rodi po telu gonjaše duhovnog, tako i sad.(Bas kao i sada sto radite)
30 Ali šta govori pismo? Isteraj robinju i sina njenog; jer sin robinjin neće naslediti sa sinom slobodne.
31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobodne.(nece brate naslediti pismo govori,zato i mrzite bibliju-Sv Pismo jer razotkriva istinu o islamu)
(1 Mojs 16)
11 Još joj reče anđeo Gospodnji: Eto si trudna, i rodićeš sina, i nadeni mu ime Ismailo; jer je Gospod video muku tvoju.
12 A biće čovek ubica; ruka će se njegova dizati na svakog a svačija na njega, i nastavaće na pogledu svoj braći svojoj.(pa nije ni cudo sto je Muhamed ubijao seme mu je takvo od Ismaila)
Pozdrav od Gere.
Avram nije bio Arapin!
Kako tako nesto mozes reci?
Avram je bio Semit! Rodjen na uscu rijeke Eufrat blizu danasnje Basre.
Od Avrama poticu Ismailovci (Arapi, 12 plemena) i Izraleci (takodje 12 plemena).
Ona rdoloslovlja Muhammeda a.s. su pisali oni koji podvajaju vjeru, kao da je to moguce!
Vjera je samo jedna, a to je islam (podloznost Jedinome Bogu).
Zna se da je David boravio medju Ismaelcioma i tamo imao zene. Imao je i djecu, ali ih je zidovska mrznja (O da! zidovi mrze Arape, ali mrze i Edomce i sve one koji nisu "njihovi". zato su mrzili i Isusa!) navela da prekinu bar u nazivima svaku vezu s Davidom, iako Muhammed a.s. govori s toliko velikom ljubavlju prema Davidu i inace svim prorocima iz Izaelske loze da s ene moze sumnjati u njihovu medjusobnu prisnost.
Zar ne vidis covjece da je jedan Biblije pisan od strane onih zidova koji su mrzili sve sto nije zidovsko?
Zar ne mozes vidjeti da je opis Ismaila kao ubojice napisan za infatilne spodobe koji ne mogu da razluce dvije stvari:
- ako je poslan kako beba na majcinim ledjima u pustinju kako s enjegova ruka dize na svakoga i kako moze biti kao divlje magare?
- ako je poslan u pustinju sa oko 19 godina (kao sto Biblija pise o tom), pa jos natovaren majci na ledja, kako je pogotovu mogao biti opisan kao ubojica?
Drugim rijecima: zar jojs uvijek slijepo vjerujs u Bibliju a hoces reci da imas razuma vise od kokosi?
Neka neki Arap kaze sta je Bog prirpemio sve za Muhammeda a.s. pa ce vam biti jasno da nevjerovatno tacno opisuju Muhammeda a.s.
Gera, trebas znati da mene ne interesiraju ljudske zelje i naklapanja, ja slijedim samo Bozju Rijec, ma gdje da je nadjem.
Poslednja izmena: