Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Znam oko čega je spor nastao: oko toga ko je Muhamedov naslednik - Muhamedov rođak Alija, ili prvi kalif Abu Bekr, ali spor nije ostao samo na tome. Podjela je bila tako velika, da je to podijelilo i muslimansku tradiciju u mnogim vjerovanjima. Možeš li o tome nešto reći?

Kada su napustili Kur'an i posvetili se pisanjima raznih "svetaca" bas kao sto su cinili apostoli i oni koji sebe nazivaju apostolima, izdjelili su se i zavadili do krvi, kao najgori pogani!
ne znam mnogo o njihovim tradicijama, samo znam da im ne sluze ni za vjeru ni na cast.

Avraam je bio arapin to je tacno!ali tek od 12 sinova Jakova pocinje nacija jevrejska 12 plemena Izrailja-Jakova!!
Bilo kako bilo Isus je po telu bio jevrejin samim tim sto mu je mati jevrejka,a Ismail je cisti arapin.

10 Pa reče Avramu: Oteraj ovu robinju sa sinom njenim, jer sin ove robinje neće biti naslednik s mojim sinom, s Isakom.(Interesantno zar ne!)

11 A to Avramu bi vrlo krivo radi sina njegovog.

12 Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.

13 Ali ću i od sina robinjinog učiniti narod, jer je tvoje seme. (narod da li ne i Izrailj kroz koga ce se seme avrama proslaviti)

14 I Avram ustav ujutru rano, uze hleba i mešinu vode, i dade Agari metnuvši joj na leđa, i dete, i otpusti je. A ona otišavši lutaše po pustinji virsavskoj.

Rimljani 9)

6 A nije moguće da reč Božija prođe: jer nisu svi Izrailjci koji su od Izrailja;(da nisu svi)

7 Niti su svi deca koji su seme Avraamovo, nego u Isaku, reče, nazvaće ti se seme.(u Isaku,a ne u Ismailu)

Jevreima 11)

18 U kome beše kazano: U Isaku nazvaće ti se seme
;(Znaci u Isaku nazvace se seme Izrailj-jevreji)

Galatima 4)

28 A mi smo, braćo, po Isaku deca obećanja.(Znaci djaba ti pokusavas da uzdignes Muhameda tora,biblija ne laze)

29 No kako onda onaj što se rodi po telu gonjaše duhovnog, tako i sad.
(Bas kao i sada sto radite)

30 Ali šta govori pismo? Isteraj robinju i sina njenog; jer sin robinjin neće naslediti sa sinom slobodne.

31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobodne.
(nece brate naslediti pismo govori,zato i mrzite bibliju-Sv Pismo jer razotkriva istinu o islamu)

(1 Mojs 16)

11 Još joj reče anđeo Gospodnji: Eto si trudna, i rodićeš sina, i nadeni mu ime Ismailo; jer je Gospod video muku tvoju.

12 A biće čovek ubica; ruka će se njegova dizati na svakog a svačija na njega, i nastavaće na pogledu svoj braći svojoj.(pa nije ni cudo sto je Muhamed ubijao seme mu je takvo od Ismaila)

Pozdrav od Gere.

Avram nije bio Arapin!

Kako tako nesto mozes reci?

Avram je bio Semit! Rodjen na uscu rijeke Eufrat blizu danasnje Basre.

Od Avrama poticu Ismailovci (Arapi, 12 plemena) i Izraleci (takodje 12 plemena).

Ona rdoloslovlja Muhammeda a.s. su pisali oni koji podvajaju vjeru, kao da je to moguce!

Vjera je samo jedna, a to je islam (podloznost Jedinome Bogu).

Zna se da je David boravio medju Ismaelcioma i tamo imao zene. Imao je i djecu, ali ih je zidovska mrznja (O da! zidovi mrze Arape, ali mrze i Edomce i sve one koji nisu "njihovi". zato su mrzili i Isusa!) navela da prekinu bar u nazivima svaku vezu s Davidom, iako Muhammed a.s. govori s toliko velikom ljubavlju prema Davidu i inace svim prorocima iz Izaelske loze da s ene moze sumnjati u njihovu medjusobnu prisnost.

Zar ne vidis covjece da je jedan Biblije pisan od strane onih zidova koji su mrzili sve sto nije zidovsko?
Zar ne mozes vidjeti da je opis Ismaila kao ubojice napisan za infatilne spodobe koji ne mogu da razluce dvije stvari:
- ako je poslan kako beba na majcinim ledjima u pustinju kako s enjegova ruka dize na svakoga i kako moze biti kao divlje magare?
- ako je poslan u pustinju sa oko 19 godina (kao sto Biblija pise o tom), pa jos natovaren majci na ledja, kako je pogotovu mogao biti opisan kao ubojica?

Drugim rijecima: zar jojs uvijek slijepo vjerujs u Bibliju a hoces reci da imas razuma vise od kokosi?

Neka neki Arap kaze sta je Bog prirpemio sve za Muhammeda a.s. pa ce vam biti jasno da nevjerovatno tacno opisuju Muhammeda a.s.

Gera, trebas znati da mene ne interesiraju ljudske zelje i naklapanja, ja slijedim samo Bozju Rijec, ma gdje da je nadjem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Heri za Isusov rodoslov je sve objašnjeno.

Evo dokaz da se nigdje ne spominje Muhamed u Bibliji.

Napisao Heri

Muhammed a.s. je Davidov potomak!

Jer Bog u Starom zavjetu kaze Mojsiju: Podici cu im proroka izmedju tvoje brace kao sto si ti!

On nije reko od tvoje brace (Ismaelaca, Arapa) nego izmedju njih.

Odg. za Herija

Žao mi je Heri ali ovo je proročanstvo ispunjeno oko 600 godina prije Muhameda.

[FONT=&amp]Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte. (5. Moj. 18:15)

ISPUNJENJE
A ljudi vidjevši čudo koje učini Isus govorahu: Ovo je zaista onaj prorok koji treba da dođe na svijet. (Jovan 6:14)

Ispunio ga je Isus.

Isus sam kaže da je Mojsije pisao za Njega. Muhameda niko ne spominje.

[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Kada su napustili Kur'an i posvetili se pisanjima raznih "svetaca" bas kao sto su cinili apostoli i oni koji sebe nazivaju apostolima, izdjelili su se i zavadili do krvi, kao najgori pogani!
ne znam mnogo o njihovim tradicijama, samo znam da im ne sluze ni za vjeru ni na cast.

Avram nije bio Arapin!

Kako tako nesto mozes reci?

Avram je bio Semit! Rodjen na uscu rijeke Eufrat blizu danasnje Basre.

Od Avrama poticu Ismailovci (Arapi, 12 plemena) i Izraleci (takodje 12 plemena).

Ona rdoloslovlja Muhammeda a.s. su pisali oni koji podvajaju vjeru, kao da je to moguce!

Vjera je samo jedna, a to je islam (podloznost Jedinome Bogu).

Zna se da je David boravio medju Ismaelcioma i tamo imao zene. Imao je i djecu, ali ih je zidovska mrznja (O da! zidovi mrze Arape, ali mrze i Edomce i sve one koji nisu "njihovi". zato su mrzili i Isusa!) navela da prekinu bar u nazivima svaku vezu s Davidom, iako Muhammed a.s. govori s toliko velikom ljubavlju prema Davidu i inace svim prorocima iz Izaelske loze da s ene moze sumnjati u njihovu medjusobnu prisnost.

Zar ne vidis covjece da je jedan Biblije pisan od strane onih zidova koji su mrzili sve sto nije zidovsko?
Zar ne mozes vidjeti da je opis Ismaila kao ubojice napisan za infatilne spodobe koji ne mogu da razluce dvije stvari:
- ako je poslan kako beba na majcinim ledjima u pustinju kako s enjegova ruka dize na svakoga i kako moze biti kao divlje magare?
- ako je poslan u pustinju sa oko 19 godina (kao sto Biblija pise o tom), pa jos natovaren majci na ledja, kako je pogotovu mogao biti opisan kao ubojica?

Drugim rijecima: zar jojs uvijek slijepo vjerujs u Bibliju a hoces reci da imas razuma vise od kokosi?

Neka neki Arap kaze sta je Bog prirpemio sve za Muhammeda a.s. pa ce vam biti jasno da nevjerovatno tacno opisuju Muhammeda a.s.

Gera, trebas znati da mene ne interesiraju ljudske zelje i naklapanja, ja slijedim samo Bozju Rijec, ma gdje da je nadjem.

Harry,Harry,opet odgovor bez argumenata!David je ubijao sve oko sebe sto nije bilo iz njegovog semena odnosno Isakovog,Jakovljevog prozvanog samim Bogom(IZRAILJ)sto ga je i cinilo drugacijim od Saula,Solomona!da si rekao za solomona tu bih mogao i da se slozim,jer Solomon je imao oko 800 zena,mislim da mu je prva zena bila faraonova kci princeza egipta!a ubrljao je sa onom caricom poznatom kao savska!kad je uneo u izrailj druge bogove zbog cega je Bog razdelio izrailj, a solomonu je pripalo samo jedno pleme cini mi se judino nisam siguran moram da vidim.

Drugo zar ti mislis da cu ja stvarno poverovati u tvoju pricu o davidu?brate zapis tore postoji negde oko 3600g a mozda i vise,Jevandjelje postoji 2000g,Kuran-kopija i jednog i drugog postoji samo 1300g,dali si ti sam siguran da su pisci kurana pisali bas to sto je Muhamed govorio?Pazi Isus je rekao jevrejima (ako neverujete meni poverujte u dela koja cinim)Sto se za Muhameda nemoze reci mi svi znamo njegova dela!!!

Bog jasno kaze iz semena Isakova ce se nazvati seme.To automacki negira Ismailovo seme!!!to vas boli znam ja!!

18 U kome beše kazano: U Isaku nazvaće ti se seme;(Znaci u Isaku nazvace se seme Izrailj-jevreji)

30 Ali šta govori pismo? Isteraj robinju i sina njenog; jer sin robinjin neće naslediti sa sinom slobodne.

31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobodne.
(nece brate naslediti pismo govori,zato i mrzite bibliju-Sv Pismo jer razotkriva istinu o islamu)

Rodoslov sam ti postavio tri verzije gde je odgovor?imas li ti neki drugi rodoslov ako imas daj da vidimo?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Heri za Isusov rodoslov je sve objašnjeno.

Evo dokaz da se nigdje ne spominje Muhamed u Bibliji.

Napisao Heri

Muhammed a.s. je Davidov potomak!

Jer Bog u Starom zavjetu kaze Mojsiju: Podici cu im proroka izmedju tvoje brace kao sto si ti!

On nije reko od tvoje brace (Ismaelaca, Arapa) nego izmedju njih.

Odg. za Herija

Žao mi je Heri ali ovo je proročanstvo ispunjeno oko 600 godina prije Muhameda.

[FONT=&amp]Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte. (5. Moj. 18:15)

ISPUNJENJE
A ljudi vidjevši čudo koje učini Isus govorahu: Ovo je zaista onaj prorok koji treba da dođe na svijet. (Jovan 6:14)

Ispunio ga je Isus.

Isus sam kaže da je Mojsije pisao za Njega. Muhameda niko ne spominje.

[/FONT]

malo bolje procitaj da su se Ismaleci naselili u Paranu, na suprot svojoj braci (Izralecima)!

Pa kada kaze jednom Izralecu, Mojsiju, podgnut cu im proroka izmedju tvoje brace, onda je jasno da se prorok ima pojaviti medju Arapima, a ne Izraelcima!

Jedini prorok koji se pojavio medju Arapima je Muhammed a.s.!

I da, iz Izakovog je sjemena, potomak Davida!

isus ne moze biti ni Izakov ni Davidov potomak! jednom ces povjerovati da Marija nije bila kurva i nije podvalila nicije dijete, nego je rodila Bozjom voljom, kao djevica!

Kako onda mozes tvrditi da je Isus iciji potomak osim Rijec od Njega i poslanik Njegov?

Gerakules, ovaj odgovor vazi i za tebe!

Vjerovati ne mora niko. Medjutim logika je neumoljiva i ne moze joj se niko suprotstaviti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Marija jeste rodila Božijom voljom i bila je djevica. Isus je u Davidovoj liniji. Josif i Marija su u liniji Solomona sina Davidova i Natana njegovog brata.

Pa ti nemaš drugih dokaza osim svoje riječi. Gera i ja ti dokazujemo Biblijom da Muhamed nije spomenut.

Proročanstvo je ispunjeno Jovan 6,14.

Isus sam kaže "Jer Mojsije pisa za mene" ne za Muhameda.

Znači da nisi upravu Heri.

39 Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate u njima život vječni; i ona svjedoče za mene. Jovan 5

46 Jer da ste vjerovali Mojsiju tako biste vjerovali i meni; jer on pisa za mene. Jovan 5

[FONT=&amp]ISPUNJENJE

[/FONT]Matej 17,5 Dok je on još govorio, gle, svijetao ih oblak zasjeni, a glas iz oblaka govoraše: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte g a!

[FONT=&amp]Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte. (5. Moj. 18:15) [/FONT]

Sada uporedimo stih Matej 17,5 i 5. Mojsijeva 18,15

SLUŠAJTE GA Matej 17,5 i Njega slušajte 5. Mojsijeva

Dakle Bog sam svjedoči da se radi o Isusu.

http://www.youtube.com/watch?v=ogdrZAPXSQg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Marija jeste rodila Božijom voljom i bila je djevica. Isus je u Davidovoj liniji. Josif i Marija su u liniji Solomona sina Davidova i Natana njegovog brata.

Pa ti nemaš drugih dokaza osim svoje riječi. Gera i ja ti dokazujemo Biblijom da Muhamed nije spomenut.

Proročanstvo je ispunjeno Jovan 6,14.

Isus sam kaže "Jer Mojsije pisa za mene" ne za Muhameda.

Znači da nisi upravu Heri.

39 Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate u njima život vječni; i ona svjedoče za mene. Jovan 5

46 Jer da ste vjerovali Mojsiju tako biste vjerovali i meni; jer on pisa za mene. Jovan 5

[FONT=&amp]ISPUNJENJE

[/FONT]Matej 17,5 Dok je on još govorio, gle, svijetao ih oblak zasjeni, a glas iz oblaka govoraše: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte g a!

[FONT=&amp]Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte. (5. Moj. 18:15) [/FONT]

Sada uporedimo stih Matej 17,5 i 5. Mojsijeva 18,15

SLUŠAJTE GA Matej 17,5 i Njega slušajte 5. Mojsijeva

Dakle Bog sam svjedoči da se radi o Isusu.

Origins of the Bible/ Poreklo Biblije 2/3 - YouTube

Prve dvije crvene podebljane recenice govore o ozbiljnom poremecaju shvatanja realnosti.
Djevica koja je rodila sina i
uz davidove linije? Dakle nije djevica, nego nemoralna varalica (kako su tvrdili nevjernici!).
Nisi odmakao od njih.

Zelena recenica: I ja se slazem da mozda na nasem jeziku nije pomenut Muhammed a.s.
ali relanost je drugacija: jeste spomenut prorok kmoji ce se pojaviti medju Ismaelcima i jeste spomenut prorok koji nece govoriti sâm od sebe, Duh istine, koji ce govoriti ono sto cuje. Jedino Muhammed a.s. ispunjava obadva prorocanstva!

Oni koji vjeruju Bogu, nemaju problema da prihvate Istinu!

Oni drugi svakako da.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Samo onaj ko prihvati Isusa za Boga i spasitelja upoznaće istinu. Jer Isus je istina Jovan 14,6

meni je drago kada muslimani kažu za hrišćane da su nevjernici, tačno je mi smo nevjernici u laž.

Muhamed ništa ne ispunjava. On se ne spominje u Bibliji na tvoju veliku žalost.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Tripo, hajde malo se presaberi!

Musliman vjeruje da je Isus Hrist Mesija, da je Rijec od Boga i znamenje ljudima zajedno s njegovom majkom Marijom do Sudnjeg dana!

Dodji sebi covjece!

Ti ne znas ni Bibliju ni Kur'an.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
A ti znaš i jedno i drugo samo još da dokažeš to. Očigledno ne možeš da oboriš stihove iz Biblije koje dajem.;)

Natrag