Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
moja namera nije da se nakucavam sa tobom,jer nismo na pijaci! ako ti negiraš Bibliju da nije tačna tj. da ima nelogičnosti,to je tvoj privatni stav. kao i moj za bilo koju knjigu.Biblija ima svoj stav:eek:no što je rečeno juče treba se zbiti sutra. inače ja onda mogu otići na pijacu stočne hrane ili kokošinjac pijacu i kupiti svoju veru! svak može reći danas za sebe ovo je meso izvrsno! i kad ga pojedem onda ako je otrov unutra biće mi kasno. ja moram imati inspektorski merodavni do9kaz o mesu,a to je pre nego ga kupim i pojedem. koja knjiga je rekla biće i bi? ni jedna osim Biblije. onda? kome ti veruješ,meni,sebi muhamedu? pa veruj. ja nisam ta vrsta pijacara!
rekao sam ti i o nejasnoći Biblije. Božje misli nisu ljudske.kao za stvartanje sveta,ti smatraš ako nauka to ne može dobiti(nauka!!!!) onda Biblija ne govori stvar realistično logično. hm. pa ti Boga ućeš uvesti u red naučnika n. tesle ili galileja! kao da je on nesposobniBog.onda on i nije Bog. ako mu treba čovek da mu pomogne pameću i logikom da stvori sve savrđšeno,pa da dade to na analizu svom nesavršenom stvorenju! kakav apsurd prijatelju. i ti na takim nelogičnostima(mislim na ljudsku naučnu logiku) polažeš svoju dušu na spašenje ili smrt! samo nastavi....

Nema tu privatni stav!

Jedan od mnogobrojnigh primjera su navodna Isusova rodoslovlja:
- razlicita u 17 koljena
- razlicita po imenima
-razlicita po SZ i NZ
- uopste nisu Isusova jer njega je rodila djevica Marija koja nije zacela ljudskim sjemenom

Ima jos takvih primjera, i uopste se ne radi o mom privatnom subjektivnom misljenju nego o nelogicnosti i netacnosti Biblije!

Ja vjerujem u Istinu!

Dakle, ja se usudjujem govoriti protiv lazi bez obzira kako to koga pogadjalo.

Bog ne laze i ne grijesi!

Ako nadjes u nekoj knjizi greske i lazi, mozes biti siguran da one ne poticu od Boga!

Imaj to uvijek u vidu, da ne bi sagrijesio.

Na pitanje kako prepznati covjeka koji dolazi od Boga ( u Ime Boga), Muhammed a,.s, je rekao:

Taj te covjek upucuje na dobro i ne trazi nikakvu nagradu za to!
Dobio je dzaba, i daje dzaba!

Nikakva dakle pijaca! Jasno?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bog je Jedan! Nikava trojica ili dvojica ili neznamnijakolikolica. U islamu Biog ima 99 lijepih imena, zar bi se neko usudio reci da se radi o 99 osoba?
Zavrzlama nastaje na zavrzlami svetog pisma!
kako to nije jasno?
Ako u nekoj strucnoj knjizi pisu kontradiktorne i netacne stvari, pojavice se ucenici razlicitih praksi - sekte.

Oprosti Jurivala, ali nisam nasao kako se multipleks odgovor korisiti
Evo ti slika na kojoj je strelicom označeno koji plugin (ikonicu) trebaš koristiti prilikom multicitiranja. Ako želiš citirati dva ili više postova, čekiraj označenu ikonicu na svakom od njih, a onda idi na opciju "Odgovori sa citatom".
plugin.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Bog je Jedan! Nikava trojica ili dvojica ili neznamnijakolikolica. U islamu Biog ima 99 lijepih imena, zar bi se neko usudio reci da se radi o 99 osoba?
Zavrzlama nastaje na zavrzlami svetog pisma!
kako to nije jasno?
Ako u nekoj strucnoj knjizi pisu kontradiktorne i netacne stvari, pojavice se ucenici razlicitih praksi - sekte.

Oprosti Jurivala, ali nisam nasao kako se multipleks odgovor korisiti
sveti trojstvo nema veze sa bogom u tom smislu u kome ti pricas, nema tri boga pa sad oni su od tri boga postali jedno

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nema tu privatni stav!

Jedan od mnogobrojnigh primjera su navodna Isusova rodoslovlja:
- razlicita u 17 koljena
- razlicita po imenima
-razlicita po SZ i NZ
- uopste nisu Isusova jer njega je rodila djevica Marija koja nije zacela ljudskim sjemenom

Ima jos takvih primjera, i uopste se ne radi o mom privatnom subjektivnom misljenju nego o nelogicnosti i netacnosti Biblije!

Ja vjerujem u Istinu!

Dakle, ja se usudjujem govoriti protiv lazi bez obzira kako to koga pogadjalo.

Bog ne laze i ne grijesi!

Ako nadjes u nekoj knjizi greske i lazi, mozes biti siguran da one ne poticu od Boga!

Imaj to uvijek u vidu, da ne bi sagrijesio.

Na pitanje kako prepznati covjeka koji dolazi od Boga ( u Ime Boga), Muhammed a,.s, je rekao:

Taj te covjek upucuje na dobro i ne trazi nikakvu nagradu za to!
Dobio je dzaba, i daje dzaba!

Nikakva dakle pijaca! Jasno?
opet ljudska mudrost. otkuda ti znaš szuštinu različitosti ispisanih jevanđelja. za telesnog čoveka to je tako,za duhovnog ne. mi se ovde pijačarimo oko jednostavnih stvari.dokaz da je jedna knjiga od nadnaravnog Boga nije da li ja i ti ili neka nauka to možemo složiti već suprotno. to je kao da kokoš tvrdi da nikola tesla je izmišljena pojava samo zato što ima plafon kao skotsko biće i ne može razumeti to,osim da kokodače u valu čuđenja.
najbednije biće na ovoj zemlji je čovek. nakon baci samo oko na nebo i uvidi toliki kosmos i takav sklad i potom posumnja u sve to što daje izveštaj svete knjige da postoji tvorac svega je znak da jedna druga sila ga drži u vlasti da može stvoriti u tom jadnom biću "veru" sumnje.
ljudski izveštaj se razlikuje pak po liglčnosti,ali ta logiučnost je sasvim posredna ,jer čovek samo može doneti neku svoju logičnost ne i savršenost jednog svetog spisa.
na kraju interpretacije su jasne danas. ni lažni hrišćani a ni veći deo muslimana nema veze sa svojim spisima,jer masovno ubijati druge ljude je dokaz zastranjenosti.eto ti samo to.ili ubiti po svaku cenu svakog ko ozbiljnije može medijski ugroyiti muhameda kao proroka. pa ako je on istinit poslanik,njega neće braniti masa ljudi već on sam sebe tj. sila koja ga je izaslala. od kad Bogu trebaju ljudi da ga brane,od kad on naima boksere i ubice sa opasanim bombama? Bog kaže po rodovima će te ih poznati. možeš li ti zaustaviti sok trnjine da ne pokaže konačno svoj rod? kao što ne možeš ni sok smokve zaustaviti da pokaže svoj rod,smokvu.jer je to zapovedni proces Tvorca.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
sveti trojstvo nema veze sa bogom u tom smislu u kome ti pricas, nema tri boga pa sad oni su od tri boga postali jedno

U svakom slucaju se govori o tri komada? Ili tri osobe? Otac je jedna osoba neovisna od druge dvije, sin je neovisnas osoba neovisna o druge dvije, duh je neovisna osoba neovisna o druge dvije, a svaka od njih je bog.
Tako govore oni koji vjeruju u trojstvo.

opet ljudska mudrost. otkuda ti znaš szuštinu različitosti ispisanih jevanđelja. za telesnog čoveka to je tako,za duhovnog ne. mi se ovde pijačarimo oko jednostavnih stvari.dokaz da je jedna knjiga od nadnaravnog Boga nije da li ja i ti ili neka nauka to možemo složiti već suprotno. to je kao da kokoš tvrdi da nikola tesla je izmišljena pojava samo zato što ima plafon kao skotsko biće i ne može razumeti to,osim da kokodače u valu čuđenja.
najbednije biće na ovoj zemlji je čovek. nakon baci samo oko na nebo i uvidi toliki kosmos i takav sklad i potom posumnja u sve to što daje izveštaj svete knjige da postoji tvorac svega je znak da jedna druga sila ga drži u vlasti da može stvoriti u tom jadnom biću "veru" sumnje.
ljudski izveštaj se razlikuje pak po liglčnosti,ali ta logiučnost je sasvim posredna ,jer čovek samo može doneti neku svoju logičnost ne i savršenost jednog svetog spisa.
na kraju interpretacije su jasne danas. ni lažni hrišćani a ni veći deo muslimana nema veze sa svojim spisima,jer masovno ubijati druge ljude je dokaz zastranjenosti.eto ti samo to.ili ubiti po svaku cenu svakog ko ozbiljnije može medijski ugroyiti muhameda kao proroka. pa ako je on istinit poslanik,njega neće braniti masa ljudi već on sam sebe tj. sila koja ga je izaslala. od kad Bogu trebaju ljudi da ga brane,od kad on naima boksere i ubice sa opasanim bombama? Bog kaže po rodovima će te ih poznati. možeš li ti zaustaviti sok trnjine da ne pokaže konačno svoj rod? kao što ne možeš ni sok smokve zaustaviti da pokaže svoj rod,smokvu.jer je to zapovedni proces Tvorca.

Upravo "duhovni" ljudi koji slijede netacne knjige ili "sveta" lica koja im prezentiraju izopacenu vjeru cine zlocine!
Biblija nije tacna knjiga, inace na njoj se ne bi pojavile razlicite medjusobno sukobljene sekte.
S kojim pravom ti smatras da je tvoje tumacenje Biblije jedino ispravno?
Muslimani se ne podvajaju oko Kur'ana, svi vjeruju u njega, nego se podvajaju oko ljudi koji sebe smatraju "svetim vodjama".

A to duhovno citanje svetih knjiga je obicna podvala u kojoj uvijek mozes podvaliti rodoslovlja koja su netacna i ne pripadaju Isusu pod izgovorom da onaj koji u njima prepozna neistinu, da nije dovoljno duhovan.

Uostalom, po ko zna koji put cu reci da sljedbenici Iusa ne citiraju Isusa!

Isus je tako tesko oblacen da je njemu primjereno i sasvim ga definise kao dostojanstvo koje mu i pripada samo jos ime na arapskom: Isa a.s.
Tek tada tacno i bez sumnje znas o kome se radi.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
I u Islamu postoje sekte, odnosno, podjele, zar ne? Glavne dvije su Šiti i Suniti, a ima još mnoštvo kojekakvih frakcija. Oko čega se spore Šiti i Suniti? Je li u pitanju tumačenje Kur'ana?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
U svakom slucaju se govori o tri komada? Ili tri osobe? Otac je jedna osoba neovisna od druge dvije, sin je neovisnas osoba neovisna o druge dvije, duh je neovisna osoba neovisna o druge dvije, a svaka od njih je bog.
Tako govore oni koji vjeruju u trojstvo.

Upravo "duhovni" ljudi koji slijede netacne knjige ili "sveta" lica koja im prezentiraju izopacenu vjeru cine zlocine!
Biblija nije tacna knjiga, inace na njoj se ne bi pojavile razlicite medjusobno sukobljene sekte.
S kojim pravom ti smatras da je tvoje tumacenje Biblije jedino ispravno?
Muslimani se ne podvajaju oko Kur'ana, svi vjeruju u njega, nego se podvajaju oko ljudi koji sebe smatraju "svetim vodjama".

A to duhovno citanje svetih knjiga je obicna podvala u kojoj uvijek mozes podvaliti rodoslovlja koja su netacna i ne pripadaju Isusu pod izgovorom da onaj koji u njima prepozna neistinu, da nije dovoljno duhovan.

Uostalom, po ko zna koji put cu reci da sljedbenici Iusa ne citiraju Isusa!

Isus je tako tesko oblacen da je njemu primjereno i sasvim ga definise kao dostojanstvo koje mu i pripada samo jos ime na arapskom: Isa a.s.
Tek tada tacno i bez sumnje znas o kome se radi.

E Harry bas si me nasmejao!biblija nije istinita knjiga ha,ha,ha,ha!Pre ce biti da je kuran iskasapljena,prepravljena biblija da ponizi Hristovu Bozansku prirodu,koju su zapoceli jevreji-fariseji,sadukeji sam Isus im je rekao vas bog je djavo jer kad biste zaista poznavali Oca verovali bi ste mene!a ko neveruje Sina neveruje ni Oca!jer otac i Sin su jedno odnosno jednog duha,ali nije to dano svakom da shvati.

mrsavkic Vrati se negde otprilike 15-20 stranica pa procitaj kakve smo mi postavili argumente!pa zatim procitaj Harijeve!!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
O.K. uredniče pogledaću.

Biblija je jedina Božija knjiga.

Kuran nije niti može biti.

Biblija nema kontradikcija.

Pogledajte ovo odlično predavanje o Bibliji.

Savrseni sklad Biblije-Branka Poljak - YouTube

Biblija je dokazana i naukama arheologijom i istorijom.

Nijedna druga vjerska knjiga nije tako dokazana.

02 Biblija i arheologija - Cudesna otkrica u Egiptu i Iraku - Sinisa Maljik - YouTube

Kuran je nastao na lažnim gnostičkim Jevanđeljima.

Zato je sveti apostol Pavle prokleo svakog ko propovijeda drugačije od 4 Jevanđelja u Bibliji.

Heri ako vjeruješ u istinu, onda znaj da je Isus jdina istina Jovan 14,6 ko vjeruje u istinu treba da vjeruje u Isusa.

Kuran je utemeljen na lažnim gnostičkim Jevanđeljima. Evo dokaza brate Gera

[FONT=&quot]http://www.youtube.com/watch?v=Bt43jKaBWeU

[/FONT][FONT=&quot]http://www.youtube.com/watch?v=JahUbAZArV8

[/FONT]

Evo odg. za rodoslov Isusa Hrista

http://www.gotquestions.org/Srpski/Isus-rodoslov.html

Poslednja izmena:
Natrag