Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ljudi koji stvarno slede nekoga su vernici oni nisu ni muslimani ni hriscani ni janko ni marko, ja mislim da isus nije bog i kako ja mogu da budem musliman kad ne prihvatam kuran kao svoju svetu knjigu? niti sledim muhameda vaseg proroka, niti vidim potrebu da ga sledim i da prihvatim kuran kao svoju svetu knjigu
hriscani su ljudi koji prate hrista, bez obzira ko je on bio, a to sto ti pricas to je ta varnica muslimana koji bacaju na hriscane, kao svi su muslimani u smislu da je kuran jedina istinita knjiga, meni je licno malo muka od istina iz knjiga
dok hriscanin ne predje u hriscansku veru i prihvati kuran kao svoju knjigu i muhameda kao svog proroka, on ne moze da bude musliman nikad

Dao sam vas razlicitih vjera da biste se u dobru takmicli. - Kur'an.

Krscanima sam milost u srca ulio. - Kur'an

Ne moze biti musliman dok ne prihvati Kur'an i Muhammeda a.s. kao posljednjeg Bozjeg poslanika!

To je istina!

S druge strane musliman izjavljuje da vjeruje u Toru, Pslame, Jevandjelje, Kur'an i ostale knjige koje rasatvljaju istinu od neistine!

Za Bibliju se zna da sadrzi istinu, price koje se mogu smatrati istinom a i ne moraju, kao i neiastine. Zato je treba citati pazljiivo.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Dao sam vas razlicitih vjera da biste se u dobru takmicli. - Kur'an.

Krscanima sam milost u srca ulio. - Kur'an

Ne moze biti musliman dok ne prihvati Kur'an i Muhammeda a.s. kao posljednjeg Bozjeg poslanika!

To je istina!

S druge strane musliman izjavljuje da vjeruje u Toru, Pslame, Jevandjelje, Kur'an i ostale knjige koje rasatvljaju istinu od neistine!

Za Bibliju se zna da sadrzi istinu, price koje se mogu smatrati istinom a i ne moraju, kao i neiastine. Zato je treba citati pazljiivo.

ja npr verujem u boga a u knjige ne verujem, mislim nisu mi pouzdane, ono sto treba da tumacim rekla kazala (a ima dosta toga) odmah preskacem zato sto nema svrhe razmisljati o tome
musliman je neko ko prihvata kuran i muhameda kao svoje
hriscanin je neko ko prihvata bibliju i isusa kao svoje
jevrejin je neko ko prihvata toru i mojsija kao svoje
zato ono sto si rekao "onaj ko stvarno slijedi Isusa i stvarno slijedi Jevandjelje jeste musliman." nije tacno ne moze ni da bude tacno
vidis to su tri razlicite stvari i tri razlicita puta koja vode ka istom cilju i samo to im je isto, taj isti cilj

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ja npr verujem u boga a u knjige ne verujem, mislim nisu mi pouzdane, ono sto treba da tumacim rekla kazala (a ima dosta toga) odmah preskacem zato sto nema svrhe razmisljati o tome
musliman je neko ko prihvata kuran i muhameda kao svoje
hriscanin je neko ko prihvata bibliju i isusa kao svoje
jevrejin je neko ko prihvata toru i mojsija kao svoje
zato ono sto si rekao "onaj ko stvarno slijedi Isusa i stvarno slijedi Jevandjelje jeste musliman." nije tacno ne moze ni da bude tacno
vidis to su tri razlicite stvari i tri razlicita puta koja vode ka istom cilju i samo to im je isto, taj isti cilj

Kur'an je pouzdana Knjiga!

O ostalom, ti trebas znati sljdece:

Islam nije nova vjera nego usavrsena vjera.

Musliman vjeruje da je Mojsije Bozji poslanik, musliman vjeruje da je Isus Bozji poslanik i musliman vjeruje da je Muhammed a.s. Bozji poslanik.
Musliman medju svim Bozjim poslanicima ne smije da pravi razlike.

Hriscanin bi trebao da priznaje da je Mojsije Bozji poslanik i da Isus Bozji poslanik. Ali medju njima hriscanin pravi ogromnu razliku.

Zidovi ne priznaju ni Isusa ni Muhammeda a.s.

Zasto bi hriscanin koji vjeruje ispravno Bibliju mogao biti samo musliman?

Zato sto se poslanje Muhammeda a.s. spominje u Tori i Jevandjelju, ta mnogi su hriscani postali muslimani (odani Bogu!), ta neka niko ne misli da su muslimani spali s grana, oni su postali od raznih religija, pa i hrisacana, kada su spoznali da je Kur'an Knjiga Istine.

Ja tu ne vidim problema.

Cilj moze biti jednak, ali sam siguran da svaki put ne vodi u cilj, jer Put je propisan, zna se kako se raspoznaje taj put.
Ako na tom putu neko cini zlocine, kradje, mrznju, prevare i lazi, on taj put sasvim gubi cak i kad je uvjeren da je na pravom putu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa po tome sto si napisao ispadoste vi hriscani a ne muslimani xD ti si samo potvrdio ono sto sa mja pricao

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
pa po tome sto si napisao ispadoste vi hriscani a ne muslimani xD ti si samo potvrdio ono sto sa mja pricao

Ako pod tim podrazumijevas da musliman vjeruje da je Hrist Mesija i rijec od Boga, onda je to u redu.

Muslini ne vjeruju u trojstvo, ne v^jeruju u ikone i "svece", ne vjeruju u gatke, nisu praznovjerni i daju prednost nauci.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Kur'an je pouzdana Knjiga!

O ostalom, ti trebas znati sljdece:

Islam nije nova vjera nego usavrsena vjera.

Musliman vjeruje da je Mojsije Bozji poslanik, musliman vjeruje da je Isus Bozji poslanik i musliman vjeruje da je Muhammed a.s. Bozji poslanik.
Musliman medju svim Bozjim poslanicima ne smije da pravi razlike.

Hriscanin bi trebao da priznaje da je Mojsije Bozji poslanik i da Isus Bozji poslanik. Ali medju njima hriscanin pravi ogromnu razliku.

Zidovi ne priznaju ni Isusa ni Muhammeda a.s.

Zasto bi hriscanin koji vjeruje ispravno Bibliju mogao biti samo musliman?

Zato sto se poslanje Muhammeda a.s. spominje u Tori i Jevandjelju, ta mnogi su hriscani postali muslimani (odani Bogu!), ta neka niko ne misli da su muslimani spali s grana, oni su postali od raznih religija, pa i hrisacana, kada su spoznali da je Kur'an Knjiga Istine.

Ja tu ne vidim problema.

Cilj moze biti jednak, ali sam siguran da svaki put ne vodi u cilj, jer Put je propisan, zna se kako se raspoznaje taj put.
Ako na tom putu neko cini zlocine, kradje, mrznju, prevare i lazi, on taj put sasvim gubi cak i kad je uvjeren da je na pravom putu.
dakle islam je usavrsena vera,ne nova? znaci da ste vi usavrsili Bibliju,buduci je onda ona do islama bila nesavrsena? Biblija pak kaze dace doci lazni proroci koji ce iymenujti savrsenu Bibliju alio na svoju pogibao.

Infamous, onaj ko stvarno slijedi Isusa i stvarno slijedi Jevandjelje jeste musliman.
Jer Isus najavljuje Muhammeda a Muhammed se poziva na predhodne. Logican slijed.

Mrssavkicu, Isus nije rekao: "Ja sam bog!" niti ista slicno.
Dobro je sto nisi podlegao jeftinoj sotonskoj propagandi u kojoj podvaljuje njegove slike i lazuci o muslimanima.
Kao sto vidis nema mu uvijek uspjeha!
Mir tebi!
Isus nije porekao posle sebe niti jednog coveka nego samog sebe da ce doci kao Spasitelj. inace u rimljaniuma,9.gl piseda je Isus Bog. potom svi proroci o tome govore. isaija je mesijanski prorok i on je porokovao oko 88 god pre rodjenja mesije da ce dete biti rodjeno od device i da ce to biti Bog sa nama,i da ce mu biti prorocko slovo,Otac vecni,Bog silni. yar to nije dovoljno receno ko je Isus.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ako pod tim podrazumijevas da musliman vjeruje da je Hrist Mesija i rijec od Boga, onda je to u redu.

Muslini ne vjeruju u trojstvo, ne v^jeruju u ikone i "svece", ne vjeruju u gatke, nisu praznovjerni i daju prednost nauci.

pa ima nas hriscana koji smatraju da isus nije bog, nema sta tu da se ne veruje u trojstvo, trojstvo treba svi da veruju zato sto predstavlja tri veoma bitne stvari za neki zivot posle smrti, to sto su od tako jednostavne stavi iskomplikovali pa su poceli da izmisljaju sta je trojstvo pa da sveti duh neki tamo sta ti ja znam koji treba da udje u tebe ili da ga primis, to su sve izmisljotine i gluposti nebuloznih bolesnika, to nema veze sa oni sta sveto trojstvo pretstavlja, ako ti verujes u jednog boga onda treba da verujes i u sveto trojstvo
sto se tice ikona, niko ne veruje u ikone, ikona je jedan predmet samo nista vise, sad sto hriscani cuvaju neke svoje svece na tim ikonama i sto se oni postuju pogotovu kod nas srba slave neki dani nekih svetaca kao slava, to je nesto drugo i neka tradicija, i tu su ljudi poceli da izmisljaju i da lupetaju svasta, kad su od tako proste stvari napravili zamrzlamu, sta da ocekujes od svetog pisma?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
dakle islam je usavrsena vera,ne nova? znaci da ste vi usavrsili Bibliju,buduci je onda ona do islama bila nesavrsena? Biblija pak kaze dace doci lazni proroci koji ce iymenujti savrsenu Bibliju alio na svoju pogibao.

Isus nije porekao posle sebe niti jednog coveka nego samog sebe da ce doci kao Spasitelj. inace u rimljaniuma,9.gl piseda je Isus Bog. potom svi proroci o tome govore. isaija je mesijanski prorok i on je porokovao oko 88 god pre rodjenja mesije da ce dete biti rodjeno od device i da ce to biti Bog sa nama,i da ce mu biti prorocko slovo,Otac vecni,Bog silni. yar to nije dovoljno receno ko je Isus.

Biblija sadrzi dokazane kontradikcije i nelogicnosti (neistine). O tome je vise puta pisano i vise puta iznoseni dokazi.
Dakle, Biblija: niti je direktno od Boga niti je svarsena!
Ljudi su njoj dopisivali svoje rijeci od kojih su nekim izazvali pometnju i izveli kljude iz vjere.

Bog kaze za Kur'an: Kur'an bdije nad predhodnim Objavama! Kur'an je Knjiga Jasna!
I kaze u Kur'anu: dana sam vam vjeru usavrsio i zadovoljan Sam da to bude islam (pokornost Bogu).

Ti i dalje stojis daleko od Isusa i njegovih rijeci, ti citiras one koji su pisali o njemu, a ne Isusa!
Isus je rekao: Uoputio bih vas u svu istinu ali je vi ne mozete nositi! Da li je rekao? da.
Sta je dalje rekao: ako ja ne odem nece doci on, Duh istine, on ce vas uputiti u svu istinu.
On nece govoriti sam od sebe, nego ono sto mu se kaze.
Uzece se od mene i dace se njemu itd...

Ovdje on tacno opisuje Muhammeda a.s. ! Bez greske!

Samo sto su licemjeri proglasili da je Duh istine Bozji Duhm, sto nema smilsa, jer Bozji Duh je lebdio nad vodama u prvim recenicama Postanka, i nikeda Bog nije bio bez Svoga Duha!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
pa ima nas hriscana koji smatraju da isus nije bog, nema sta tu da se ne veruje u trojstvo, trojstvo treba svi da veruju zato sto predstavlja tri veoma bitne stvari za neki zivot posle smrti, to sto su od tako jednostavne stavi iskomplikovali pa su poceli da izmisljaju sta je trojstvo pa da sveti duh neki tamo sta ti ja znam koji treba da udje u tebe ili da ga primis, to su sve izmisljotine i gluposti nebuloznih bolesnika, to nema veze sa oni sta sveto trojstvo pretstavlja, ako ti verujes u jednog boga onda treba da verujes i u sveto trojstvo
sto se tice ikona, niko ne veruje u ikone, ikona je jedan predmet samo nista vise, sad sto hriscani cuvaju neke svoje svece na tim ikonama i sto se oni postuju pogotovu kod nas srba slave neki dani nekih svetaca kao slava, to je nesto drugo i neka tradicija, i tu su ljudi poceli da izmisljaju i da lupetaju svasta, kad su od tako proste stvari napravili zamrzlamu, sta da ocekujes od svetog pisma?

Bog je Jedan! Nikava trojica ili dvojica ili neznamnijakolikolica. U islamu Biog ima 99 lijepih imena, zar bi se neko usudio reci da se radi o 99 osoba?
Zavrzlama nastaje na zavrzlami svetog pisma!
kako to nije jasno?
Ako u nekoj strucnoj knjizi pisu kontradiktorne i netacne stvari, pojavice se ucenici razlicitih praksi - sekte.

Oprosti Jurivala, ali nisam nasao kako se multipleks odgovor korisiti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Biblija sadrzi dokazane kontradikcije i nelogicnosti (neistine). O tome je vise puta pisano i vise puta iznoseni dokazi.
Dakle, Biblija: niti je direktno od Boga niti je svarsena!
Ljudi su njoj dopisivali svoje rijeci od kojih su nekim izazvali pometnju i izveli kljude iz vjere.

Bog kaze za Kur'an: Kur'an bdije nad predhodnim Objavama! Kur'an je Knjiga Jasna!
I kaze u Kur'anu: dana sam vam vjeru usavrsio i zadovoljan Sam da to bude islam (pokornost Bogu).

Ti i dalje stojis daleko od Isusa i njegovih rijeci, ti citiras one koji su pisali o njemu, a ne Isusa!
Isus je rekao: Uoputio bih vas u svu istinu ali je vi ne mozete nositi! Da li je rekao? da.
Sta je dalje rekao: ako ja ne odem nece doci on, Duh istine, on ce vas uputiti u svu istinu.
On nece govoriti sam od sebe, nego ono sto mu se kaze.
Uzece se od mene i dace se njemu itd...

Ovdje on tacno opisuje Muhammeda a.s. ! Bez greske!

Samo sto su licemjeri proglasili da je Duh istine Bozji Duhm, sto nema smilsa, jer Bozji Duh je lebdio nad vodama u prvim recenicama Postanka, i nikeda Bog nije bio bez Svoga Duha!
moja namera nije da se nakucavam sa tobom,jer nismo na pijaci! ako ti negiraš Bibliju da nije tačna tj. da ima nelogičnosti,to je tvoj privatni stav. kao i moj za bilo koju knjigu.Biblija ima svoj stav:eek:no što je rečeno juče treba se zbiti sutra. inače ja onda mogu otići na pijacu stočne hrane ili kokošinjac pijacu i kupiti svoju veru! svak može reći danas za sebe ovo je meso izvrsno! i kad ga pojedem onda ako je otrov unutra biće mi kasno. ja moram imati inspektorski merodavni do9kaz o mesu,a to je pre nego ga kupim i pojedem. koja knjiga je rekla biće i bi? ni jedna osim Biblije. onda? kome ti veruješ,meni,sebi muhamedu? pa veruj. ja nisam ta vrsta pijacara!
rekao sam ti i o nejasnoći Biblije. Božje misli nisu ljudske.kao za stvartanje sveta,ti smatraš ako nauka to ne može dobiti(nauka!!!!) onda Biblija ne govori stvar realistično logično. hm. pa ti Boga ućeš uvesti u red naučnika n. tesle ili galileja! kao da je on nesposobniBog.onda on i nije Bog. ako mu treba čovek da mu pomogne pameću i logikom da stvori sve savrđšeno,pa da dade to na analizu svom nesavršenom stvorenju! kakav apsurd prijatelju. i ti na takim nelogičnostima(mislim na ljudsku naučnu logiku) polažeš svoju dušu na spašenje ili smrt! samo nastavi....

Natrag