Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus jeste Bog, Biblija jeste jedina Božija knjiga.

Glupe bukvalističke tvrdnje islama ako nije rekao da je Bog nije Bog.

Isus takođe nije bukvalno rekao "Ja nisam Bog".

[FONT=&quot]Ja sam hleb života: koji meni dolazi neće ogladneti, i koji mene veruje neće nikad ožedneti."[/FONT][FONT=&quot] (Jovan 6:35)

"Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hodati po tami, nego će imati videlo života." (Jovan 8:12)

"Ja sam vrata; ko uđe kroza me spašće se, i ući će i izaći će, i pašu će naći." (Jovan 10:9)

"Ja sam vaskrsenja i život: koji veruje u mene ako i umre živeće. I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti vavijek." (Jovan 11:25-26)

"Ja sam put, istina i život; niko neće doći k ocu do kroz me." (Jovan 14:6)

"Ja sam pravi čokot, i otac je moj vinogradar." (Jovan 15:1)

Nijedan čovek ne bi mogao ovo da kaže osim ako je lud ili huli na Boga. Ove rečenice jedino imaju smisla ako je onaj koji ih je izrekao bio Bog u ljudskom obliku.

Isto tako lažna dogma islama je da je Biblija mijenjana.

Sasvim dovoljno od 16. do 21. minute govore stručnjaci koji istražuju Kumranske spise.

Traganja 02 - Traganje za istinom - YouTube

Spisi sa Mrtvog mora - YouTube

[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

[FONT=&amp]Ja sam hleb života: koji meni dolazi neće ogladneti, i koji mene veruje neće nikad ožedneti."[/FONT][FONT=&amp] (Jovan 6:35)

"Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hodati po tami, nego će imati videlo života." (Jovan 8:12)

"Ja sam vrata; ko uđe kroza me spašće se, i ući će i izaći će, i pašu će naći." (Jovan 10:9)

"Ja sam vaskrsenja i život: koji veruje u mene ako i umre živeće. I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti vavijek." (Jovan 11:25-26)

Nijedan čovek ne bi mogao ovo da kaže osim ako je lud ili huli na Boga. Ove rečenice jedino imaju smisla ako je onaj koji ih je izrekao bio Bog u ljudskom obliku.

Sasvim dovoljno od 16. do 21. minute govore stručnjaci koji istražuju Kumranske spise.

[/FONT]

a jesi ti bio sa isusom pa znas da je on bog? mislim zamisli recenicu "isus jeste bog" a nikakvih adekvatnih dokaza za to nema, neko je napisao negde nesto i to je kao dokaz, to nema veze sa mozgom

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Isus nije Bog, to nije Biblijski nauk
Isus je Sin Božji, to je iz Biblijskog nauka

tko naučava da je Isus Bog ?
odakle mu to

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Isus nije Bog, to nije Biblijski nauk
Isus je Sin Božji, to je iz Biblijskog nauka

tko naučava da je Isus Bog ?
odakle mu to
To naučava cjelokupna oficijelna hrišćanska nauka. Malo isprazano, da ne kažem tragikomično, zvuči tvoje negiranje toga oficijelnog hrišćanstva. Ne zamjeri, ali ličiš na doh Kihota.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

[FONT=&amp]Ja sam hleb života: koji meni dolazi neće ogladneti, i koji mene veruje neće nikad ožedneti."[/FONT][FONT=&amp] (Jovan 6:35)

[/FONT]
super lave!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

[/FONT]
Naravno da jeste Bog brate tripo!pusti ti ove opadace,rugace dobice oni svoje kad dodje Gospod.

Biblija je u svakom slucaju arheoloski dokazana,prorocanstva takodje sto se za kuran nikada nemoze reci!ni jednog arheoloskog nalaza nas gospodin Harry nije postavio nijedan argument ovde za ono sto tvrdi.Samim tim sve njegove reci padaju u vodu.

Jasno je da onaj koji uci da Isus nije raspet na golgofi zeli da se covek ne spasi nasim spasiocem koji je otkupio sve grehe sveta.

Samo cujes Muhamed i Allah,Alah i Muhamed u kuranu se nigde ne uzdize Isus a Alah i Muhamed,na pitanje zasto u kuranu ne pise ime JHVH a Alah nijedan musliman ne ume da odgovori zasto?ako je to tora jevrejska moralo bi biti napisano ime(JHVH)spisi sa mrtvog mora to dokazuju dakle koja je to tora,indjil u kuranu ako nije zapisano ime (JHVH;Adonaj,Elohim itd)sva imena Bozja koja su zapisana u bibliji nisu zapisana u kuranu cudno zar ne?A u kuranu ima druga imena za Allaha samo ne biblijska.
Kuran je prosto jedna losa kopija s namerom da umanji Hristovu Bozansku prirodu i spasiteljsku moc,da bi uzdigla proroka Muhameda kroz kojeg se ni jedan covek nece spasti,jer nepise uzalud u biblij
i(Da nema drugog imena pod nebom,zemljom,vodom kroz koje se covek moze spasiti osim Isusovog)pa sad ti vidi ko je autor kurana!!!

Pazi sad ovo:Muhamed,Arije,Luter,Miler,EGW,Carls. t. rasel svi su oni doprineli da se hriscanstvo razdeli a takodje do mnogih bratoubistava,EGW je takodje veliki prorok u ocima adventista a dali je to bas tako?Rasel je prorok za JS-ke itd.
Nije slucajno pala vizantija od osmana pa su letele glave ako se ne primi Islam! sto je susta suprotnost od onoga sto je ucio Gospod Isus,apostoli.U vizantiji se velicao prvo Gospod a posle sveci,dok u islamu Muhamed i Allah zasto?ko to zapravo radi?pa naravno lucifer jer ne zeli da se iko spase Hristovom zrtvom brate moj,a dobro znajui da nema drugog imena pod nebom,zemljom,vodom osim
ISUSOVOG.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
To naučava cjelokupna oficijelna hrišćanska nauka. Malo isprazano, da ne kažem tragikomično, zvuči tvoje negiranje toga oficijelnog hrišćanstva. Ne zamjeri, ali ličiš na doh Kihota.

to naučavaju oni, koji sa pravim kršćanstvom nemaju ama baš nikakve veze
to su oni kršćani koji ne poštuju Božji Zakon
lako je biti kršćanin na jeziku, to svatko može

uostalom ko je osnovao nekakve visoke škole o kršćanstvu, bogoslovne fakultete
da li oni koji su poštivali Božji zakon ??
ne
ta ideja dolazi iz masonstva, od ignacija de loyole
koji je želio osnovati ustanove gdje če se ljude učiti u rimokatolicizam,
koji nikad bio u istini

masonstvo dolazi iz vatikana, samo to nesmiju znati ljudi niti slučajno otkriti
to je stroga tajna
masonstvo ima zadaću da i druge narode dovedu pod skute *sancta sedes*
a vidimo po događajima u svijetu, jako dobro im ide

Natrag