Šta je bitno da sam i ovako ili onako. To neće odlučiti o mom spasenju ili uništenju.
Ne radi se o tome da li ce to odrediti tvoje spasenje (i nekrsteni se spasavaju) , vec o tome da si ti lagao!
To pokazuje da si prevarant!
Znam ja da ti praviš magiju od krštenja i djece i odraslih.
Nema tu magije, ali ima tvoje lazi! Ti si lagao ljudima, a ujedno i Bogu! Jer nisi priznao Boga kao Trojedinog kada si rekao da ga takvog priznajes!
Ti si "lazno svedocio pred ljudima", i prekrsio Bozju zapovest "ne lazi", prema tome, Bog takvo krstenje nece prihvatiti!
Ako forma nije bitna, zasto se onda nisi krstio kod Jehovinih Svedoka, koji ne priznaju Duh Sveti? Ili zasto nisi priznao krstenje kojim si krsten kao beba?
Ako forma nije bitna...
Po tebi ispada da Bog prihvata bilo kakvu formu ili onu
najblizu, a nas optuzujes za neispravnu formu!? Pa uzas!
To da je forma najvaznija, vidimo kod apostola kada su ponovo krstili Jovanove ucenike, jer njihovo krstenje nije bilo ispravno, odnosno nije ukljucivalo krstenje Duhom!
Znaci, da Bog ne priznaje bilo kakvo krstenje i nije prisutan kod svakog krstenja koje cine ljudi, a pogotovo ne kod krstenja izvrsenog suprotno pravilima!
Sto ce reci - da ti uopste nisi ni krsten, jer si porekao i samu formu krstenja kojom si krsten, a imao si i pogresno shvatanje Duha Svetog! Pa posto ga nisi ni priznao, nisi ga ni dobio, i stoga ti nisi krsten Duhom Svetim!
TTvoje krstenje je bezvredno!
Ti si napustio advent. jer si uvidio da formalno držiš zapov. pa misliš da i drugi formalno drže.
Ti si lazljivac, a to vidimo po tome sto si "lagao ljudima na krstenju! ". Tako lazes i nas ovde o svemu sto kazes protiv nas i lazno nas optuzujes!
Ti svoje grehe pripisujes nama!
Pa sad ako mi obrisu post zato sto sam to rekao neka obrisu, ali da si lagao ljude na krstenju nisam ja rekao vec ti licno!
A ovo što si rekao je dokaz da ti misliš da se neko spašava članstvom u crkvi.
Niko se ne spasava clanstvom u crkvi!
Ne trebaju ti ljudi verovati ni jednu rec sto kazes, jer si ih lagao, i sad ih opet lazes!
Ti nase krstenje navodis da je neispravno a ponovo se krstis neispravnim krstenjem! Apsurd!
Nego si se krstio zbog pripadnosti, da bi se mogao zvati adventista i biti njihov clan, jer ti se svidja ta organizacija i opijanje emocijama! Svidja ti se kako oni "imaju odgovor na sve" kako su superiorniji u odnosu na nas, a to ti pothranjuje ponos. Dok nasu pravoslavnu crkvu i njenu organizaciju mrzis iz dna duse i lazno optuzujes za opijanje emocijama!
Boli te istina, i savest te grize, zato ti nama pripisujes sve ono sto je kod vas problem i kod tebe licno!
Znači, svjesno je lagao i lažno deklarirao o svom vjerovanju u Trojstvo u trenutku kad se krstio. Kako onda očekivati da se ovdje na forumu bolje ponaša.
Jeste. Lazno je svedocio da priznaje Trojstvo da bi ga krstili. Evo sam je priznao!
Kako onda ocekivati da i nas ne laze? Nikako, ne treba mu bas nista verovati!