Član
- Učlanjen(a)
- 13.09.2012
- Poruka
- 76
znaci svi ljudi i deca koji nisu ni culi za hriscanstvo i oni koji su se rodili na prostorima gde se ne veruje u tog boga, oni idu pakao ?
да ли знате божију реч?
1.коринћанима, глава 7, стих 14
14. јер се посвети муж некрштен женом крштеном, и посвети се жена некрштена од мужа крштеног; јер иначе деца ваша била би нечиста, а сад су света.
реч у тексту у коме се каже човек "посвети" и освећена конвертује жену је исти-ηγιασται (хагидзо).
реч у тексту где пише човек посвећен, али. у јовану
17:17 јесте кључ за тумачење ове речи у нашем тексту. овде христос моли: "посвети их кроз твој истина: твоја реч је истина божја реч је истина, а то је оно чисти и ако неко у овом случају то је оно што апостол павле да ће жена светлети твој муж није крштењем јер. није неверни особа која је крштен и речју истине.
јован, глава 17, стих 17
17. освети их истином својом: реч је твоја истина.
реч божија /логос/ освећује!
у ефесцима 5:26 павле каже исту ствар о цркви која је христос освећени храм преко његовог говора.
26. да је освети очистивши је купањем воденим у речи;
у 1тимотеју 4:5 апостол каже да је поново све осим молитвом и речју божјом:
5. јер се освећује речју божијом и молитвом.
а реч божија, 1 коринћанима 7:14 каже да су деца света - "а сад су света"!!!
деца су свети богу, и то је у складу са апостолом / логоса / апостола и он је био позван као свеце у свим црквама коринтским, ефес и други тако нарита и деце осветљени.
zasto onda hrist u novom zavetu spominje vise puta vecni oganj u koje ides ako si nevernik ?
то је оно што желите да кажете?
откривење, глава 20:
10. и ђаво који их вараше би бачен у језеро огњено и сумпорито, где је звер и лажни пророк; и биће мучени дан и ноћ ва век века.
11. и видех велики бео престо, и оног што сеђаше на њему, од чијег лица бежаше небо и земља, и места им се не нађе.
12. и видех мртваце мале и велике где стоје пред богом, и књиге се отворише; и друга се књига отвори, која је књига живота; и суд примише мртваци као што је написано у књигама, по делима својим.
13. и море даде своје мртваце, и смрт и пакао дадоше своје мртваце; и суд примише по делима својим.
14. и смрт и пакао бачени бише у језеро огњено. и ово је друга смрт.
15. и ко се не нађе написан у књизи живота, бачен би у језеро огњено.
крштење данас не значи ништа. за многе људе то је више традиција него израз вере. за бпц крштење је бизнис. ако плаћаш, свештеник ће крстити. то је тајна крштења? паре?
зашто мислиш да је крштење почетак служења богу?
ја сам крштена у православној вери, али то ме не спречава да сам атеиста.
бог је дао слободну вољу свих наших избора.
свето јеванђеље по матеју, глава 7, стих 13 и 14
13. уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.
14. као што су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе.
нека вам бог покаже уским путем ка спасењу!!!
razumela sam te,infamous111 . Ni su isti svi popovi. Oni koji sluze bogu iskreno veoma malo. Otac bojan pomaci postao presao u hrisccanstvo, ali se zaustavio. Ali zasto? Ne vređaju muslimane. Religija se pretvara u politiku.politika crkve je u suprotnosti sa hrisccanskim vrednostima.evo primera. Subota je danu cast secanja na mrtve. Onda ne bi trebalo da crkva ni krstiti , ni vencanje, ali to radi.
Nikad ne stavljam svi u isti kos, bez znacenja dali oni su svestenici ili obicni ljudi.
tешко свештеници су криви за пропуст да прима христа у свом срцу?
Poslednja izmena: