Крштење водом

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
cekaj, sta se desi ako iskoristim svoju slobodnu volju i odbijem tu ponudu ?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne secam se tog "najverovatnije" u bibliji :) bog ljubavi nas sve voli, ali sve bude uzeto onima koji ga ne prihvate ponizno

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
ja cu da je spasem, ako treba ja cu da je krstim x) i veruj mi bolje cu to da uradim od mnogih betmena x)

Ja sam vec krstena u pravoslavnoj veri , moj princ. :curtsey: Besplatno. Sarrdy nije znao zato preporucuje krstenje. Ali ateisti i krstenje ne
spasava.

@Sarrdy, necemo se viditi u raju. Kraj sveta dolazi. Dodji u Bugarskoj ....

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Krštenje i SPASENJE

Ja sam vec krstena u pravoslavnoj veri , moj princ. :curtsey: Besplatno. Sarrdy nije znao zato preporucuje krstenje. Ali ateisti i krstenje ne
spasava.​

Nisam prepoznao zato što si se izjasnila kao Ateist.
Krštenje ne spašava, to je jasno kao dan. Ali je velika razlika ako te neko krsti kao bebu, ili te nekad neko u životu pita:’’Jesili ti krštena BRE !?’’, pa je tebe sramota da kažeš da nisi i odeš da se krstiš brže bolje u neku Crkvu.
Ili kada istraživanjem i ispitivanjem uveriš se u postojanje Boga i Njegovu dobrotu i ljubav, a onda se krstiš u reci ili dubokoj vodi uronjavanjem, a pred sam čin ustima priznaš Isusa kao svog Otkupitelja i Spasitelja.............

To je veoma značajna razlika.

@Sarrdy, necemo se viditi u raju. Kraj sveta dolazi. Dodji u Bugarskoj ....

Šteta. Jer :

1. Bog od nas ZAHTEVA JAKO MALO. Samo par stvari;
2. Za uzvrat nam DAJE JAKO MNOGO. Večni život u raju !
3. Ali mi nažalost više volimo greh i porok, nego poštenje i pravdu.

Često sam u razgovoru sa prijateljima govorio kako čovek može da se obogati:
Dao sam dva primera:

I – Ako otvoriš restoran sa obaveznom toaletnom garderobom; isključivo zdravom hranom i pićem; zabranjenim pušenjem i konzumiranjem droga; ozbiljnom muzikom, prijatne jačine tona; lepim uređenjem, joniziranim i osveženim vazduhom, .................... PROPAO SI VRLO BRZO!

II – Ako otvoriš restoran sa dopuštenim oblačenjem kako hoćeš; Hranom – roštilj, Turski, Bugarski, Srpski.....i svi specijaliteti, sva moguća i nemoguća hrana; dozvoljeno pušenje, drogiranje, prostituisanje; Muzika – živa sa polugolom pevaljkom, trešti do daske; Kockom i klađenjem; Uređenje – klasično kafansko - od dima ne vidiš sagovornika, .......................... USPEO SI 100 %.

Zato je i Hrist rekao da su uska vrata koja vode u spasenje. Jer ljudi više vole porok i provod, od skromnog, zdravog, moralnog i poštenog života.

Nema potrebe da dolazim u BG. Srbija je 120 nazad.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nemoj da mi dirate moju princezu, ona je sad u mojim rukama u sigurnim rukama yes3 ja cu da je sprovedem kroz ta uska vrata, ima da bude "ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine x)"
i ne krstena osoba moze da se spase, sam cin krstenja nema nikakve veze sa spasenjem nego sa zastitom i protekciom on zlih stvari i negativnosti, ali taj smisao se izgubio vremenom tako da sad krstenje nema neku tezinu zato sto je izgubilo tu unutrasnju misao zastite, pa se danas ljudi krste cisto zato sto je to kao neki obicaj ili ritual hriscana

Jer ljudi više vole porok i provod, od skromnog, zdravog, moralnog i poštenog života.

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
Nisam prepoznao zato što si se izjasnila kao Ateist.
Krštenje ne spašava, to je jasno kao dan. Ali je velika razlika ako te neko krsti kao bebu, ili te nekad neko u životu pita:’’Jesili ti krštena BRE !?’’, pa je tebe sramota da kažeš da nisi i odeš da se krstiš brže bolje u neku Crkvu.

Krstenje me ne zaustavi sam ateista, Sarrdy. Ktrstena sam da budem zdrava , nije za spas .Naravno , ja sam bila beba i moja majka ne me je pitala da li sam ga zelela. Ako sada me pitaju da li zelim krstenje, odgovot je "NE". Nije mi jasno ko i od sta treba da me spasava. Od jezero ognjeno?

Nema potrebe da dolazim u BG. Srbija je 120 nazad.

To nisam primetio. Na 3,4 puta mesecno idem u Nis.

"ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine x)"

" Ostaricu cekajuci na teb"
animated133.gif

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Krstenje me ne zaustavi sam ateista, Sarrdy. Ktrstena sam da budem zdrava , nije za spas .Naravno , ja sam bila beba i moja majka ne me je pitala da li sam ga zelela. Ako sada me pitaju da li zelim krstenje, odgovot je "NE". Nije mi jasno ko i od sta treba da me spasava. Od jezero ognjeno? .....

Od onog što te čeka na Božijem sudu, posle tvoje smrti. Ne znam da li će to biti jezero ognjeno, ali znam da bi bilo bolje da je bilo ispravno krštenje i ispovedanje pri tom činu. Jer kasnije se i sam čovek menja posle tog čina, a i Bog više deluje.

Natrag