Крштење водом

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
pise bas tako u tim knjigama,uzmi i procitaj , nisu to nista vernici istripovali, to su istripovali ljudi koji su pisali te knjige

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
zasto onda hrist u novom zavetu spominje vise puta vecni oganj u koje ides ako si nevernik ?

Наравно да постоји Пакао, само две-три верске групе на целоме свету у историји човечанства (мислим на прохришћанске) говоре да нема Пакла. То би значило да нема ни Раја.

4. Јер кад Бог не поштеде анђела који сагрешише, него их метну у окове мрака пакленог, и предаде да се чувају за суд; (2.Петрова 2)

30. А Исус га запита говорећи: Како ти је име? А он рече: Легеон; јер многи ђаволи беху ушли у њ. 31. И мољаху Га да им не заповеди да иду у бездан. (Лука 8)

2. И ухвати аждаху, стару змију, која је ђаво и сотона, и свеза је на хиљаду година,
3. И у бездан баци је, и затвори је, и запечати над њом, да више не прелашћује народе, док се не наврши хиљаду година; и потом ваља да буде одрешена на мало времена. (Откривење 20)

29. И гле, повикаше: Шта је Теби до нас, Исусе, Сине Божји? Зар си дошао амо пре времена да мучиш нас?
30. А далеко од њих пасаше велико крдо свиња.
31. И ђаволи мољаху Га говорећи: Ако нас изгониш, пошљи нас да идемо у крдо свиња. (Матеј 8)

43. И ако те рука твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је без руке у живот ући, неголи с обе руке ући у пакао, у огањ вечни,
44. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси. (Марко 9)

4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. (Лука 12)

Ако је неко убијен, како онда може бити бачен у пакао? То ови што верују да душа (дух) не иде Богу не схватају. Мисле да је све готово када се умре. А Господ лепо рече:

42. И рече Исусу: Опомени ме се, Господе, кад дођеш у царство своје.
43. И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају. (Лука 23)

Ово оправдавају тако што говоре да душа спава и да све прђе за мртвог човека за час, као када спава. Онда би по тој науци Господ само рекао да ће бити у рају сигурно, а не би нагласио једну реч која гласи: ДАНАС. Господ није лажов.

19. Зато и који страдају по вољи Божијој нека Му као верном Творцу предаду душе своје у добрим делима. (1.Петрова 4)

9. И кад отвори пети печат, видех под олтаром душе побијених за реч Божију и за сведочанство које имаху. (Откривење 6)

4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година. (Откривење 20)

17. Вратиће се у пакао безбожници, сви народи који заборављају Бога; (Псалам 9)

18. И Живи: и бејах мртав и ево сам жив ва век века, амин. И имам кључеве од пакла и од смрти. (Откривење 1)

33. Змије, породи аспидини! Како ћете побећи од пресуде у огањ паклени?(Матеј 23)

7. Куда бих отишао од духа Твог, и од лица Твог куда бих побегао?
8. Да изађем на небо, Ти си онде. Да сиђем у пакао, онде си. (Псалам 139)

9. Пакао доле усколеба се тебе ради да те сретне кад дођеш, пробуди ти мртваце и све кнезове земаљске, диже с престола њихових све цареве народне. (Исаија 14)

17. Господе! Немој ме оставити под срамотом; јер Тебе призивам. Нек се посраме безбожници, нека замукну и падну у пакао.(Псалам 31)

9. Али му жена рече: Та ти знаш шта је учинио Саул и како је истребио из земље гатаре и врачаре; зашто дакле мећеш замку души мојој да ме убијеш?
10. А Саул јој се закле Господом говорећи: Тако жив био Господ! Неће ти бити ништа за то.
11. Тада рече жена: Кога да ти дозовем? А он рече: Самуила ми дозови.
12. А кад жена виде Самуила, повика гласно, и рече жена Саулу говорећи: Зашто си ме преварио? Та ти си Саул.
13. А цар јој рече: Не бој се; него шта си видела? А жена рече Саулу: Богове сам видела где излазе из земље.
14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити. (1.Самуилова 28)

Дакле, душе које су код Господа представљају вавилонско учење, а не библијско по адвентистичкој науци. Само да се пљује по цркви на све могуће начине, како раде безбожници, тако раде и јеретици. Зато им црква и смета. Изазива гнев и одбојност, руга се и подсмева, а човек не уме да објасни зашто. Мене ако нешто не интересује, ја не обраћам пажњу. Али ако ми скреће пажњу ја ћу се посветити томе.

Пример: одем међу дарвинисте и почнем да им се ругам и подсмевам. Уопште ме не интересују, ја могу да нагласим колика је то масонска превара и колика је нелогична прича, а ко жели да се одвоји од тих учења може и сам то да уради. Зашто бих ја и своје ближње који верују у ту науку вређао и подсмевао им се? Њихова ствар.

Али ако се много интересујем за то поље, значи да ту постоји неки унутрашњи сукоб (у мени). Нешто ми говори да је овако тачно, а нешто ми говори да је онако. Постајем несигуран и онда се ругам ономе што ми срце тврди да је тачно, само да себе разуверим. Никако не смем да признам да је нешто истина јер се ПЛАШИМ таквог признања и шта може да ми донесе. Ко чита разумеће...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Наравно да постоји Пакао, само две-три верске групе на целоме свету у историји човечанства (мислим на прохришћанске) говоре да нема Пакла. То би значило да нема ни Раја......
Pa po njima ne znači da nema raja, ali te razumem zašto ovo kažeš.
Jer ako nema PAKLA to znači nema BOŽIJE KAZNE!
Mi ćemo da se opustimo, uživamo, jedemo, pijemo, švalerišemo, primamo mito, lažemo, izvrćemo Pismo......................... a ako kojim slučajem BOG POSTOJI - sleduje nam večna smrt i kraj priče. Šta sam propustio. Bar sam se naživeo i nauživao...........

Opasna jeres. Jer strah od Boga podrazumeva strah od Njegove kazne, a ne strah što Bog postoji. A koja nas kazna sleduje ako nema PAKLA ?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
a sad ne smes da uzivas da jedes i da pijes ako verujes u tu pricu ?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
12. Све ми је слободно, али није све на корист; све ми је слободно, али нећу да шта овлада мноме.
13. Јела су за трбух, и трбух је за јела; али ће Бог и ова и оног покварити. А тело није за курварство, него за Господа, и Господ за тело. (1.Коринћанима 6)

Важно је да Господу припадаш, а живи слободно. То слободно не значи да западнеш у зле мисли и нечасне радње, већ да твој дух буде слободан. То је Христ и учио, само што неки не схватају појам слободе.
Можеш да у захвалност Господу уживаш у храни коју имаш на трпези, али то не значи да треба да се преждераваш и опијаш стално, зато је умереност врлина. То ти и савест сведочи јер нам је Господ усадио у срце да будемо свесни када негде грешимо (свим људима). Ако неко воли да греши и тиме се дичи: разврат, блуд, псовке, ругање, пијанство и лакомство, онда је заволео своје грехе иако је свестан да су лоши по њега и душу његову.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U bibliji ne postoji izraz PAKAO, vec izrazi SHEOL i HADES sto znaci GROB.
Danicic i Karadjic su konstantno ove izraze prevodili kao PAKAO i ako u originalnom Hebrejskom i Grckom ne postoji.

U novom zavetu postoji jedan izraz GEHENA, a vezuje se za jednu dolinu u starom zavetu GE-BEN-HINOM gde su mnogobosci spaljivali svoju decu mnogobozackim Bogovima.
Kasnije su Jevreji tu bacali svoje smece, i tu ga spaljivali.

Gehena u novom zavetu je simbol vatre koja ce u poslednji dan pasti sa neba i unistiti gresnike.

Takodje u otkrivenju se spominje ognjeno jezero ge ce biti baceni bezbozni i sam sotona sa svojim demonima, koje ce se na kraju ugasitui kada obavi delo spaljivanja.

Pojam vecni u biblijskom kontekstu oznacava nesto sto donosi vecne posledice, u bibliji postoji VECNI SUD, VECNI OKOVI, VECNA VATRA, VECNO SPASENJE..itd.

Ovo se odnosi na posledicu, kao sto vecni sud nije vecno sudjenje ili proces zasedanja suda vec do vremena kada se izrekne presuda, ili vecni okovi nisu vesno okivanje ili drzanje u okovima, tako ni vecna vatra nije nesto sto ce vecno goreti, vec je vatra vecna u smislu da donosi vecnu posledicu spaljivanja, a to je nestajanje za vecnost.
Upali jedno parce papira ili ykanine, ona ce gopreti jedno vreme dok ne nestane i pretvori se u pepeo.

Tako ce vatra pretvoriti svu materiju u pepeo..

Deca su ovde iskljucena, zato sto nemaju svoju licnu odgovornost, bice osudjeni samo oni koji su doneli svesnu odluku da ostanu u grehu i neverstvu do kraja. ec sam objasnio

Pojam vecni u biblijskom kontekstu oznacava nesto sto donosi vecne posledice, u bibliji postoji VECNI SUD, VECNI OKOVI, VECNA VATRA, VECNO SPASENJE..itd.

Ovo se odnosi na posledicu, kao sto vecni sud nije vecno sudjenje ili proces zasedanja suda vec do vremena kada se izrekne presuda, ili vecni okovi nisu vesno okivanje ili drzanje u okovima, tako ni vecna vatra nije nesto sto ce vecno goreti, vec je vatra vecna u smislu da donosi vecnu posledicu spaljivanja, a to je nestajanje za vecnost.
Upali jedno parce papira ili ykanine, ona ce gopreti jedno vreme dok ne nestane i pretvori se u pepeo.

Tako ce vatra pretvoriti svu materiju u pepeo..

Deca su ovde iskljucena, zato sto nemaju svoju licnu odgovornost, bice osudjeni samo oni koji su doneli svesnu odluku da ostanu u grehu i neverstvu do kraja.

Jednom sam napomenuo da je Ateizam priroodna posledica bunta koji su ateisti pokrenuli upravo iz razloga ovakvih apsurdnih ucenja koja je crkva tokom vekova usvojila a koja su proizvod mnogobozackih filozofija Grcke, Rima, itd..

Po bibliji Bog je ljubav, a ideja o vecnom paklu gde ce se ljudi vecno muciti u ognju nipodastava ovu Bozju ljubav.
U ovu ideju mogu da veruju samo oni koji nikada ovu ljubav nisu doziveli u licnom zivotu, ljudi koji sami imaju problem sa svojim karakterom..

Ako pak prihvatimo ideju vecnih muka, onda je zlo vecni entitet, jer ako ce na jednom kraju svemira postojati raj a na drugom pakao, kakav ce to svemir biti.
Za mene raj nikada ne bi bio raj gde uzivam u hladovini, a imam u svesti saznanje da se neko od mojih bliznjih - otac, majka, sestra, ili brat tamo na drugom kraju svemira vecno muce..
To je krajnje nehumano, neostvarljivo, i bolesno..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Исти проблем као и са Сведоцима. Значи и ВЕЧНИ ЖИВОТ није вечан, већ мало дужи од овог? То Сведоци верују, тако онда вероватно и ви, што ме не чуди уопште јер исту науку имате.

В.С. Караџић
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте.

Luke 12:5 Greek Study Bible (Apostolic / Interlinear)
ὑποδείξω δὲ ὑμῖν τίνα φοβήθητε· φοβήθητε τὸν μετὰ τὸ ἀποκτεῖναι ἔχοντα ἐξουσίαν ἐμβαλεῖν εἰς τὴνγέενναν. ναὶ λέγω ὑμῖν, τοῦτον φοβήθητε.

KJV with Strong's
But I will forewarn you whom ye shall fear Fear him which after he hath killed hath power to cast into hell yea I say unto you Fear him

γέενναν - geennan

[TABLE]
[TR]
[TD="class: orange2a"]
lex.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
geenna: Gehenna, a valley W. and South of Jer., also a symbolic name for the final place of punishment of the ungodly
Original Word: γέεννα, ης, ἡ
Part of Speech: Noun, Feminine
Transliteration: geenna
Phonetic Spelling: (gheh'-en-nah)
Short Definition: Gehenna
Definition: Gehenna, and originally the name of a valley or cavity near Jerusalem, a place underneath the earth, a place of punishment for evil (место казне за зло).

[TABLE]
[TR]
[TD="class: orange2a"]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
1067 géenna (a transliteration of the Hebrew term, Gêhinnōm, "the valley of Hinnom") – Gehenna, i.e. hell (also referred to as the "lake of fire" in Revelation).

Gehenna ("hell"), the place of post-resurrection torment (judgment) (после Васкрсења мучење (пресуда)), refers strictly to the everlasting abode of the unredeemed where they experience divine judgment in their individual resurrection-bodies. Each of the unredeemed receives one at the Great White Throne Judgment (Rev 20:11-15), i.e. a body that "matches" their capacity for torment relating to their (unique) judgment.

γέενναν (geennan) — 8 Occurrences

Matthew 5:22 N-AFS
BIB: εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός
NAS: [enough to go] into the fiery hell.
KJV: in danger of hell fire.
INT: to the hell of fire

Matthew 5:29 N-AFS
BIB: βληθῇ εἰς γέενναν
NAS: body to be thrown into hell.
KJV: should be cast into hell.
INT: be cast into hell

Matthew 5:30 N-AFS
BIB: σου εἰς γέενναν ἀπέλθῃ
NAS: body to go into hell.
KJV: should be cast into hell.
INT: of you into hell be cast

Matthew 18:9 N-AFS
BIB: εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός
NAS: and be cast into the fiery hell.
KJV: to be cast into hell fire.
INT: into the hell of the fire

Mark 9:43 N-AFS

BIB: εἰς τὴν γέενναν εἰς τὸ
NAS: to go into hell, into the unquenchable
KJV: to go into hell, into the fire
INT: into hell into the

Mark 9:45 N-AFS

BIB: εἰς τὴν γέενναν εἰς τὸ
NAS: feet, to be cast into hell,
KJV: to be cast into hell, into the fire
INT: into hell into the

Mark 9:47 N-AFS

BIB: εἰς τὴν γέενναν
NAS: eyes, to be cast into hell,
KJV: to be cast into hell fire:
INT: into hell

Luke 12:5 N-AFS
BIB: εἰς τὴν γέενναν ναί λέγω
NAS: to cast into hell; yes,
KJV: to cast into hell; yea, I say
INT: into hell yes I say

Даничић
8. Да изађем на небо, Ти си онде. Да сиђем у пакао, онде си. (Псалам 139)

139:8 Hebrew Bible
אם אסק שמים שם אתה ואציעה שאול הנך׃

שְּׁא֣וֹל Sheol

lex.gif
sheol: underworld (place to which people descend at death) - подземни свет (место где мртви обитавају после смрти)

Original Word: שְׁאוֹל
Part of Speech: Noun Feminine
Transliteration: sheol
Phonetic Spelling: (sheh-ole')
Short Definition: Sheol

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: orange2a, width: 99%"]
nas.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Word Origin
of uncertain derivation
Definition
underworld (place to which people descend at death)
NASB Translation

Можда сада постане јаснија прича о Саулу и Самуилу:

9. Али му жена рече: Та ти знаш шта је учинио Саул и како је истребио из земље гатаре и врачаре; зашто дакле мећеш замку души мојој да ме убијеш?
10. А Саул јој се закле Господом говорећи: Тако жив био Господ! Неће ти бити ништа за то.
11. Тада рече жена: Кога да ти дозовем? А он рече: Самуила ми дозови.
12. А кад жена виде Самуила, повика гласно, и рече жена Саулу говорећи: Зашто си ме преварио? Та ти си Саул.
13. А цар јој рече: Не бој се; него шта си видела? А жена рече Саулу: Богове сам видела где излазе из земље.
14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити. (1.Самуилова 28)

Ствар је што верни Христови одлазе Христу када му предају дух у руке као што је Стефан учинио. А Павле каже:

8. Али се не бојимо, и много волимо отићи од тела, и ићи ка Господу. (2.Коринћанима 5)

21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.
22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради. (Филибљанима 1)

Дакле, маните се те науке "без душе" док још времена има јер душа је ваша у питању. Све што вам говоре и пишу су лажи и напади на Библију како није лепо преведена и сличне обмане. Све је данас доступно и не може се преварити човек коме су Христ и истина на првом месту.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Upravo sam o tom problemu govorio, a to je da razliciti prevodioci razlicito prevode ove izraze GEHENA, HADES, SEOL, ili imaju razlicito shvatanje pojmova DUH, DUSA, itd..i u tom kontekstu i shvataju pojam zagrobnog zivota.

Natrag