U bibliji ne postoji izraz PAKAO, vec izrazi SHEOL i HADES sto znaci GROB.
Danicic i Karadjic su konstantno ove izraze prevodili kao PAKAO i ako u originalnom Hebrejskom i Grckom ne postoji.
U novom zavetu postoji jedan izraz GEHENA, a vezuje se za jednu dolinu u starom zavetu GE-BEN-HINOM gde su mnogobosci spaljivali svoju decu mnogobozackim Bogovima.
Kasnije su Jevreji tu bacali svoje smece, i tu ga spaljivali.
Gehena u novom zavetu je simbol vatre koja ce u poslednji dan pasti sa neba i unistiti gresnike.
Takodje u otkrivenju se spominje ognjeno jezero ge ce biti baceni bezbozni i sam sotona sa svojim demonima, koje ce se na kraju ugasitui kada obavi delo spaljivanja.
Pojam vecni u biblijskom kontekstu oznacava nesto sto donosi vecne posledice, u bibliji postoji VECNI SUD, VECNI OKOVI, VECNA VATRA, VECNO SPASENJE..itd.
Ovo se odnosi na posledicu, kao sto vecni sud nije vecno sudjenje ili proces zasedanja suda vec do vremena kada se izrekne presuda, ili vecni okovi nisu vesno okivanje ili drzanje u okovima, tako ni vecna vatra nije nesto sto ce vecno goreti, vec je vatra vecna u smislu da donosi vecnu posledicu spaljivanja, a to je nestajanje za vecnost.
Upali jedno parce papira ili ykanine, ona ce gopreti jedno vreme dok ne nestane i pretvori se u pepeo.
Tako ce vatra pretvoriti svu materiju u pepeo..
Deca su ovde iskljucena, zato sto nemaju svoju licnu odgovornost, bice osudjeni samo oni koji su doneli svesnu odluku da ostanu u grehu i neverstvu do kraja. ec sam objasnio
Pojam vecni u biblijskom kontekstu oznacava nesto sto donosi vecne posledice, u bibliji postoji VECNI SUD, VECNI OKOVI, VECNA VATRA, VECNO SPASENJE..itd.
Ovo se odnosi na posledicu, kao sto vecni sud nije vecno sudjenje ili proces zasedanja suda vec do vremena kada se izrekne presuda, ili vecni okovi nisu vesno okivanje ili drzanje u okovima, tako ni vecna vatra nije nesto sto ce vecno goreti, vec je vatra vecna u smislu da donosi vecnu posledicu spaljivanja, a to je nestajanje za vecnost.
Upali jedno parce papira ili ykanine, ona ce gopreti jedno vreme dok ne nestane i pretvori se u pepeo.
Tako ce vatra pretvoriti svu materiju u pepeo..
Deca su ovde iskljucena, zato sto nemaju svoju licnu odgovornost, bice osudjeni samo oni koji su doneli svesnu odluku da ostanu u grehu i neverstvu do kraja.
Jednom sam napomenuo da je Ateizam priroodna posledica bunta koji su ateisti pokrenuli upravo iz razloga ovakvih apsurdnih ucenja koja je crkva tokom vekova usvojila a koja su proizvod mnogobozackih filozofija Grcke, Rima, itd..
Po bibliji Bog je ljubav, a ideja o vecnom paklu gde ce se ljudi vecno muciti u ognju nipodastava ovu Bozju ljubav.
U ovu ideju mogu da veruju samo oni koji nikada ovu ljubav nisu doziveli u licnom zivotu, ljudi koji sami imaju problem sa svojim karakterom..
Ako pak prihvatimo ideju vecnih muka, onda je zlo vecni entitet, jer ako ce na jednom kraju svemira postojati raj a na drugom pakao, kakav ce to svemir biti.
Za mene raj nikada ne bi bio raj gde uzivam u hladovini, a imam u svesti saznanje da se neko od mojih bliznjih - otac, majka, sestra, ili brat tamo na drugom kraju svemira vecno muce..
To je krajnje nehumano, neostvarljivo, i bolesno..