Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
meni bi bilo drago da on kao adventista kaže da li je to točno da je ona lagala, nije mi bilo dobro kad sam vidjela da je to na taj način rekla. Ponekad je izgledala poprilično iskreno, recimo kad joj je došla u susret katolkinja koja je bila vegetarijanka i pitala je da li prakticira ono što uči rekla joj je ne, a mogla joj je komotno lagati u oči, kao što i rade mnogi wannabe EGWisti i hohštapleri današnjice, pa ipak nije to učinila...čak je to sve napisala Kelloggu i napisala je da se osjeća posramljeno i to pismo je javno.

Mislim što je tim ljudima zar ne govore oni da drže Božje zapovjedi a na kraju ispadne subota i ovim antitrintiarcima prva zapovjed u smislu da mi drugi štujemo pagansko trojstvo i da se oni osjećaju posebno zbog toga i to je to.
Ma.. to su samo ljudi...

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mire.
Sediš na dve stolice. Opredeli se kome ćeš služiti, Bogu ili sotoni.

Po onome što pišeš o čudima egzorcizma i u međugorju - ti si se jednom nogom poklonio antihristu, i kada se on vidljivo pojavi - ti ćeš verovati u čuda koja će činiti, verovaćeš u vidljivu pojavu svetaca, i Marije, što već i veruješ pominjući međugorje..itd.

A kako bi bilo da ovo što pišeš MIretu ti primjeniš na sebe? :)
Mire Mariju naziva i časti kao Majku Božju. Pa što ako i pravoslavci idu u Međugorje?
I ja bih, da imam pravu priliku, rado posjetila neke drevne manastire, npr. Ostrog.

Ne može Mire Bog činiti čuda preko crkve koja je antihrišćanska institucija.

Teške su to riječi. Milijardu i 300 milijuna katolika ti godinama klevećeš. Jer se tebi tako hoće? Ne čine to drugi adventisti ni protestanti.
Ali baš zato što tako lažno optužuješ druge, tebi nitko ne može vjerovati da si pozvan za proroka niti da si izabran za neko probuđenje i sve ono što ti misliš da jesi. Nitko ti ne valja, ni katolici, ni pravoslavci ni tvoji adventisti. Sud pripada Bogu, ostavi se prosuđivanja drugih.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija je merilo i Duh Sveti.
Ko sam ja da kažem da ja tako mislim.

Ne mislim, jer je tako otkriveno u reči Božjoj.

Nema suda pre objave istine celom svetu od samog Gospoda.

Tada pre suda će se već znati šta je istina, i svi će dobiti priliku da je čuju i prihvate.

Tako da će mo se tada svi uveriti šta je istina.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
kako navodno sveštenik isteruje demona.
A u stvari, to čini sam sotona, dajući simptome obuzetosti, a potom izlazi iz tela kako bi ljude naveo na krivi put.

Kako "sotona moze sotonu izgoniti" , ako je iz milion ljudi izasao, pa zar se nije podelio protiv samoga sebe?

Kakve su to gluposti?

Ajde sad, navedi mi neki stih gde on izlazi uz pomoc kneza djavloskog, velzevula? Imas li?

Pa i za Hrista su govorili da on uz pomoc vezlevula izgoni, a on im kaze da je to nemoguce!

Ako je pak moguce, da nije mozda i Hristos uz pomoc velzevula izgonio? Onda ispadose fariseji u pravu! Da je Hristos djavloski sin!

Laodikeja, ajde uozbilji se! Odgovori mo tek kad dobro razmislis, a ne po sablonu..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Teške su to riječi. Milijardu i 300 milijuna katolika ti godinama klevećeš. Jer se tebi tako hoće? Ne čine to drugi adventisti ni protestanti.

Gledam pre neki dan neku zenu, a kanal se zove nesto kao - "ratnik svetlosti", pronaci cu ako te zanima. Poziva ljude da napuste sve crkve. Fra Ivu Pavica naziva madjionicarem i sotonskim magom, a njegova izlecenja osporava..

Onda je pre neki dan dala sebi za pravo "da samostalno izgoni demone", glumi egzorcistu, pa je napravila i video u kojem izgoni demone.. "Proklinje duha medjugorja da izadje van", "duha fra Ive Pavica da izadje van" , "kraljicu, zapovednicu demona da izadje van" (misleci time na Majku Bozju).. Znaci imitira katolicke egzorciste kako oni izgone demone, sve iste reci, samo je to obrnula unatrag protiv njih..

Da nije zalosno, bilo bi smesno..

To je kada ljudi pate od "zavisti" i "ponosa". Eto ona je umislila da ce i ona da izgoni demone i da leci bolesti!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nisam sigurna da je dobro da žena bude propovjednik. Iako, moram priznati da postoje razni religiozni fanatici koji smatraju da žena ne smije proučavati Bibliju, niti se baviti tom temom, to je još gori ekstrem, Bog nije dao mozak i intelekt samo muškarcu već i ženi, kao da se zaboravlja da je primarno Bog želio da su oni dvoje jednaki. Mnogo puta je žena ona koja je pametnija i mudrija. Ljudi su više učinili Bibliju s crno-bijelim stajalištima nego što ona to jest.
Pa opet ima nekih naznaka da se treba sljediti neki red:

Narodu mojemu čine silu djeca, i žene su im gospodari. Narode moj! koji te vode, zavode te, i kvare put hoda tvojega. Izaija 3,12

Ironično je kako u vjerskim sektama ili zajednicama koje zapravo vole voditi tuđu brigu i za sve su najpametniji što i kako, često ono o čemu pričaju i što ih kao smeta kod drugih to je kod njih baš veliki problem, recimo kad su žestoko protiv toga da žene budu pastori i završe teologiju, a kod njih žene vode predavanja samo bez škole. Uvijek mi je to bilo pomalo smješno...

P.S. iskreno, ne mislim na gore spomenutu osobu Ratnicu Svjetlosti jer ne znam tko je ona i ne bi bilo fer da se time bavim, budući da je nisam pratila

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisam sigurna da je dobro da žena bude propovjednik. Iako, moram priznati da postoje razni religiozni fanatici koji smatraju da žena ne smije proučavati Bibliju, niti se baviti tom temom, to je još gori ekstrem,

Naravno da zena sme da se bavi teologijom, moze i da poucava decu u skoli i kod kuce. Imas i zene proroke u bibliji, pa ako je zena pozvana od Boga moze da poucava i u crkvi. Ali nazalost nakon pada u greh, Bog je zenu podlozio muskarcu, pa zena ispasta sto je "nagovorila" Adama na greh.

Tako bio muskarac u pravu ili ne (cesto muskarci cine razne ludosti), zena bi trebala to da istrpi..

Mnogo puta je žena ona koja je pametnija i mudrija.

Da, ali zena ne sme da bira muskarca od kojeg je pametnija. Zato zene obicno dobro i paze, da muskarac bude sposoban i pametan, jer im prirodno odgovara da je on pametniji i sposobniji. A onda vlada mir u domu.

Muskarac bi trebalo saslusa zenu, jer ona je njegova desna ruka. Na kraju zena je ipak duzna da izvrsi volju muskarca, pa cak i ako smatra da on nije u pravu, ona je duzna da istrpi te njegove ludosti. Time spasava i svoju dusu. Ne treba se suprotiti volji Bozjoj.

Ako pak nije u stanju da trpi, i zeli da gospodari nad muzem, onda bolje da se ne udaje. Ili neka bira onog koga ce moci da postuje, ko je od nje pametniji i sposobniji..

Narodu mojemu čine silu djeca, i žene su im gospodari. Narode moj! koji te vode, zavode te, i kvare put hoda tvojega. Izaija 3,12

Bog kaze: "zelje ce te tvoje vuci ka muzu tvojemu, a on ce ti biti gospodar". To znaci da ce zena imati potrebu da gospodari nad muzem, htece "svoju volju", i stalno ce mu nametati svoju volju i nesto "zvocati", ipak muz je njen gospodar, i kako on odluci tako bude.

To ne znaci da muskarac sme da zloupotrebljava autoritet, on to ne sme, jer odgovara Bogu.

A to nije samo kod Hriscana, vec je tako i prirodno u svim porodicama, pa cak i ako zene tvrde da im to ne odgovara, one negde podsvesno zude da muskarac bude muskarac, da je sposoban i pametan, da odlucuje, i takve muskarce biraju.

Zato se tome i ne treba suporotstavljati, Bog je tako uredio!

Ja mislim da feminizam i sve te price o zenskim pravima su samo preterivanja. Zena cak i nije svesna koliku slobodu ima, ona ne mora ni da radi, muskrac je duzan da se o njoj brine u svakom pogledu, ima slobodu da razvija svoje vestine i talente, da odgaja decu.. Deca najvise i trebaju majku kod kuce, a ako ona nije kod kuce u tom periodu odrastanja, onda se deca ne razvijaju pravilno.. Itd, da sad ne duzim..

recimo kad su žestoko protiv toga da žene budu pastori i završe teologiju, a kod njih žene vode predavanja samo bez

Zena samo ne sme da vrsi sluzbu u crkvi, da bude svestenik, sve ostalo moze. Ona moze da poucava decu u skoli, moze da drzi govore van crkve, da peva, da svira, da raspravlja o teologiji, da se bavi bilo kojom aktivnoscu koju voli, sve moze..

Zao mi je sto nema vece duznosti u crkvi koje su jednake muskarcu, ali ja tu ne mogu nista..

Nego, jedna uteha za zene, ako istraju i istrpe na ovoj zemlji, Bog moze na nebu da ih ucini i vecima od muskarca, kao sto je Mariju Majku Bozju uzvisio iznad svih.. Zato je i Hristos rekao: "ko hoce najveci da bude, neka svima bude sluga"..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Da ima smisla to što kažeš, ali ipak mislim da u tim nekim vjerskim sektama koji su najpametniji za sve druge, zapravo vlada licemjerje i često tamo budu žene gazde, gdje ne mora biti tako s nekim parom koji ni nije toliko u vjeri ali ima neke usađene vrijednosti u srcu i još uvijek neki moralni kompas. Kao da se primjenjuju pravila za tebe ali ne za mene.. malo mi je to samo smješno u smislu kad počnu ovi su ovakvi ovi su onakvi a njima često vlada njihova žena i to možda u svim segmentima, čak u razmišljanjima da se treba povoditi za njom, to nije dobro...

No, uvijek je tako i bilo u našoj ljudskoj prirodi da ne vidimo sebe a vidimo i sitnice kod drugih , pa to nije ništa čudno (vrijedi to itekako i za mene i ja sam samo ljudsko biće ko i svi mi :))

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.

Ja sam dao odgovor a ti ponavljaš isto.

Evo, ja ću tebe pitati.

Da li ti veruješ da Bog preko Katoličkog sveštenika i Marije koja se javlja u Međugorju izgone demone?

Molim te odgovori.

Ako u to veruješ, onda si se ti već poklonio antihristu.
I priznaješ da se sveci javljaju i čine čuda preko Katoličke crkve.

To znači da si ti već u prevari.

Jer Ellen White govori 'da će se u poslednje vreme ukazivati umrli ljudi i svedočiti u korist antihrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jer Ellen White govori 'da će se u poslednje vreme ukazivati umrli ljudi i svedočiti u korist antihrista.

Ona to zna iz iskustva, njoj se objavio njezin umrli suprug James White. Evo što Ellen White piše u pismu svome sinu:

"Prošlo je nekoliko dana nakon što sam molila Gospoda da mi otkrije koje su moje obveze." Tijekom noći sanjala sam da upravljam kočijama i sjedim s desne strane. Otac je bio u kočijama i sjedio je s moje lijeve strane. Bio je jako blijed, ali staložen i miran."

Nakon ovoga Ellen White u pismu sinu prepričava razgovor koji vodi s umrlim suprugom. Između ostalog, umrli suprug je savjetuje kako će se postaviti prema svojim obvezama, čujmo iz pisma Ellen White što joj savjetuje umrli suprug:

"Postoji ozbiljno pitanje koje ljudima treba rasvijetliti. Neka to bude tvoj prvi posao. Morat ćeš se donekle obraćati ljudima, ali izbjegavaj obveze koje su nas nekada mučile." Na ovaj savjet umrlog supruga Ellen White mu kaže: "Dakle James, ti ćeš sada ostati sa mnom i radit ćemo zajedno zauvijek." Ellen White, rekli bismo, sklapa pakt s umrlim suprugom.

Pogledajmo sada prvu odluku Ellen White o svojim obvezama koju je donijela nakon sklapanja pakta s umrlim suprugom. U pismu dalje čitamo kako je savjetuje umrli suprug. Ellen White prenosi riječi umrlog supruga:

"Ostao sam u Battle Creek-u previše. Trebalo sam otići u Kaliforniju prije više od godinu dana. Ali sam želio pomoći rad organizacija u Battle Creek-u. Pogriješio sam. Tvoje srce je nježno, i bit ćeš sklona praviti iste greške koje sam i ja pravio. Tvoj život može biti koristan Božijem cilju. O, te dragocijene stvari koje mi je Gospod dao da iznesem pred ljude, dragocijeni dragulji svijetlosti! Tada sam se probudila, ali san je izgledao potpuno stvaran. Sada možeš vidjeti i razumijeti zašto ja ne osjećam obvezu ići u Battle Creek i preuzeti obveze na Generalnoj Konferenciji. Nemam obvezu biti na Generalnoj Konferenciji. Gospod mi ne dopušta. A to je dovoljno."

Natrag