Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Crkva i oni u njoj rađaju Duhvne rodove, od kojih je najveći ljubav.
Ispitujmo gde oni postoje a gde ne, jer ovo je jedan od pokazatelja prave crkve.
Ne, mi ljudi nismo u stanju da vidimo ''pravu iskrenu i nesebicnu ljubav'' i ako je vidimo, ''mislimo da je to pretvaranje''.
Cinjenica je da mnoge istocnjacke sekte ''imaju ljubavi medju sobom'' ali to je samo ''prividno''.
I ''ljubav medju Jehovinim Svedocima je prividna'' i ''licemerna'', to sam iskusio na svojoj kozi, ''cim nisi clan izbegavaju te''.
Prava ljubav je u crkvi Bozjoj, ali mi ljudi nismo u stanju da je vidimo, jer pravi vernici su uvek u manjini..
Kada Hristos kaze: ''po ljubavi ce svi poznati da ste moji ucenici'' nije time mislio da to treba da bude merilo u ''raspoznavanju istine'' vec je u ono vreme tako bilo, da su se Hriscani razlikovali..
Ako bi smo sada isli vasom logikom, i ako bi smo gledali samo na tu ''spoljasnju ljubav'', onda bi ja otisao u neku ''istocnjacku sektu''. Zar je tamo Hristos?
NE! On nije mislio ''da ce ljubav biti znak raspoznavanja istine'', jer cak i ''ateisti imaju ljubav''....