Koja je crkva, crkva Hristova?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nelsim, onaj ko ima potpuno biblijsko učenje i uz to je doživeo lično prisno zajedništvo sa Bogom putem pokajanja,

O kakvom ti biblijskom učenju govoriš!? Misliš na nešto što piše u Bibliji? Kojoj Bibliji? Kilometre teksta si ovdje napisao dokazujući kako je Crkva koja je u 4. stoljeću iznjedrila Bibliju otpala još u 2. stoljeću i kako su oni koji su sastavili kanon otpadnici. O čemu ti onda govoriš? O "otpadničko biblijskom učenju"!?

Takođe, smatram da u tradicionalnim crkvama vlada potpuna duhovna tama,

Kao da je važno što ti smatraš? Važne su činjenice, a prema tvom vlastitom priznanju i prema tvojim tvrdnjama ispada da se ti nadahnjuješ na "otpadničkoj Bibliji".

koje nema u tom obimu u ni jednoj protestantskoj crkvi, jer su sve protestantske crkve "jevanđeoske" odnosno bibliju smatraju pravilom vere i poslušnosti, s time - da neke imaju veće a neke manje svetlosti po određenim tačkama vere.

Koju Bibliju, otpadničku?

Tada će u tome biti ostvareno i pitanje same istine i pitanje "kojoj crkvi Bog želi da pripadamo" jer će nas Bog sa kojim smo u zajednici dovesti tamo gde on želi da budemo.

Nema Bog sto Crkava, samo je jedna. A ono gdje si ti (crkva ASD) nema baš nikakve veze s Kristovom Crkvom.

Ako ovoga nema - sve naše pisanje o veri i verskim pitanjima je uzalud.

Točno. Zato bježi od Jelene i spašavaj glavu.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Nelsim, onaj ko ima potpuno biblijsko učenje i uz to je doživeo lično prisno zajedništvo sa Bogom putem pokajanja, predanja i odricanjanja od greha, koji ga je osvedočio u istinu i poveo putem posvećenja, i koji to zajedništvo održava svakodnevno kroz molitvu, proučavanjem Božje reči, i stalnim gledanjem u Isusa - dopuštajući njemu da ga menja i ispunjava duhom ljubavi, radosti, i mira, takav čovek nije u stanju slepila, već živi u svetlosti jevanđelja i lične zajednice sa Bogom, živeći dostojno zaveta koji je dao krštenjem.
I Arije je bio jedan od najvecih podviznika i smiren je bio pa je opet bio jeretik koji je ucio sta i JS.
Kakav god bio djavo uvek moze da te uzme pod svoje, vidi samo Jova kakve li mu je grozote satana ucinio.
Takođe, smatram da u tradicionalnim crkvama vlada potpuna duhovna tama, koje nema u tom obimu u ni jednoj protestantskoj crkvi, jer su sve protestantske crkve "jevanđeoske" odnosno bibliju smatraju pravilom vere i poslušnosti, s time - da neke imaju veće a neke manje svetlosti po određenim tačkama vere.
Jedino tradicionalne crkve i vi sektasi smatraju da je Sveto Pismo bogonadahnuto, protestanti Sveto Pismo ne smatraju bogonadahnutom knjigom vec samo dobrom za citanje.
Mi sagledavajući ovaj problem vere i nas lično u odnosu na veru -moramo da se zapitamo "šta je danas najbitnije u tom pogledu za nas lično?" što je najvažnije pitanje koje možemo sebi postaviti.
To nije pitanje "da li ja pripadam određenoj crkvi, grupi, naciji, fudbalskom klubu.. ili - da li podržavam određene ljude, grupu, partiju ili ideologiju.." već "da li ja imam lični odnos sa Bogom, da li sam u ličnoj prisnoj zajednici sa Bogom, i da li mu se predajem da on deluje u meni svojim Duhom i da me menja i da od mene stvori nov biće koje rađa duhovne rodove i koje je ispunjeno istinskom ljubavlju, radošću i mirom"
Tada će u tome biti ostvareno i pitanje same istine i pitanje "kojoj crkvi Bog želi da pripadamo" jer će nas Bog sa kojim smo u zajednici dovesti tamo gde on želi da budemo.

Ako ovoga nema - sve naše pisanje o veri i verskim pitanjima je uzalud.
Mi se spasavmo kroz Svetu Evharistiju u zajednici sa crkvom i bliznjima kako kaze i sam apostol Jovan, ako nisi u nasoj crkvi onda ne mozes da ucestvujes u pravoj Svetoj Evharsitiji, jedno je telo HRistovo(crkva), a ne vise.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moliću se za tebe, to jedino mogu da učinim, jer vidim da si svesno doveo sebe u to stanje da drugi odlučuju u tvoje ime i da kreiraju tvoje mišljenje...
Izvuci se brate dok još ima vremena..

Pozdrav!

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Moliću se za tebe, to jedino mogu da učinim, jer vidim da si svesno doveo sebe u to stanje da drugi odlučuju u tvoje ime i da kreiraju tvoje mišljenje...

Pozdrav!
Izvukao sam se ja iz Adventizma.Kad bi svi tumacili Sveto Pismo kao vi bilo bi tumacenja koliko i tumaca.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Laodikeja, ako hoćeš nekoga pridobiti bar malo promijeni priču. Na primjer, kako možeš nekome nešto tumačiti listajući i citirajući Bibliju, i onda tim ljudima priopćiti kako si tu knjigu preuzeo od otpale Crkve i otpadnika. Nitko normalan i zdravog razuma ti neće povjerovati, a čim ti okrene leđa još će ti se i smijati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Duh Sveti objavljuje i ustanovljava učenje u Božjoj crkvi.
U lažnoj to čine ljudi.

U Adventističkoj crkvi je Bog ustanovio istinu, ne ljudi.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Duh Sveti objavljuje i ustanovljava učenje u Božjoj crkvi.
U lažnoj to čine ljudi.

U Adventističkoj crkvi je Bog ustanovio istinu, ne ljudi.
U Božijoj crkvi, a ne u crkvi Ellen White, mi smo Božija crkva, a ne sekta Ellen White i američkih farmera, u Adventističkoj crkvi Bog nije ustanovio istinu.Uymi i čitaj Sveto Pismo i videćeš da piše da je Hristos rekao da će Njegovu Crkvu goniti jer nije od ovoga sveta, nas gone, a HAC ne goni niko niti je ikad, jer su od sotone i od ovoga sveta, slusaj Sveto Pismo ako nećeš mene i vidi!

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ti ne slušaš Sveto pismo, pa je ironično pozivati na to druge..
Vi iako ga čitate ne vidite kako treba jer ste zaslepljeni, svo naše učenje ima poreklo u Svetom Pismu i to sam ti dokayao iako je tačno i logično ti si mi jer si slep rekao da su to samo izgovori!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, nije lepo iznositi ne istine.

Ne postoji Pravoslavno učenje u Svetom pismu, već ljudske filozofije obučene u Hrišćanske elemente.

Učenje Adventističke crkve je upotpunom skladu sa pismom.
Prouči 27 Adventističjkih verovanja i velike istine biblije koje sam postavio, i uverices se, i to svako može da proveri.

Natrag