Koja je crkva, crkva Hristova?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Molio se ja i citao Sveto Pismo i djavo me uputio kod vas kao i razum, ali Bogu hvala rekao sam neka bude volja Tvoja i On me je odveo u PRavoslavnu crkvu, nisam vise razmisljao vec sam se prepustio Njemu i On mi je sve objasnio kroz ljude koji su se svojim zivotom upodobili Hristu.

Amin, ali iz tvojih daljih izjava se vidi - da si ti to osvedocenje prezreo i odbacio ga, odbacio si istinu i Bozju rec - zamenivsi je autoritetom reci ljudske.

Ponavljam, dok ne poslusas Boga i njegovu rec, a ne odbacis teznju da sledis ljudske ideje i filozofije, i navodno - crkvu koja tumaci istinu - bices na krivom putu.
Nisi nikako mudro postupio.

Niko ne mzoe da moli Boga da mu se otkrije tj. da Ga kusa!

Moze da se moli Bogu da mu se otkrije, da mu on otkrije sta je istina i koja je crkva prava, i da ga povede putem istine.
Bog ne kusa nikoga, vec daje zivo osvedocenje u istinu onome ko trazi od njega.

Treba se moliti: Gospode, zelim da ti iskreno sluzim celim svojim srcem - molim te da mi otkrijes sta je istina i koji je pravi put spasenja kojim trebam ici da bi dobio ponudjeni dar spasenja, i spoznao koja je tvoja prava crkva kojoj zelis da pripadam, ona koja ima istinu i koju ti vodis i upravljas na ovoj zemlji"

Ovo je samo jedan primer iskrene molitve.

Ako se covek ovako bude molio - Bog ce mu se objaviti i otkriti mu istinu o svemu.

Ja slusam ljude koji su svojim zivotom posvedocili HRista i koji su se u HRista obukli, ako se njima nije javio Bog kako onda da ocekujem da se nekom kao sto sam ja javi Bog, a ne djavo?
NE mogu da ocekujem zato verujem svetim ljudima, a ne djavolskom otkrivenju.

To je osnova tvog problema, sto slusas ljude smatrajuci ih dostojnim autoritetima.
Bog se ne rukovodi ljudskim autoritetima - vec se objavljuje svakom iskrenom coveku koji je spreman da poslusa Bozji glas, cak i onom najmanjem, najsiromasnijem, najodbacenijem, naizgled najbezvrednijem medju ljudima, a zaobilazi one koji sebe sami smatraju velikim.

Danas u Hriscanskim crkvama postoji ozbiljan problem glume u kojoj se glumi poboznost, okicena ukrasenim haljinama, zlatom, srebrom i verskim obelezjima i simbolima, a oni se upravo koriste da bi prikrili duhovni nedostatak u crcu, i uticaj koji mora da se vidi i oseti, ljubav, mir i radost u duhu, krotost i poniznost, usrdna vera, milosrdje, posrednicki duh prozet ljubavlju za spasenje drugih..

Budi mudar, nemoj da radi gledanja na ljude izgubis Hrista, jer ko je covek da gledamo na njega, gresno stvorenje koje zavisi od Boga i cije spasenje se jedino u njemu ostvaruje.

"Ovako veli Gospod: Da je proklet čovek koji se uzda u čoveka i koji stavlja telo sebi za mišicu, a od Gospoda odstupa srce njegovo.
Jer će biti kao vres u pustinji, koji ne oseća kad dođe dobro, nego stoji u pustinji, na suvim mestima u zemlji slanoj i u kojoj se ne živi.
Blago čoveku koji se uzda u Gospoda i kome je Gospod uzdanica.
Jer će biti kao drvo usađeno kraj vode i koje niz potok pušta žile svoje, koje ne oseća kad dođe pripeka, nego mu se list zeleni, i sušne godine ne brine se i ne prestaje rađati rod" ( knjiga proroka Jeremije 17. 5 - 8 )

"Hvali, dušo moja, Gospoda.
Hvaliću Gospoda za života svog, pevaću Bogu svom dok me je god.
Ne uzdajte se u knezove, u sina čovečijeg, u kog nema pomoći.
Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
Blago onome, kome je pomoćnik Bog Jakovljev, kome je nadanje u Gospodu, Bogu njegovom,
Koji je stvorio nebo i zemlju, more i sve što je u njima; koji drži veru uvek,
Čini sud onima kojima se čini krivo; daje hranu gladnima. Gospod dreši svezane,
Gospod otvara oči slepcima, podiže oborene, Gospod ljubi pravednike.
Gospod čuva došljake, pomaže siroti i udovici; a put bezbožnički prevraća.
Gospod je car doveka, Bog tvoj, Sione, od kolena do kolena. Aliluja"
( psalam 146 )

Amin!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Treba se moliti: Gospode, zelim da ti iskreno sluzim celim svojim srcem - molim te da mi otkrijes sta je istina i koji je pravi put spasenja kojim trebam ici da bi dobio ponudjeni dar spasenja, i spoznao koja je tvoja prava crkva kojoj zelis da pripadam, ona koja ima istinu i koju ti vodis i upravljas na ovoj zemlji"

I ja sam se molio istom molitvom i citao, i dodju mi J.S na vrata i ja reko ''aha mora da je to'' ali nije bilo to..
Mi smo skloni da pogresno zakljucujemo, i da laz zovemo istinom.

Kada nam se Bog otkriva?

Nije dovoljno samo reci: ''Boze moj pomozi mi da saznam koja je crkva prava'', vec kaze: ''Tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svim srcem svojim.'', za istinom se traga ''kao za sakrivenim blagom'' i ne otkriva se Bog tek tako ''na prvu''.. Mi moramo pokazati ''da nam je stalo''!
Zahteva se nas udeo ''kada me potrazite''(mora se bukvalno kopati za njim..)
Retki su ljudi kojima se on otkriva ''odmah'', jer kod vecine on ceka da pocnu da ''vapiju za njim'(jer ne zeli da utice ni na ciju 'slobodnu volju'), sve to zavisi od coveka do coveka i od srca. Ponosito srce je najgore, Bog iz mnogih razloga ''ceka'' i ''cuti'', zbog nasih greha i neiskrenosti(kao sto i ne odgovara na svaku molitvu, i ima razloga zasto), i onda djavo hvata priliku...
Kod drugih pak ''cuti'' jer oni moraju mnogo toga da ''nauce''(a sto ce biti korisno za kasnije, za pomoc drugima), zato ih i ne vodi u pravu crkvu odmah(ma koliko molili), sve zavisi od razloga, i zato i ne mora necije ''iskustvo'' da bude - ''sigurnost''. Istina se prepoznaje ''srcem'' ali i ''razumom''.

Zbog svega ovoga, tvoje iskustvo moze biti samo iluzija da ''imas nesto'' sto ''nemas''.
Jednog dana ces mozda shvatiti da si bio u ''lazi''(sa razlogom), da bi mogao drugima da pomognes..
Bog ima plan za svakoga...

*I jos nesto, da sam na tvom mestu, makar mi se i sam Bog licno javljao, nikada ne bih bio 100% siguran vec 99%, jer onaj koji ''ni malo ne sumnja'' je najpodlozniji manipulaciji ,da ga ''prevare''.
Ne trazi Bog od nas da mi ''budemo naivni''(slepi) vec ''obazrivi'' i da ''kusamo duhove''.
Jer jos ''zivimo po veri'' a ne ''po gledanju''.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I meni su dolazili Jehovini svedoci, ali su odlkazili razočarani, a ponekad i osvedočeni bez reči, ali zbog ponosa odlazili bez da moje svedočanstvo iz reči prihvate.

Živo iskustvo koje čovek doživi u otkrivenju Boga i njegove reči, i uz to i duhovne rodove koje rađa iz zajednice sa Bogom - nisu iluzija, živo iskustvo.

Neka Gospod pomogne svakome iskrenom da ovo iskustvo sa Bogom lično doživi!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I meni su dolazili Jehovini svedoci, ali su odlkazili razočarani, a ponekad i osvedočeni bez reči, ali zbog ponosa odlazili bez da moje svedočanstvo iz reči prihvate.

Što će im tvoje svjedočanstvo kad imaju svoje. Imaju oni i bolje kalkulatore od vas adventista, na devetu decimalu mogu izračunati kad će Isus doći.

Živo iskustvo koje čovek doživi u otkrivenju Boga i njegove reči, i uz to i duhovne rodove koje rađa iz zajednice sa Bogom - nisu iluzija, živo iskustvo.

Od kuda i od koga tvoje iskustvo dolazi ja ne bih ulazio, ali ovdje si isključivo svjedočio i iznosio fikcije.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Amin, ali iz tvojih daljih izjava se vidi - da si ti to osvedocenje prezreo i odbacio ga, odbacio si istinu i Bozju rec - zamenivsi je autoritetom reci ljudske.
Rec ljudska je rec Ellen White, Rec Crkve nije rec ljudska.Ja mislim da si ti prezreo osvedocenje i odbacio ga.Niko Boga nije cuo oa samim tim ne moze ni Nejgovu rec da odbaci.
Moze da se moli Bogu da mu se otkrije, da mu on otkrije sta je istina i koja je crkva prava, i da ga povede putem istine.
Bog ne kusa nikoga, vec daje zivo osvedocenje u istinu onome ko trazi od njega.
To je kusanje, vera je osnov svega cemu se nadamo, a ne znanjem, svojim otkrovenjem Bog bi ukinio coveku slobodu izbora.
Jesam i On me odveo u PRavoslavlje.
To je osnova tvog problema, sto slusas ljude smatrajuci ih dostojnim autoritetima.
A ti slusas Boga?
NE ti isto slusas ljude.
Bog se ne rukovodi ljudskim autoritetima - vec se objavljuje svakom iskrenom coveku koji je spreman da poslusa Bozji glas, cak i onom najmanjem, najsiromasnijem, najodbacenijem, naizgled najbezvrednijem medju ljudima, a zaobilazi one koji sebe sami smatraju velikim.
E to su ti Sveti Oci i ja njih slusam.
Danas u Hriscanskim crkvama postoji ozbiljan problem glume u kojoj se glumi poboznost, okicena ukrasenim haljinama, zlatom, srebrom i verskim obelezjima i simbolima, a oni se upravo koriste da bi prikrili duhovni nedostatak u crcu, i uticaj koji mora da se vidi i oseti, ljubav, mir i radost u duhu, krotost i poniznost, usrdna vera, milosrdje, posrednicki duh prozet ljubavlju za spasenje drugih..
Okicena ili opremljena belom tehnikom, izgradnjo kuca, dobrim misionarenjem, vasa crkva se krije iza materijalnih dobara i odatle i crpite vernike, 90% vasih verniak su tu zbog materijalne koristi.
Budi mudar, nemoj da radi gledanja na ljude izgubis Hrista, jer ko je covek da gledamo na njega, gresno stvorenje koje zavisi od Boga i cije spasenje se jedino u njemu ostvaruje.
Ti sad protivrecis samom sebi, prvo kazes da slusam Boga, a onda kazes da budem mudar.Ja kad vidim te ljude i cujem rec njihjovu vidim i cujem Hrista.
"Ovako veli Gospod: Da je proklet čovek koji se uzda u čoveka i koji stavlja telo sebi za mišicu, a od Gospoda odstupa srce njegovo.
Jer će biti kao vres u pustinji, koji ne oseća kad dođe dobro, nego stoji u pustinji, na suvim mestima u zemlji slanoj i u kojoj se ne živi.
Blago čoveku koji se uzda u Gospoda i kome je Gospod uzdanica.
Jer će biti kao drvo usađeno kraj vode i koje niz potok pušta žile svoje, koje ne oseća kad dođe pripeka, nego mu se list zeleni, i sušne godine ne brine se i ne prestaje rađati rod" ( knjiga proroka Jeremije 17. 5 - 8 )
Lepo je ovo receno, ali ti to pogresno shvatas, Bog se otkriva preko andjelima ljudima (prorocima i svetim ljudima) koji Ga otkrivaju ljudima.Bog se preko ljudi otkriva i to svetih ljudi i te ljude ja slusam.

Neka Gospod pomogne svakome iskrenom da ovo iskustvo sa Bogom lično doživi!
Ja sam jednom prisustvovao raspravi JS i Adventiste i tu ljubav nisam video ni u nauci.Vi i oni se suprostavljate kao i filosofi medjusobno jer vasa nauka nije Bozanksa vec ljudska.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve pogrešno predstavljaš.

Ja zajednicu sa Bogom imam, imam reč Božju, ne treba mi ništa višr, što i tebi želim u ljubavi.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sve pogrešno predstavljaš.

Ja zajednicu sa Bogom imam, imam reč Božju, ne treba mi ništa višr, što i tebi želim u ljubavi.

Pozdrav!
Ja tebi zelim sve najbolje zato ti i nudim sjedinjenje sa zivim Bogom.Ja nista ne predstavljam pogresno vec ti imas pogresnu predstavu o crkvi zato si i adventista.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja tebi zelim sve najbolje zato ti i nudim sjedinjenje sa zivim Bogom.Ja nista ne predstavljam pogresno vec ti imas pogresnu predstavu o crkvi zato si i adventista.

Ja imam sjedinjenje sa živim Bogom, i slušam samo ono što im on posvedoči, i držim se rečju Božje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
HAC jer ima učenja iz Biblije. Ne uči svoje vjernike mržnji kao ove druge. Zlo je nastupilo ovdje kada su na scenu došle tradicionalne religije (nakon komunizma).

Natrag