Treba se moliti: Gospode, zelim da ti iskreno sluzim celim svojim srcem - molim te da mi otkrijes sta je istina i koji je pravi put spasenja kojim trebam ici da bi dobio ponudjeni dar spasenja, i spoznao koja je tvoja prava crkva kojoj zelis da pripadam, ona koja ima istinu i koju ti vodis i upravljas na ovoj zemlji"
I ja sam se molio istom molitvom i citao, i dodju mi J.S na vrata i ja reko ''aha mora da je to'' ali nije bilo to..
Mi smo skloni da pogresno zakljucujemo, i da laz zovemo istinom.
Kada nam se Bog otkriva?
Nije dovoljno samo reci: ''Boze moj pomozi mi da saznam koja je crkva prava'', vec kaze: ''
Tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svim srcem svojim.'', za istinom se traga ''
kao za sakrivenim blagom'' i ne otkriva se Bog tek tako ''
na prvu''.. Mi moramo pokazati ''
da nam je stalo''!
Zahteva se nas udeo ''
kada me potrazite''(mora se bukvalno kopati za njim..)
Retki su ljudi kojima se on otkriva ''odmah'', jer kod vecine on ceka da pocnu da ''vapiju za njim'(jer ne zeli da utice ni na ciju 'slobodnu volju'), sve to zavisi od coveka do coveka i od srca. Ponosito srce je najgore, Bog iz mnogih razloga ''ceka'' i ''cuti'', zbog nasih greha i neiskrenosti(kao sto i ne odgovara na svaku molitvu, i ima razloga zasto), i onda djavo hvata priliku...
Kod drugih pak ''cuti'' jer oni moraju mnogo toga da ''nauce''(a sto ce biti korisno za kasnije, za pomoc drugima), zato ih i ne vodi u pravu crkvu odmah(ma koliko molili), sve zavisi od razloga, i zato i ne mora necije ''iskustvo'' da bude - ''sigurnost''. Istina se prepoznaje ''srcem'' ali i ''razumom''.
Zbog svega ovoga, tvoje iskustvo moze biti samo iluzija da ''imas nesto'' sto ''nemas''.
Jednog dana ces mozda shvatiti da si bio u ''lazi''(sa razlogom), da bi mogao drugima da pomognes..
Bog ima plan za svakoga...
*I jos nesto, da sam na tvom mestu, makar mi se i sam Bog licno javljao, nikada ne bih bio 100% siguran vec 99%, jer onaj koji ''ni malo ne sumnja'' je najpodlozniji manipulaciji ,da ga ''prevare''.
Ne trazi Bog od nas da mi ''budemo naivni''(slepi) vec ''obazrivi'' i da ''kusamo duhove''.
Jer jos ''zivimo po veri'' a ne ''po gledanju''.