Koja je crkva, crkva Hristova?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ja imam sjedinjenje sa živim Bogom, i slušam samo ono što im on posvedoči, i držim se rečju Božje.
Mislis da imas, ali kad dobijes ono sto ti ja nudim u ime Crkve videces sta dobijas.
HAC jer ima učenja iz Biblije. Ne uči svoje vjernike mržnji kao ove druge. Zlo je nastupilo ovdje kada su na scenu došle tradicionalne religije (nakon komunizma).
Pravoslavna vera nikog ne uci da mrzi kao sto i pise u Svetom Pismu NZ.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pravoslavna vera nikog ne uci da mrzi kao sto i pise u Svetom Pismu NZ.

Uči uzmi izjave vladike Nikanora 91. govor pun mržnje i ostrašnjenosti. Zatim blagosiljanje zločina i zločinaca. uvijek je okupljanje četnika oko crkve. Blagosiljanje ubijanja muslimana u CG (istraga poturica- pogrdni naziv kojeg koristite za muslimane) Amfilohije odobrava ubijanje muslimana. Čak pravda to ubijanje..

http://www.e-novine.com/files.php?file=photo/region/BiH/srebrenica/skorpioni_320_a_766815770.jpg

Amfilohije kune ljude (Crnogorske nacionaliste, vlast, homosekusalce)

Mitropolit SPC Amfilohije Radović juče je na Sinjajevini kazao da je istraga poturica značajan istorijski događaj.

“Mnogi i danas prigovaraju kako je to smio vladika Danilo. Jeste da je strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju siju oko sebe ti lažni ljudi, sa lažnom vjerom. Zato je, blagodareći toj žrtvi, vladika Danilo spasio Crnu Goru.

Dakle SPC se koristi nasiljem. I naravno onda dobijete nasilje.

Ovdje je dokaz pravdanja zločina. Pa ako ti ljudi ne žele biti pravoslavci što ih onda neko tjera. Dakle prisila. Moraš biti pravoslavac ili SMRT.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Uči uzmi izjave vladike Nikanora 91. govor pun mržnje i ostrašnjenosti. Zatim blagosiljanje zločina i zločinaca. uvijek je okupljanje četnika oko crkve. Blagosiljanje ubijanja muslimana u CG (istraga poturica- pogrdni naziv kojeg koristite za muslimane) Amfilohije odobrava ubijanje muslimana. Čak pravda to ubijanje..
Vladika Nikanor je budala, ja sam uvek govorio protiv njegovih stavova i stavova raznih vladika, nisu sve vladike ikona HRistova nazalost, djavo najvise napada one u crkvi.Amfilohije nije onakav kakav se svima cini to licno znam.
Amfilohije kune ljude (Crnogorske nacionaliste, vlast, homosekusalce)
A sa druge strane predje put od 3 sata da bi razgovarao sa jednim transeksualcem koji se pricestio(svestenik nije znao da je on trans.), taj isti mitropolit koga optuzuju je sa druge strane jedna sasvim druga osoba.

Nazalost takvo je sad stanje i sveti oci i svi crkveni spisi se protive nacionalizmu i bilo kakvom mesanju u drzavne psotole, crkva Hristova nije zemaljska i ne treba da se stara oko zemaljskih stvari vec oko nebeskih stvari, nazalost kod nas je drugacije, nije drugacije jer smo PRavoslavni jer drugi pravoslavni to ne rade samo Srbi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A sa druge strane predje put od 3 sata da bi razgovarao sa jednim transeksualcem koji se pricestio(svestenik nije znao da je on trans.), taj isti mitropolit koga optuzuju je sa druge strane jedna sasvim druga osoba.

Biblija kaže da ne može iz istog izvora da izađe i med i gorko.

Jakovljeva 3,11Može li izvor iz istoga otvora točiti slatko i gorko?

Znači da je njegov motiv licemjeran da umiri svoju nečistu savjest.

Vladika Nikanor je budala, ja sam uvek govorio protiv njegovih stavova i stavova raznih vladika, nisu sve vladike ikona HRistova nazalost, djavo najvise napada one u crkvi.Amfilohije nije onakav kakav se svima cini to licno znam.

Al je on i dalje vladika i nikoga ne opominje iz vrha.

Nazalost takvo je sad stanje i sveti oci i svi crkveni spisi se protive nacionalizmu i bilo kakvom mesanju u drzavne psotole, crkva Hristova nije zemaljska i ne treba da se stara oko zemaljskih stvari vec oko nebeskih stvari, nazalost kod nas je drugacije, nije drugacije jer smo PRavoslavni jer drugi pravoslavni to ne rade samo Srbi.
Vidis to je tvoj problem sto tako vidis pravoslavlje, a ono uopste nije ono sto vidis, ti pravoslavlje jos nisi video, potrebne su godine da uvidis istinu.

A sa druge strane se hrani nacionalizam. Pa (S)PC se miješa(ju) svaki dan. Biblija to opisuje kao kurvanje sa politikom. Drago mi je da priznaješ. Radi to i RPC i GPC itekako. A i ostale u određenoj mjeri.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Dobio sam sve od Boga.
U Pravoslavlju nema nicega.
Tvoj problem je to sto ti ne znas i ne zelis da vidis jer si zaslepljen.
Biblija kaže da ne može iz istog izvora da izađe i med i gorko.

Jakovljeva 3,11Može li izvor iz istoga otvora točiti slatko i gorko?

Znači da je njegov motiv licemjeran da umiri svoju nečistu savjest.
On je jurodiv na neki nacin.
Al je on i dalje vladika i nikoga ne opominje iz vrha.
Nema nikog veceg od vladike prijatelju vrh iznad vladike je Hristos.
A sa druge strane se hrani nacionalizam. Pa (S)PC se miješa(ju) svaki dan. Biblija to opisuje kao kurvanje sa politikom. Drago mi je da priznaješ. Radi to i RPC i GPC itekako. A i ostale u određenoj mjeri.
To ne valja i zato ja govorim o reformi povodom mesanja u politike parcanja mostiju svestenicke materijalne koristi, oni ne rade, a PAvle je rekao ko ne radi da ne jede, cak se i Patrijarh PAvle protivio svemu ovome i raskosnom zivotu vladika i svestenika, nasu veru odrzava monastvo.GPC se ne mesa u politiku, a RPC upravlja drzava.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Opet si bez dokaza. Nkeome nešto reći bez dokaza je bezvrijedno.

On je jurodiv na neki nacin.

On je licemjeran. Ali neka mu je Bog na pomoći.

Nema nikog veceg od vladike prijatelju vrh iznad vladike je Hristos.

Njima da je Hrist iznad ne bi se tako ponašali. to isto važi za svakoga, za mene, za tebe, ako činimo zlo.

To ne valja i zato ja govorim o reformi povodom mesanja u politike parcanja mostiju svestenicke materijalne koristi, oni ne rade, a PAvle je rekao ko ne radi da ne jede, cak se i Patrijarh PAvle protivio svemu ovome i raskosnom zivotu vladika i svestenika, nasu veru odrzava monastvo.GPC se ne mesa u politiku, a RPC upravlja drzava.

To ti je bezveze ko da si došao okorjelim nacistima da propovijedaš mir, milosrđe, saosjećanje. Ne sipa se novo vino u stare mijehove. Glupo ti je da pokušavaš da ispravljaš nešto što je ustaljeno kao loše već 1000 godina i više. vidiš HAC je nastala iz reformacije. Najbogatije države su sa ugl. protestantima. Indeks korupcije koji je mjerilo poštenja ili pkvarenosti naroda je najniži kod protestanata. RPC i GPC se itekako miješaju. Pa tu se nalazi između njih saradnja, pa i država se miješa u crkvu i obrnuto. kurvaju se.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Opet si bez dokaza. Nkeome nešto reći bez dokaza je bezvrijedno.
Dao sam ja dokaze njemu u pp.
On je licemjeran. Ali neka mu je Bog na pomoći.
Biti los u javnosti, a dobar u privatnosti je po meni dobro, jer on zeli da govore lose protiv njega, on nije licemeran.
Njima da je Hrist iznad ne bi se tako ponašali. to isto važi za svakoga, za mene, za tebe, ako činimo zlo.
Jeste Hristos iznad njih i oni su toga svesni, ali svi mi gresimo pa i oni.
To ti je bezveze ko da si došao okorjelim nacistima da propovijedaš mir, milosrđe, saosjećanje. Ne sipa se novo vino u stare mijehove. Glupo ti je da pokušavaš da ispravljaš nešto što je ustaljeno kao loše već 1000 godina i više. vidiš HAC je nastala iz reformacije. Najbogatije države su sa ugl. protestantima. Indeks korupcije koji je mjerilo poštenja ili pkvarenosti naroda je najniži kod protestanata. RPC i GPC se itekako miješaju. Pa tu se nalazi između njih saradnja, pa i država se miješa u crkvu i obrnuto. kurvaju se.
Ako Pravoslavna crkva nije prava onda nije ni hriscanstvo uopste, ja znam da je PRavoslavna crkva prava, bio sam i ateista i kod vas, ali sam shvatio da i pored mnostva licemera i sablazni u PC je istina iako je nju zbog sablazni tesko videti, ali treba probiti do korena.Pravoslavna crkva nije skrenula pre 1000 godina zbog gresnika, njih je uvek bilo pa i sam ap. Jovan svedoci da je sablazni bilo i u njegovo vreme, ali to ne unizava istinitost crkve.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Optuzivati Pravoslavnu crkvu zbog licemera, a sam ne videti licemere u svojim redovima, bavljenje adventista politikom, uzivanje u luksuzu, blud i kurvanje, jeste van svake pameti..
To je rezultat kako ludosti, tako i zaslepljenosti i ostrascenosti a ne u maloj meri i mrznje...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Nelsim, onaj ko ima potpuno biblijsko učenje i uz to je doživeo lično prisno zajedništvo sa Bogom putem pokajanja, predanja i odricanjanja od greha, koji ga je osvedočio u istinu i poveo putem posvećenja, i koji to zajedništvo održava svakodnevno kroz molitvu, proučavanjem Božje reči, i stalnim gledanjem u Isusa - dopuštajući njemu da ga menja i ispunjava duhom ljubavi, radosti, i mira, takav čovek nije u stanju slepila, već živi u svetlosti jevanđelja i lične zajednice sa Bogom, živeći dostojno zaveta koji je dao krštenjem.

Takođe, smatram da u tradicionalnim crkvama vlada potpuna duhovna tama, koje nema u tom obimu u ni jednoj protestantskoj crkvi, jer su sve protestantske crkve "jevanđeoske" odnosno bibliju smatraju pravilom vere i poslušnosti, s time - da neke imaju veće a neke manje svetlosti po određenim tačkama vere.

Mi sagledavajući ovaj problem vere i nas lično u odnosu na veru -moramo da se zapitamo "šta je danas najbitnije u tom pogledu za nas lično?" što je najvažnije pitanje koje možemo sebi postaviti.
To nije pitanje "da li ja pripadam određenoj crkvi, grupi, naciji, fudbalskom klubu.. ili - da li podržavam određene ljude, grupu, partiju ili ideologiju.." već "da li ja imam lični odnos sa Bogom, da li sam u ličnoj prisnoj zajednici sa Bogom, i da li mu se predajem da on deluje u meni svojim Duhom i da me menja i da od mene stvori nov biće koje rađa duhovne rodove i koje je ispunjeno istinskom ljubavlju, radošću i mirom"
Tada će u tome biti ostvareno i pitanje same istine i pitanje "kojoj crkvi Bog želi da pripadamo" jer će nas Bog sa kojim smo u zajednici dovesti tamo gde on želi da budemo.

Ako ovoga nema - sve naše pisanje o veri i verskim pitanjima je uzalud.

Natrag