Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ovo ti je DOKAZ:
“Ikona isprva nije bilo, jer su Judeji perhorescirali religiozne slike; ali malo po malo; po gde gde obzirom na evendjeosku slobodu dozvolise sebi upotrebljavanje, isprva samo simbolickih slika; te tako pocese upotrebljavati krst...
Naposletku je NEZNABOZACKA NAKLONSOT SLIKAMA SASVIM NADVLADALA Judejsko perhoresciranje slika...
Ali VECINA CRKVENIH UCITELJA NIJE ODOBRAVALA RELIGIJSKE SLIKE (IKONE) ni pri kraju ovog perijoda;
SINOD JE U LIBERISU (Liberis, Elvira) u Spaniji god. 306. ZABRANIO TAKVE SLIKE NA ZIDOVIMA CRKAVA, I NEKI CRKVENI UCITELJI medju njima i crkveni istorik Jevsevije (+ 340) mladji savremenik pomenutog sinoda, nazivaju ih direktno NEZNABOZACKIM OBICAJEM, za kojim Hriscani ne treba da se povode.”
Prof. Jevsevije Popovic, Opca crkvena istorija, kniga I str. 423.
To nije dokaz jer nisi naveo izvod iz antickih anala koji potvrdjuju ove izjave, ni ti ni Popovic.
A drugo, ako je to istina, to pokazuje da Konstantin nije uveo paganizam, odnosno slike, vec su one bile sastavni deo Bogosluzenja jos u vreme progonstva Hriscana.
Ako ti nisi zadovoljan ovim odgovorom tvoj problem, meni ovo nista ne dokazuje, a mislim da ne dokazuje ni drugima...
Miore, poceo si da llupas gluposti!
To znaci da smo mi u TVOJU CRKVU uveli neznabostvo i masoneriju.
Pa vi tvrdite da vas truju jezuiti iznutra (katolici)?
Znaci kod vas moze, a kod nas ne?
Cinjenica je da je Pavle prorekao pojavu "vukova u jagnjecoj kozi" unutar crkve, i njih mora da bude i bice ih!
Tako da nista ja cudno ne govorim, nego ti pokusavas da se izvuces!
Mire, kad bi to bila istina onada bi to bio totalni otpad od hriscanstva u tvojoj Crkvi.
A otpada od ucenja Elen White u vasoj crkvi nema? Miroslav Pujic uveo rock muziku , bubnjeve i razne novitete..!
I ti onda nas nazivas otpadnicima, a vas otpad krijes!?
To je samo pokusaj tvog izvlacenja (pa ti ne zameram) ali ti ne ide Marko, zato nemoj to da radis da se nastavljamo. I sam vidis da ne mozes tako postavljati stvari i da ti to ne donosi korist!
Pa to je prava sramota za tvoju Crkvu kad ti priznajes da je reformaciju promenila vas vaspitni teoloski sistsem.
Pa Miroslav Pujic profesor na ATF promenio ucenje vase crkve o rock muzici , bubnjevima itd..
Sramota!
Pa onda reci da ste i vi otpali od izvornog ucenja vase crkve!
Pa gde je onad bila tvoja Crkva? Sta su do danas po tom pitanju ucinile vodje te Crkve? Mire, ti sramostis svoju crkvu i ponizavas to javno!
Samo sto je ta prica lazna!
A ti krijes sramotu svoje crkve!?
I namerno koristis dvostruke standarde!
Ja niciji propust ne krijem, a pogotovo ne svoje crkve!
Proroci su karali najpre svoju crkvu, i bili njeni najveci kriticari!
Bog kara svoga sina, ako nas ne bi karao i upozoravao bili bi kopilad a ne sinovi!
Tako Bog ukazuje na propuste svoje crkve, a crkva nije napravila propust u teologiji, vec u tumacenju istorije.
Znaci Marko, ne vredi ti pokusaj da tumacenje istorije, predstavljas kao ucenje crkve!
Crkva ne pise istoriju, ona samo tumaci dostupne istorijske podatke.
Ako neko prepravi istoriju (kao sto ste to ucinili vi) narod i crkva moze lako biti prevaren.
Zato su tu oni koji ce da upozore na propuste.. A ti ovo koristis.
Mire, pa gde su ti te cinjhenice, jos ih nismo videli. Ti samo pricas price, a dokaza nemas
Dokaz su udzbenici pre 1500. (dakle pre protestantizma) , i istoricari koji o "paganizmu u crkvi" uopste nisu znali!!!
Tek od pojave protestantizma krece prica o nekakvoj "vezi sa paganizmom".
Cim istorija ovo ne belezi od ranije (ni crkva) , nego se pojavilo posle vaseg dolaska, znaci da je rec o podmetanju!
Vi ste promenili istoriju u saradnji sa masonima (satanistima) i vasim protestantskim skolarima.
Ti Marko treba da se osvestis. Ja znam da si malo i tvrdoglav..
Mire pogresio si. Naveo sma istorijake cinjenica sta se desavalo u prvim vekovim sve do 11. veka. A ti nemas cime da to pobijes!
Uh uh.. prvi vek
Nazalost nisi dokazao!
Javljanje po kojeg Jeretika i njegova osuda u Pismu ili kroz istoriju kasnije, ne predstavlja otpad "cele crkve". Mi pricamo o otpadu crkve u globalu, a ti to nisi dokazao!
Po tvom principu je crkva onda pala jos za vreme apostola jer su neki govorili izvrnutu nauku i lazno se predstavljali kao apostoli!
Toga nema!
Uvek je bilo jererika i bice, ali crkva stoji! Otpad je "od crkve", a nije "otpad sama crkva" po Pismu!!!
*I Marko, samo da kazem da ti ne zameram sto se trudis da opravdas svoju crkvu (mi ponekad cak i izokrenemo cinjenice nesvesno - a ja bih da te nagnam da budes objektivan) , ti se lavovski boris, samo tako nastavi!
A meni oprosti ako sam malo ostriji u raspravi, hteo bih da te podstaknem da budes objektivan. Ali me nisi ubedio, ovim me ne mozes ubediti ako mi ne das izvor citata.
Pozdrav brate i neka ti Bog pomogne.
Poslednja izmena: