- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ako li odgovorim pravo, neće ti se svideti, ako li odgovorim krivo opet ti se neće svideti. Biraj sam koja je prava.Pa sta mislis, ima li Hristos danas DVE ili jednu Crkvu?
Ako je jedna, KOJA JE?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ako li odgovorim pravo, neće ti se svideti, ako li odgovorim krivo opet ti se neće svideti. Biraj sam koja je prava.Pa sta mislis, ima li Hristos danas DVE ili jednu Crkvu?
Ako je jedna, KOJA JE?
Pa Marko realno pravi Jehovini Svedoci ne pisu po forumima oni idu od kuce do kuce. Internet nije nacin koji oni podrzavaju, osim onima koji su invalidi pa ne mogu drugacije da svedoce, ali cak i njih vode u sluzbu od vrata do vrata, pa nema potrebe za internetom.
Znaci oni koji svedoce po forumima su ili invalidi ili ne postuju instrukcije Kule Strazare.
A ako ne postuju instrukcije, to nisu pravi vernici..
Dakle ne mozes takve nazivati pravim Svedocima, desava se i da psuju, cak govore pogrdno, a to ih odaje da nisu pravi vernici, vec mozda samo formalni.
Jehovini Svedoci koje ja poznajem, ne pisu po forumima, to su pravi iskreni vernici koji cak ni facebook nemaju..
Isti je slucaj i sa adventistima, primer je Tripo, on pise svakakve gluposti iz ponosa i sujete, koje veze nemaju sa adventistickom naukom, a ponasanje mu nije ni blizu adventistickom sto ga odaje..
Pravi vernici su ovde Jovan i Laodikeja (iako je njegovo ucenje opet nesto drugacije) , kao i ti licno.
Dakle ima izuzetaka na forumu, ali generalno na internetu je vise ljudi koji se kriju iza maske poboznosti, pa lece svoje frustracije, hrane sujetu, nego onih iskrenih. A takve treba izbegavati, i ne treba ih uzimati za ozbiljno.
Zaokret jeste iskren, ali on ne postuje instrukcije KS, on misli da je superiorniji od njih samih u odgovorima a to je generalno i problem svih koji ovde pisu - "ponos"!
Pozdrav brate.
Ako li odgovorim pravo, neće ti se svideti, ako li odgovorim krivo opet ti se neće svideti. Biraj sam koja je prava.
Ma ti samo odgovori a ne brini za to da li ce se meni tvoj odgovor svidjati ili ne.
U prilozenoj listi koju si prilozio pise ovako:
Faith Group or tradition Founder Date (CE) Location
Roman Catholic Jesus, Peter 1 Circa 30 1 Judea
Orthodox churches Jesus, Peter 2 Circa 30 2 Judea
Sta ti je to Circa? To nije engleski.
Drugo, po tome ispada da je bila osnovana PRVA Katolicka crkva, a da je Pravoslavna na drugom mestu. Da li sam to dobro razumeo?
Prema toj izjavi, izgleda da su Isus i Petar u isto vreme osnovali dve Crkve.
A svi znamo da je do raskola 1054 godine postojala jedna Crkva koja se nazivala Istocna i Zapadna iako nikad nisu bile jedinstvene, jer Zapad je radio po svome nahodjenju ne postujuci svoju bracu na Istoku, a i Istok mu je vracao po istoj meri.
Prva Hristova Crkav nije se nazivala ni katolicka ni pravoslavna, vec Hristova. Nema nikakvog opravdanja za podelu Crkve.
Pa Marko realno pravi Jehovini Svedoci
Ne nije bas tako.
Mi nedelju ne drzimo kao zamenu za subotu, vec zato sto je tog dana Hristos vaskrsao.
Tacno je da su neki radi lakseg prelaza nedelji pripisali svojstva sabata, pa su je postavili za sedmi dan. Ali generalno crkva ne slavi nedelju kao zamenu, jer ona to nije.
Pa taj njihov Luter kog zovu svecem je vikao da treba ubijati katolike.
Evo sta je izjavio, citiram:
"Kada bih imao sve franjevce u jednoj kuci ja bi ju zapalio! U pakao s njima!"
Toliko o "miroljubivim protestantima"!
Pa kako uopste "protestant" moze biti miroljubiv kad poziva na pobunu?
Bunili su se, ne samo protiv Pape, vec protiv drzave, pa pozivali na nametanje protestantizma macem (licno Luter), trazili su da drzava stane na njihovu stranu protiv Pape, sto su na kraju i uspeli. A kad su se domogli vlasti, pozivali su na proterivanje i kaznjavanje katolika jevreja i anabaptista..
Sve pise u istoriji.
I onda je Papa kriv, sto je pozivao takve da se pokaju, pa kad nisu hteli, prepustio ih je drzavnim organima protiv kojih su se i bunili.
Pa sta je trebalo Papa da spasava nepokajane pobunjenike koji mu proteruju narod i svestenike?
Mire, potpuno te razumem, ali za mene je dogma krstenja veoma jasno izneta u NZ,
Za sve to nije mi potrebna nikakva analiza.
Ali da bih opravdao krstenje novorodjencadi umesto odrstlih osoba, koje su krstavane u Novom zavetu, za to bi trebala velika analiza i tumaranje po mraku.
Pa sad sam ti pokazao da ima.
Isto tako i Evharitija. Isus je licno pokazao kako treba da se obavlja i preneo je to ucenicima. I da su se svi hriscani drzali Hristovog ucenje, ne bismo dnas imali toliko odstupanjao od prave nauke.
Pavle je u 1. Korincanima 11. poglavlju izneo i detalje o tom obredu. Tu nije opitrebno nikakvo tumacernje, jer sve je vec protumaceno, samo je pitanje da li to prihvatamo ili po svom nahodjenu stvaramo neto novo i suprotno tome.
Izvini, pogrešno sam se izrazio, namera mi je bila da pokažem da je pogrešno nas koji slavimo Dan Gospodnji, nedelju smatrati Hrišćanima sa greškom, kao što to čine Adventisti, i ostali koji se drže SZ, i koji Bibliju smatraju nekom vrstom uputstva.
Ako po Miretu ne postoji "SOLA SCRIPTURA" onda čemu ove diskusije, sve je ispravno, svi koji govore nešto u bilo kojim crkvama su u pravu, i sve je relativno, i svako može da doda bilo šta, jer postoji neka nauka van pisma"
Kao prvo nigde ne piše "DA NIJE SVE ZAPISANO U BIBLIJI" već stoji "DA JE ISUS UČINIO ŠTOŠTA DRUGO ŠTO NIJE ZAPISANO U KNJIZI OVOJ ( bibliji ).
Biblija je izričita po pitanju "Sola scripture"
"Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj" ( otkrivenje 22. 18 - 19 )