DAKLE OVOM IZJAVOM RIS I DALJE TVRDI DA JE iSUS BORAVIO U GROBU TRI DANA I TRI NOCI KAO I JONA U RIBI..
A sada obratite paznju na njegovu sledecu izjavu:
Tog treceg dana u zoru ga je Bog Otac i uskrsnuo.taj treci dan je trajao mozda nekih sat-dva.
Sto se tice drugih citata da ce Isus uskrsnuti treci dan sto si citirao ,tacno je da ce ustati treci va.
Rise, hvala Bogu da si najzad priznao istinu. U pravu si! Hriostos jeste vaskrsao teci dan kao sto je unapred obecao. Ali Rise pa zar ti ne primecujes, da je ova tvoja poslednja izjava surotna onoj prvoj?????
Tri dana i Tri noci (kolko je Isus bio mrtav),ne mora da iznose bas punih 72 puna sata 24 x 3 = 72.[/QUOTE]
Rise, ponovo si prihvatio Istinu. To je za pohvali!
Ali mene zanima kolko je po tvome racunanju vremena,kolko je SATI ,Isus bio mrtav??? [/QUOTE]
U Bibliji to nije napisano, a ja ne zelim da spekuslise ni o cemu.
Mada badava jer ti ne priznajes Biblijski izvestaj da je Isus bio mrtav 3 dana i 3 noci.[/QUOTE]
Pa da je to biblijski izvesta, svakako bih ga priznao. U mojoj bibliji pise na sedam mesta da je vaskrsao TRECEG DANA. I to je za mene merodavno.
TRECI DAN
1. Isus je ucio svoje ucenike: “... da ce Ga ubiti, I TRECI DAN DA CE USTATI.” Marko 8, 31.
2. To i Matej navosi: “...da ce Ga ubiti I TRECI dan da ce ustati.” Matej 16,21.
3. “I ubice Ga I TRECI dan ustace.” Matej 17,23.
4. Zbog toga Jevreji su od Pilata trazili: “Zapovidi da se utvrdi grob DO TRECEGA dana.” Matej 27,46. Ne puna tri dana, nego do trecega, jer trecega je objavio da ce ustati. To su dobro znali i njegovi neprijatelji.
5. “Da ce ga ubiti I TRECEG dana da ce ustati.” Luka 9,22. Treceg, a ne posle tri dana.
6. “On je danas TRECI dan u grobu.” Luka 24,22.
7. “Tako je napisano i tako je trebalo da bude da Hristos postrada i da ustane iz mrtbvih TRECI dan.” Luka 24, 46.
Kao sto vidite, sedam puta unapred je naglaseno da ce Hristos vaskrsenuti TRECEGA dana.
“HRISTOS JE PROVEO U GROBU OD PETKA DO NEDELJE UJUTRU.” 5BC p. 398.
][/QUOTE]
Samo u vasim snovima je Isus bio ,rtav od petka popodne do nedelje u zoru.
Tri dana i tri noci je drugacije oznacavanje vremena od 3 dana.
Po tvom racunanju vremena imas petak vece,subotu dan i vece i nedelju dan.Fali ti citavo vece i citav dan,jer po svemu sudeci isus je uskrsnuo tek u ponedeljak ,jer je tek ponedeljak bio treci dan. Uzmi digitron pa proveri.
Ili hoces da kazes da je Isus Hrist lagao kad je rekao da ce biti mrtav 3 noci i 3 dana prema mateju 12;40
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom
tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje
tri dana i tri noći.
Zasto si zapeo da kao i tricari dokazes da je isus uskrsnuo u nedelju??? Da se trudis da dokazes da je uskrsnuo u SUBOTU pa i da razumem,jer branis adventiste,ali za nedelju,dan Sunca jeste suludo. Pa da kazes "Hej bre ,on je ubijen 15 nisana ili radi boljeg razumevanja 15 aprila,pa taj dan se svake godine menja...jednom je ponedeljak,drugi put utorak,trece sreda....ma ovo je ludilo sta vi izmisljate....