Koja Crkva spasava?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ali mene zanima kolko je po tvome racunanju vremena,kolko je SATI ,Isus bio mrtav???
Mada badava jer ti ne priznajes Biblijski izvestaj da je Isus bio mrtav 3 dana i 3 noci.

Eto čime se bave JS, vama da je bitan karakter Boga i Isusa ne bi se bavili ovim stvarima.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nije dozvoljeno postavljanje istih postova na jednoj ili više tema!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nije dozvoljeno postavljanje istih postova na jednoj ili više tema!

Urednice, ponovo si u pravu.
Izvionajavam se sto sam prestupio to pravilo Foruma.
Ali da vam objasnim zbog cega sam to uradio.

Zaokret je staresina Jehovinih svedoka.
U pocetku nije ni zeleo da se pridruzi diskusiji njihove hronologije,
ali na moje neprestano pozivanje nije imao drugog izlaza nego da se, ipak, pridruzi u diskusiji.
Mmedjutim, doa je znak njihovim vernicima da se ne pojavljuju, jer je to za njih ubitacna tema.
Posto znam da se neki od njih javljaju na njihiovim temama, resio sam da neke komentarare stavim na njihiove tem, iako znam da to nebi trebgao da cinim, jer stavljam komentare koji ne pripadaju toj temi, pa jos i isti komentar stavio sam na vise njihovih tema.
To je jedini nacin da dodjem do nekih od njih. Sta da radim?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
DAKLE OVOM IZJAVOM RIS I DALJE TVRDI DA JE iSUS BORAVIO U GROBU TRI DANA I TRI NOCI KAO I JONA U RIBI..
A sada obratite paznju na njegovu sledecu izjavu:

Tog treceg dana u zoru ga je Bog Otac i uskrsnuo.taj treci dan je trajao mozda nekih sat-dva.
Sto se tice drugih citata da ce Isus uskrsnuti treci dan sto si citirao ,tacno je da ce ustati treci va.
Rise, hvala Bogu da si najzad priznao istinu. U pravu si! Hriostos jeste vaskrsao teci dan kao sto je unapred obecao. Ali Rise pa zar ti ne primecujes, da je ova tvoja poslednja izjava surotna onoj prvoj?????

Tri dana i Tri noci (kolko je Isus bio mrtav),ne mora da iznose bas punih 72 puna sata 24 x 3 = 72.[/QUOTE]

Rise, ponovo si prihvatio Istinu. To je za pohvali!

Ali mene zanima kolko je po tvome racunanju vremena,kolko je SATI ,Isus bio mrtav??? [/QUOTE]

U Bibliji to nije napisano, a ja ne zelim da spekuslise ni o cemu.

Mada badava jer ti ne priznajes Biblijski izvestaj da je Isus bio mrtav 3 dana i 3 noci.[/QUOTE]

Pa da je to biblijski izvesta, svakako bih ga priznao. U mojoj bibliji pise na sedam mesta da je vaskrsao TRECEG DANA. I to je za mene merodavno.

TRECI DAN

1. Isus je ucio svoje ucenike: “... da ce Ga ubiti, I TRECI DAN DA CE USTATI.” Marko 8, 31.

2. To i Matej navosi: “...da ce Ga ubiti I TRECI dan da ce ustati.” Matej 16,21.

3. “I ubice Ga I TRECI dan ustace.” Matej 17,23.

4. Zbog toga Jevreji su od Pilata trazili: “Zapovidi da se utvrdi grob DO TRECEGA dana.” Matej 27,46. Ne puna tri dana, nego do trecega, jer trecega je objavio da ce ustati. To su dobro znali i njegovi neprijatelji.

5. “Da ce ga ubiti I TRECEG dana da ce ustati.” Luka 9,22. Treceg, a ne posle tri dana.

6. “On je danas TRECI dan u grobu.” Luka 24,22.

7. “Tako je napisano i tako je trebalo da bude da Hristos postrada i da ustane iz mrtbvih TRECI dan.” Luka 24, 46.

Kao sto vidite, sedam puta unapred je naglaseno da ce Hristos vaskrsenuti TRECEGA dana.

“HRISTOS JE PROVEO U GROBU OD PETKA DO NEDELJE UJUTRU.” 5BC p. 398.

][/QUOTE]

Samo u vasim snovima je Isus bio ,rtav od petka popodne do nedelje u zoru.
Tri dana i tri noci je drugacije oznacavanje vremena od 3 dana.
Po tvom racunanju vremena imas petak vece,subotu dan i vece i nedelju dan.Fali ti citavo vece i citav dan,jer po svemu sudeci isus je uskrsnuo tek u ponedeljak ,jer je tek ponedeljak bio treci dan. Uzmi digitron pa proveri.
Ili hoces da kazes da je Isus Hrist lagao kad je rekao da ce biti mrtav 3 noci i 3 dana prema mateju 12;40
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.
Zasto si zapeo da kao i tricari dokazes da je isus uskrsnuo u nedelju??? Da se trudis da dokazes da je uskrsnuo u SUBOTU pa i da razumem,jer branis adventiste,ali za nedelju,dan Sunca jeste suludo. Pa da kazes "Hej bre ,on je ubijen 15 nisana ili radi boljeg razumevanja 15 aprila,pa taj dan se svake godine menja...jednom je ponedeljak,drugi put utorak,trece sreda....ma ovo je ludilo sta vi izmisljate....

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Rise, hvala Bogu da si najzad priznao istinu. U pravu si! Hriostos jeste vaskrsao teci dan kao sto je unapred obecao. Ali Rise pa zar ti ne primecujes, da je ova tvoja poslednja izjava surotna onoj prvoj?????

Tri dana i Tri noci (kolko je Isus bio mrtav),ne mora da iznose bas punih 72 puna sata 24 x 3 = 72.

Rise, ponovo si prihvatio Istinu. To je za pohvali!

Ali mene zanima kolko je po tvome racunanju vremena,kolko je SATI ,Isus bio mrtav??? [/QUOTE]

U Bibliji to nije napisano, a ja ne zelim da spekuslise ni o cemu.

Mada badava jer ti ne priznajes Biblijski izvestaj da je Isus bio mrtav 3 dana i 3 noci.[/QUOTE]

Pa da je to biblijski izvesta, svakako bih ga priznao. U mojoj bibliji pise na sedam mesta da je vaskrsao TRECEG DANA. I to je za mene merodavno.

TRECI DAN

1. Isus je ucio svoje ucenike: “... da ce Ga ubiti, I TRECI DAN DA CE USTATI.” Marko 8, 31.

2. To i Matej navosi: “...da ce Ga ubiti I TRECI dan da ce ustati.” Matej 16,21.

3. “I ubice Ga I TRECI dan ustace.” Matej 17,23.

4. Zbog toga Jevreji su od Pilata trazili: “Zapovidi da se utvrdi grob DO TRECEGA dana.” Matej 27,46. Ne puna tri dana, nego do trecega, jer trecega je objavio da ce ustati. To su dobro znali i njegovi neprijatelji.

5. “Da ce ga ubiti I TRECEG dana da ce ustati.” Luka 9,22. Treceg, a ne posle tri dana.

6. “On je danas TRECI dan u grobu.” Luka 24,22.

7. “Tako je napisano i tako je trebalo da bude da Hristos postrada i da ustane iz mrtbvih TRECI dan.” Luka 24, 46.

Kao sto vidite, sedam puta unapred je naglaseno da ce Hristos vaskrsenuti TRECEGA dana.

“HRISTOS JE PROVEO U GROBU OD PETKA DO NEDELJE UJUTRU.” 5BC p. 398.

][/QUOTE]

Samo u vasim snovima je Isus bio ,rtav od petka popodne do nedelje u zoru.
Tri dana i tri noci je drugacije oznacavanje vremena od 3 dana.
Po tvom racunanju vremena imas petak vece,subotu dan i vece i nedelju dan.Fali ti citavo vece i citav dan,jer po svemu sudeci isus je uskrsnuo tek u ponedeljak ,jer je tek ponedeljak bio treci dan. Uzmi digitron pa proveri.[/QUOTE]

Rise, Moj Isus je jasno rekao da ce vaskrsnuti treceg dana i tako je i bilo.
Sahranjen je u Petak, to nije subota ni nedelja, nego PETAK. to je jedan dan.
Subotu je ostao na miru u grobu. Zar to nije drugi dam?
Vaskrsao je u prvi dan tj nedelju, zar to nije bilo TRECEGA DAN KAO STO JE UNAPRED OBJAVIO?

Ili hoces da kazes da je Isus Hrist lagao kad je rekao da ce biti mrtav 3 noci i 3 dana prema mateju 12;40[/QUOTE]

Ali to istus nije ni rekao! Drugo, zar to nije melo neuljudno izjaviti da je Isus lagao? Covaj se da ne pohulios na Boga!

To sam ti objasni. Ovaj tekst u Mateju pocinaj: "Jer kao sto je. a NE KAZE koliko je. iSTO TAKO I ZAVRSETAK NE KASE TOLIKO CE I iSUS, NEGO KAZE TAKO CE BITI I SIN COVECIJI.

Medjutim, kada bi to bio jedini tekst mozda bi neko i poverovao u tvoje verovanje.

Ali naveo sam ti SEDAM izjava u kojima je receonoDA CE VASKRSNUTI TRECI DAN, i tako je i bilo. Sahranjen je u petak, U subotu je proveo na miru i u Nedelju je vaskrsao.
Tvoja predpostavka da je vaskrsao u ponedeljak, se u suprotnosti sa izjavom da je vaskrsao prvoga dana nbedelje.

Ako ti ne verujes Bibliji, onda zao mi je ja ti ne mogu pomoci.

.[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
U koje vreme je u petak umro?
U koje vreme je u petak sahranjen???
Izracunaj mi tri dana i tri noci od njegove sahrane do uskrsnuca?
Ne moze nikako da bude u nedelju sem po vasem trocarskom da jedan dan vazi 24 sata ,a druga dva po 6 sati.
Po tom vasem racunanju kolko je sati bio mrtav???
To vase racunanje je katastrofa da bi ste samo udesili za nedelju,a on je uskrsnuo u ponedeljak.
Ili mozda isus laze kad pominje 3 dana i 3 noci????

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
U koje vreme je u petak umro?
U koje vreme je u petak sahranjen???
Izracunaj mi tri dana i tri noci od njegove sahrane do uskrsnuca?
Ne moze nikako da bude u nedelju sem po vasem trocarskom da jedan dan vazi 24 sata ,a druga dva po 6 sati.
Po tom vasem racunanju kolko je sati bio mrtav???
To vase racunanje je katastrofa da bi ste samo udesili za nedelju,a on je uskrsnuo u ponedeljak.
Ili mozda isus laze kad pominje 3 dana i 3 noci????

Rise, a gde pise da ja treba nesto da izracunavam? Hristos je jasno rekao da ce ustati TRECEG, a ne cetvrtog dana. Ti zatvaras oci na mnogobrojni Izjave da ce vaskrsnuti treci dan i ti nesta prorocunavas. Slusaj st ti Bog kaze, a ne lutaj po mraku neznaja koje vode u zabljudu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U biblijskoj terminologiji, ako se jedan dan dogodio u polovini dana, tada se računa ceo taj dan.
U tom smislu, Isus je proveo u grobu tri dana i noći.

Natrag