Uopste me ne interesuju tvoji dvojaki kriterijumi.
A pored toga ono sto nije usvojeno na saboru ili kod vas na generalnoj konferenciji nije dogma. I nepostoji osnov ni razlog osporavati to.
Mire, to znaci da ti nemas odgovora na pitanja koja sam ti postavio:
Nisam siguran da sam te dobro razumeo. Dali ti kazes da ceo spisak svetih pravoslavnih teologa koji uce o mitarstvima uce NEISTINU?
Drugo, kako da nema mitarstava u pravoslavnoj veronauci kad smo ti izneli velike liste pravoslavnih teologa koji to upravo uce? Jesu li oni ucitelji u PC ili nisu?
Trece, mozes li nam objasniti, kako su mitarstva KANONOM odedjena da ih svestenik cita umirucem verniku, i kako to da se spominju na bogosluzenji? Moze li da postoji Kanon koga niko nije izglasao?
Kada ces odgovoriti na ova pitanja?
Jer to nije dogma.
Ne interesuje me sta kazu pojedinci.
Na kraju, mitarstva nisu pogresna i ja teoloski nemam nista protiv njih, samo kazem da to nije dogma.
Mozes ti pisati sta god hoces, mozes me optuzivati i napadati moju licnost, nista ti to ne vredi, ovo su apsolutne gluposti sto pisete.[/QUOTE]
Mire, ono sto sam izneo jesu izjave pravoslavnih teologa koji uzivaju najvise postovanje u tvojoj Crkvi.
Nisam te napadao niti sam vrdjao tvoju licnost, nego bratdki diskutujemo o tvome ucenju.
Zato ne vidim nikakvog razloga da se toliko nervras.
Medjutim, ipk na kraju jedno sam razume, da i ti verujes da su mitarstva teoloski ispravna. Pa sto nam to ranije nisi rekao. Znaci da se i ti pridruzujes listi uglednih teologa SPC koji opsirno izrazavaju svoju veru u mitarstva.
Razumeo sam da kazes da mitarstva nisu dogma, ali jos uvek dugujes odgovor da nam objasnis kako su ona dospela u KANON koji odredjuje kako da se postupi sa umirucim vernicima? Moze li postojati Kanon koga niko nikad nije izglasao. Zatim vasi Sveti Oci tvrde da su mitarstva ucenje Crkve, i to je meni dosta.
Sve najbolje
Poslednja izmena: