Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Miko 32 pokušaj Adv. Laodikeji objasniti da Isus nije stvorenje jer se on predstavlja kao Adv. a to najverovatnije nije a ako jeste onda bi valjalo da malo zagreje stolicu pre nego počne da bruka crkvu i sebe.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Bumaester, hvala na predlogu.
Nisam primetio da Laodikejac veruje da je Gospod Isus stvoren.

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Baumaester,
mislim da je ova izjava koju je Laodikejac dao u komentaru broj 81 sama po sebi jasna:

"Uloga Heruvima i Serafima je sasvim drugacija, i bez obzira koja vrsta Andjela je veca po hijerarhiji, nad svima njima je Isus jer je on vecni Bog nestvoreni, a dok su ostali Andjeli manji od njega bez obzira kakva im je uloga..
Akcenat je na ulozi, a ne na autoritetu, jer je logicno da Isus ima autoritet kao Bog, jedan od clanova Bozanskog trojstva."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Samo ti čitaj njegove izjave redom i onda reci ili ga zamoli da ti to jasno kaže da ga ne moraš braniti jer on Isusa vidi kao anđela odnosno stvorenje i može među svedoke.
Ali anđeo je mutirao u onoga koga Isaija u )9 glavi opisuje pa onda degradirao u arhanđela (kao stvorenje) pa je sad arhanđel dok ne postane car.
Slušaj njega i uči jer je on Ad.pa valjda zna istinu a ako ne videće kad se pojavi.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
,,Isus Hrist kao nas drugi otac se takodje brine za nas.,,

Nisam znao da imamo 2 Oca...sad cepam stranicu iz Pisma jer tamo neki Isus kaže da imamo SAMO JEDNOG Oca ..baš nije poznavao materiju.
Hvala i na očuhu i na Ocu jer se majka dvaput udavala a oba oca živa te je preljubnica...Eh, Marija, Marija.

,,Time sto nas je otkupio,postao nam je "kao" DRUGI OTAC.,,

Ili je ili nije nemože ,KAO,,

,,Sta ti znaci ovo sto si napisao ("Znači Arhanđel Mihajlo se od anđela pretvorio u silu i preko Duha se spustio u Mariju")???
O kakvoj sili pricas ?,gde sam ja to pomenuo da je Isus "sila",a ne osoba???
nemoj se sluziti lazima,nije lepo...
,,

U temi koju si otvorio govoriš da je Isus Mihajlo a o Duhu govoriš kao SILI ENERGIJI i ja NE LAŽEM već ponavljam tvoje reči koje si zaboravio pa se vrati pročitaj i izvini.Pismo piše da je Marija po DUHU začela i rodila Isusa a ti kažeš da je arhanđel Mihailo postao Isus a da bi bio Isus mora je biti sila koja će doći na Mariju po Duhu (a za Duha si napisao ,,najkraće,, da je energija kao atomska) sad taj Arhanđeo je sila-energija koja začinje u Mariji i umesto bivšeg Mihaila sad je Isus i sedi gore kao SIN.
To znači da gore ima SIN a Mihajla više nema jer je On Isus a Danilo govori razdvajajući Sina čovečijeg i Mihajla kao DVE osobe i ponovo će doći Mihajlo a kako kad je transformisan u Isusa?
Čitaj svoje reči pa vidi šta si rekao da nemoram ja da ih pastiram jer bar svoju misao treba čovek da može pratiti ako želi da vodi dijalog, ako se sudara sam sa sobom treba uzeti godišnji pa malo odmoriti.
Ako bude potrebe pastiraću ti tvoje izjave pa vidi šta si rekao i vidi da li govorim istinu i nemoj više grešiti na taj način.
Pozdrav.

Taki ti je nas risko, on nema pojma o cemu pise, njegova cilj je samo jedna da unese pometnju u hriscanskoj veri!!!

Da je barem jednom procitao knjigu danila, on bi znao da su mihail i Isus dva razlicita bica.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Taki ti je nas risko, on nema pojma o cemu pise, njegova cilj je samo jedna da unese pometnju u hriscanskoj veri!!!

Da je barem jednom procitao knjigu danila, on bi znao da su mihail i Isus dva razlicita bica.

Bracika Geri, zato sam mu od početka predlagao Isiju i Danila ali dogma čini svoje i ko je netovari teško je se rešava samo milošću Božijom i predanjem Bogu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
A ja sam na to vec odgovorio, Arhandjeo, je jedna od uloga Isusa Hrista na nebu kao kneza i vodje nebeske vojske.
Uloga Heruvima i Serafima je sasvim drugacija, i bez obzira koja vrsta Andjela je veca po hijerarhiji, nad svima njima je Isus jer je on vecni Bog nestvoreni, a dok su ostali Andjeli manji od njega bez obzira kakva im je uloga..
Akcenat je na ulozi, a ne na autoritetu, jer je logicno da Isus ima autoritet kao Bog, jedan od clanova Bozanskog trojstva../

Tačno je da ti odgovaraš dragi moj Laodikejac, tačno je da nam ti "KAŽEŠ" i to ne osporavamo, što osporavamo je da nam ti kažeš Adventističku MANTRU koju ste čuli od presvetih duhovnika koji su puni duha kao što je Dragan Micic ili CECA Jeca što su nepogrešljivi.

Još jednom za tebe dete jedinog presvetog Boga MESAJU jer samo pametnom se jednom kaže!

Zašto svoje misioniranje dokazivaš Adventistiškom MANTROM umesto da to činiš biblijom? ovaj put ti tražim da mi citiraš bibliju.

Pitanja za Adventiste
"Arhandjeo, je jedna od uloga Isusa Hrista na nebu kao kneza i vodje nebeske vojske."

Koji stih koja biblija koji izdavač i godina izdanja piše da je Arhanđeo jedna od glavnih uloga HRISTOSA na nebu?

"jedan od clanova Bozanskog trojstva."

Isto pitanje, koja biblija koji izdavač i godina izdanja da piše to što ovde misioniraš kao Advensistička važna vest o Božanskom trojstvu?

Blagoje vama kada imate proroči duh i ne treba vam mir sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
E sad ga i ti AA pretera.
Zašto tražiš nemoguće?
Pa ako čovek kaže da je Isus anđeo pa sin Božiji pa Bog pa onda Arhanđeo valjda zna šta govori nemoj odmah dokaze pa dokaze polako....opušteno kako oni kažu.
Ako ti odgovori Pismom i potvrdi svoj stav onda ja napustam ovaj forum jer sam totalni laik po pitanju Pisma.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Tačno je da ti odgovaraš dragi moj Laodikejac, tačno je da nam ti "KAŽEŠ" i to ne osporavamo, što osporavamo je da nam ti kažeš Adventističku MANTRU koju ste čuli od presvetih duhovnika koji su puni duha kao što je Dragan Micic ili CECA Jeca što su nepogrešljivi.

Još jednom za tebe dete jedinog presvetog Boga MESAJU jer samo pametnom se jednom kaže!

Zašto svoje misioniranje dokazivaš Adventistiškom MANTROM umesto da to činiš biblijom? ovaj put ti tražim da mi citiraš bibliju.

Pitanja za Adventiste
"Arhandjeo, je jedna od uloga Isusa Hrista na nebu kao kneza i vodje nebeske vojske."

Koji stih koja biblija koji izdavač i godina izdanja piše da je Arhanđeo jedna od glavnih uloga HRISTOSA na nebu?

"jedan od clanova Bozanskog trojstva."

Isto pitanje, koja biblija koji izdavač i godina izdanja da piše to što ovde misioniraš kao Advensistička važna vest o Božanskom trojstvu?

Blagoje vama kada imate proroči duh i ne treba vam mir sa svim ljudima.

Pa oladi malo AA isuvise se ponasas licimerski za jednog JS-ka, da bi neko poverovao u ono sto pises moras biti pravi JS-ok koji laze,prevrce i kasapi sa osmehom na licu bas kao i tvoj smajlic!!!! ajde vuce u jagnjecoj kozi smiri se malo jer mi nismo crvenkapice koje vi lovite po ulicama

i hocete da nas progutate, a sta ces uvek se nadje po neki sumar da ubije vuka.

Jedno pitanje? zasto stalno pitas "koja godina koji izdavac itd,pa malo vise istrazuj biblioteke u internetu pa ces i sam znati"

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
E sad ga i ti AA pretera.
Zašto tražiš nemoguće?
Pa ako čovek kaže da je Isus anđeo pa sin Božiji pa Bog pa onda Arhanđeo valjda zna šta govori nemoj odmah dokaze pa dokaze polako....opušteno kako oni kažu.
Ako ti odgovori Pismom i potvrdi svoj stav onda ja napustam ovaj forum jer sam totalni laik po pitanju Pisma.
Pozdrav.
Brate cista provokacija,kad je covek na ringispilu, sve mu se okrece pred ocima!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Neko je spomenuo knjigu proroka Danila.
U 10 glavi knjge proroka Danila ,vidi se da postoji najmanje 3 osobe koje nisu ni Bog Jehova,niti Mihailo.
Danilo 10:5,6
Ta "osoba" je radila za jevreje i njoj je pomagao Mihailo "jedan od prvih knezova" (jos nije bio prvi knez ili prvi andjeo-arhandjel)
Danilo 12:5,6
Govori cak o tri osobe
jedna na bregu sa jedne strane reke,a drugi na bregu sa druge strane reke,dok je treca osoba ,najverovatnije ista ona koja je Danilu dala objavu,i oznacen je kao covek sa platnom nad vodom u reci.
Prema ovim stihovima,Nijedna od ovih osoba nije ni Mihailo,ni Jehova.
Iz danila 9:21 vidi se da je andjeo Gavrilo bio zaduzen za njega.
Ovde se moze zapaziti da ja andjeo Gavrilo bio taj koji je ukazivao na andjela Mihaila kao onoga koji ce ustati da brani Bozji narod,prema danilu 12:1
To je samo jedno od mnogih mesta gde se Mihailu pridaje spasilacka moc.
Mihailo ima isti zadatak koji ima i Isus Hrist i po tome se takodje vidi da su to jedna te ista osoba.
Danilo 12:1
A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
To vreme svi mi ocekujemo,ono jos nije doslo.
pozdrav

Natrag