Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovorio sam na ovo prvo, odnosno uputio sam te da pogledas uporedjenje Mihajla u starom zavetu, i Isusa kao Mihajla u Novom, na drugo sam ti istina odgovorio polovicno, posto sam smatrao da sam treba da znas odgovore na neka tako jednostavna pitanja.

1. Gde se u tom tekstu pominje Mihailo?

Neznam na koji tekst direktno mislis, ali ako se uporede neki tekstovi u starom zavetu koji opisuju Mihajla, i u novom zavetu koji govore o Isusu, moze se zakljuciti da je Mihajlo sam Isus Hristos.

U starom zavetu Mihajlo je nazvan VELIKI KNEZ, u novom zavetu Isus je nazvan VELIKI KNEZ

U starom zavetu Mihajlo je nazvan VOJVODA NEBESKE VOJSKE, u novom zavetu Isus je nazvan VOJVODA NEBESKE VOJSKE.

Tekstovi:
MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

2.
Od kad je jagnje zaklano a od kad Mihailo postaje Isus?
Vreme kad se prinelo jagnje i vreme kad Mihajlo postaje Isus.

Jedan tekst kaze da je Isus jagnje zaklano od postanja sveta, simbolicno u starozavetnom obrednom sistemu, a kasnije stvarno zrtvom na krstu.
Ako si mislio na to kada je zaklano prvo jagnje u ime Bozje, to je bilo onoga dana kada su prvi ljudi sagresili, i Bog uzeo jedno jagnje da bi ih obukao i pokrio njihovu golotinju, kasnije je Adamov sin Avelj prineo zrtvu na oltar, a to su cinili i Adam i Eva i svi oni koji su imali nadu u dolazak izbavitelja koji ce se zrtvovati da bi vratio coveka u izgubljeni raj.

Isus i Mihajlo su jedna te ista osoba, odnosno Gospod Isus je Mihajlo, to je negovo drugo ime i uloga, od kojih su neke: JAGNJE SPASITELJ, PRVOSVESTENIK ( U NEBESKOJ SVETINJI ), KNEZ ILI VOJVODA NEBESKE VOJSKE, CAR..

Trebas malo bolje da formulises pitanja, posebno ono od kad Mihailo postaje Isus?
Vreme kada se peinelo jagnje, vreme kad Mihajlo postaje Isus?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481

,,Neznam na koji tekst direktno mislis,,,

Kako neznaš kad si ga ti postavio a ja ti ga dva puta citiraoi evo treći put postavljam tvoj tekst i pitam gde se u TOM citatu vidi to što tvrdiš da je Mihailo Isus?
,,,,ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.,,

Gde se u tekstu ispod vidi da Mihailo dolazi:
,,
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.

Da li sad dolazi Mihajlo ili Isus ako Isus gde nestade Mihailo koji je postao Isus a ako dolazi Mihailo gde je onda Isus? Rekao si da gore postoji i sad Mihailo a postoji i Isus ...pa zašto onda Mihailo izvrši metamorfozu u Isusa i ostavi ljušturu pa se vrati da opet bude Mihailo?

2. Od kad je jagnje zaklano a od kad Mihailo postaje Isus?

Nisi mi odgovorio na ovo pitanje već kao kiša oko Kragujevca...molim te reci direktno od tad je Isus prinet a od tad Mihajlo prešao da bude Isus a od tad se Isus vratio da bude Mihailo. Dakle kad nestaje Arhanđela i dobijamo Mesiju a kad se mesija rastapa i ponovo oblikuje Mihailo?

Hvala i pozdrav.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

,,Neznam na koji tekst direktno mislis,,,

Kako neznaš kad si ga ti postavio a ja ti ga dva puta citiraoi evo treći put postavljam tvoj tekst i pitam gde se u TOM citatu vidi to što tvrdiš da je Mihailo Isus?
,,,,ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.,,

Gde se u tekstu ispod vidi da Mihailo dolazi:
,,

Da li sad dolazi Mihajlo ili Isus ako Isus gde nestade Mihailo koji je postao Isus a ako dolazi Mihailo gde je onda Isus? Rekao si da gore postoji i sad Mihailo a postoji i Isus ...pa zašto onda Mihailo izvrši metamorfozu u Isusa i ostavi ljušturu pa se vrati da opet bude Mihailo?

Nisi mi odgovorio na ovo pitanje već kao kiša oko Kragujevca...molim te reci direktno od tad je Isus prinet a od tad Mihajlo prešao da bude Isus a od tad se Isus vratio da bude Mihailo. Dakle kad nestaje Arhanđela i dobijamo Mesiju a kad se mesija rastapa i ponovo oblikuje Mihailo?

Hvala i pozdrav.

U nekoliko komentara sam odgovorio na sve ovo, ali ti kao da citas izmedju redova, i svesno ili nesvesno previdjas ove odgovore.
Ali evo odgovoricu ponovo.

Gore sam rekao da su Isus i Mihajlo jedna te ista osoba, odnosno da je Isus Mihajlo, i da je to njegovo drugo ime, i da je tu ulogu velikog kneza i vojvode nebeske vojske uzimao u odredjenim periodima starozavetne i novozavetne istorije.
Ako se uporede neki tekstovi u starom zavetu koji opisuju Mihajla, i u novom zavetu koji govore o Isusu, moze se zakljuciti da je Mihajlo sam Isus Hristos.

U starom zavetu Mihajlo je nazvan VELIKI KNEZ, u novom zavetu Isus je nazvan VELIKI KNEZ

U starom zavetu Mihajlo je nazvan VOJVODA NEBESKE VOJSKE, u novom zavetu Isus je nazvan VOJVODA NEBESKE VOJSKE.

Tekstovi:
MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.

Jedan tekst kaze da je Isus jagnje zaklano od postanja sveta, simbolicno u starozavetnom obrednom sistemu, a kasnije stvarno zrtvom na krstu.
Ako si mislio na to kada je zaklano prvo jagnje u ime Bozje, to je bilo onoga dana kada su prvi ljudi sagresili, i Bog uzeo jedno jagnje da bi ih obukao i pokrio njihovu golotinju, kasnije je Adamov sin Avelj prineo zrtvu na oltar, a to su cinili i Adam i Eva i svi oni koji su imali nadu u dolazak izbavitelja koji ce se zrtvovati da bi vratio coveka u izgubljeni raj.

Isus i Mihajlo su jedna te ista osoba, odnosno Gospod Isus je Mihajlo, to je negovo drugo ime i uloga, od kojih su neke: JAGNJE SPASITELJ, PRVOSVESTENIK ( U NEBESKOJ SVETINJI ), KNEZ ILI VOJVODA NEBESKE VOJSKE, CAR..

Isus nikada nije prestao da bude Mihajlo u onom pravom smislu, ali je tu funkciju prekinuo prilikom svog dolaska na ovu zemlju, odnosno rodjenjem, a ponovo zauzeo prilikom vakrsenja i odlaska na nebo..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav Laodikiji

,,Gore sam rekao da su Isus i Mihajlo jedna te ista osoba, odnosno da je Isus Mihajlo, i da je to njegovo drugo ime, i da je tu ulogu velikog kneza i vojvode nebeske vojske uzimao u odredjenim periodima starozavetne i novozavetne istorije.
Ako se uporede neki tekstovi u starom zavetu koji opisuju Mihajla, i u novom zavetu koji govore o Isusu, moze se zakljuciti da je Mihajlo sam Isus Hristos.,,

Dakle Mihajlo je telo ugotovljeno i on je reč i Mihajlo posta Bog pa se povrati da bude arhanđel. Zanimljivo, nije Semiramida bila naivna kad reče da je Nimrod inkarnirao u Tamuza znala je ona da se anđeli pretvaraju u Boga a onda se vraćaju da ponovo budu anđeli a ostave ljušturu kao tobož sina. Anđeo je STVOREN i on se NE RAĐA ali akovama više odgovara da je Isus anđeo odnosno Duh ili nebesko telo otkud mu krv?
Rekoh da nema potrebe sve to pisati jer je poznato i opet kažem da Isus nije Mihajlo.

,,Isus i Mihajlo su jedna te ista osoba, odnosno Gospod Isus je Mihajlo, to je negovo drugo ime i uloga, od kojih su neke: JAGNJE SPASITELJ, PRVOSVESTENIK ( U NEBESKOJ SVETINJI ), KNEZ ILI VOJVODA NEBESKE VOJSKE, CAR.,,

Vidiš prijatelju nisi rekao prava Isusova imena pa te molim da ih napišeš ovde da vidimo ko je Isus Isaija to lepo navodi govoreći ko je sin, hajde da vidimo ko je Mihajlo i zašto više nije Bog već opet anđeo?

Nije mi jasno zašto izbegavaš odgovor već pišeš opširno sve sem direktnog odgovora...
Isus je prinet...tad i tad________________________
Mihajlo je postao Isus tad i tad
........................................

Zar je to teško? Samo da utvrdimo šta piše.
pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Brate sarkazam ti nije losa strana..ne treba ti vise dokaza od ovih koje sam ti izneo, jer ko zeli da razume razumece, a ko kalkulise sa istinom njemu da ko iz mrtvih dodje nece verovati...
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Velemajtor.
Hajde jednu bajku da ti kažem:
,,bila jednom jedna teta koja je volela da se igra Boga i postavila hipotezu da bi subota mogla biti pečat života zato što se tad ništa ne radi a pošto je ta pretpostavka ,,tačna,, sledi zidanje kartama i slamom sledeći red gde se kaže da kad je subota pečat umesto Duha onda je logično nedelja žig zveri i ko neradi nedeljom prima žig...i teta bogata umrla...a jednog dana staće svi što pogaziše Božiju reč da čuju drugi deo bajke,,

Ništa teško nisam tražio nego samo da uvidiš da je to neitina što pokušavaš progurati kao Adventnu dogmu. Ako sam pomogao hvala Bogu a ako ne sam si sebi zatvorio vrata i igraš se Jeleninim igračkama.Gde je istrajnost i odbrana vere...

Sarkazam, pa naravno...uvek se setim Ilije i Jovana neznam zašto valjda i oni branili istinu.
Neboj se ...nije strašno ako se otkrije da ne stoji to što iznosiš jer ćeš ispraviti svoj put a ovako ...

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahaha
e lepo sam se nasmejao
Ono sto je Dragan-Laodikeja rekao da su Isus Hrsist i arhandjel Mihailo ista osoba ,to je tacno,ali
Tacno je i ono sto je Baumaster napisao,ne moze Bog da postane andjeo,pa da se iz andjelskog oblika vrati u Boga.Andjeo je uvek STVOREN,A Bog se nikada ne pretvara u andjela.Bog postoji oduvek,dok su andjeli stvoreni..
Za samog isusa pise u Bibliji
Jevrejima 2:9
A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa,....
Pise li cim od Boga vidimo Isusa,ili cim od ANDJELA vidimo isusa?
E sad za baumastera gde pise da je arhandjel Mihailo ,Isus Hrist?
A gde pise da je "jagnje Bozje ,Isus Hrist(otkrivenje 17:14)
znamo kad uporedimo sa paralelnim stihovima.
Tako je i za arhandjela Mihaila
povezi Zahariju 3;2 sa judinom poslanicom 9......
Uzivajte

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Rise kućo stara, vidi i slušaj:
Mihajlo je ANĐEO a to znači da je STVOREN.
Na nebu postoji hijerarhija u zvanjima i službama i sili i slavi.
Mihajlo je ANĐEO koji je posle heruvima (on je ISPOD njih) dobio najveću moć i snagu.
Njegova uloga je da predvodi vojsku anđela kao general na zemlji.

Isus NIJE ANĐEO već je ODUVEK postojao za razliku od anđela. On je sa Ocem pre STVARANJA a anđeli su stvoreni posle.
Isus je GOSPODAR SVEGA sve mu DUH Otac predade u ruke.
Isus je Gospodar nad Mihajlom, Mihajlo staje na čelo vojske nebeske da predvodi vojsku a Isus staje ISPRED Mihajla i predvodi i njega i vojsku otuda su obojica u službi vođa samo što Mihajlo nije Gospod Isusu već Isus Mihajlu.

Kad car vodi vojsku on vodi i generale a kad car naredi onda su generali sami predvodnici vojske a on zapovednik.
Nemojte ljudi sramotiti sebe, čitajte malo i verujte.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mihajlo je ANĐEO a to znači da je STVOREN.

1. Greska, Mihajlo nije Andjeo vec ARHANDJEO, to je velika razlika, a ime Mihajlo MIHA - EL znaci onaj koji je kao Bog, i ta titula je data Isusu kao nebeska uloga vodje nebeske vojske.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isus je Gospodar nad Mihajlom, Mihajlo staje na čelo vojske nebeske da predvodi vojsku a Isus staje ISPRED Mihajla i predvodi i njega i vojsku otuda su obojica u službi vođa samo što Mihajlo nije Gospod Isusu već Isus Mihajlu.

2. Nigde ne pise da je Isus stoji ispred Mihajla i da predvodi i njega i vojsku, u srarom zavetu lepo pise za Mihajla da je vojvoda ili vodja nebeske vojske, a u novom zavetu to kaze za Isusa, nigde ne mozes naci dokaz da su Mihajlo i Isus 2 razlicite osobe.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kad car vodi vojsku on vodi i generale a kad car naredi onda su generali sami predvodnici vojske a on zapovednik.
Nemojte ljudi sramotiti sebe, čitajte malo i verujte.[/QUOTE]

3. To je prazna logika, a ne nauka svetog pisma..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Čiko, jel sav taj hleb tvoj?da ti kažem nešto:
Heruvimi i serafimi su STVORENI!
Arhanđel je PRVI među ANĐELIMA i on je STVORENI ANĐEO kao i svi ostali po službama i sili i slavi SVI SU STVORENI da li je najmanji ili najveći ANĐEO on je STVOREN!
Ti govoriš da je ARHANĐEL veći od HERUVIMA...o čemu govoriš???
A kad su heruvimi VEĆI od ARHANĐELA onda su i od ISUSA ako je on prvi među ANĐELIMA (STVORENIM BIĆIMA) jer je to sve vojska nebeska.

Za Mihajla se kaže da je PRVI od ANĐELA i nije HERUVIM već samo prvi među anđelima jer je i sam anđeo ali ima veću slavu jer je predvodnik vojske ostalih anđela (STVORENJA) Ako je za tebe Isus stvorenje manje od Heruvima to moraš rešiti sa Jecom ili sa sobom.

SIN NAM SE DADE kojemu je ime: OTAC VEČNI, BOG SILNI !!!
Znači Arhanđel je Bog kojega je stvorio Darvin.

Pa kad za Duha Svetoga učite da je bezlična energija što i za Boga nebi rekli da je stvorenje koje majčica priroda stvori....logično, kad su vođa masoni onda i đaci uče isto.

Natrag