Bravo za Laodikeju
Priznala je da su Isus i Mihailo jedna te ista osoba.
Samo mali dodatak ,titulu "arhandjel"Mihailo je dobio tek nakon sto je nakon 40 dana od uskrsenja prineo svoju otkupninu ,svome ocu,Jehovi Bogu.Sve do tada je bio samo jedan od velikih andjela
naprimer Danilo 10:13
Ali knez carstva persijskog staja mi nasuprot dvadeset i jedan dan; ali, gle, Mihailo jedan od prvih knezova dođe mi u pomoć; tako ja ostah onde kod careva persijskih.
Bravo,najzad si odbacila neke verske predrasude.
Pitanje za ostale?Jel vidite kako Laodikeja odbacuje troicarske gluposti.Hocete li i vi?
Kao prvo ja sam muskog roda i ime Mi je Dragan.
Sto se tice ostalog, isus nikada nije bio Andjeo u onom pravom smislu te reci., vec vecni Bog.
U jednom od prethodnih komentara sam naveo, da je Isus bio neko ko je bio posrednik izmedju Boga i stvorenih bica, odnosno Andjela i ljudi, jer Boga niko nikada nije video u onoj punoj nebeskoj sili i slavi, a u biblijskoj terminologiji ovo se odnosi i na same nebeske andjele, sledeci biblijski tekst govori o tome:
`Godine koje umre car Ozija videh Gospoda gde sedi na prestolu visokom i izdignutom, i skut Mu ispunjavaše crkvu.
Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše.
I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.
I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa kojim vikahu, i dom se napuni dima.
I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.
A jedan od serafima dolete k meni držeći u ruci živ ugljen, koji uze s oltara kleštima,
I dotače se usta mojih, i reče: Evo, ovo se dotače usta tvojih, i bezakonje tvoje uze se, i greh tvoj očisti se.
Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.
( knjiga proroka Isaije 6. 1 - 10 )
Ovaj tekst je povezan sa jednim drugim tekstom u jevandjelju po Jovanu 12. 35 - 41, a koji zajedno nedvosmisleno potvrdjuju da je Isus vecni Bog.
Tekst glasi:
A Isus im reče: Još je malo vremena videlo s vama; hodite dok videlo imate da vas tama ne obuzme; jer ko hodi po tami ne zna kuda ide.
Dok videlo imate verujte videlo, da budete sinovi videla. Rekavši ovo Isus otide i sakri se od njih.
Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;
Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:
Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega. ( jevandjelje po Jovanu 12. 35 - 41 ).
U ovom tekstu Jevandjelista Jovan citira tekst iz knjige proroka Isaije 6. 1 - 10, i kaze da je Isaija ustvari video slavu Isusovu, odnosno Isusa kao Boga koji sedi na prestolu uzdignutom i silnom, i oko koga lete Andjeli i zaklanjaju lice svoje da ne bi videli njegovu slavu.
Kao trece nisam nista priznao niti odbacio, to je oduvek bilo moje uverenje zasnovano na bibliji.
Princip moje vere je parola reformacije SOLASCRIPTURA - samo pismo, i to je jedini princip kojim se rukovodim u diskusijama sa Tradicionalistickim, protestantskim, i ostalim Hriscanskim i nehriscanskim religijama...