Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zaharija 3:2

hebrejski original
וַיֹּ֙אמֶר יְהוָ֜ה אֶל־הַשָּׂטָ֗ן יִגְעַ֙ר יְהוָ֤ה בְּךָ֙ הַשָּׂטָ֔ן וְיִגְעַ֤ר יְהוָה֙ בְּךָ֔ הַבֹּחֵ֖ר בִּירֽוּשָׁלִָ֑ם הֲל֧וֹא זֶ֧ה א֖וּד מֻצָּ֥ל מֵאֵֽשׁ׃
(Zec 3:2 WTT)

hrvatski prevod Stvarnost
Anđeo Jahvin reče Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvučena?« (Zec 3:2 CRO)

Ja bi jos dodao i galatima 4:14 u svrhu dokaza da je Isus bio andjelskog porekla.
14 I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao anđela Božjeg, kao Hrista Isusa.

Ne znam cemu toliko osporavanje andjelskog porekla isusa Hrista?,kad se cak ni apostol Pavle nije ustrucavao da uporedi andjela Jehovinog(Bozjeg) kao Isusa Hrista.

(vidim da je moja tema pripojena istoj starijoj,prihvatam,u redu je,pozdrav svima)

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pavle ne govori da je Isus anđeo već kaže kako su ga lepo primili i navodi primer kao anđela pa i više kao samog Hrista.
Kad bi ti rekao: ,,braćo hvala vam primili ste me kao sportistu , kao predsednika.,, to ne znači da si ti sportista ni predsednik niti da je sportista predsednik već samo poređenje visine časti pri dočeku.

Ne pije to vode brate. Ponovo počni čitati Isaiju 9. 6 i Jev. po Jovanu i postanje pa vidi ko to MI načini čoveka navedi ko su ,,MI,, i reci od kad reče Bog kojem od ANĐELA da sedne gore?
Nije teško ako se želi verovati.
Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
ma jok bre
zaista ne pije vodu to tvoje za sportistu i predsednika.
kao andjela bozjeg,kao Isusa Hrista...
Da je Isus Hrist Bog Svemoguci ,docek bi se razlikovao od doceka Bozjeg andjela ?zar ne?
Nije ista slava boga i andjela,zar ne?
Ima li za tebe razlika u doceku andjela i u doceku Boga.Kome se pridaje veca pocast?

Ovako stavivsi u galatima 4:14 jasno je ko dan ,da je docek isti,bilo za andjela Bozjeg ,bilo za isusa Hrista,nema razlike.
Po tome je jasno da je andjeo Bozji,ustvari Isus Hrist.Uostalom Isus nigde za sebe nije rekao da je VECI od svoga oca,ili ipak jeste???
Ko je veci Otac ili sin,Isus Hrist?,sta pise u bibliji?
Ako je neko veci od nekoga,kako onda moze da bude jednak????
To se takodje vidi i iz Zaharije 3:2
Samo verske predrasude mogu spreciti ljude da to ne primete.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mihailo nije andjeo, vec Arhandjeo, jedan od najvisih titula u andjeoskoj hijerarhiji.
Mihajlo Hebrejski MIHA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

MIHAJLO:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS MIHAJLO:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog kome se jedino valja klanjati.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Bravo za Laodikeju

Priznala je da su Isus i Mihailo jedna te ista osoba.

Samo mali dodatak ,titulu "arhandjel"Mihailo je dobio tek nakon sto je nakon 40 dana od uskrsenja prineo svoju otkupninu ,svome ocu,Jehovi Bogu.Sve do tada je bio samo jedan od velikih andjela
naprimer Danilo 10:13
Ali knez carstva persijskog staja mi nasuprot dvadeset i jedan dan; ali, gle, Mihailo jedan od prvih knezova dođe mi u pomoć; tako ja ostah onde kod careva persijskih.
Bravo,najzad si odbacila neke verske predrasude.

Pitanje za ostale?Jel vidite kako Laodikeja odbacuje troicarske gluposti.Hocete li i vi?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bravo za Laodikeju

Priznala je da su Isus i Mihailo jedna te ista osoba.

Samo mali dodatak ,titulu "arhandjel"Mihailo je dobio tek nakon sto je nakon 40 dana od uskrsenja prineo svoju otkupninu ,svome ocu,Jehovi Bogu.Sve do tada je bio samo jedan od velikih andjela
naprimer Danilo 10:13
Ali knez carstva persijskog staja mi nasuprot dvadeset i jedan dan; ali, gle, Mihailo jedan od prvih knezova dođe mi u pomoć; tako ja ostah onde kod careva persijskih.
Bravo,najzad si odbacila neke verske predrasude.

Pitanje za ostale?Jel vidite kako Laodikeja odbacuje troicarske gluposti.Hocete li i vi?

Kao prvo ja sam muskog roda i ime Mi je Dragan.
Sto se tice ostalog, isus nikada nije bio Andjeo u onom pravom smislu te reci., vec vecni Bog.
U jednom od prethodnih komentara sam naveo, da je Isus bio neko ko je bio posrednik izmedju Boga i stvorenih bica, odnosno Andjela i ljudi, jer Boga niko nikada nije video u onoj punoj nebeskoj sili i slavi, a u biblijskoj terminologiji ovo se odnosi i na same nebeske andjele, sledeci biblijski tekst govori o tome:

`Godine koje umre car Ozija videh Gospoda gde sedi na prestolu visokom i izdignutom, i skut Mu ispunjavaše crkvu.
Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše.
I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.
I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa kojim vikahu, i dom se napuni dima.
I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.
A jedan od serafima dolete k meni držeći u ruci živ ugljen, koji uze s oltara kleštima,
I dotače se usta mojih, i reče: Evo, ovo se dotače usta tvojih, i bezakonje tvoje uze se, i greh tvoj očisti se.
Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.
( knjiga proroka Isaije 6. 1 - 10 )

Ovaj tekst je povezan sa jednim drugim tekstom u jevandjelju po Jovanu 12. 35 - 41, a koji zajedno nedvosmisleno potvrdjuju da je Isus vecni Bog.

Tekst glasi:

A Isus im reče: Još je malo vremena videlo s vama; hodite dok videlo imate da vas tama ne obuzme; jer ko hodi po tami ne zna kuda ide.
Dok videlo imate verujte videlo, da budete sinovi videla. Rekavši ovo Isus otide i sakri se od njih.
Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;
Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:
Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega. ( jevandjelje po Jovanu 12. 35 - 41 ).

U ovom tekstu Jevandjelista Jovan citira tekst iz knjige proroka Isaije 6. 1 - 10, i kaze da je Isaija ustvari video slavu Isusovu, odnosno Isusa kao Boga koji sedi na prestolu uzdignutom i silnom, i oko koga lete Andjeli i zaklanjaju lice svoje da ne bi videli njegovu slavu.

Kao trece nisam nista priznao niti odbacio, to je oduvek bilo moje uverenje zasnovano na bibliji.
Princip moje vere je parola reformacije SOLASCRIPTURA - samo pismo, i to je jedini princip kojim se rukovodim u diskusijama sa Tradicionalistickim, protestantskim, i ostalim Hriscanskim i nehriscanskim religijama...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Ako je JHVH utelovljeni Gospod Bog Svevisnji Isus svedok verni, kome je on svedok i za sta svedoci?
A ako kod Andjela ima neke hijerarhije dali je ima i kod jedinog Svevisnjeg Boga Svete trojce? ako ima, kojim redom?

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pitanje za Laodikeju:
1. Da li i sad postoji na nebu Arhanđel Mihailo?
2.Ko je REČ u početku Jovanovog j.?
3.Od kad je jagnje zaklano a od kad Mihailo postaje Isus?
4. Ko su 4 živa bića oko prestola?

Unapred zahvalan.

,,ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.,,

Gde se u tom tekstu pominje Mihailo?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
1. Da li i sad postoji na nebu Arhanđel Mihailo?

Postoji, sledeci tekst govori o novozavetnom periodu.
MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

2.Ko je REČ u početku Jovanovog j.?

Rec koja je bila Bog, a koja se spominje u ovom tekstu u Jevandjelju po Jovanu 1. 1 je sam Gospod Isus Hristos.
Tekst glasi: `U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Ona beše u početku u Boga.
Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Sledeci tekst iz otkrivenja 19. 11 - 16 takodje potvrdjuje da je rec sam Gospod Isus Hristos ``I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.

Jedan tekst kaze da je Isus jagnje koje je zaklano od postanja sveta, odnosno predodredjeno da umre na krstu za spasenje coveka, a da su starozavetne zrtve u vidu jaganjaca bile samo predslika njegove zrtve

4. Ko su 4 živa bića oko prestola?

U Grckom prevodu ne stoji ziva bica, vec izraz ZOON, odnosno zivotinje, i izgleda su to samo biblijski pokusaji da se jezicki prikazu nebeske realnosti, mada nije iskljuceno da se radi i o stvarnim oblicima nekih zivotinja..

Odgovor na sledeci tekst ,,ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.,
se nalazi u jednom od mojih prethodnih komentara gde sam uporedio starozavetne tekstove koji govore o Mihajlu vojvodi vojske nebeske, sa novozavetnim koji govore isto to samo primenjuju na Isusa, sto znaci da je ustvari Mihajlo sam Gospod isus hristos..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav Laodikeji.
Zar ti se ne čini da si izostavio par odgovora na pitanja gore postavljena?
Hajde da podsetim:
Gde se u tom tekstu pominje Mihailo?
Misli se na citat koji si postavio a ne na tvoje tekstove već u tom Biblijskom tekstu.

Vreme kad se prinelo jagnje i vreme kad Mihajlo postaje Isus.

Zahvalan na odgovoru.

Natrag