Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Isus je postao ARHandjel tek nakon sto je predao svoju otkupnu zrtvu Bogu.Tada mu je Bog Otac dao najvisi polozaj,ali ISPOD njega(Bog Otac je PRVI i Glavni Bog),prema Filibljanima 2:9i 10 stih.
Dok je bio na nebu sa svojim Ocem pre nego sto je sisao na zemlju,zvao se Mihailo.Samo se na zemlji zvao Isus.
Takodje da se radi o istoj osobi uporedi ova dva stiha
Zaharija 3:1,2
2 A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono,
nije li to ista osoba koja se spominje u Judinoj poslanici 9 stih
A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.
Ovde se lepo vidi da je Gospod ustvari Arhandjel Mihailo.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Zamolio sam ali da ponovim pitanje možda me nisi razumeo nisam tražio da mi govoriš ko je ko već da mi jasno kažeš sledeće:

1. Kad je stvoren Mihailo (arhanđel)?
2. Od kad postoji Isus?
Jer iz Pisma znamo da su anđeli STVORENI pa ako misliš da su te 2 ličnosti jedna onda reci kad je stvorena.
Ako misliš da je Isus Bog (manji Bogić) onda reci kad je (glavni Bog) stvorio manjeg Bogića.
Ako su njih 2 jedna osoba odnosno anđeo onda nije Bog kad je ANĐEO jer je STVORENJE a ne Stvroritelj.
Možda još pojašnjenje konkretno dali je Isus Anđeo ili nešto drugo i šta?
pozdrav (i molim kratko i direktno odgovori, hvala )

Dodato posle 11 Sati 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

U međuvremenu dok stigne odgovor da čejemo šta Paja kaže u Jevrejima
1. 5 ,,Jer kome od ANĐELA reče kad:SIN moj ti si, ja te danas RODIH (a ne STVORIH)?I opet :ja ću mu biti otac, i on će mi biti SIN,,

1. 13 ,,A kome od ANĐELA reče kad: sjedi meni s desne strane dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima?,,

Paja razlikuje anđele od sina i ne drži ih istim jer su jedni STVORENI a drugi je ROĐEN.
Ako znamo da su anđeli stvorenja a Isusa poistovetimo sa njima onda je On stvorenje a ne Stvoritelj ni sin jer od čoveka dolazi čovek iz utrobe a od Boga....

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Kad je stvoren Mihailo?
To ces morati da pitas Boga,ja ne znam.Bog nije radjao niti stvarao Bogove,vec Andjele.Prvog andjela kojeg je stvorio bio je Mihailo.
Znam samo da je proglasen za Arhandjela kada se vratio svom ocu nakon 40 dana od uskrsenja.

Od kada postoji Isus?
Pod imenom Isus postojao je odprilike od 2.g.n.e,dok se nije krstio na Jordanu odprilike 29.g.n.e,tada je dobio dodatak Hrist .Tako je pod imenom Isus Hrist poznat do dana danasnjega.

Na srpskom je rodjen isto sto i stvoren,mada ne mora da se rodi ili stvori sexualnim putem.
Bog je i Adama stvorio ili RODIO!!! Da li je Bog Adama rodio ili stvorio?
Ako nije Adama rodio nego stvorio,kako je onda Isusa rodio
?

Jedan od mnogobrojnih dokaza da je Isus bio andjeo je i ovaj sto si citirao iz Pajine poslanice jevrejima 1:4,5,6
I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi. Ovde se Isus poredi sa andjelima ,jer je i sam andjeo.
Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
Samim tim sto je PRVORODNI,znaci da nije postojao dok ga Otac nije rodio ili stvorio.Otac je oduvek postojao,a sin je nastao tek onda kada ga je otac rodio.
To znaju i mala deca,i bilo je sasvim normalno dok Atanasije nije zasvirao Konstantinu svoju frulu ludosti da su sin i otac jedno.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Da li je Mihajlo anđeo?
Reče li Bog kojem anđelu sedi meni s desne strane?

Kažeš:
,,Znam samo da je proglasen za Arhandjela kada se vratio svom ocu nakon 40 dana od uskrsenja.,,

A koga je pominjao Gavrilo kao svoga pomoćnika u Danilovo vreme davno pre Isusovog raspeća?

,,To znaju i mala deca,i bilo je sasvim normalno dok Atanasije nije zasvirao Konstantinu svoju frulu ludosti da su sin i otac jedno. ,,

Zar to nisu Isusove reči ,,ja i Otac smo jedno,,?

Isaija u 9 glavi navodi da će doći SIN kojemu će biti IME ....pa ih onda navodi a ja zaboravio pa te molim da mi pomogneš da nađemo sva imena tog SINA.Hvala.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
rts

Добро ,ако тако тврдиш у вези Христа......јел си ти читао прву главу Јеванђеља по Јовану?smile3

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za atom mrava
Imas temu Jovan 1:1 objasnjenje sve napisano

za baumestera
Ako mislis na Isaiju 9:6
Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Ako je Jehova Bog mogao da podari titulu BOG Mojsiju ,prema 2.Mojsijevoj 7:1,zasto ne bi mogao tu titulu BOG da podari i svom sinu Isusu.
Kad se naziva OTAC VECNI,samim tim sto je Isus otkupio ljudske grehe ,svojom smrcu,postao nam je OTAC VECNI (vecno smo mu zahvalni).jer bez njegove otkupnine bili bi smo vecno mrtvi!Ostale titule su lake da se razumeju.,barem se nadam?

Sto se tice stihova iz Danila,nigde se ne spominje andjeo Gavrilo,ali jedan andjeo kaze da mu je andjeo Mihailo jedan od prvih knezova pomogao.(danilo 10:13).nasa rec koju smo mi preveli sa knez,prevodi se i kao PRINC.Mihailo je u to vreme bio samo jedan od prvih,ali ne i najvisi knez ili princ.To je postao tek posle otkupnine ljudskih greha.Ne znam sta te tu buni?

Otac i sin JEDNO???
Ako se bukvalno shvata,to je suludo.
I muz i zena su JEDNO u Bozjim ocima.Cak su i ljudi sa Ocem i sinom JEDNO!!!
Poenta je da su JEDNO u saglasnosti po svim pitanjima!!!,a ne dve ili vise osoba u jednom telu!!!

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
za atom mrava
Imas temu Jovan 1:1 objasnjenje sve napisano

za baumestera
Ako mislis na Isaiju 9:6
Ako je Jehova Bog mogao da podari titulu BOG Mojsiju ,prema 2.Mojsijevoj 7:1,zasto ne bi mogao tu titulu BOG da podari i svom sinu Isusu.
Kad se naziva OTAC VECNI,samim tim sto je Isus otkupio ljudske grehe ,svojom smrcu,postao nam je OTAC VECNI (vecno smo mu zahvalni).jer bez njegove otkupnine bili bi smo vecno mrtvi!Ostale titule su lake da se razumeju.,barem se nadam?

Sto se tice stihova iz Danila,nigde se ne spominje andjeo Gavrilo,ali jedan andjeo kaze da mu je andjeo Mihailo jedan od prvih knezova pomogao.(danilo 10:13).nasa rec koju smo mi preveli sa knez,prevodi se i kao PRINC.Mihailo je u to vreme bio samo jedan od prvih,ali ne i najvisi knez ili princ.To je postao tek posle otkupnine ljudskih greha.Ne znam sta te tu buni?

Otac i sin JEDNO???
Poenta je da su JEDNO u saglasnosti po svim pitanjima!!!,a ne dve ili vise osoba u jednom telu!!!

,,Ako mislis na Isaiju 9:6
Ako je Jehova Bog mogao da podari titulu BOG Mojsiju ,prema 2.Mojsijevoj 7:1,zasto ne bi mogao tu titulu BOG da podari i svomsinu Isusu.,
,

Fino, a kome još reče sedi meni s desne strane i zašto nikome kad i Mojsije ima ,isto, ime?
Mojsije NEMA SVA TA IMENA već jednu TITULU kao gospodar nad faraonom koji ima vlast nad njim a ne kao STVORITELJ nad faraonom.

Mojsije NIJE Otac večni, Mojsije nije Bog silni niti knez mirni jer sva ta imena su oznake za ISTU osobu koja će se javiti u telu.

,,Kad se naziva OTAC VECNI,samim tim sto je Isus otkupio ljudske grehe ,svojom smrcu,postao nam je OTAC VECNI (vecno smo mu zahvalni).jer bez njegove otkupnine bili bi smo vecno mrtvi!Ostale titule su lake da se razumeju.,barem se nadam?,,

Onaj ko otkupi grehe je OTKUPITELJa mi ovde govorimo o imenu Otac večni. Večan je jer nema početka ni kraja a Otac je jer je On uzročnik sveg postojanja.To nisu titule već nazivi, imena onoga koji to čini.Ako je Bog JHVH a Jeste ko je EL, ELOAH, ELOHIM,ADONAI, EL ŠADAI, EL ELION,JAHVE ELOHIM, ADONAI JAHVE, JAHVE SABAOT...Koliko to Bogova imamo? jer svi imaju neki naziv-ime.I pored tog svega imamo ime Gospod s nama ili JEHOŠUA...EMANUILO i NEMA drugog IMANA datog ljudima za spasenje osim imena JEHOŠUA kroz čije telo primismo pomirenje.

,,
Sto se tice stihova iz Danila,nigde se ne spominje andjeo Gavrilo,ali jedan andjeo kaze da mu je andjeo Mihailo jedan od prvih knezova pomogao.(danilo 10:13).nasa rec koju smo mi preveli sa knez,prevodi se i kao PRINC.Mihailo je u to vreme bio samo jedan od prvih,ali ne i najvisi knez ili princ.To je postao tek posle otkupnine ljudskih greha.Ne znam sta te tu buni?,
,

Ništa me ne brine jer ću morati prepraviti sve prevode koje imam zato što kod mene nigde ne piše da je bilo kojem ANĐELU Otac rekao da sedne sa desne strane a ISUSU jeste a po tvom je Isus anđeo i kako e onda mogao sesti kad NIKOME od anđela to nereče?

Znači Arhanđel Mihajlo se od anđela pretvorio u silu i preko Duha se spustio u Mariju i kad je vaskrsao više nije bio anđeo kao pre jer više NEMA Mihajla sad je Isus. Da li je to Otac ugotovio anđelovo telo da nas otkupi i koji je to anđeo koji ima ime Bog silni i Otac večni a SIN je?

Pismo govori da samo Bog može da da život čoveku i samo krv JAGNJETOVA može da očisti a ne Mihajlova.
Niko ni na nebu ni na zemlji ne mogaše razlomiti pečate pa ni Mihajlo.
Znači Mihajlo se transformisao u Isusa a Danilo govori da će doći Mihajlo opet ....zar se nije u Isusa pretvorio???
Kako sad Mihajlo pa je onda Isus pa opet Mihajlo....?

,,Otac i sin JEDNO???
Poenta je da su JEDNO u saglasnosti po svim pitanjima!!!,a ne dve ili vise osoba u jednom telu!
!!,,

Kako se samo Isus usudio to reći da su JEDNO...baš je ne uviđajan.
Kako je Isus samo ,suludo, razumeo i rakao da je On onaj i pokaza im sebe kad pitaše da im pokaže OCA.
Nema poente već ISTINE koja je put i život jer se Bog javi u telu i uze grehe kroz to telo jer Duh to ne može ali telo po Duhu može.
Nema VIŠE osoba u jednom telu jer je u tom telu BOG.Marija nije začela od čoveka već od Duha a BOg je Duh.
Ti imaš DUH, DUŠU i TELO i JEDAN si.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Izvini ali Mojsije nije dobio titulu Gospodar nad faraonom,vec BOG (hebrejski ELOHIM).
nadalje Mojsije nije dobio titulu Vecni Otac jer nije on otkupio ljude od greha vec isus.
Titula "Otac Vecni"znaci da smo mu vecno zahvalni ,jer da nije bilo njegove zrtve bili bismo mrtvi .
Time sto nas je otkupio,postao nam je "kao" DRUGI OTAC.
Mnoga deca kada odu kod ocuha u kucu zovu ga ocem ili tatom ,iako im on nije pravi otac.
naravno pravi Ocuh se brine i za decu svoje zene.
Isus Hrist kao nas drugi otac se takodje brine za nas.
Kada nas nakon 1000 godina bude doveo do savrsenstva ,PREDACE NAS SVOME BOGU i OCU,nasem Stvoritelju,Svemogucem Bogu Jehovi.
1.Korincanima 15:26-28
A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt.........A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
Sta ti znaci ovo sto si napisao ("Znači Arhanđel Mihajlo se od anđela pretvorio u silu i preko Duha se spustio u Mariju")???
O kakvoj sili pricas ?,gde sam ja to pomenuo da je Isus "sila",a ne osoba???
nemoj se sluziti lazima,nije lepo...

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Isus Hrist kao nas drugi otac se takodje brine za nas.,,

Nisam znao da imamo 2 Oca...sad cepam stranicu iz Pisma jer tamo neki Isus kaže da imamo SAMO JEDNOG Oca ..baš nije poznavao materiju.
Hvala i na očuhu i na Ocu jer se majka dvaput udavala a oba oca živa te je preljubnica...Eh, Marija, Marija.

,,Time sto nas je otkupio,postao nam je "kao" DRUGI OTAC.,,

Ili je ili nije nemože ,KAO,,

,,Sta ti znaci ovo sto si napisao ("Znači Arhanđel Mihajlo se od anđela pretvorio u silu i preko Duha se spustio u Mariju")???
O kakvoj sili pricas ?,gde sam ja to pomenuo da je Isus "sila",a ne osoba???
nemoj se sluziti lazima,nije lepo...
,,

U temi koju si otvorio govoriš da je Isus Mihajlo a o Duhu govoriš kao SILI ENERGIJI i ja NE LAŽEM već ponavljam tvoje reči koje si zaboravio pa se vrati pročitaj i izvini.Pismo piše da je Marija po DUHU začela i rodila Isusa a ti kažeš da je arhanđel Mihailo postao Isus a da bi bio Isus mora je biti sila koja će doći na Mariju po Duhu (a za Duha si napisao ,,najkraće,, da je energija kao atomska) sad taj Arhanđeo je sila-energija koja začinje u Mariji i umesto bivšeg Mihaila sad je Isus i sedi gore kao SIN.
To znači da gore ima SIN a Mihajla više nema jer je On Isus a Danilo govori razdvajajući Sina čovečijeg i Mihajla kao DVE osobe i ponovo će doći Mihajlo a kako kad je transformisan u Isusa?
Čitaj svoje reči pa vidi šta si rekao da nemoram ja da ih pastiram jer bar svoju misao treba čovek da može pratiti ako želi da vodi dijalog, ako se sudara sam sa sobom treba uzeti godišnji pa malo odmoriti.
Ako bude potrebe pastiraću ti tvoje izjave pa vidi šta si rekao i vidi da li govorim istinu i nemoj više grešiti na taj način.
Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Kad kazes da imamo samo jednog oca,Isus je lepo rekao da je jedini pravi otac na nebu,nije mislio na samoga sebe.
Kad se kaze za isusa "Otac vecni",postoji razlika izmedju reci "Vecni"i nazovimo je "Otac oduvek"
Da bi razumeo pojam ili rec "VECNI" seti se Adama i Eve.
Nisu li oni trebali da zive "VECNO"???,vecnim zivotom?,ali SAMO AKO NE BI JELI SA BOZJEG DRVETA,u suprotnom bi umrli.
Nadalje Svemoguvi Bog Otac nije prolio svoju krv,vec njegov sin ,Isus Hrist.Zbog tog cina otkupljenja Isus je postao simbolicki i nas Vecni Otac.
Nas Pravi i JEDINI Otac,jeste Jehova Bog.ALI
Ali da bi se NAGLASILA OGROMNA VAZNOST Isusove zrtve,date su mu sve bitnije titule,SEM BOGA SVEMOGUCEG STVORITELJA!!!
Seti se da je Isus nazvan Bogom SILNIM,ali ne SVEMOGUCIM STVORITELJEM!

Koliko god lepo iznosis mnoge stvari sa objasnjenjima ,ipak si isti kao i svi ostali trojicari.Nisi mrdnuo ni milimetar dalje od odvratne i bogohulne Atanasijeve filozofije da su sin i otac jedno.

Ne kazem ja da je Isus Mihailo,vec tako kaze sama Biblija,a ja se slazem sa njome da je Isus ,arhandjel Mihailo.
Da si procitao pocetak teme,video bi biblijske argumente.
#16 ,a 8 pasos procitaj svoje reci,to je tvoj zakljucak da je Isus pretvoren u silu,a ne moj.
Poenta je da je Jehova Bog,pomocu svog Svetog Duha ,umanjio i zatim preneo andjela Mihailo u matericu device Marije,da bi kad je rodjen dobio ime Isus.
Evo ti procitaj Jevrejima 2:9
A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.
Iz ovog stiha ,a ima ih vise sasvim se jasno vidi da je Isus bio andjeo.
Sta mislis zasto se nigde u starom savezu ne spominje neko ime Isus???Zasto se spominje samo Mihailo???
Sta mislis kad je andjeo Mihailo,postao arhandjel???Zasto njemu slava i cast da zbaci sotonu sa neba?

Nemoj se ljutiti na mene,zbog ovih biblijskih argumenata,dobar si covek,jedino da odbacis blentavo trojstvo.

Natrag