Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Neko je spomenuo knjigu proroka Danila.
U 10 glavi knjge proroka Danila ,vidi se da postoji najmanje 3 osobe koje nisu ni Bog Jehova,niti Mihailo.
Danilo 10:5,6
Ta "osoba" je radila za jevreje i njoj je pomagao Mihailo "jedan od prvih knezova" (jos nije bio prvi knez ili prvi andjeo-arhandjel)
Danilo 12:5,6
Govori cak o tri osobe
jedna na bregu sa jedne strane reke,a drugi na bregu sa druge strane reke,dok je treca osoba ,najverovatnije ista ona koja je Danilu dala objavu,i oznacen je kao covek sa platnom nad vodom u reci.
Prema ovim stihovima,Nijedna od ovih osoba nije ni Mihailo,ni Jehova.
Iz danila 9:21 vidi se da je andjeo Gavrilo bio zaduzen za njega.
Ovde se moze zapaziti da ja andjeo Gavrilo bio taj koji je ukazivao na andjela Mihaila kao onoga koji ce ustati da brani Bozji narod,prema danilu 12:1
To je samo jedno od mnogih mesta gde se Mihailu pridaje spasilacka moc.
Mihailo ima isti zadatak koji ima i Isus Hrist i po tome se takodje vidi da su to jedna te ista osoba.
Danilo 12:1
A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
To vreme svi mi ocekujemo,ono jos nije doslo.
pozdrav

Risko u danilu treba da procitas stihove gde sam Sin covecji govori danilu, da je isao na boj s sotonom i niko mu nije pomogao osim arhangel mihail!!! to je dovolno da se shvati da Isus i Mihail nisu ista licnost.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ja bi te Gerice ,zamolio da citiras doticni stih koji smatras kao dokaz.,pa onda da ga razmotrimo
Svoj dokaz sam ti ostavio ,a to je da je Gavrilo oznacen,kao onaj koji je govorio Danili,prema danilu9:21,22
Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.
[SUP]22[/SUP] I nauči me i govori sa mnom i reče: Danilo, sada iziđoh da te urazumim.
Kako to da je ovde Gavrilo oznacen kao "covek"sta mislis?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja bi te Gerice ,zamolio da citiras doticni stih koji smatras kao dokaz.,pa onda da ga razmotrimo
Svoj dokaz sam ti ostavio ,a to je da je Gavrilo oznacen,kao onaj koji je govorio Danili,prema danilu9:21,22
Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.
[SUP]22[/SUP] I nauči me i govori sa mnom i reče: Danilo, sada iziđoh da te urazumim.
Kako to da je ovde Gavrilo oznacen kao "covek"sta mislis?

E brate risko dokle cu da kuburim stobom u stvari znam sve dotle dokle to zeli moj Gospod Isus hrist.

Evo stihova ako nisi slep razumeces a ko si slep neces nikada i u jednom i u drugom slucaju resava Gospod a ne ja:

(danilo 10:5-13)

[SUP]5[/SUP] I podigoh oči svoje i videh, a to jedan čovek obučen u platno, i pojas beše oko njega od čistog zlata iz Ufaza; [SUP]6[/SUP] A telo mu beše kao hrisolit, i lice mu kao munja, a oči mu kao lučevi zapaljeni, a ruke i noge kao bronza uglađena, a glas od reči njegovih kao glas mnogog ljudstva.

[SUP]7[/SUP] I ja Danilo sam videh utvaru, a ljudi što behu sa mnom ne videše je, ali ih popade strah velik, te pobegoše i sakriše se.

[SUP]8[/SUP] I ostah sam i videh tu veliku utvaru, i ne osta snage u meni, i lepota mi se nagrdi, i ne imah snage.

[SUP]9[/SUP] I čuh glas od reči njegovih, i kad čuh glas od reči njegovih, izvan sebe padoh ničice licem na zemlju.

[SUP]10[/SUP] I gle, ruka me se dotače i podiže me na kolena moja i na dlanove moje.
[SUP]11[/SUP] I reče mi: Danilo, mili čoveče! Slušaj reči koje ću ti kazati, i stani pravo, jer sam sada poslan k tebi. I kad mi reče tu reč, ustah drhćući.

[SUP]12[/SUP] I reče mi: Ne boj se, Danilo, jer prvog dana kad si upravio srce svoje da razumevaš i da mučiš sebe pred Bogom svojim, uslišene biše reči tvoje, i ja dođoh tvojih reči radi.

[SUP]13[/SUP] Ali knez carstva persijskog staja mi nasuprot dvadeset i jedan dan; ali, gle, Mihailo jedan od prvih knezova dođe mi u pomoć; tako ja ostah onde kod careva persijskih.

(Jezikelj 1:24-28)

24 I čuh huku krila njihovih kad iđahu kao da beše huka velike vode, kao glas Svemogućeg i kao graja u logoru; i kad stajahu, spuštahu krila.
Jov 37:4, Ps. 18:13, Jezek. 3:13, Jezek. 10:5, Dan. 10:6, Otk. 1:15

25 I kad stavši spuštahu krila, čujaše se glas ozgo iz neba, koje beše nad glavama njihovim.

26 I ozgo na onom nebu što im beše nad glavama, beše kao presto, po viđenju kao kamen safir, i na prestolu beše po obličju kao čovek.
2 Moj. 24:10, Isa. 6:1, Jezek. 10:1, Jezek. 43:6

27 I videh kao jaku svetlost, i u njoj unutra kao oganj naokolo, od bedara gore, a od bedara dole videh kao oganj i svetlost oko njega.
Jezek. 8:2

28 Kao duga u oblaku kad je kiša, takva na oči beše svetlost unaokolo. To beše viđenje slave Božje na očima; i kad videh, padoh na lice svoje, i čuh glas Nekoga koji govoraše.
2 Moj. 33:20, 4 Moj. 12:8, Jezek. 8:4, Jezek. 43:3, Dan. 8:17, Dela 9:4, Otk. 1:17, Otk. 4:3
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Jezikelj 40:3,4)

3 I odvede me onamo, i gle, čovek, koji na oči beše kao od bronze, s užem lanenim u ruci i s trskom meračkom, i stajaše na vratima.
Jezek. 42:16, Jezek. 43:6, Jezek. 47:3, Dan. 10:6, Otk. 11:1

4 I progovori mi taj čovek: Sine čovečji, gledaj očima svojim i slušaj ušima svojim, i uzmi na um sve što ću ti pokazati, jer si doveden ovamo da ti pokažem; kaži domu Izrailjevom sve što vidiš.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(otkrivenje 1:17-20)

17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
Isa. 41:4, Isa. 44:6, Jezek. 1:28, Dan. 8:18

18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Ps. 68:20, Isa. 22:22, Mt. 16:19, Rim. 6:9, Otk. 3:7, Otk. 20:1

19 Napiši dakle šta si video, i šta je, i šta će biti potom;
Dan. 7:1

20 Tajna sedam zvezda koje si video na desnici mojoj, i sedam svećnjaka zlatnih: sedam zvezda jesu anđeli sedam crkava; i sedam svećnjaka koje si video jesu sedam crkava.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Efesc 1:20-23)

20 Koju učini u Hristu, kad Ga podiže iz mrtvih i posadi sebi s desne strane na nebesima,

21 Nad svim poglavarstvima, i vlastima, i silama, i gospodstvima, i nad svakim imenom što se može nazvati, ne samo na ovom svetu nego i na onom koji ide.
Filip. 2:9, Jev. 1:4 (Znaci nad svakim imenom sto se moze nazvati je ime ISUS HRIST) nadam se da si razumeo !!!

22 I sve pokori pod noge Njegove, i Njega dade za glavu crkvi, nad svima,
Mt. 28:18, Jev. 2:7

23 Koja je telo Njegovo, punina Onog koji sve ispunjava u svemu.
Jn. 1:14, Jn. 1:16, Rim. 12:5, Kol. 3:11
2 Moj. 37:23, Mal. 2:7, Mt. 5:15, Filip. 2:15
Eto risko hoces jos ima tako mnogo dokaza samo treba citati bibliju a ne KS-re.

Pozdrav od gere.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Cao Gero
prija mi kad pisemo kulturno,i razmenjujemo svoje argumente.
Zadrzimo se na Danilu(ne mogu sve da postignem).
Ako sam dobro razumeo stihove koje si naveo u danilu (10:5-13)ti zelis da upotrebis kao dokaz da je taj andjeo koji je dao objavu Danilu Isus Hrist?ili sta vec???
Ja te stihove tumacim tako da taj andjeo nije imao snage(slabiji je andjeo)od Mihaila(jednog od prvih knezova(andjela)),U otkrivenju je taj Mihailo predstavljen sa titulom ARH -arhandjel ili PRVI andjeo.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Cao Gero
prija mi kad pisemo kulturno,i razmenjujemo svoje argumente.
Zadrzimo se na Danilu(ne mogu sve da postignem).
Ako sam dobro razumeo stihove koje si naveo u danilu (10:5-13)ti zelis da upotrebis kao dokaz da je taj andjeo koji je dao objavu Danilu Isus Hrist?ili sta vec???
Ja te stihove tumacim tako da taj andjeo nije imao snage(slabiji je andjeo)od Mihaila(jednog od prvih knezova(andjela)),U otkrivenju je taj Mihailo predstavljen sa titulom ARH -arhandjel ili PRVI andjeo.

Brate risko ja ti naveo stihove a tebi je samo ostalo da ih uporedis i nista vise.

Prvi stvoreni andjeo koga ti tako volis da izgovaras i pises nije "MIHAILO" a "LUCIFER" sto znaci svetonosa,Lucifer je bio najveci,najsnazniji,i najlepsi mislim da je bio (HERUVIM) koji je raznosio svetlost svim andjelima, dok nije zavideo Bogu jer je zeleo i sam da bude BOG.

I npovukao je 1/3-nu andjela za sobom koji postase demoni,Mihail je zauzeo njegovo mesto on je sada 1 arhangel,u ostalom andjeli se dele na nekoliko kategorija :

Серафими (Σεραφείμ) - (Ис 6,2)
Херувими (Χερουβείμ) - (1 Мој 3,24)
Престоли (Θρόνοι) - (Кол 1,16; уп. Еф 1,21)
Господства (Κυριότητες) - (Кол 1,16; уп. Еф 1,21)
Силе (Δυνάμεις) - (Еф 1, 21)
Власти (Εξουσία) - (Кол 1,16; уп. Еф 1,21)
Начела (Αρχαί) - (Кол 1,16; уп. Еф 1,21)
Арханђели (Αρχάγγελοι) - (Јуд 9)
Анђели (Αγγελοι) - (Рм 8,38)

Znaci Lucifer je bio najsilniji andjeo mozda heruvim cuvar raja zato je i imao dostup k raju i prevari Evu ,a Mihail arhangel.

Evo ti mala skola o andjelima posto znam da vas o tome ne uce.

Михаил - онај ко је као Бог или ко је раван Богу. Св. Михаил изображава се још од првих времена хришћанских као војвода, који у десној руци држи копље, којим попире Луцифера, Сатану, а у левој палмову зелену гранчицу. Архангел Михаил сматра се нарочитом чуварем вере православне и борцем против јереси верских.

Гаврил значи - муж Божји, или крепост Божја. Он је благовеститељ тајни Божјих, нарочито тајне боговаплоћења, и свих осталих тајни, које с оном стоје у вези. Изображава се: у десној руци држи фењер са запаљеном свећом унутра, а у левој огледало од зеленог камена јасписа. Огледало означава премудрост Божју, као тајну скривену.

Рафаил значи - исцелење Божје, или Бог исцелитељ (Тов. 3,17:12,15). Изображава се: десном руком води товију, који носи рибу ухваћену у Тигру, а у левој држи алабастар лекарски.

Урил - огањ или светлост Божја (III Језра 3,1;5,20). Изображава се: десном руком држи мач против Персијанца, а у левој пламен огњени.
Салатаил значи молитвеник Божји (III Језра 5,16). Изображава се са лицем и очима погнутим, а руке држећи на прсима као на молитви.

Јегудил - славитељ Бога. Изображава се: у десној руци држи венац златан, а у левој трострук бич.
Варахил - благослов Божји. Изображава се: носи у недрима руже беле.

Јеремил - узвишење Божје (III Језра 4,36). Поштује се као подстицатељ и побудитељ узвишених помисли, које човека уздижу к Богу.

Evo jos jedan primer:

Lucifer u prevodu znači svetlonoša.On je bio prvi stvoreni,najveći i najlepši Anđeo velikih moći.
On se pobunio protiv Boga kada je Bog deo stvaranja predao svom jedinorodnom sinu Isusu Hristu,i time Isus Hrist postao suvladar neba i Nebeskog Carstva.Prvo je Lucifer tražio podeljeno carstvo Božje,ali pošto Bog nije pristao na to,počeo da ubeđuje anđele,stanovnike Božjeg Carstva protiv Boga.Obećavao im visoki položaj i moć u svom carstvu Lucifer kasnije sotona.
Uspeo da ubedi i obmane 1/3 anđela u Nebeskom Carstvu da se pobune protiv Boga.I uradili su nešto protivzakonito što izazvalo stvaranje mateijalnog univerzuma koji trebalo da posluži kao sotonino carstvo.Zbog ovoga Arhanđeo Mihajlo jedan od sedam čuvara zakona Božje morao da ove anđele koji su se pobunili protiv Boga na čelu sa sotonom isprati u ovaj materijalni univerzum na planetu zemlju.
Sotona i ovi pali anđeli su bačeni na materijalnu planetu zemlju koji prethodno Bog iz milosti učinio plodnim i puno života.

Eto za sada brate risko pozdrav od gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Brate Gero
pa zato nam i sluzi forum da se bolje razumemo.
kad nesto ne razumemo pitamo.....
Kamo lepe srece da sve znamo...,tada nam forum ne bi bio potreban.

Eto naprimer ti kazes da je Sotona(Velzevuv,tvoj "Lucifer") mozda bio heruvim.
Cim pises "mozda"to znaci da nisi siguran.
Ali U Biblijii zaista pise da je bio heruvim Jezekilj 28:13,14
[SUP]13[/SUP] Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
[SUP]14[/SUP] Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog
Mozda si primetio da se u ovom poglavlju prorice propast Tirskoga kneza?Ovo je samo jedno od prorocanstava sa DVOSTRUKIM Ispunjenjem.
Ispunjava se u malom na gradu Tiru i njegovom "ljudskom knezu",dok se ispunjenje u velikom ocekivalo u dalekoj buducnosti naseg doba o kojem govori otkrivenje 12 glava i druge glave...
Secas li se ko je glavni protivnik Sotone? Ko je taj sto baca sotonu sa neba na zemlju? Arhandjel Mihailo.
Da li si primetio da je Isus dobio to svoje ime Isus tek kad se rodio na zemlji,nije se tako zvao dok je bio na nebu!!!kako se zvao dok je bio na nebu???Jel isto tako isus?,ako jeste daj mi neki dokaz za tu tvrdnju.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate Gero
pa zato nam i sluzi forum da se bolje razumemo.
kad nesto ne razumemo pitamo.....
Kamo lepe srece da sve znamo...,tada nam forum ne bi bio potreban.

Eto naprimer ti kazes da je Sotona(Velzevuv,tvoj "Lucifer") mozda bio heruvim.
Cim pises "mozda"to znaci da nisi siguran.
Ali U Biblijii zaista pise da je bio heruvim Jezekilj 28:13,14
[SUP]13[/SUP] Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
[SUP]14[/SUP] Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog
Mozda si primetio da se u ovom poglavlju prorice propast Tirskoga kneza?Ovo je samo jedno od prorocanstava sa DVOSTRUKIM Ispunjenjem.
Ispunjava se u malom na gradu Tiru i njegovom "ljudskom knezu",dok se ispunjenje u velikom ocekivalo u dalekoj buducnosti naseg doba o kojem govori otkrivenje 12 glava i druge glave...
Secas li se ko je glavni protivnik Sotone? Ko je taj sto baca sotonu sa neba na zemlju? Arhandjel Mihailo.
Da li si primetio da je Isus dobio to svoje ime Isus tek kad se rodio na zemlji,nije se tako zvao dok je bio na nebu!!!kako se zvao dok je bio na nebu???Jel isto tako isus?,ako jeste daj mi neki dokaz za tu tvrdnju.

Govoris tako kao da ti znas ko je Isus bio!!! pa normalno da je isus (REC) i ti znas to i ja znam to ,sam nerazumem zasto hoces da unizis Gospoda? Mislim da si razuman momak zasto ne uzmes u obzir cinjenice koje postavljam,nego uzimas ne cinjenice KS-re.

Nije on Isus on je Jehousa=jahve je s vama!!! ako i malo poznajes bibliju onda ces shvatiti o cemu ja to.

Dajem ti tvrdnju po ko zna koji put: (Jovan 1:1-5) (jovan 9:14)

[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.

[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.

[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

[SUP]4[/SUP] U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
[SUP]5[/SUP] I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

[SUP]13[/SUP] Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Prvi stvoreni andjeo je bio "LUCIFER" Hrist nije andjeo i nikad nije bio takvim. Lucifer je bio najjaci,najlepsi,najveci andjeo koji je iz samoljublja i zavisti ,hteo da postane bog ravan Hristosu.

I ti to znas i ja to znam i mnogi to znaju.

pozdrav od gere.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice
To sa Jovanom 1:1 pa do 9 ima u posebnoj temi objasnjeno,
Sto se tice tvoje tvrdnje da je sotona prvi stvoreni andjeo,zamolio bi te da je dokazes biblijskim argumentima.
Zatim ,ne zaboravi da je tema o arhandjelu Mihailu,a ne o sotoni.
Nadalje nisi mi odgovorio ni na citat iz Zaharije 3:1-3
Ko je ovaj andjeo Gospodnji koji se prepirao sa sotonom?Kako se on zvao?
Naravno jednostavno pitanje.Zasto Ius nije taj koji zbacuje sotonu sa neba,nego pak arhandjel Mihailo?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gerice
To sa Jovanom 1:1 pa do 9 ima u posebnoj temi objasnjeno,
Sto se tice tvoje tvrdnje da je sotona prvi stvoreni andjeo,zamolio bi te da je dokazes biblijskim argumentima.
Zatim ,ne zaboravi da je tema o arhandjelu Mihailu,a ne o sotoni.
Nadalje nisi mi odgovorio ni na citat iz Zaharije 3:1-3
Ko je ovaj andjeo Gospodnji koji se prepirao sa sotonom?Kako se on zvao?
Naravno jednostavno pitanje.Zasto Ius nije taj koji zbacuje sotonu sa neba,nego pak arhandjel Mihailo?

Risko brate ne spamuj!!! ja sam ti jasno odgovorio na tvoje pitanje, a to je drugo sto ti ne zelis da se slozis jer nije po tvojoj doktrini ,to i deca mala znaju ko je bio prvi andjeo i zasto je postao sotona!!!a postao je kako sam ti objasnio gore.

Ako si ti slep nebilo ti receno u uvredu ili nedaj boze lud pa nevidis sta citas sta cu ti ja!! citaj 100 puta dok ne shvatis sta tamo pise ko je Isus Hrist.

I citaj stari zavet pa ces videti ko je u Stvari "LUCIFER" a manje citaj KS-re.

Pozdrav od gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
I kad smo kod tog tvoga "Lucifera",ja to ime nigde nisam nasao u Bibliji....
Nadalje koji biblijski dokaz koristis da je sotona bio prvi andjeo???
Izvini,ali ja to u Bibliji nisam nigde procitao da je Sotona,"Lucifer",bio ikada prvi andjeo .
da je isus bio andjeo ,evo ga jedan od najboljih stihova
Jevrejima 2:9
[SUP]9[/SUP] A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.
Nekad bio jedan od andjela,a na kraju je postao prvi andjeo ili arhandjel.
Kako ti objasnjavas recenicu "Cim od andjela vidimo Isusa"????

Natrag