Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
[FONT=&amp]Hvala brate Adriane na tvom trudu, ali ovo sve je trebalo da ide na temu TROJSTVO, a ne na ovu. Ovde se raspravlja o samo jednoj stvari: KO JE ARHANGEL MIHAIL[/FONT]

[FONT=&amp]Хвала, [/FONT][FONT=&amp]брате [/FONT][FONT=&amp]Šarrdy. Драго ми је да се слажемо у много чему. Што се тиче оног да сам промашио тему, то је само реакција на оно што сам нашао читајући постове на ову тему. Та тема ме је много интересовала, управо што сам читајући Данилову књигу и сам хтео да дођем до сазнања. Морам признати да има неких индикација, мада сам био стрпљив и нисам одмах прихватао или одбијао ту "теорију". Опет, да би се уопште могло о томе причати, морају да темељи буду чисти и тврди да можемо заједно да видимо шта је истина. Ипак, види нас како расправљамо о Небесима, а о световном још не разумемо све, баш како је и Христ рекао:

11. Заиста, заиста ти кажем да ми говоримо шта знамо, и сведочимо шта видесмо, и сведочанство наше не примате.
12. Кад вам казах земаљско па не верујете, како ћете веровати ако вам кажем небеско?
13. И нико се не попе на небо осим који сиђе с неба, Син човечији који је на небу.[/FONT]
[FONT=&amp]...
Ово није ствар мишљења већ чињеница. Ако Христ и јесте Михаило, он онда не може бити анђео. То је веома просто и необориво. Доста сам чврсто све објаснио пре овога поста, да се онда не понављам. Друго мишљење је да није Христ Михаило, а ту сам доста очигледне ствари пронашао да се више не питам око тога.
...
[/FONT]2. Мојсијева, глава 32[FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]33. А Господ рече Мојсију: Ко ми је згрешио, оног ћу избрисати из књиге своје.[/FONT]
34. А сада иди, води тај народ куда сам ти казао. Ево, мој ће анђео ићи пред тобом, а кад их походим, походићу на њима грех њихов.
...
2. Мојсијева, глава 33
1. И рече Господ Мојсију: Иди, дигни се одатле ти и народ, који си извео из земље мисирске, пут земље за коју се заклех Авраму, Исаку и Јакову говорећи: Семену твом даћу је. 1 Мој. 12:7
2. И послаћу пред тобом анђела, и изагнаћу Хананеје, Амореје и Хетеје и Ферезеје и Јевеје и Јевусеје.
.....
4. Мојсијева, глава 2016. И викасмо ка Господу, и Господ чу глас наш, и посла анђела, који нас изведе из Мисира; и ево смо у Кадису, граду на твојој међи.
........
Дела апостолска, глава 7
30. И кад се наврши четрдесет година, јави му се у пустињи горе синајске анђео Господњи у пламену огњеном у купини[FONT=&amp].[/FONT]
31. А кад Мојсије виде, дивљаше се утвари. А кад он приступи да види, би глас Господњи к њему:
32. Ја сам Бог отаца твојих, Бог Авраамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев. А Мојсије се беше уздрхтао и не смеше да погледа. 1 Мој. 50:24, 2 Мој. 3:6, 2 Мој. 3:15, Мат. 22:32, Јевр. 11:16
33. А Господ му рече: Изуј обућу своју са својих ногу: јер је место на коме стојиш света земља.
[FONT=&amp]
Све нам указује да Бог говори преко свог гласника, [/FONT][FONT=&amp]извршиоц[/FONT][FONT=&amp]а – анђела директно. Михаило је тај преко кога Господ брани свој народ. Ако се рукујем десном руком, јесте рука остварила контакт, али мојом вољом. А Господ који је говорио и деловао преко архангела Михаила, Господ који је исписао законе својим прстом и који се понизио за нас, зарад нашег спасења, не може бити створен него је Творац и Посредник. Они који не схватају основу зато и тврде да је наш Господ анђео, а не Бог.[/FONT]

Исаија, глава 9
6. Јер нам се роди Дете, Син нам се даде, коме је власт на рамену, и име ће Му бити: Дивни, Саветник, Бог силни, Отац вечни, Кнез мирни.

Јеврејима, глава 1
5. Јер коме од анђела рече кад: Син мој ти си, ја те данас родих? И опет: Ја ћу Му бити Отац, и Он ће ми бити Син. Псал. 2:7, Псал. 89:26
6. И опет уводећи Првороднога у свет говори: и да Му се поклоне сви анђели Божији. Псал. 97:7, Рим. 8:29, 1 Пет. 3:22
7. Тако и анђелима говори: Који чини анђеле своје духове, и слуге своје пламен огњени. Псал. 104:4, Зах. 6:5
8. А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог. Псал. 45:6
9. Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих. Иса. 61:1
10. И опет: Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих: 1 Мој. 1:1, Псал. 102:25
11. Она ће проћи, а Ти остајеш: и сва ће остарети као хаљина, Иса. 34:4
12. И савићеш их као хаљину, и измениће се: а Ти си Онај исти, и Твојих година неће нестати.
13. А коме од анђела рече кад: Седи мени с десне стране док положим непријатеље Твоје подножје ногама Твојим?

Римљанима, глава 11

36. Јер је од Њега и кроз Њега и у Њему све. Њему слава вавек. Амин.

Све нас то враћа на почетак јер без разумевања тога и нема основе за остало. Молићу се за све који то не схватају, па се воде људским наукама и мишљењима да им Бог открије и разјасни. На овоме се све заснива и то изазва неверу Јевреја, одбацивање Месије и неразумевање свих који одступише од Божије науке:

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.
2. Она беше у почетку у Бога.
3. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало.1 Мој. 1:1

4. У Њој беше живот, и живот беше видело људима.
5. И Видело се светли у тами, и тама Га не обузе.
6. Посла Бог човека по имену Јована.
7. Овај дође за сведочанство да сведочи за Видело да сви верују кроза њ.
8. Он не беше Видело, него да сведочи за Видело.
9. Беше Видело истинито које обасјава сваког човека који долази на свет.
10. На свету беше, и свет кроза Њ поста, и свет Га не позна.
11. К својима дође, и своји Га не примише.
12. А који Га примише даде им власт да буду синови Божији, који верују у име Његово,
13. Који се не родише од крви, ни од воље телесне, ни од воље мужевље, него од Бога.
[FONT=&amp]14. [/FONT][FONT=&amp]И реч постаде тело[/FONT][FONT=&amp] и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Jasno je da je isus Bog!!! a nacinjen je manjim od andjela sbog svoje misije koju je duzan bio da sprovede da se svrsi pismo,Kada ces shvatiti da je on bio malo manji od andjela samo dok je bio u telu? zasto nikad nediskutujete o stihu u Matveju o preobrazenju Gospodnjem, kada se preobrazio u svoj svojoj sili a oni uplasivsi se padose na zemlju dok je Gospod razgovarao sa ilijom i avraamom a? Jos im je rekao da negovore nikom dok se pismo ne svrsi a sta mislis brate risko?

Ko vam god postavi to pitanje svase strane ili je simbolicno ili potpuno ignorisanje.

pozdrav od Gere.

Наравно! Понизио се до те мере да не само да је био човек, већ и слуга (занатлија) иако му је припадала круна световна по лози Давидовој, што је и испунио улазећи на магарету у свети град...

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Kao prvo pozdrav svima.
Za AndrijanaBG
Zdravo Adrijane.Zanima me znacenje ove tvoje recenice"Ово није ствар мишљења већ чињеница. Ако Христ и јесте Михаило, он онда не може бити анђео."
Cinjenica je da je Mihailo arhandjel,sto znaci prvi andjeo,ili prvi medju andjelima,ili predvodnik andjela.Cinjenica je da Mihailo ispunjava isti zadatak kao i "jagnje",a nadam se da znas na koga se misli kad se kaze"jagnje Bozje".Taj zadatak ispunjava jedna osoba ,a to je Isus Hrist poznat kao jagnje Bozje,ili arhandjel Mihailo....On je taj koji zbacuje sotonu sa neba ,kao i onaj koji ce se podici u poslednje vreme da spasi svoj narod.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao prvo pozdrav svima.
Za AndrijanaBG
Zdravo Adrijane.Zanima me znacenje ove tvoje recenice"Ово није ствар мишљења већ чињеница. Ако Христ и јесте Михаило, он онда не може бити анђео."
Cinjenica je da je Mihailo arhandjel,sto znaci prvi andjeo,ili prvi medju andjelima,ili predvodnik andjela.Cinjenica je da Mihailo ispunjava isti zadatak kao i "jagnje",a nadam se da znas na koga se misli kad se kaze"jagnje Bozje".Taj zadatak ispunjava jedna osoba ,a to je Isus Hrist poznat kao jagnje Bozje,ili arhandjel Mihailo....On je taj koji zbacuje sotonu sa neba ,kao i onaj koji ce se podici u poslednje vreme da spasi svoj narod.

Izvinjavam se sto upadam u temu, ali zelim da pojasni odredjene pojedinosti.
Ime Mihajlo - MIHAEL, znaci onaj koji je kao Bog, ili slican Bogu.
Takodje Arhandjeo ili Arhangel, oznacava jedan od najvisih redova Andjela, ARHE - prvi ( po polozaju ), ANGELOS - poslanik, vesnik.

Prema tome, Isus jeste Mihajlo, ali u svojoj biti ili sustini svog bica, ne pripada Andjelima kao stvorenim bicima, jer u kontekstu ucenja o prirodi Isusa Hrista, on sam nije stvoren i nema ni pocetka ni kraja, vec se njegovo postojanje u domenu proslosti produzava u vecnost sa ocem na nebu.

U tom smislu, Isus jeste Arhandjeo Mihajlo u jednoj od svojih uloga koju je imao na nebu, a to je da bude predvodnik nebeske vojske, i kao neko ko ima ulogu posrednistva izmedju Boga i nebeskih Andjela.

Kada se u bibliji kaze `BOGA NIKO NIJE VIDEO NIKAD, JEDINRODNI SIN BOZJI ON GA JAVI ( Original : Jedinorodni Monogenes teos - BOGOCOVEK ), ta nemogucnost da se vidi Bog se takodje odnosi i na nebeske Andjele, koji kao stvorena bica ne mogu da vide Boga u punini njegove sile i slave.
Isus je kao jedno od tri lica Bozanstva, postavljen kao onaj koji ce izlaziti iz prisustva Bozjeg, i njegove svetlosti i slave, i biti posrednik izmedju stvorenih bica i vecnog Boga.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
Iz tvog smeha ,vidim da se malko i salis ,pa i to je dobro.
Kao sto rece,svi smo mi gresni,i ako bi tako radili svi bi smo bili coravi,slepi.
Ali tema je arhandjel Mihailo -Isus Hrist
Nije li jedna te ista osoba ta koja ispunjava ISTI zadatak,svrgavanje sotone i spasavanje svoga naroda.
Ne zove li se ta osoba jos i jagnje Bozje.To je cak trece ime za istu osobu.
Obzirom da se za Mihaila kaze da je prvi andjeo po onome "ARH"-arhandjeo,jasno je da ima andjeosko poreklo,zar ne?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Izvinjavam se sto upadam u temu, ali zelim da pojasni odredjene pojedinosti.
Ime Mihajlo - MIHAEL, znaci onaj koji je kao Bog, ili slican Bogu.
Takodje Arhandjeo ili Arhangel, oznacava jedan od najvisih redova Andjela, ARHE - prvi ( po polozaju ), ANGELOS - poslanik, vesnik.

Prema tome, Isus jeste Mihajlo, ali u svojoj biti ili sustini svog bica, ne pripada Andjelima kao stvorenim bicima, jer u kontekstu ucenja o prirodi Isusa Hrista, on sam nije stvoren i nema ni pocetka ni kraja, vec se njegovo postojanje u domenu proslosti produzava u vecnost sa ocem na nebu.

U tom smislu, Isus jeste Arhandjeo Mihajlo u jednoj od svojih uloga koju je imao na nebu, a to je da bude predvodnik nebeske vojske, i kao neko ko ima ulogu posrednistva izmedju Boga i nebeskih Andjela.

Kada se u bibliji kaze `BOGA NIKO NIJE VIDEO NIKAD, JEDINRODNI SIN BOZJI ON GA JAVI ( Original : Jedinorodni Monogenes teos - BOGOCOVEK ), ta nemogucnost da se vidi Bog se takodje odnosi i na nebeske Andjele, koji kao stvorena bica ne mogu da vide Boga u punini njegove sile i slave.
Isus je kao jedno od tri lica Bozanstva, postavljen kao onaj koji ce izlaziti iz prisustva Bozjeg, i njegove svetlosti i slave, i biti posrednik izmedju stvorenih bica i vecnog Boga.
[FONT=&amp]Nema potrebe brate da se izvinjavaš. Valjda smo ovde došli da spoznamo istinu i da se istinom oslobodimo i spasemo, a ne da se vređamo.[/FONT]
[FONT=&amp]Hvala ti na detaljnom objašnjenju. Lepo si nam to obrazložio. Shvatili smo sve, sem jedne pojedinosti. Ako je Arhangel Mihail – Isus Hrist. Onda ko se kome obraća u Danilu 10-te glave u 13-tom i 21. stihu ?[/FONT] Zar ne ispada da Isus obraća Danilu, a u kontekstu dolaska Arhangela Mihaila, Njemu u pomoć?
[FONT=&amp]Pozdrav, Bog s tobom[/FONT]

[SUP][FONT=&amp]1[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Треће године Кира, цара персијског, објави се реч Данилу, који се зваше Валтасар; и реч беше истинита и о великим стварима; и разабра реч и разуме утвару.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]2[/FONT][/SUP][FONT=&amp] У то време ја Данило бејах у жалости три недеље дана. [/FONT][SUP][FONT=&amp]3[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јела угодна не једох, ни месо ни вино не уђе у моја уста, нити се намазах уљем док се не навршише три недеље дана. [/FONT][SUP][FONT=&amp]4[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А двадесет четвртог дана првог месеца бејах на брегу велике реке Хидекела. [/FONT][SUP][FONT=&amp]5[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И подигох очи своје и видех, а то један човек обучен у платно, и појас беше око њега од чистог злата из Уфаза; [/FONT][SUP][FONT=&amp]6[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А тело му беше као хрисолит, и лице му као муња, а очи му као лучеви запаљени, а руке и ноге као бронза углађена, а глас од речи његових као глас многог људства. [/FONT][SUP][FONT=&amp]7[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И ја Данило сам видех утвару, а људи што беху са мном не видеше је, али их попаде страх велик, те побегоше и сакрише се.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]8[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И остах сам и видех ту велику утвару, и не оста снаге у мени, и лепота ми се нагрди, и не имах снаге.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]9[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И чух глас од речи његових, и кад чух глас од речи његових, изван себе падох ничице лицем на земљу.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]10[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И гле, рука ме се дотаче и подиже ме на колена моја и на дланове моје.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]11[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И рече ми: Данило, мили човече! Слушај речи које ћу ти казати, и стани право, јер сам сада послан к теби. И кад ми рече ту реч, устах дрхћући. [/FONT][SUP][FONT=&amp]12[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И рече ми: Не бој се, Данило, јер првог дана кад си управио срце своје да разумеваш и да мучиш себе пред Богом својим, услишене бише речи твоје, и ја дођох твојих речи ради. [/FONT][SUP][FONT=&amp]13[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Али кнез царства персијског стаја ми насупрот двадесет и један дан; али, гле, Михаило један од првих кнезова дође ми у помоћ; тако ја остах онде код царева персијских.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]14[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И дођох да ти кажем шта ће бити твом народу после; јер ће још бити утвара за те дане.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]15[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И кад ми говораше тако, оборих очи своје на земљу и занемех. [/FONT][SUP][FONT=&amp]16[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И гле, као човек дотаче се усана мојих, и отворих уста своја, и проговорих и рекох оном који стајаше према мени: Господару мој, од ове утваре навалише моји болови на мене и нема снаге у мени.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]17[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А како може слуга мог господара говорити с господарем мојим? Јер од овог часа у мени неста снаге и ни дихање не оста у мени.[/FONT] [SUP][FONT=&amp]18[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Тада онај што беше као човек опет ме се дотаче и охрабри ме. [/FONT][SUP][FONT=&amp]19[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И рече: Не бој се, мили човече; мир да ти је! Охрабри се, охрабри се. И докле ми говораше, охрабрих се и рекох: Нека говори господар мој, јер си ме охрабрио. [/FONT][SUP][FONT=&amp]20[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А он рече: Знаш ли зашто сам дошао к теби? А сада ћу се вратити да војујем на кнеза персијског; потом ћу отићи, и гле, доћи ће кнез грчки. [/FONT][SUP][FONT=&amp]21[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Али ћу ти казати шта је написано у књизи истинитој. Нема никога да јуначки ради са мном у том осим Михаила, кнеза вашег.[/FONT]

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema potrebe brate da se izvinjavaš. Valjda smo ovde došli da spoznamo istinu i da se istinom oslobodimo i spasemo, a ne da se vređamo.
Hvala ti na detaljnom objašnjenju. Lepo si nam to obrazložio. Shvatili smo sve, sem jedne pojedinosti. Ako je Arhangel Mihail – Isus Hrist. Onda ko se kome obraća u Danilu 10-te glave u 13-tom i 21. stihu ? Zar ne ispada da Isus obraća Danilu, a u kontekstu dolaska Arhangela Mihaila, Njemu u pomoć?
Pozdrav, Bog s tobom

[SUP]1[/SUP] Треће године Кира, цара персијског, објави се реч Данилу, који се зваше Валтасар; и реч беше истинита и о великим стварима; и разабра реч и разуме утвару. [SUP]2[/SUP] У то време ја Данило бејах у жалости три недеље дана. [SUP]3[/SUP] Јела угодна не једох, ни месо ни вино не уђе у моја уста, нити се намазах уљем док се не навршише три недеље дана. [SUP]4[/SUP] А двадесет четвртог дана првог месеца бејах на брегу велике реке Хидекела. [SUP]5[/SUP] И подигох очи своје и видех, а то један човек обучен у платно, и појас беше око њега од чистог злата из Уфаза; [SUP]6[/SUP] А тело му беше као хрисолит, и лице му као муња, а очи му као лучеви запаљени, а руке и ноге као бронза углађена, а глас од речи његових као глас многог људства. [SUP]7[/SUP] И ја Данило сам видех утвару, а људи што беху са мном не видеше је, али их попаде страх велик, те побегоше и сакрише се. [SUP]8[/SUP] И остах сам и видех ту велику утвару, и не оста снаге у мени, и лепота ми се нагрди, и не имах снаге. [SUP]9[/SUP] И чух глас од речи његових, и кад чух глас од речи његових, изван себе падох ничице лицем на земљу. [SUP]10[/SUP] И гле, рука ме се дотаче и подиже ме на колена моја и на дланове моје. [SUP]11[/SUP] И рече ми: Данило, мили човече! Слушај речи које ћу ти казати, и стани право, јер сам сада послан к теби. И кад ми рече ту реч, устах дрхћући. [SUP]12[/SUP] И рече ми: Не бој се, Данило, јер првог дана кад си управио срце своје да разумеваш и да мучиш себе пред Богом својим, услишене бише речи твоје, и ја дођох твојих речи ради. [SUP]13[/SUP] Али кнез царства персијског стаја ми насупрот двадесет и један дан; али, гле, Михаило један од првих кнезова дође ми у помоћ; тако ја остах онде код царева персијских. [SUP]14[/SUP] И дођох да ти кажем шта ће бити твом народу после; јер ће још бити утвара за те дане. [SUP]15[/SUP] И кад ми говораше тако, оборих очи своје на земљу и занемех. [SUP]16[/SUP] И гле, као човек дотаче се усана мојих, и отворих уста своја, и проговорих и рекох оном који стајаше према мени: Господару мој, од ове утваре навалише моји болови на мене и нема снаге у мени. [SUP]17[/SUP] А како може слуга мог господара говорити с господарем мојим? Јер од овог часа у мени неста снаге и ни дихање не оста у мени. [SUP]18[/SUP] Тада онај што беше као човек опет ме се дотаче и охрабри ме. [SUP]19[/SUP] И рече: Не бој се, мили човече; мир да ти је! Охрабри се, охрабри се. И докле ми говораше, охрабрих се и рекох: Нека говори господар мој, јер си ме охрабрио. [SUP]20[/SUP] А он рече: Знаш ли зашто сам дошао к теби? А сада ћу се вратити да војујем на кнеза персијског; потом ћу отићи, и гле, доћи ће кнез грчки. [SUP]21[/SUP] Али ћу ти казати шта је написано у књизи истинитој. Нема никога да јуначки ради са мном у том осим Михаила, кнеза вашег.

Da,. hvala na pitanju.

Samo par poglavlja ranije, dakle osmo i deveto poglavlje, daju odgovor ko je bio poslan da razgovara sa Danilom, a to je iz prilozenih tekstova bio Arhandjeo Gavrilo, a ne Gospod Isus Hristos.

A kad videh ja Danilo ovu utvaru, i zaiskah da razumem, gle, stade preda me kao čovek.
I čuh glas čovečiji nasred Ulaja, koji povika i reče: Gavrilo kaži ovome utvaru.
I dođe gde ja stajah; i kad dođe uplaših se, i padoh na lice svoje; a on mi reče: Pazi, sine čovečiji, jer je ova utvara za poslednje vreme.

( knjiga proroka Danila 8. 15 - 17 ).

A dok ja još govorah i moljah se i ispovedah greh svoj i greh naroda svog Izrailja, i padah moleći se pred Gospodom Bogom svojim za svetu
goru Boga svog,
Dok još govorah moleći se, onaj čovek Gavrilo, kog videh pre u utvari, dolete brzo i dotače me se o večernjoj žrtvi.
I nauči me i govori sa mnom i reče: Danilo, sada iziđoh da te urazumim.
U početku molitve tvoje iziđe reč, i ja dođoh da ti kažem, jer si mio; zato slušaj reč, i razumi utvaru. ( knjiga proroka Danila 9. 20 23 ).

Prema tome i u desetom poglavlju koji si ti citirao se takodje radi o Gavrilu, koji potom Govori o Isusu kao knezu koji vojuje za svoj narod.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
OK, hvala brate na ovom detaljnom izveštaju. Znači jednu misteriju (temu) smo razrešili - Ko je arhangel mihail: Isus bog ili andjeo?
Zahvaljujući Laodikeji smo i ovu trilemu rešili. Odgovor je Isus Hrist!
Ali normalno svi koji ne misle tako mogu nastaviti sa diskusijom. Mada mislim da je sada sve jasno.
I samo još nešto. Da se ne ponesu JS. Ne greše oni 100 % u svjoj doktrini. Čak ja mislim da greše manje od 1 % od cele Biblije, ali nažalost i malo kvasca uskisne celo testo. Tako da je uzalud sva njihova nauka ako su u svemu u pravu sem u 2,3,5,7 ili 15 stvari.
Pozdrav svima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
OK, hvala brate na ovom detaljnom izveštaju. Znači jednu misteriju (temu) smo razrešili - Ko je arhangel mihail: Isus bog ili andjeo?
Zahvaljujući Laodikeji smo i ovu trilemu rešili. Odgovor je Isus Hrist!
Ali normalno svi koji ne misle tako mogu nastaviti sa diskusijom. Mada mislim da je sada sve jasno.
I samo još nešto. Da se ne ponesu JS. Ne greše oni 100 % u svjoj doktrini. Čak ja mislim da greše manje od 1 % od cele Biblije, ali nažalost i malo kvasca uskisne celo testo. Tako da je uzalud sva njihova nauka ako su u svemu u pravu sem u 2,3,5,7 ili 15 stvari.
Pozdrav svima.

Nisam nikada tvrdio da je ucenje Jehovinih svedoka u globalu pogresno, stvar vezana za Jehowine svedoke i slicne njima je ta, da u svakoj zajednici ima ponesto istine sa puno neistina, i to je najveca Sotonska prevara kojom lovi neupucene, plasira im samo onaj deo u kome je ponesto istine, i tako ih zaslepi da oni kasnije i deo koji sadrzi laz prihvate sirokogrudo.
Ono sto Sotona plasira kao istinu su uglavnom stvari tehnicke prirode poput ove o Mihajlu, itd, dok je one bitne koje se ticu naseg licnog spasenja, i biblijske kriterijume bitne za spasenje coveka, potpuno zaodenuo u ruho lazi i prevara, i prekrio slagom povrsne delimicne istine, covek koji ogrebe ovu spoljasnju glazuru, pronaci ce otrov ispod slaga koji ce zatrovati njegovu dusu, i povesti ga putem propasti.

Ja nisam Jehovin svedok, i prema tome meni je istina jedino bitna, cak i ako je ta istina 99 % zastupljena u ucenju Jehovinih svedoka, i ako je oni objavljuju ja necu reci `Oh da, oni isto ovo propovedaju...prelazim u Jehovine svedoke, jer propovedati jednu istinu nije dokaz da taj poseduje punu spasonosnu istinu, vec moze da bude velika prevara.
Ali nazalost u njihovom ucenju nema 99 % istine, vec suprotno - 99 % lazi, onaj jedan posto se moze svesti na pojedinosti kao sto su ove poput ucenja o Mihajlu, i drugih cak ne mogu ni da se setim u ovom trenutku..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac
sad zapazih da si u #126 citatu lepo rekoa neke cinjenice.
Tacno je da ime Mihailo znaci "ko je kao Bog"i tacno je da to ime odgovara Isusu.
Tacna je tvoja izjava da je Isus ,arhandjel Mihailo.
tako da smo ,sto se toga tice identicnog stava.
Sve ostalo,...poreklo Isusa ,itd ,mozemo pricati na nekoj drugoj temi.
Svako dobro.

Natrag