Za RIS BG
Ne mogu da se slozim stobom sto se tice isusa, da je andjeo, on je jedino rodjen, on je alfa i omega pocetak i svrsetak i on je tvorac svega tj pocetak svega postojeceg takodje i andjela evo dokaza:Jer ako nisi znao isus je jos i videlo za koje je jovan svedocio evo citaj.
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
(
OTKRIVENJE 19:13 ) I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.(
IME MU JE REC BOZJA)
2 Ona beše u početku u Boga.
(
ON JE POCETAK SVEGA)
3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
(
SVE JE KROZ NJEGA I NISTA BEZ NJEGA NIJE POSTALO)
4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
(
On je videlo i protivnik tame)
6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
(
Jovan svedoci za videlo)
9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
(Na svetu je bio koji je kroz njega postao, i on ga ne pozna)
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
(
koji ga primise(poznase) postase sinovi bozji(u ime njegovo a ime mu je REC)
13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.(
i "rec postade telo" unizenje pred svojim stvorenjima cak i pred andjelima)
To je prvo, a drugo napisao si samo jedan stih iz jevreja, a da bise taj stih pravilno razumeo moras postaviti stihove (jevreima od 1:3-14)
(Jevreima 1:3-14) jer andjeli su duhovi koji sluze a isus je bog kome sluze andjeli.
3 Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini,
(
Ovde se govori da ima slavu i oblicje bica njegovog ucinio je sobom ociscenje greha i sede s desne strane prestola )Dok otac ne polozi sve neprijatelje njegove samo dotle je s desne strane.
4 I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
A ovo se desava po povratku na nebo nezaboravite on se odreko bozanstva na zemlji.
5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Za to sto je isus ucinio na zemlji u ime oca otac cemu vratiti prvobitno bozanstvo opet.
Sta znaci opet, znaci da ce opet dobiti prvobitno bozanstvo, od kojeg se odrekao zbog nas.
6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
--------------------------------------------
i opet ga uvodi na ranije prvorodno mesto.
7 Tako i anđelima govori: Koji čini anđele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
a u 8 stihu on vise ne sedi s desne strane, a na sam presto i dobija titulu preznjega tj boga.
8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
A ovde da je presto njegov doveka.(
A tu se jasno vidi kad kaze "A SINU")
9 Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
i ovde se govori boze bog tvoj, znaci vraceno mu je bozanstvo, koje je odbacio na zemlji radi nas.
10 I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
A ovde se govori da je on gospod(
ISUS-REC) nacinio zemlju i nebesa.
11 Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
12 I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
13 A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?
14 Nisu li svi službeni duhovi koji su poslani na službu onima koji će naslediti spasenje?
Jer isus se odrekao bozanstva, kada je bio na zemlji a po uzvracenju mu je vracen polozaj jedinorodstva ako pazljivo procitas jovana i jevreima,
razumeces sve. Ja znam da vi JS-ci nevolite jevandjelje jovanovo, ono vam rusi dogmu tj doktrinu.
U( otkrivenju 22:16) isus govori ja isus poslacu svog andjela ane ja mihail poslacu svog andjela ,ja nisam primetio da je bilo ko iz apostola nazvao isusa mihail osim sto gospode.
(otk.22:16)16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.
Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
a ovde se vidi da se nije otimao, da se u poredi s bogom zasto pa zato sto je i sam bio bog.
(OTKRIVENJE 19:13) I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
A ovde se jasno vidi njegovo ime, u pocetku ime mu je "
REC" nema tu nikakvog mihaila.
vidi (jovan 1:1-4)
OTKRIVENJE 22:13)13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
(1 KOR.8:6)6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
vidi (jev.1:10)osnovatelj neba i zemlje.
Zbog toga je on prvi, zbog toga je on poslednji, tj alfa i omega.