Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Čiko, jel sav taj hleb tvoj?da ti kažem nešto:
Heruvimi i serafimi su STVORENI!
Arhanđel je PRVI među ANĐELIMA i on je STVORENI ANĐEO kao i svi ostali po službama i sili i slavi SVI SU STVORENI da li je najmanji ili najveći ANĐEO on je STVOREN!
Ti govoriš da je ARHANĐEL veći od HERUVIMA...o čemu govoriš???
A kad su heruvimi VEĆI od ARHANĐELA onda su i od ISUSA ako je on prvi među ANĐELIMA (STVORENIM BIĆIMA) jer je to sve vojska nebeska.

Za Mihajla se kaže da je PRVI od ANĐELA i nije HERUVIM već samo prvi među anđelima jer je i sam anđeo ali ima veću slavu jer je predvodnik vojske ostalih anđela (STVORENJA) Ako je za tebe Isus stvorenje manje od Heruvima to moraš rešiti sa Jecom ili sa sobom.

SIN NAM SE DADE kojemu je ime: OTAC VEČNI, BOG SILNI !!!
Znači Arhanđel je Bog kojega je stvorio Darvin.

Pa kad za Duha Svetoga učite da je bezlična energija što i za Boga nebi rekli da je stvorenje koje majčica priroda stvori....logično, kad su vođa masoni onda i đaci uče isto.

Verujem da ni sam ne razumes sta si ovde napisao...ali si napisao cisto da ne ostanes bez odgovora...

A ja sam na to vec odgovorio, Arhandjeo, je jedna od uloga Isusa Hrista na nebu kao kneza i vodje nebeske vojske.
Uloga Heruvima i Serafima je sasvim drugacija, i bez obzira koja vrsta Andjela je veca po hijerarhiji, nad svima njima je Isus jer je on vecni Bog nestvoreni, a dok su ostali Andjeli manji od njega bez obzira kakva im je uloga..
Akcenat je na ulozi, a ne na autoritetu, jer je logicno da Isus ima autoritet kao Bog, jedan od clanova Bozanskog trojstva../

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Dobro,znači Isus je ODUVEK.
A Mihajlo se samo povremeno javljao kad više Isus nije bio Isus već postajao Arhanđel (malo se degradirao) i onda pošto je prestala potreba za vođe vojske nebeske Isus se ponovo vratio da bude deo ,trojstva,.
Interesantno nigde za anđela ne rekoše da je GOSPOD niti Bog niti Otac...a onaj sin je najverovatnije Mihajlo u nedostatku Boga.

Služba anđela je data po sili i slavi i anđeli su STVORENI tako je Isus morao biti stvoren ili inkarnirao u anđela pa se vratio u trojstvo...
Kako jedan deo trojstva da bude anđeo a druga dva Bog...da, setio sam se može!
Poznajem dva prijatelja koji se zovu Mihajlo a nisam ni slutio da su bogovi iako nose imena ....
Kad sebi razjasniš da je anđeo STVORENJE koje ima svoju službu i da Bog nema potrebe da bude STVORENJE na nebu onda ćeš videti da je jedini put kad je Bog bio čovek u telu Isus Hristos i to zbog otkupa.

Anđeli su SLUGE Božije a ne Bogovi.Anđeo kaže da se samo Bogu klanja što znači da nisu isto.
Nisam do sad znao da Bog nema arhanđela odnosno PRVOG ANĐELA nad ostalim anđelima pa se sam mora pretvarati u anđela da bi vodio vojsku. Ja mislio to Bog samo kaže i oni idu....ali mora ipak sam...uh, školo.

,,Arhandjeo, je jedna od uloga Isusa Hrista na nebu kao kneza i vodje nebeske vojske.,,

,,nad svima njima je Isus jer je on vecni Bog nestvoreni,,

Kažeš Isus je iznad heruvima i anđela a ovamo on je samo prvi među anđelima...hajd sad odvagaj pa konačno odluči.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, ti treba da doneses mnoge odluke, ja sam jasne odgovore vec dao...

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dobro,znači Isus je ODUVEK.
A Mihajlo se samo povremeno javljao kad više Isus nije bio Isus već postajao Arhanđel (malo se degradirao) i onda pošto je prestala potreba za vođe vojske nebeske Isus se ponovo vratio da bude deo ,trojstva,.
Interesantno nigde za anđela ne rekoše da je GOSPOD niti Bog niti Otac...a onaj sin je najverovatnije Mihajlo u nedostatku Boga.

Služba anđela je data po sili i slavi i anđeli su STVORENI tako je Isus morao biti stvoren ili inkarnirao u anđela pa se vratio u trojstvo...
Kako jedan deo trojstva da bude anđeo a druga dva Bog...da, setio sam se može!
Poznajem dva prijatelja koji se zovu Mihajlo a nisam ni slutio da su bogovi iako nose imena ....
Kad sebi razjasniš da je anđeo STVORENJE koje ima svoju službu i da Bog nema potrebe da bude STVORENJE na nebu onda ćeš videti da je jedini put kad je Bog bio čovek u telu Isus Hristos i to zbog otkupa.

Anđeli su SLUGE Božije a ne Bogovi.Anđeo kaže da se samo Bogu klanja što znači da nisu isto.
Nisam do sad znao da Bog nema arhanđela odnosno PRVOG ANĐELA nad ostalim anđelima pa se sam mora pretvarati u anđela da bi vodio vojsku. Ja mislio to Bog samo kaže i oni idu....ali mora ipak sam...uh, školo.

,,Arhandjeo, je jedna od uloga Isusa Hrista na nebu kao kneza i vodje nebeske vojske.,,

,,nad svima njima je Isus jer je on vecni Bog nestvoreni,,

Kažeš Isus je iznad heruvima i anđela a ovamo on je samo prvi među anđelima...hajd sad odvagaj pa konačno odluči.
Pozdrav.

Procitaj knjigu daniela i videces gde sin coveceski govori danijelu, da mu niko u pomoc nije dosao kad je djavola i demone zbacio na zemlju, osim arhandjela mihaila, pa ce ti sve biti jasno ko je mihail a ko Isus.Pa onda procitaj otkrivenje i videces da su Isus i mihailo dve razne licnosti.

Pozdrav.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Isus nikada nije bio andjeo on je stvoritelj (JHVH) (jovan 1:1-14)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gero
Danilo je imao vise vizija.neke su govorile o blizoj,a neke o daljoj ili cak i dalekoj buducnosti u nasem vremenu.
To o zbacivanju sotone sa neba se ocekivalo tek u dalekoj buducnosti.To se trebalo desiti nakon isteka prorocanskih7 vremena iz vizije o Navuhodonosoru.
Nadalje ,ovde je poenta da ISUS nije ODUVEK!!!
Oduvek je nejgov OTAC.
Pa sama nas logika uci da je otac uvek stariji od sina i da sin nikada ne moze da bude otac.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Procitaj knjigu daniela i videces gde sin coveceski govori danijelu, da mu niko u pomoc nije dosao kad je djavola i demone zbacio na zemlju, osim arhandjela mihaila, pa ce ti sve biti jasno ko je mihail a ko Isus.Pa onda procitaj otkrivenje i videces da su Isus i mihailo dve razne licnosti.

Pozdrav.

Dodato posle 2 minuta:

Isus nikada nije bio andjeo on je stvoritelj (JHVH) (jovan 1:1-14)

Geri brate jasno je meni nego oni tvrde da je Isus samo jedan od anđela a ne onaj sin kojemu je ime Bog. Vidiš da se malo šalimo jer neće ispravno.

Dodato posle 3 minuta:

Gero
Danilo je imao vise vizija.neke su govorile o blizoj,a neke o daljoj ili cak i dalekoj buducnosti u nasem vremenu.
To o zbacivanju sotone sa neba se ocekivalo tek u dalekoj buducnosti.To se trebalo desiti nakon isteka prorocanskih7 vremena iz vizije o Navuhodonosoru.
Nadalje ,ovde je poenta da ISUS nije ODUVEK!!!
Oduvek je nejgov OTAC.
Pa sama nas logika uci da je otac uvek stariji od sina i da sin nikada ne moze da bude otac.

Zar nije tih sedam vremena PREŠLO preko Danila i onda mu se vratila pamet?
Otac nema početka ni kraja a sin je sve ni on nema početka ni kraja već u službi SPASITELJA a Bog je SPASITELJ mora doći TELO a od koga da dođe? Pa od Boga i Duh se pokaza u telu i kad je telo bilo dole Duh je čekao a kad je telo i ta služba završena onda se ponovo Duh u svojopj službi javlja.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljati linkove drugih sajtova i foruma![/WARNING]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Arhandjel Mihailo nije jedan "obican" andjeo.
On je PRVI andjeo koga je otac stvorio,a takodje i Jedini koga je potpuno sam stvorio.
Sve ostale i ostalo otac je stvorio uz asistenciju tog prvog andjela,koji je nakon otkupnine zaradio titulu Arhandjel Mihailo.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
za Geru
Niko te i ne tera da se slozis sa mnom.
Spotices se na neke jednostavne stvari i to samo zbog predrasuda
1.ime mu je Rec Bozja....bio je Bozji portparol...

RISE ZASTO SI IZOSTAVIO OVO: REC BESE B O G! BOG a ne andjeo.
----------

2.On je pocetak svega....Bog je u pocetku stvorio isusa,a uz njegovu asistenciju sve ostalo i ostale
3.Sve je kroz njega i nista bez njega nije postalo....Sve sem njegovog OCA koji ga je stvorio

Ali gde psise da je Otac stvorio Hrista? Nigde. "U pocewtki bese (a nije stvorena) Rec, a Rec bese Bog."
-----------

4.itd,veoma jednostavno...potrudi se malo i sam da razmisljas svojom glavom i odbaci atanasijsko verovanje

Ma odbaci ti to masonstvo.
Prvo Isus nije andjeo, nego Bog!
On pored mnogih imena, samo mu je pripisano to ime, ali on je visi i veci od svakog andjela.

JS potenciraju idehu da je Isus andjeo da bi ponistili njegovo Bozanstvo, a to je jeres.

Dodato posle 15 Sati 49 minuta:

Ko je arhandjel Mihailo - Isus bog ili andjeo?
Brate RISE, sa najvecim postovanjem ali meni se cini da je ovo tvoije pitanje pogresno.
Mozda bi bio mnogo jasniji da si postavio pitanje Ko je Isus Hristos - Bog ili andjeo?
Drugo, ako je Isus Bog, onda se Bog ne pise malim slovom, jer ne postoji vise vrsta bogova.
Istina je da masoni veruju da je Isus stvoreni andjeo a ne Bog, to je Rasl od njih usvojio.
Obrati paznju na imena koja se u Bibliji pripisuju Gospodu Isusu Hristu:
"On je istiniti Bog i zivot vecni." 1. Jovanova 5,20.
"Jedinog Gospoda Boga i Gospoda nasega Isusa Hrista odricu se." Juda stih 4.
"Koji je nad svima Bog blagosloven va vek veka." Rimljanima 9,5.
"Cekajuci blazena nada i slave velikoga Boga i Spasa nasega Isusa Hriusta." Titu 2,13.
Isus - "Gospod moj i Bog moj." Jovan 20,28.
"Ne bi Gospoda lave razapeli." 1. Korincanima 2,8.
"Iznenada doci u crkvu svoju Gospod kojega vi cekate, Andjeo zavetni, kojega vi zelite." Malahija 3,1.
"Devojka ce zatrusnjeti i rodice Sina i nadenuce mu ime Emanuilo." Isaija 7,14.
Emanuilo znaci "s nama Bog". Matej 1,23.
"Sveti nad svetima." Danilo 9,24.
"Alfa i Omega... Gospod koji ce doci." Otkrivenje 1,8; 21,6.
"Andjeo koji je pred njiima spase ih." Isaija 63,9.
"I rece Gospod: Moje ce lice ici pred vama i dace vam odmora." 2. Mojsijeva 33,14.
Nazvan je i "Rec Bozja , a Rec bese Bog. " Jovan 1,1.
Prema tome, potpuno je pogresno zakljuciti da je Gospod Isus andjeo, a da nije Bog.
On je Bog, Gospod, Gospod slave, Andjeo zavetni, Emanuilo, Bog s nama, sveti nad svetima, Alfa i Omega, andjeo koji je vodi Izrailjski narod kroz pustinju, a nazvan je i Rec i Bog.
Kao sto vidimo u Bibliji Gospod Isus Hristos pojavljuje se pod raznim i mnogim imenima. Jedno od njih jeste i andjeo, ali posto je jasno receno da je i BOG, bilo bi pogresno proglasiti ga stvorenim andjelom kao to uce Jehovini svedoci.

Poslednja izmena:
Natrag