Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovde jasno pise da je andjeo u pitanju i nema potrebe za vrdjanjem, zasto traziti dublji smisao u necemu sto je jednostavno?
Zasto filosofirati kod jednostavnih stvari?
Lepo pise andjeo, i sad neko hoce da sazna da li je andjeo iako to pise, Boze sacuvaj!

ne smiješ da kažeš da se odnose na Isusa. E bruke o vaše kvaziteologije. Ti si Nelsime ja mislim doktorant koji je govorio o vaskrsenju i besmrtnosti duše.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zasto bi rekao da se odnose na Isusa kad se ne odnose na Isusa?

Anđeo govori kao Jahve, a po tebi nije Isus.

Arhandjeo je jedna od najvisih titula u andjeoskoj hijerarhiji.
Mihajlo Hebrejski MI-HA-EL, znaci ONAJ KOJI JE KAO BOG.

Sledece tekstove koje cu citirati nedvosmisleno potvrdjuju da je Mihajlo drugo ime Gospoda Isusa Hrista.

MIHAJLO:

MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).

MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 )

MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).

MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).

ISUS MIHAJLO:

ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;

ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM:
`I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima. ( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).

ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).

Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).

U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
On govori u ime Sina, ali nije SIn, a Sin tvori volju Ocevu.

Pa govori u prvom licu jednine. E svašta od tebe.

Ne Mihael ne znaci onaj koji je kao Bog vec Ko je kao Bog?
Boga niko nije video u SZ tj. Sina, Sin se javio i pricao sa ljudima licem k licu tek u NZ, ali ne i u SZ.

Opet si zaglibio.

A sada su ga vidjeli.

A sada su Ga vidjeli. Izaija 6,5 Rekoh: "Jao meni, propadoh, jer čovjek sam nečistih usana, u narodu nečistih usana prebivam, a oči mi vidješe Kralja, Jahvu nad Vojskama!

Postanak 32,31 Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče - "Vidjeh Boga licem u lice, i na životu ostadoh.

Izlazak 24,10 Oni vidješe Boga Izraelova: podnožje njegovim nogama kao da je bilo od dragoga kamena safira, sjajem nalik na samo nebo.

"Njemu govorim iz usta k ustima, i on me gleda doista, a ne u tami niti u kakvoj prilici Gospodnjoj" (4.Moj. 12.5,8).

Suci 13,22 I reče Manoah ženi svojoj: "Mi moramo sigurno umrijeti, jer vidjesmo Boga.“

Znači da su oni koji su vidjeli Boga vidjeli Isusa Hrista.

Dokazuješ da o ovome ne znaš ništa.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Pa govori u prvom licu jednine. E svašta od tebe.
Sin sam po sebi cak ni ne govori u svoje ime vec u ime Oca i Njegovu volju tvori jer je Rec Njegova, to sto govori u svoje ime ne znaci da je Bog, andjeo je andjeo, a Bog je Bog, svasta od tebe.....
Dokazuješ da o ovome ne znaš ništa.
Sad smo u situaciji kad dete kaze odrasloj osobi da je glupa jer ne zna da sunce moze da se ugasi ako upadne u bazen.
I knjizi postanja kad se kaze da su sinovi Boziji uzimali kceri ljudkske dolazi do pogresnih tumacenja jer postoji vise varijanti prevoda:
Sinovi Boziji, Sinovi Sitovi, Sinovi Bogova.U prvim vekovima crkve postojao je jedan veliki problem jer su ljudi tj. hriscani andjele smatrali bogovima, taj problem je nestao tj. resen je krajem treceg veka.U pitanju je prevod, Bog nema lice dok se nije ovaplotio, Jakov se rvao sa andjelom koji je govorio u ime Bozije, andjeli su glasnici(usta) Bozija, zasto bi andjeli psotojali ako Bog moze sam da govori sa ljudima licem k licu?
Jer ne moze zbog toga sto ljudi ne da nisu spremni vec nisu bili u SZ sposobni da govore sa Bozanskom prirodom Sinovom, u NZ oni su bili u mogucnosti da govore sa Sinom, ali sa Njegovom covecanskom prirodom.Boziju prirodu niko nikada nije niti ce moci sozercati zato Bog i govori preko andjela, oni su usta Njegova i glasnici Njegovi i to svaki od njih, a ne samo Mihail.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus i Avram te demantuju. Koga je avram nazvao Adonai. Šta je ono Isus rekao da je vidio Avrama?

Isus nije nikakav pasivni igrač u SZ. Koga je ono Otac poslao Jevrejima da ih vodi kroz pustinju. A Stena beše Hristos.

Vi nemate veze sa hrišćanstvom.

Izlazak 23,20 "Šaljem, evo, svog anđela pred tobom da te čuva na putu i dovede te u mjesto koje sam priredio. Izlazak 23,21 Poštuj ga i slušaj! Ne buni se protiv njega, jer vam neće opraštati prekršaje: ta moje je ime u njemu.

A u imenu Isus je Jahve.

15Anđeo Jahvin zovne Abrahama s neba drugi put16i reče: "Kunem se samim sobom, izjavljuje Jahve: Kad si to učinio i nisi mi uskratio svog jedinca sina,

Fariseji kaži Isusu "Ni 50 godina ti nije a VIDIO SI AVRAMA".

Isus je isto rekao "Abraham bi rad da vidje moj dan vidje i obradova se".

Avram naziva čovjeka Adonai.

SPC nema pojma o Bibliji. Pojma nema.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Isus i Avram te demantuju. Koga je avram nazvao Adonai. Šta je ono Isus rekao da je vidio Avrama?
"Boga niko nikad nije video, Jedinorodni Sin koji je u narucju Oca On Ga OBJAVI".Sve sto su SZ licnosti nazivali Bogom je bio andjeo jer je andjeo govorio u ime Boga, a onaj koji je odgovarao andjelu je govorio Bogu.Tri coveka su bili andjeli, a ne Bog.
Vi nemate veze sa hrišćanstvom.
Ne mi nemamo veze sa tvojom sektom po ovom pitanju i ne slazemo se sa vama , a nazalost ni logika.
Andjeo je andje
Poštuj ga i slušaj! Ne buni se protiv njega, jer vam neće opraštati prekršaje: ta moje je ime u njemu.
o, a Bog je Bog koliko ej to tesko shvatiti?
Ako ljudi mogu da oprastaju grehe u ime Bozije zasto ne bi mogli i andjeli?
Anđeo Jahvin zovne Abrahama s neba drugi put16i reče: "Kunem se samim sobom, izjavljuje Jahve: Kad si to učinio i nisi mi uskratio svog jedinca sina,
HRISTOS JE JAHVE, A NE ANDJEO.
Fariseji kaži Isusu "Ni 50 godina ti nije a VIDIO SI AVRAMA".

Isus je isto rekao "Abraham bi rad da vidje moj dan vidje i obradova se".
Video je Bog sve, a ne samo Avrama.

SPC nema pojma o Bibliji. Pojma nema.
Pravicu se da si rekao PC.Ima ona pojma o Bibliji samo je tumaci drugacije, a vi to tumacenje ne prihvatate jer je od Boga, ane od djavola koji vas je osnovao.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Boga niko nikad nije video, Jedinorodni Sin koji je u narucju Oca On Ga OBJAVI".Sve sto su SZ licnosti nazivali Bogom je bio andjeo jer je andjeo govorio u ime Boga, a onaj koji je odgovarao andjelu je govorio Bogu.Tri coveka su bili andjeli, a ne Bog.

Niko nije vidio Oca. Anđeo stvorenje nikada ne koristi prvo lice jednine. Dakle anđeo Mihailo je Isus.

o, a Bog je Bog koliko ej to tesko shvatiti?
Ako ljudi mogu da oprastaju grehe u ime Bozije zasto ne bi mogli i andjeli?

Još jedna jeres da ljudi u ime Božje mogu opraštati grijehe (prati ih). Biblija kaže da samo Bog oprašta grijehe.

HRISTOS JE JAHVE, A NE ANDJEO.

I taj anđeo govori da je Jahve, tj. u 1. licu jedn.

Video je Bog sve, a ne samo Avrama.

Tu se govori o ličnom viđenju.

Pravicu se da si rekao PC.Ima ona pojma o Bibliji samo je tumaci drugacije, a vi to tumacenje ne prihvatate jer je od Boga, ane od djavola koji vas je osnovao.

Dokazuješ da nema pojma.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Niko nije vidio Oca. Anđeo stvorenje nikada ne koristi prvo lice jednine. Dakle anđeo Mihailo je Isus.
"Ko je video Mene video je Oca", a kaze "Niko nikada nije video OCa".Niko nije video bozansku prirodu ni OCa ni Sina, andjeli su usta Bozija i zato govore u 1. licu jednine jer prenose tacno ono sto im je Bog naredio da kazu.
Još jedna jeres da ljudi u ime Božje mogu opraštati grijehe (prati ih). Biblija kaže da samo Bog oprašta grijehe.
Onda je Hristos jeretik psoto je rekao ap. PEtru da sto god razresi na zemlji bice razreseno i na nebu zar ne?
Nisam znao da vi adventisti HRista smatrate jeretikom.
I taj anđeo govori da je Jahve, tj. u 1. licu jedn.
Ne, taj andjeo govori tacno ono sto mu je Bog naredio da kaze tj. govori pod znacima navoda.
Tu se govori o ličnom viđenju.
Po tvom tumacenju.
Dokazuješ da nema pojma.
Ne, samo govorim kako jeste, a ti vredjas inteligenciju drugih ljudi kad kazes da samo vi adventisti tumacite Sveto Pismo i niko drugi.

Natrag