Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prvo crkva koju su apostoli osnovali treba da poseduje Sveto Predanje i Sveto Pismo, a vi ne posedujete nijedno od ovo dvoje jesam li u pravu?

Ne, sveto predanje je nastalo iz mnogobozačke filozofije nakon otpada.

Mi posedujemo pismo, i to izvorno ucenje koje su imali Hristos, apostoli, i prvi Hriscani.

Ucenja tradicionalnih crkava nemaju veze sa Svetim pismom, vec su samo obucene u pojedinae Hriscanske elemente.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Koliko ja znam Sveto Predanje je dao apostol Pavle, a ti ga negiras.
Mi posedujemo pismo, i to izvorno ucenje koje su imali Hristos, apostoli, i prvi Hriscani.
Ne ne posedujes jer istorija uci drugacije, a prvi hriscani nisu imali ucenje kao vi.Vi ne posedujete Sveto Pismo vi samo koristite nase.
Ucenja tradicionalnih crkava nemaju veze sa Svetim pismom, vec su samo obucene u pojedinae Hriscanske elemente.
Po nasem tumacenju Svetog Pisma ovo je netacno, po vasem tumacenju Svetog Pisma + vasa fikcija koaj vredja inteligenciju i u pravu ste.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Ko je video Mene video je Oca", a kaze "Niko nikada nije video OCa".Niko nije video bozansku prirodu ni OCa ni Sina, andjeli su usta Bozija i zato govore u 1. licu jednine jer prenose tacno ono sto im je Bog naredio da kazu.

Pa kako onda svaki put ne govore u 1. licu jednine? Nije Otac nikada viđen. Isus je viđen.

Onda je Hristos jeretik psoto je rekao ap. PEtru da sto god razresi na zemlji bice razreseno i na nebu zar ne?
Nisam znao da vi adventisti HRista smatrate jeretikom.

To ćemo na temi o tome.

Ne, taj andjeo govori tacno ono sto mu je Bog naredio da kaze tj. govori pod znacima navoda.

Zar su tada postojali znaci navoda?

Po tvom tumacenju.

I Isusovom.

Ne, samo govorim kako jeste, a ti vredjas inteligenciju drugih ljudi kad kazes da samo vi adventisti tumacite Sveto Pismo i niko drugi.

Neko mora biti upravu, dokazano da jesu advent.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Biblija koju imaš je s konca 4. stoljeća.

Nemate vi svoje Sveto Pismo. Pismo koje imate pripada Crkvi s kojom vi nemate baš nikakve veze. Još tvrdite da su kanon Svetog Pisma sastavili otpadnici? Što možete, i kako uopće možete bilo što dokazivati sa Svetim Pismom za koje tvrdite da je otpadničko?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Pa kako onda svaki put ne govore u 1. licu jednine? Nije Otac nikada viđen. Isus je viđen.
Nije ni Isus do NZ vidjen.Oni govore u onom licu od zavisnosti da li prenose direktnu poruku Boziju ili vrse volju Njegovu.
To ćemo na temi o tome.
Da bi izbegao da mi das odgovor ovde kao i na mnoga druga pitanja.
Zar su tada postojali znaci navoda?
Citiranje.
To treba da dokazes.
Neko mora biti upravu, dokazano da jesu advent.
Ne nije, da jeste svi bi bili adventisti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nije ni Isus do NZ vidjen.Oni govore u onom licu od zavisnosti da li prenose direktnu poruku Boziju ili vrse volju Njegovu.

Što bi pisalo da je viđen Bog? Samo još više dokazuješ da PC nema nauku iz Biblije.

Da bi izbegao da mi das odgovor ovde kao i na mnoga druga pitanja.

Odg. imam sve. samo nije tema oprost.

Upravni govor.

To treba da dokazes.

Već jesam.

Ne nije, da jeste svi bi bili adventisti.

Glupa konstatacija. Pa nisu ni svi pravosl.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Što bi pisalo da je viđen Bog? Samo još više dokazuješ da PC nema nauku iz Biblije.
Pa Bog i nije vidjen.
Odg. imam sve. samo nije tema oprost.
Jos uvek cekam odgovor na pitanj koje sam ti psotavio desetak puta.Ako ste vi crkva Hristova,a ne mi zasto vas ne gone vec nas?
Samo se ti sali sa Bogom.
Tvoje tumacenje se ne smatra dokazom.
Glupa konstatacija. Pa nisu ni svi pravosl.
Nisu svi pravoslavci jer ne poznaju pravoslavnu nauku i zato nisi ni ti, a osim toga nasa crkva ne misionari jer je gone stalno i ima velikih problema jer je gonjena od raznih grupi i drzava.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa Bog i nije vidjen.

Piše da jeste. Značo Mojsije lagao, Aron, 70 starješina, Isaija itd.

Jos uvek cekam odgovor na pitanj koje sam ti psotavio desetak puta.Ako ste vi crkva Hristova,a ne mi zasto vas ne gone vec nas?

Pa kako nisu gonili su Valdežane, oni su držali subotu, gonili su hrišćane od strane Rima, zatim inkvizicija.

Samo se ti sali sa Bogom.

Što bi to bila šala?

Tvoje tumacenje se ne smatra dokazom.

Tvoj problem.

Nisu svi pravoslavci jer ne poznaju pravoslavnu nauku i zato nisi ni ti, a osim toga nasa crkva ne misionari jer je gone stalno i ima velikih problema jer je gonjena od raznih grupi i drzava.

Vašu nauku i ne treba poznavati, dovoljna je Biblija i duh proroštva EGW. Meni je drago što nisam pravoslavac. Hvala Bogu pa nisam. Vi ste gonjeni jer ste bili pokvareni (naravno ne svi) Nemanjići bratoubice i očeubice, klanje plemena u CG, Bog je poslao Turke da Srbe porobe kao Novuhodonosora Jevrejima, dakle progonjenost zbog iskvarenosti, a ne zbog toga što je PC Božja. "Bog se dragi na Srbe razljuti za njihova SMRTNA SAGREŠENJA".

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Piše da jeste. Značo Mojsije lagao, Aron, 70 starješina, Isaija itd.
Pise da nije Boga niko nikad video.
Pa kako nisu gonili su Valdežane, oni su držali subotu, gonili su hrišćane od strane Rima, zatim inkvizicija.
Valdezane i vi imate manje zajednickog ucenja nego mi i vi, ja ne pricam o Valdezanima, ja pricam o vama, kad su vas gonili i gde vas danas gone?
Što bi to bila šala?
Nema u tebi ljubavi, u ustima tvojim nema istine i srce ti je sujetno, grob otvoren je grlo tvoje.
Ne vec tvoj, ako zelis nesto da dokazes ne mozes da prilozis tumacenje svoje verske zajednice.
Vašu nauku i ne treba poznavati, dovoljna je Biblija i duh proroštva EGW. Meni je drago što nisam pravoslavac. Hvala Bogu pa nisam. Vi ste gonjeni jer ste bili pokvareni (naravno ne svi) Nemanjići bratoubice i očeubice, klanje plemena u CG, Bog je poslao Turke da Srbe porobe kao Novuhodonosora Jevrejima, dakle progonjenost zbog iskvarenosti, a ne zbog toga što je PC Božja. "Bog se dragi na Srbe razljuti za njihova SMRTNA SAGREŠENJA".
Oni stradaju zbog gordosti i jer su Srbi:
http://serbianforum.org/threads/koja-je-crkva-crkva-hristova.640996/page-20#post-1749294
Kakve ti gluposti govoris, stidi se i nazvati hriscaninom!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pise da nije Boga niko nikad video.

Vrtiš se u krug. Nije Bog Otac nikada viđen čitaj malo poslanicu 1. timotiju.

Valdezane i vi imate manje zajednickog ucenja nego mi i vi, ja ne pricam o Valdezanima, ja pricam o vama, kad su vas gonili i gde vas danas gone?

Oni su se držali Biblije, subotu, nisu jeli nečistu hranu. Vi sa njima imate veze taman koliko avram sa učenjima pagana.

Nema u tebi ljubavi, u ustima tvojim nema istine i srce ti je sujetno, grob otvoren je grlo tvoje.

To što te tvoja crkva učila da mrziš druge je problem tvoje crkve i tvoj lični problem. Inače je to problem ljudi koji usko gledaju.

Ne vec tvoj, ako zelis nesto da dokazes ne mozes da prilozis tumacenje svoje verske zajednice.

Ono što ja iznosim je tumačenje Biblije koje ti ne možeš da oboriš. Postaješ nervozan, zato što želiš na silu da vjeruješ ono što je neistina. A što naučava tvoja crkva. Znam to iz ličnog iskustva. To je dokaz nepobijeđene gordosti. Velika osjetljivost i uvredljivost na drugačije mišljenje.

Oni stradaju zbog gordosti i jer su Srbi:

Stradaju jer su gordi. Tvoj prilog me ne zanima. Pretpostavljam šta si stavio. Čak i kada su ubijali ljude u Jasenovcu mnogi su pokazivali duh gordosti kao onaj čiča što je rekao "Samo ti sinko radi svoj posao" dokaz gordosti i ponositosti. Umejsto da blagoslovi Pavelića i ustaše da se pomoli sa njih Bogu da im oprosti i da im sam oprosti. Da vam je Isus uzor onda bi koristili Njegove riječi sa krsta ili riječi prvomučenika Stefana. Dokaz da mi Srbi (vi pravoslavci) i kada stradamo nemamo ni minimum hrišćanskog duha.

Natrag