Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno, imala je tkrivenja od Boga, jer je Bog obecao da ce u njegovoj crkvi biti proroka, i oni iznose ono sto im Bog govori, i to nije u sukobu sa otkrivenom istinom u bibliji, i ako mozda ne postoji u samom pismu.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Tacno, imala je tkrivenja od Boga, jer je Bog obecao da ce u njegovoj crkvi biti proroka, i oni iznose ono sto im Bog govori, i to nije u sukobu sa otkrivenom istinom u bibliji, i ako mozda ne postoji u samom pismu.
Vi covece treba prvo da dokazete svoje apostolsko poreklo, a samim tim cete dokazati da imate pravo da tumacite Sveto Pismo, dok ne dokazete da ste crkva ne mozete ni da dokazete da je Sveto Pismo nastalo u vasoj verskoj zajednici.Cinjenica je da ste vi preuzeli Sveto Pismo i tumacite ga po svom nahodjenju i na osnovu njega tvrdite da ste crkva, sve to stoji, ali istorijski gledano vi niste ta crkva o kojoj Sveto Pismo govori.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus anđeo Gospodnji

Postanak 16,7 Anđeo Jahvin nađe je kod izvora u pustinji - uz vrelo što je na putu prema Šuru - Postanak 16,8 pa je zapita: "Hagaro, sluškinjo Sarajina, odakle dolaziš i kamo ideš?" "Bježim, evo, od svoje gospodarice Saraje", odgovori ona. Postanak 16,9 Nato joj anđeo Jahvin reče: "Vrati se svojoj gospodarici i pokori joj se! Postanak 16,10 Još joj reče anđeo Jahvin: "Tvoje ću potomstvo silno umnožiti; od mnoštva se neće moći ni prebrojiti.

Hošea 12,5 S Anđelom se borio i nadvladao ga, plakao je i zaklinjao ga. Našao ga je u Betelu i ondje mu je govorio. Hošea 12,6 Da, Jahve, Bog nad Vojskama, Jahve je ime njegovo.

Ko se borio sa nađelom i koga je vidio Jakov?

Postanak 32,25 Jakov ostane sam. I neki se čovjek rvao s njim dok nije zora svanula. Postanak 32,26 Videći da ga ne može svladati, ugane mu bedro pri zglobu, tako da se Jakovu kuk iščašio dok su se rvali. Postanak 32,27 Potom reče: "Pusti me jer zora sviće!" Ali on odgovori: "Neću te pustiti dok me ne blagosloviš. Postanak 32,28 Nato ga onaj zapita: "Kako ti je ime?" Odgovori: "Jakov. Postanak 32,29 Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si. Postanak 32,30 Onda zapita Jakov: "Reci mi svoje ime!" Odgovori onaj: "Za moje me ime ne smiješ pitati!" I tu ga blagoslovi. Postanak 32,31 Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče - "Vidjeh Boga licem u lice, i na životu ostadoh.

Izlazak 23,20 "Šaljem, evo, svog anđela pred tobom da te čuva na putu i dovede te u mjesto koje sam priredio. Izlazak 23,21 Poštuj ga i slušaj! Ne buni se protiv njega, jer vam neće opraštati prekršaje: ta moje je ime u njemu.

Malahija 3,1 Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite i anđeo Saveza koga žudite. Evo ga, dolazi već - govori Jahve nad Vojskama.

15Anđeo Jahvin zovne Abrahama s neba drugi put16i reče: "Kunem se samim sobom, izjavljuje Jahve: Kad si to učinio i nisi mi uskratio svog jedinca sina, 17svoj ću blagoslov na te izliti i učiniti tvoje potomstvo brojnim poput zvijezda na nebu i pijeska na obali morskoj! A tvoji će potomci osvajati vrata svojih neprijatelja. 18Budući da si poslušao moju zapovijed, svi će se narodi zemlje blagoslivljati tvojim potomstvom." Postanak 22

2. Mojsijeva 3,2 I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagorijeva. 2. Mojsijeva 3,4 A Gospod kad ga vidje gdje ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: evo me.

Suci 2,1Anđeo Jahvin dođe iz Gilgala u Bokim i reče: "Izveo sam vas iz Egipta i doveo vas u zemlju koju sam vam obećao zaklevši se ocima vašim. Rekao sam: `Neću raskinuti Saveza svog s vama dovijeka.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sve je to lepo. mislim stihovi iz Svetog Pisma, ali nigde tu ne pise da je arhangel Mihail Hristos.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
NIvo odg. djeteta 4-5 godina. Šta je Sunce, Sunce je Sunce. Pitanje na koga se odnose stihovi anđeo Gospodnji, na anđela.
Ovde jasno pise da je andjeo u pitanju i nema potrebe za vrdjanjem, zasto traziti dublji smisao u necemu sto je jednostavno?
Zasto filosofirati kod jednostavnih stvari?
Lepo pise andjeo, i sad neko hoce da sazna da li je andjeo iako to pise, Boze sacuvaj!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vi covece treba prvo da dokazete svoje apostolsko poreklo, a samim tim cete dokazati da imate pravo da tumacite Sveto Pismo, dok ne dokazete da ste crkva ne mozete ni da dokazete da je Sveto Pismo nastalo u vasoj verskoj zajednici.Cinjenica je da ste vi preuzeli Sveto Pismo i tumacite ga po svom nahodjenju i na osnovu njega tvrdite da ste crkva, sve to stoji, ali istorijski gledano vi niste ta crkva o kojoj Sveto Pismo govori.

Bog crkvu dokazuje onim sto sam vec napisao u predhodnim komentarima.
Crkva ima ucenje koje je zasnovano na bibliji, ima silu i autoritet Duha Svetoga da objavljuje jevandjelje svetu i vest o skorom Hristovom dolasku u slavi - koji osvedocava svakog coveka kome se iznosi rec Bozja i vodi ga ka poznanju istine, ima duhovne darove od kojih je osnovni prorocki dar, ima rodove Duha koji se pokazuju u samoj crkvi kao Hristovom telu, odnosno - u svakom verniku koji je ostvario cvrstu zajenicu sa Bogom.

Svako ko zeli da upozna istinu i koja je prava Bozja crkva - to moze, ako je iskren i trazi direktno od Boga da ga povede putem istine i osvedocenja.
Bog ce se takvom coveku objaviti i osvedocice ga kao sto je to ucinio sa milionima iskrenih Hriscana koji danas cine njegov narod na svim meridijanima sveta.

To je i moje iskustvo, a zelim da i tebi Bog da to iskustvo, ako ne sada - Bog ce to uskoro uciniti javno na globalnom nivou, odbranice istinu jer ce je sam objaviti sa neba, i svako ce tada biti osveddocen i pozvan da je prihvati, da se obrati Bogu, i na taj nacin primi dar Svetog Duha koji ce ga pripremiti za Hristov dolazak i uznesenje u slavu.

Amin Bogu sto ce istina na kraju i pored svega ipak pobesiti..

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Prvo crkva koju su apostoli osnovali treba da poseduje Sveto Predanje i Sveto Pismo, a vi ne posedujete nijedno od ovo dvoje jesam li u pravu?

Natrag