Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Adrijan.
Ti sve vreme tvrdiš da ja sledim učenje proročice Ellen White, zamolio bih te da mi priložiš neki moj post u kome sam citirao spise Elen White.
Naravno da ne postoji jer sam se ja u svojim diskusijama isključivo koristio pismom, i dokazivao samo pismom ono o čemu smo diskutovali.
Imam još jedno pitanje, čije ideje ti propagiraš na ovom forumu, odnosno iz čega crpiš tumačenja koja plasiraš nama koji smo ovde prisutni, da li ono što je zapisano u bibliji ili svoja lična mišljenja?
Razmisli, ovo je retoričko pitanje, jer ako sebe postavljaš kao autoritet tumačenja biblije po svom ličnom razumu, zašto bih ja kao pojedinac morao da verujem da je tvoje tumačenje proizvod Božanskog otkrivenja a ne tebe samoga i tvog ličnog mišljenja.
Osim toga, ti mi nisi rekao ko si ti u suštini, nisi ispričao ni jedno svoje iskustvo koje si doživeo u zajednici sa Bogom, čak šta više tvoje lično iskustvo obraćenja, krštenja Duhom Svetim, iskustva u svakodnevnoj zajednici sa Bogom kako te je vodio i kako ti je otkrivao istinu.
Ako toga nema onda je istinitost tvog ličnog tumačenja biblije pod znakom pitanja, jer Bog se ne otkriva neposvećenom čoveku i ne otkriva mu dubine svoje reči koje se nalaze u njoj, takav čovek jednostavno ne može da ih prepozna, samo prosvetljen um može da shvati reč Božju na pravi način, i da mu Duh otkrije tajne koje bi neposvećenom umu bile van domašaja razumevanja.
Zato te pitam, kakva je tvoja duhovna autobiografija, jer ne može se verovati čoveku koji tek tako tvrdi neke stvari, a ne znaju se ni osnovne pojedinosti iz njegovog ličnog iskustva.
Dela apostola je upravo knjiga koja pretstavlja duhovnu autobiografiju Hristovih učenika i njegove crkve, i to je ujedno i princip prepoznavanja istine, reč i iskustvo koje se može videti i iz jednostavnog primera apostola Pavla, koji je svuda u kontaktu sa ljudima pričao o iskustvu koje je doživeo na putu za Damask videvši Gospoda.
Dakle, ti si na redu.
Zasto si proignorisao moj post#379!!!u cemu je problem? ja licno mislim da je problem u "Ariju"mene nikad neces ni ti ni JS-ci,Adventisti da ubedite u vase sklj doktrine!i dalje tvrdim da se i k pravoslavnoj crkvi odnosim isto kad nije u skladu s biblijom.
Pozdrav od Gere.