Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"ti u stvari robujes svojim sopstvenim mislima, jer ne trazis od njega da te on povede putem istine."

Бар мислим. Ти и не мислиш већ само понављаш речи пророчице и визионара који је очигледно лажни пророк и јеретик.

А то да ли сам тражио и да ли ме Он води, то ја најбоље знам. Ако следиш "визије" неког ко контрира Писму, ти онда идеш против Бога, а не ја. Сваки пророк је имао једну визију или поједини неколико, апостол Павле је имао на путу за Дамаск, а она коју ти слепо следиш је оборила све рекорде у историји човечанства. Има више откривења него цела Библија, преко 25 000 000 записаних речи. А то је наравно могуће јер је "каналисала", тј. имала "духа пророштва".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko smo mi da sudimo Bogu.

Tvoja je slobodna volja sta ces verovati, ali uskoro ces morati da doneses svoju odluku, jer ce sam Gospod intervenisati i potvrditi Bozanski karakter istine, jer mi smo pred samim vratima poslednjih dogadjaja, odnosno ona su vec otpocela, i sve veci kataklizmicki dogadjaji u svetu to potvrdjuju.

Tada ces ili priznati da si bio u krivu i prihvatiti istinu celim srcem, ili i dalje ostati u neprijateljstvu, to su dva puta koji ce svaki covek morati da odabere, a na tebi je da odaberes onaj pravi, i izadjes iz zbrke laznih teorija i ucenja, ili ostanes u stanju u kome si sada.

Neka Gospod bude s tobom.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"na tebi je da odaberes onaj pravi, i izadjes iz zbrke laznih teorija i ucenja, ili ostanes u stanju u kome si sada"

Е, ту се слажем. Човек треба да види прво чије учење следи, па да онда испита то учење да ли је у складу са Писмом, а не да прихвати као једино правилно тумачење и да и не помишља да преиспита оно за шта види да је немогуће и богохулно. Визије и обмане...безочне лажи!

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Е, ту се слажем. Човек треба да види прво чије учење следи, па да онда испита то учење да ли је у складу са Писмом, а не да прихвати као једино правилно тумачење и да и не помишља да преиспита оно за шта види да је немогуће и богохулно. Визије и обмане...безочне лажи!

covek prvo treba da vidi sebe pa tek onda da cita bukvar i da baca mudrosti hahahahahahaahha

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
3. И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама (2.Петрова 3)

infamous [ pridev ]

nečastan [ pridev ]

sraman [ pridev ]

infaman [ pridev ]

Na zlu glasu, ozloglašen, izvikan; beščastan, sraman, gadan, gnusan, odvratan, nizak, prljav. (lat.) - НЕЧАСТИВИ

111
is a perfect totient number.

A six-by-six magic square using the numbers 1 through 36 also has a magic constant of 111:

[TABLE="class: wikitable"]
[TR]
[TD]24[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]33[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD]36[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]19[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]30[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]12[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]34[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]9[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

(The square has this magic constant because 1 + 2 + 3 + ... + 34 + 35 + 36 = 666, and 666 / 6 = 111).

111 is also the magic constant of the n-Queens Problem for n = 6.

Sloane's A006003 . The On-Line Encyclopedia of Integer Sequences. OEIS Foundation

Јесам ли погодио, ругачу?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
3. И ово знајте најпре да ће у последње дане доћи ругачи који ће живети по својим жељама (2.Петрова 3)

infamous [ pridev ]

nečastan [ pridev ]

sraman [ pridev ]

infaman [ pridev ]

Na zlu glasu, ozloglašen, izvikan; beščastan, sraman, gadan, gnusan, odvratan, nizak, prljav. (lat.) - НЕЧАСТИВИ

111
is a perfect totient number.

A six-by-six magic square using the numbers 1 through 36 also has a magic constant of 111:

[TABLE="class: wikitable"]
[TR]
[TD]24[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]33[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD]36[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]19[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]30[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]12[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]34[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]9[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

(The square has this magic constant because 1 + 2 + 3 + ... + 34 + 35 + 36 = 666, and 666 / 6 = 111).

111 is also the magic constant of the n-Queens Problem for n = 6.

Sloane's A006003 . The On-Line Encyclopedia of Integer Sequences. OEIS Foundation

Јесам ли погодио, ругачу?

sveti covece sve si tacno pogodio :D nisam ja dzabe "infamous" to je sve suprotno od famus ;) sta ces mora neko da bude i gresan pored vas bezgresnika :blum3: trebao sam da stavim infamous11 pa da budem bavarski iluminati 11 hahahahahahaha
ako nista, ja sam bre i takav veci covek od tebe
blum3.gif

samo sto ti poslednji dani nikako da dodju, dolaze vec 1000 godina yes3

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Нисам ни рекао да си мањи од мене, самог себе си назвао погрдно. Можда тако себе видиш и још се поносиш, на жалост.

А то што се ти подсмеваш, мени није проблем. Ја знам да ти ниси случајно на форуму, јер зашто би неко седео поред компјутера до зоре и провоцирао људе који говоре о Библији која га наводно не занима тек онако? Чисто јер му је занимљиво? Ма, какви...поред толико форума где се пишу "празне приче" баш је овде занимљиво где нико не лупа и филозофира.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Нисам ни рекао да си мањи од мене, самог себе си назвао погрдно. Можда тако себе видиш и још се поносиш, на жалост.

А то што се ти подсмеваш, мени није проблем. Ја знам да ти ниси случајно на форуму, јер зашто би неко седео поред компјутера до зоре и провоцирао људе који говоре о Библији која га наводно не занима тек онако? Чисто јер му је занимљиво? Ма, какви...поред толико форума где се пишу "празне приче" баш је овде занимљиво где нико не лупа и филозофира.

sveti covece, nisam ja sebe nazvao pogrdno, nego su pogrdno nazvali po meni hahahahahahahha
aaaa sad smo i vidoviti? a da ti znas sve :D mnogo pametnih i prosvetljenih ima ovde pa mi zanimljivo, ne provociram sve posto ima ovde dobrih ljudi koje postujem tako da njih ne diram
ja sam ponosam kakav god da sam zato sto nisam kao ti :blum3: volim tako neke kao ti koji su sebi dali za pravo da sude i osudjuju

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
U redu, kakve ti onda zamerke pronalaziš u Adventističkom učenju ako se ono u potpunosti zasniva na bibliji i učenjima prve crkve, i svih pravih Hrišćana kroz istoriju.
Razmisli o tome.

ADVENTISTI VERUJU

Bog Otac

Bog večni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošću. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takođe su otkrivenje Oca.

Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.(GDE OVDE PISE RODJENOG A NE STVORENOG?????)KO I ZASTO I SKAKVIM CILJEM NIJE NAPISAO TE RECI????KADA U NIKEJSKOM SABORU PISE CLAN 2: Други члан: ИСУС значи СПАСИТЕЉ (дошао је да спаси људе од Сатане, греха и смрти), ХРИСТОС значи ПОМАЗАНИК (Цар, Свештеник, Пророк). Он је једини Син Бога Оца, који је (рођен, а не створен, )што значи да је истог бића као и Његов Отац. Из овога следе остале Његове особине, тј. Светлост од Светлости (пошто је Отац Светлост, логично је да и Син буде Светлост), Бог истинити од Бога истинитог. И сам Господ Исус Христос каже: “Ја и Отац смо једно ” (Јован 10;30). Кроз Њега је Отац створио све ствари које су створене на небу и земљи.

ZASTO TO NE PISE I KOD VAS???

Bog Sveti Duh

Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.

Na temi "Adventisti"strana 58 post
icon1.png
05-09-2012 16:59

Sve sam reko sta mislim!I zasto se izbacilo da je Isus rodjen,a ne stvoren!!!Procitaj ako nisi.

POZDRAV OD GERE.

"ti u stvari robujes svojim sopstvenim mislima, jer ne trazis od njega da te on povede putem istine."

бар мислим. ти и не мислиш већ само понављаш речи пророчице и визионара који је очигледно лажни пророк и јеретик.

а то да ли сам тражио и да ли ме он води, то ја најбоље знам. ако следиш "визије" неког ко контрира писму, ти онда идеш против бога, а не ја. сваки пророк је имао једну визију или поједини неколико, апостол павле је имао на путу за дамаск, а она коју ти слепо следиш је оборила све рекорде у историји човечанства. има више откривења него цела библија, преко 25 000 000 записаних речи. а то је наравно могуће јер је "каналисала", тј. имала "духа пророштва".

pismo kaze:neverujte svakom duhu,a proveravajte ga.

Pozdrav od gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrijan.
Ti sve vreme tvrdiš da ja sledim učenje proročice Ellen White, zamolio bih te da mi priložiš neki moj post u kome sam citirao spise Elen White.
Naravno da ne postoji jer sam se ja u svojim diskusijama isključivo koristio pismom, i dokazivao samo pismom ono o čemu smo diskutovali.
Imam još jedno pitanje, čije ideje ti propagiraš na ovom forumu, odnosno iz čega crpiš tumačenja koja plasiraš nama koji smo ovde prisutni, da li ono što je zapisano u bibliji ili svoja lična mišljenja?
Razmisli, ovo je retoričko pitanje, jer ako sebe postavljaš kao autoritet tumačenja biblije po svom ličnom razumu, zašto bih ja kao pojedinac morao da verujem da je tvoje tumačenje proizvod Božanskog otkrivenja a ne tebe samoga i tvog ličnog mišljenja.

Osim toga, ti mi nisi rekao ko si ti u suštini, nisi ispričao ni jedno svoje iskustvo koje si doživeo u zajednici sa Bogom, čak šta više tvoje lično iskustvo obraćenja, krštenja Duhom Svetim, iskustva u svakodnevnoj zajednici sa Bogom kako te je vodio i kako ti je otkrivao istinu.
Ako toga nema onda je istinitost tvog ličnog tumačenja biblije pod znakom pitanja, jer Bog se ne otkriva neposvećenom čoveku i ne otkriva mu dubine svoje reči koje se nalaze u njoj, takav čovek jednostavno ne može da ih prepozna, samo prosvetljen um može da shvati reč Božju na pravi način, i da mu Duh otkrije tajne koje bi neposvećenom umu bile van domašaja razumevanja.

Zato te pitam, kakva je tvoja duhovna autobiografija, jer ne može se verovati čoveku koji tek tako tvrdi neke stvari, a ne znaju se ni osnovne pojedinosti iz njegovog ličnog iskustva.
Dela apostola je upravo knjiga koja pretstavlja duhovnu autobiografiju Hristovih učenika i njegove crkve, i to je ujedno i princip prepoznavanja istine, reč i iskustvo koje se može videti i iz jednostavnog primera apostola Pavla, koji je svuda u kontaktu sa ljudima pričao o iskustvu koje je doživeo na putu za Damask videvši Gospoda.

Dakle, ti si na redu.

Natrag