Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ma sta ti znas jos jadniji covece o meni i Ladokeji a?Mi vec dugo diskutujemo na ovom forumu i nikad nismo jedan drugog uvredili!!!

Tacno je da se u nekim temama ne slazemo,ali uvek izjavljujemo postovanje jedan drugom.

A ti osim sto se svo vreme cerekas bolje bi ti bilo da se uozbiljis pa da diskutujemo ko ljudi.

Sve nas prozivas ovde po forumu,ako tako nastavis stavicemo te na listu "IGNORE"

I pored svega zelim ti sve najbolje i da te Bog posalje na pravi put,ja ovde nisam nikome vrag neka kazu forumasi,ali ne volim prepucavanja,a vec ozbiljne diskusije.

Pozdrav od Gere.
ja vas prozivam a prozvali ste me jeterikom i paganinom ali mene time ne vredjate zato sto se ja ne pronalazim tu, a sto se tice sto dugo diskutujete pa niste vredjali, koliko sam video ti najvise vredjas druge ne istomisljenike, zato sto ne vidis samog sebe ne mozes da vidis ni istinu, sa tobom ne moze da se prica kao covek zato sto si pun ega i zato sto ti sudis svakome ovde ti znas sta je prava istina pa sta si ti strasni sud? dzabe sve ovo ja tebi pricam kad si ti verovatno neki klinac koji se primio mnogo a nema veze sa mozgom, ja prozivam sve po forumu? vidis koliko si jadan hoces da okrenes sve druge protiv mene? pa tebe cu da prozivam gde god te sretnem, zato sto si mali jadnik, prozivacu te sve dok se ne budes promenio na bolje i izbacio neke klinacke stavove iz svoje glave, ti pricas o postovanju? znas li ti sta je postovanje? to nije jedna rec to je mnogo stvari u jednoj reci, iskazujes ne postovanje prema drugim ne istomisljenicima a trazis postovanje za sebe zato sto si se utirpovao da si istina. a za tu ignore listu e usrao sam se u gace, nemoj me plasis vise molim te treba posle da idem da trazim neku babu da mi saliva strah

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
ja vas prozivam a prozvali ste me jeterikom i paganinom ali mene time ne vredjate zato sto se ja ne pronalazim tu, a sto se tice sto dugo diskutujete pa niste vredjali, koliko sam video ti najvise vredjas druge ne istomisljenike, zato sto ne vidis samog sebe ne mozes da vidis ni istinu, sa tobom ne moze da se prica kao covek zato sto si pun ega i zato sto ti sudis svakome ovde ti znas sta je prava istina pa sta si ti strasni sud? dzabe sve ovo ja tebi pricam kad si ti verovatno neki klinac koji se primio mnogo a nema veze sa mozgom, ja prozivam sve po forumu? vidis koliko si jadan hoces da okrenes sve druge protiv mene? pa tebe cu da prozivam gde god te sretnem, zato sto si mali jadnik, prozivacu te sve dok se ne budes promenio na bolje i izbacio neke klinacke stavove iz svoje glave, ti pricas o postovanju? znas li ti sta je postovanje? to nije jedna rec to je mnogo stvari u jednoj reci, iskazujes ne postovanje prema drugim ne istomisljenicima a trazis postovanje za sebe zato sto si se utirpovao da si istina. a za tu ignore listu e usrao sam se u gace, nemoj me plasis vise molim te treba posle da idem da trazim neku babu da mi saliva strah

Sto se mene tice ja sam stobom zavrsio,ti si za mene ignore,necu da te vredjam jer si Bozje tvorenje,vredjajuci tebe vredjam Tvorca.

Niko mi se nikad nije zalio da vredjam osim tebe,mozes ti da prozivas koliko hoces to se samo vidi koliko si vaspitan na posledjem postu.

Nisam klinac imam 42g,i vrlo dobro znam sta pisem za razliku od tebe,znam kojim putem idem!sto se za tebe nebi moglo reci.

Ukratko receno
(ZAO MI TE JE)

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Sto se mene tice ja sam stobom zavrsio,ti si za mene ignore,necu da te vredjam jer si Bozje tvorenje,vredjajuci tebe vredjam Tvorca.

Niko mi se nikad nije zalio da vredjam osim tebe,mozes ti da prozivas koliko hoces to se samo vidi koliko si vaspitan na posledjem postu.

Nisam klinac imam 42g,i vrlo dobro znam sta pisem za razliku od tebe,znam kojim putem idem!sto se za tebe nebi moglo reci.

Ukratko receno
(ZAO MI TE JE)

Pozdrav od Gere.
sta treba neko da ti kaze da bi ti shvatio da vredjas? ako imas 42god onda je to katastrofa sa takim ponasanjem, nema veze evo ja kazem da sam pogresio i da nisam upravu evo ti si upravu za sve evo ja ti se i izvinjavam za sve sto sam rekao sto te uvredilo i da stavimo tacku posto ovo moze da ide u nedogled

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
sta treba neko da ti kaze da bi ti shvatio da vredjas? ako imas 42god onda je to katastrofa sa takim ponasanjem, nema veze evo ja kazem da sam pogresio i da nisam upravu evo ti si upravu za sve evo ja ti se i izvinjavam za sve sto sam rekao sto te uvredilo i da stavimo tacku posto ovo moze da ide u nedogled

Ok slazem se ako sam i ja tebe uvredio takodje se izvinjavam,to je Hriscanski zar ne??Jer ja stvarno nemam razloga da te mrzim,malo smo se sporeckali i dosta.

Ne znam kako je to pocelo,ali treba to pod hitno zaboraviti,slazem se da to nije Hriscanski da se prepucavamo ovde po forumu,zar nije bolje da lepo diskutujemo? ja stavim svoje misljenje,argumente a ti ili ih primas ili obaras sa svojim argumentima OK.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ok nije za mene lose sto smo imali raspravku, ja to gledam malo drugacije, posle cu ja da preslistam one postove ponovo, mozda nadjem neke stvari o sebi sto nisam znao pa da poradim malo na sebi sto se tice toga

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
ok nije za mene lose sto smo imali raspravku, ja to gledam malo drugacije, posle cu ja da preslistam one postove ponovo, mozda nadjem neke stvari o sebi sto nisam znao pa da poradim malo na sebi sto se tice toga

vidi se da nisi los momak samo si brzak kao i ja,ne krijem to, po nekad sam takav,ali to ne treba da nam predje u naviku slozi se samnom?

Posto je tema dali je Isus Mihail ili Bog da nastavimo mirno i stalozeno,evo ja stavljam stih koji sam postavio Ladokeji i tebi:

(jevreima 1:13,14)[SUP]13[/SUP] A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?

[SUP]14[/SUP] Nisu li svi službeni duhovi koji su poslani na službu onima koji će naslediti spasenje?

Po ovim stihovima se vidi da Isus ne moze nikako da bude andjeo!!!
jer Bog nikad ne rece nijednom od andjela sedi meni s desne strane.

Sta ti mislis o ovim stihovima ako se uzmu u obzir i Adrianovi stihovi takodje,o andjelu zavetnom koji je (Jovan Krstitelj)koje je prilozio u postu upucen Ladokeji???Dali je nas brat Ladokeja u pravu ili mi???

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

Sta ti mislis o ovim stihovima ako se uzmu u obzir i Adrianovi stihovi takodje,o andjelu zavetnom koji je (Jovan Krstitelj)koje je prilozio u postu upucen Ladokeji???Dali je nas brat Ladokeja u pravu ili mi???

Pozdrav od Gere.
pa ja licno nem pojma ko je u pravu, licno nikad nisam sreo isusa pa da mi kaze ja sam bog ili ja sam andjeo, ovo kazem zato sto postavljam sebi drugo pitanje: zasto se u nekim spisima spominje kao bog a u nekim kao andjeo? mozda se ne spominje direktno ali se dolazi do ociglednog zakljucka, zasto imamo jednu od najvecih razlika izmedju pravoslavne i katolicke vere? da pravoslavni misle da je andjeo a katolici misle da je bog, ovo da moze da se razjasni mi bi do sad imali odgovor na ovo pitanje, ne mislim na forumu nego u svetu

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
pa ja licno nem pojma ko je u pravu, licno nikad nisam sreo isusa pa da mi kaze ja sam bog ili ja sam andjeo, ovo kazem zato sto postavljam sebi drugo pitanje: zasto se u nekim spisima spominje kao bog a u nekim kao andjeo? mozda se ne spominje direktno ali se dolazi do ociglednog zakljucka, zasto imamo jednu od najvecih razlika izmedju pravoslavne i katolicke vere? da pravoslavni misle da je andjeo a katolici misle da je bog, ovo da moze da se razjasni mi bi do sad imali odgovor na ovo pitanje, ne mislim na forumu nego u svetu

Cekaj! nisam te bas najbolje razumeo,pravoslavni i katolici na protiv obe crkve govore da je isus Bog!a JS-ci tvrde da je andjeo,adventisti itd.
ja nemam tu informaciju da pravoslavni veruju da je isus andjeo,mozda si pogresno razumeo?

Razlika izmedju pravoslavne i katolicke crkve se sastoji iz drugih problema,izadji na temu "CRKVA" tamo smo opsirnije diskutovali o tome.

Dali mozes da mi navedes te spise,stihove koji te bune pa da ih prodiskutujemo? desava se da u raznim prevodima ima tih problema,zato je najbolje koristiti kumranski prevod jer je on najtacniji,(Codex Sinajtikus) evo ti stavljam link:

Codex Sinaiticus - Home

Tu je sve originalno,na grcki kako je i pisano jevandjelje,engleski nadam se da ce ti pomoci.

Pa ti proveri sad spise koje posedujes dali su tacni,budi siguran da ovo sto ti postavih je provereno i tacno brate.

Pozdrav od gere.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrijan, ja nisam govorio svoja misljenja, vec sam pisao iz konteksta biblije, uporedjujuci tekst sa tekstom, sto je i jedan od principa tumacenja biblijskih tekstova, to bi bar trebao da znas..

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

Razlika izmedju pravoslavne i katolicke crkve se sastoji iz drugih problema,izadji na temu "CRKVA" tamo smo opsirnije diskutovali o tome.
ja od kad znam za sebe mene su ucili da je bog poslao isusa na zemlju i da isus nije bog, nikad nisam imao dodirnih tacaka sa JS (to su verovatno jehovini svedoci) i da katolici veruju da je on bog a pravoslavci da je poslat od strane boga, to sam cak i gledao na nekoj nasoj emisiji bila je na rts1 koliko se secam i secam se da su to naveli kao jedan primer razlike sad bilo je posle neki uticaj katolicke crkve bla bla bla itd.
da ne bih ja ceprko sad i trazio spise imamo Laodikeja i Adriana sa njihovim citiranjima iz biblije ja ne znam da li je Laodikeja JS
ja licno smatram da niko nikad nije ni video boga a kamoli da je on dosao na zemlju u vidu isusa, i to sta je bog govorio je za mene posebna psiholoska tema, zato sto ja smatram da on govori i sad isto kao i onda
to je moje slobodno misljenje

Natrag