VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Za Ladokeju
Pa kako nisi licimer pored svih dokaza koje smo ti postavili na ovoj temi da je isus Bog, ti i dalje tvrdis da je Isus andjeo!!!
A i tvoj istomisljenik infamous111 takodje,on cak ima i specijalnu bibliju!!!gde pise da je isus andjeo!!!najverovatnije vi posedujete istu bibliju.
Na drugim temama svaka cas tebi, ali na ovoj ne mogu ti tako reci.
vrlo dobro znas da si mi mio kao sagovornik na temama,ali ovde ne sve dok budes unizavao Isusovo bozanstvo!!!
Pozdrav od Gere.
Gerakules.
Sada si ispao nepošten, jer si me neosnovano optužio da ja negiram Isusovo Božanstvo, i ako sam znaš da sam ja u diskusijama sa Jehovinim svedocima uvek dokazivao da Isus jeste Bog jednak Ocu, i ti si sam u tome učestvovao i upućivao zahvalnost na te moje postove.
Ako si čitao ono što sam pisao u ovoj temi "Ko je arhangel Mihail: Is Bog ili Anđeo? ja nisam ni u kom slučaju negirao da je Isus Bog, već tvrdim da Isus u Božanskom planu spasenja čoveka zauzima različite uloge, od kojih su uz arhanđela Mihajla kao predvodnika nebeske vojske, još i zavetni anđeo, novozavetni prvosvrštenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama ili naš zastupnik, Mesija spasitelj - jagnje Božje koje uzima na sebe grehe sveta..
Ovo je takođe vezano i za Duha Svetoga koji je takođe večni Bog, odnosno jedan od članova Božanstva, a kao što znamo iz samih Isusovih reči, Duh Sveti danas u novozavetnom periodu obavlja ulogu našeg utešitelja, ili pomagača, što Duh Sveti u svom izvornom obliku i znači PARAKLETOS - onaj koji je poslan da stoji pored nekoga da mu pruži potrebnu pomoć.
Dakle niko ne spori Božanstvo kao takvo u kome su tri ličnosti - Otac, Sin i Sveti Duh, već već je stvar u različitim ulogama koje različite ličnosti Božanstva obavljaju u planu spasenja čoveka koji su zajednički kreirali, a to se jednostavnim ljudskim rečima može objasniti kao poštena raspodela posla, jer Bog je Bog reda, i kod njega je sve savršeno i planski uređeno.
Vi mi niste ništa dokazali biblijom, već je suprotno, ja sam uputio sve biblijske dokaze koristeći se kontekstom biblije upoređivanjem biblijskih tekstova koji govore o istoj temi da je ova tvdnja ispravna, tako da Gerakules tvoj komentar ne stoji na čvrstim temeljima.
Vaše nerazumevanje i odbijanje činjenica je vaša lična stvar, i morate je rešiti sa Bogom u molitvi.
Svo moje poštovanje prema tebi i svim ostalima.
Poslednja izmena: