Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Онда је Гера потпуно у праву да је циљ само утрошак времена, ситне провокације и подсмех, занимација на нету и сл. За ову тему такође треба да се убаци по неки доказ, тако је за сваку тему, а не да прелазимо у расправе и свађе. Ово нисам тек онако убацио:

17. Молим вас, пак, браћо, чувајте се од оних који чине распре и раздоре на штету науке коју ви научисте, и уклоните се од њих; 18. Јер такви не служе Господу нашем Исусу Христу него свом трбуху, и благим речима и благословима прелашћују срца безазлених. (Римљанима 16)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Онда је Гера потпуно у праву да је циљ само утрошак времена, ситне провокације и подсмех, занимација на нету и сл. За ову тему такође треба да се убаци по неки доказ, тако је за сваку тему, а не да прелазимо у расправе и свађе. Ово нисам тек онако убацио:

17. Молим вас, пак, браћо, чувајте се од оних који чине распре и раздоре на штету науке коју ви научисте, и уклоните се од њих; 18. Јер такви не служе Господу нашем Исусу Христу него свом трбуху, и благим речима и благословима прелашћују срца безазлених. (Римљанима 16)
sto lepo nisi napisao da se cuvaju mene? :D sta si ti mislio da ce da se otkrije misterija andjeo ili bog? verujem da si inteligentan za toliko da znas da se to nece desiti nikad za zivota, kad budemo umrli onda cemo znati svu istinu ovako cem oda nagadjami sa nekim kao "dokazima" i to ce da ide u nedogled, a za to sto si rekao mislim toliko si i nizak, sta sad ako se neko ne slaze sa tobom pa dodje do rasprave onda on ne sluzi gospodu? NE ZABORAVI DA SI I TI DEO RASPRAVE SAMIM NE SLAGANJEM SA NEKIM, ONDA SAMIM TIM I TI NE SLUZIS BOGU
P.S malo razmisli pre nego sto kazes nesto, budi iskren prema sebi i videces istinu koju trazis i sam

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"NE ZABORAVI DA SI I TI DEO RASPRAVE SAMIM NE SLAGANJEM SA NEKIM, ONDA SAMIM TIM I TI NE SLUZIS BOGU "

Пази, расправа са доказима и чињеницама је једно, а сопствено мишљење или претпоставка је нешто сасвим друго. У тексту се мисли на свађу и обично препуцавање без смисла. Ја могу своје нешто да умислим, а то не значи да треба у старту да све остале који не мисле као ја стрпам у један кош. Управо си то ти урадио са првим постовима. Не мораш уопште да имаш ни мишљење нити да принесеш неки доказ, једноставно скрећеш тему на "празне приче", што би наш апостол рекао.

"a za to sto si rekao mislim toliko si i nizak, sta sad ako se neko ne slaze sa tobom pa dodje do rasprave onda on ne sluzi gospodu?"

Све што могу је да на основу Писма видим ко шта заступа, ја да сам све знао не бих ни морао да студирам и учим одређене знаке који указују на истину или лаж. Треће не постоји: или је нешто истина или је лаж, или је нешто бело или је црно. То, такође, не значи да треба тебе да вређам (или ти нас), већ само да упозорим куда води такво препуцавање и како хришћанин треба да се влада када се нађе у таквој ситуацији. Ако кажеш да сам ја низак, онда си се препознао у тексту, значи да ипак заговараш расправу и раздор?

"vi ste bre svi robovi svoje religije a ja je nemam"

...је требало да ме одмах упозори да се не упуштам у даље препуцавање, јер ово управо личи на то. Као што си могао да видиш на свим темема, сви овде износимо и мишљење, али пре свега доказе за оно шта говоримо. Ако за живота не сазнамо неке кључне ствари, шта ће нам вредети када помремо? Апсолутно ништа! Човек проведе цео свој живот са многим питањима на које није добио одговор, а сви овде дубоко верујемо да су сви одговори у Библији. Зато се и дописујемо. Да хоћемо да скратимо време, ми би користили ФБ или Скајп за празне приче.

Такође, да ли критикујеш дете што му мислиш зло или добро? Ако мислиш добро, онда критика и има позитивне резултате, јер ти је стало да се неко поправи, зар не? Ето, видиш, мени је битно да не одбациш реч Божију (Библију) тако олако и да присвајаш којекакве науке које су наизглед мелем за уши, већ да се потрудиш да схватиш шта нам Господ каже да треба да урадимо на себи. Да ми није битно, не бих ти се ни обратио, нит бих учествовао на форуму.

Такође, када себе препознам у некој критици апостолској, одмах се тргнем јер ми је и битно да радим на себи, а не да будем као они о којима се пише да су лоши.
Тако и ти пробај да прочиташ бар ово што се цитира, јер кад већ нећеш сам да истражујеш, онда провери наше писање.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
kojim dokazima i cinjenicama? da li si ti svestan i inteligentan toliko da shvatis da ti imas dokaze samo za sebe i svoje istomiljenike? ne mozes da imas dokaz za neke koji se ne slazu sa tobom, pravoslavci imaju svoj dokaz, koji katolici ne prihvataju, protestanti imaju njihov dokaz i ne slazu se sa katolicima i pravoslavcima, i sve tako u krug shvati to, i svi oni misle da su samo njihovi dokazi istina kao sto ti mislis da je tvoj, to sto sam rekao da ste robovi svoje religije, pa vi to i jeste, svako ko mene optuzuje za nesto je rob religije, uvek je bilo onaj ko nije istomisljenik nije dobrodosao. rad na sebi nema veze sa kritikama apostolskim niti sa biblijom niti sa bogom, ima veze samo sa tobom i morao bi neke druge knjige da citas ako hoces da radis na sebi kako bi iskreno sebe mogao da vidis, znas ako citas neku psiholosku knjigu ne znaci da si ne vernik, nemoram da cita mjedne iste citate po 100 puta, pa vi mislite za mene da sam los da sam ovo da sam ono, a ja ne mislim za vas da ste losi niti da cete ici u pakao zato sto imate svi razlicita misljenja, toliko o meni i vama, dajete sami sebi mnogo za pravo kao da ste vi bogovi, pa kao nasi dokazi su istina ili ti treba da se pokajes zato sto se ne slazes sa nama a mi smo jedina istina, samo nas je put i nijedan drugi nije istina, svima vama je ista prica i muslimanima i (svim) hricanima svi ste vi samo ISTINA ja stcvarno ne znam sta bog ceka treba lepo da satre ovu planetu i da se zavrsi sa tim jednom za sva vremena, i da stavimo pecat na tu ISTINU

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Занимљиво је да ти немаш ни један доказ, а све си религије и људе који им припадају назвао робовима. Онда си ти роб својих сопствених предрасуда. И тако можемо у недоглед. Докази о којима сви овде говоримо и које једино спомињемо су једино шта имамо, а ти то оспораваш. Ако изнесемо и неки видео снимак неког дешавања, мислиш ли да није довољно? А ко ће како да прихвати, то је већ на појединцу. То и јесте суштина.

3. Ако ли ко другачије учи, и не пристаје на здраве речи Господа нашег Исуса Христа и на науку побожну, 4. Наду се не знајући ништа, него болујући од запиткивања и празних препирања, ода шта постаје завист, свађа, хуљење, зле мисли,

5. Залудна препирања онаквих људи који имају ум изопачен и немају истине, који мисле да је побожност трговина. Клони се таквих. (1.Тимотију 6)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
opet ti dokazi hahahahahha svaka ti cast, za mene nemas dokaze shvati i za ljude koji ne razmisljaju kao ti, a ja nikad nisam ni rekao da imam dokaz to je razlika imedju mene i vas, ja ne gledam sebe kao najvecu istinu i da sam ja jedina istina i jednini put, sta treba da dokazujem nesto nedokzivo? ti dokazi su dokazi za tebe i tvoje istomisljenike i ti tim tvojim dokazima ne mozes da dokazes nista nekome ko se ne slaze sa tobom, a vi ste mene osudili i nazvali me jeretikom ili paganinom, a ne zaboravi da su isusa isto tako nazivali i da su njemu suili kao sto vi sudite meni, ako ti verujes u isusa kao boga onda je on za tebe bog, ja verujem da je andjeo i za mene je andjeo, i ti si za mene drugacije ucio malo vise katolicki nego pravoslavno ali nema veze, ja te ne osudjujem zbog toga niti kazem da nisi upravu, te stvari je nemoguce dokazati sa REKLA KAZALA, to cemo videti kad umremo, i ima mnogo zanimljivih jevandjelja i po tomasu i po magdaleni i po judi i jos par njih ima tu zanimljivih pricica, najveca je razlika izmadju mene i vas, " ja ne sudim nikome pa ni ljudima druge religije niti pricam da je pogresna niti da je istinita"

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Добро, ти види кад будеш преминуо, шта ја имам са тим. А доказ могу бити и твоје речи:

"hahahahahhahaha pa oni su ti ubili isusa pa kasnije napravili tvoju religiju hriscanstvo "

Њему (нама) су убили Исуса, па нам створили религију? Теби нису убили Исуса? Тачно долази до тога да се не осећаш Његовим, сам си написао, само се ругаш и ништа више. Покушаваш још да испровоцираш Геру и да нас завадиш. Видиш, Лаодикеја и ја смо имали жучну расправу баш на ову тему, нападали смо догме један другоме и морам признати да је било напето и стресно, бар са моје стране. Али никада нисмо прешли границу и почели један другоме да се подсмевамо и да се ругамо. То је огромна разлика.

35. Добар човек из добре клети износи добро; а зао човек из зле клети износи зло.
36. А ја вам кажем да ће за сваку празну реч коју кажу људи дати одговор у дан страшног суда.
37. Јер ћеш се својим речима оправдати, и својим ћеш се речима осудити. (Матеј 12)

"opet ti dokazi hahahahahha svaka ti cast, za mene nemas dokaze shvati i za ljude koji ne razmisljaju kao ti, a ja nikad nisam ni rekao da imam dokaz to je razlika imedju mene i vas,"

Зашто ти толико смета цитирање Библије? Ја знам зашто, опет је одговор у њој:

12. Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца. (Јеврејима 4)

2. И учинио је уста моја да су као оштар мач, у сену руке своје сакри ме; учинио ме је сјајном стрелом, и тулу свом сакри ме. (Исаија 49)

29. Није ли реч моја као огањ, говори Господ, и као маљ који разбија камен? (Јеремија 23)

"ima mnogo zanimljivih jevandjelja i po tomasu i po magdaleni i po judi i jos par njih ima tu zanimljivih pricica, najveca je razlika izmadju mene i vas, " ja ne sudim nikome pa ni ljudima druge religije niti pricam da je pogresna niti da je istinita" "

Само се ти држи занимљивих јеванђеља ("причица"), немам ја ништа против (сада). Ради ти како ти воља...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
kome smeta citiranje biblije? stvarno si smesan, i to sto ja sebe ne osecam hriscaninom religiski kao vi to je moja stvar, isus je za mene moj ucitelj i vodic kroz ovaj zivot ali na moj nacin (to je moja i isusova stvar ne bi je ti razumeo), tako da nema nista u tom smislu kojem si ti mislio da mi smeta citiranje biblije, ja samo kazem da to ne vodi nicemu, ti ces da citiras iz tvoje biblije kako je isus bog ja cu iz moje kako je andjeo i sta smo time dobili? nista, ako nemas ti sam nesto pametno da smislis onda nemam ja sta sa tobom da pricam osim samo da citiram sta je ko rekao.
evo da malo i ja napisem sta je isus rekao

isus pita tri apaostola sta sam ja u vasim ocima kako me vidite?
petar kaze: vidim u tebi andjela
matej kaze: vidim u tebi filozofa i mudrog coveka
treci kaze: ucitelju ne mogu izgovoriti ono sto si ti jer ne znam kako to da iskazem prvo
isus mu rece: vise nisam tvoj ucitelj svhatio si ono sto treba da se shvati, i odvede ga na stranu i rece mu nesto.
kada su se vratili ostali apostoli su ga pitali sta ti je isus rekao, on im kaze: kada bih vam rekao sta mi je rekao, uzeli bi kamenje i zazidali bi me a iz kamenja bi buknula vatra i spalila bi vas sve

e a ovaj je za vas pogotovu ;)
isus rece: srecan je ego kojeg covek pojede i postede covek, proklet je covek kojeg pojede ego i postade ne covek, jer ce taj morati da se rodi u sledecem zivotu kako bi ispravio tu svoju slabost
isus rece: kada idemo kroz zivot fokusirani na svet spolja a ne na svet iznutra, ta destinacija nas nigde nece odvesti jer smo duhovno siromasni
isus rece: kako bi stigli u raj nebeski i sebe istinski videli, prvo morate da ubijete svog najveceg veoma pametnog i jakog protivnika "ego" morate da se spremate dugo i tesko, koliko fizicki toliko i psihicki a kada budete mislili da ste spremni testiraj te sami sebe kako bi ste bili sigurni,samo tad mozete pobediti svoj ego i videti ko ste zaista vi

isus rece: svako ko vas uci da je raj samo na nekom drugom mestu a nije ni u vama i izvan vas veoma gresi, oni koji su se vremenom dugo spremali da saznaju ko su oni istinski, shvati ce da nisam samo ja sin boziji nego da smo svi mi, oni koji se ne budu spremali ostaju u ne znanju i postaju ne znanje

nadam se da si shvatio neke stvari i sta je zapravo sloboda

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ti ces da citiras iz tvoje biblije kako je isus bog ja cu iz moje kako je andjeo i sta smo time dobili? nista, ako nemas ti sam nesto pametno da smislis onda nemam ja sta sa tobom da pricam osim samo da citiram sta je ko rekao.

Ааааа, значи ти имаш неку специјалну "библију"? Мада по овом што следи после видим да је опет неко лажно јеванђеље - сотонска творевина. Како год, лепо си и сам рекао:
"onda nemam ja sta sa tobom da pricam osim samo da citiram sta je ko rekao".

evo da malo i ja napisem sta je isus rekao

isus pita tri apaostola sta sam ja u vasim ocima kako me vidite?
petar kaze: vidim u tebi andjela
matej kaze: vidim u tebi filozofa i mudrog coveka
treci kaze: ucitelju ne mogu izgovoriti ono sto si ti jer ne znam kako to da iskazem prvo
isus mu rece: vise nisam tvoj ucitelj svhatio si ono sto treba da se shvati, i odvede ga na stranu i rece mu nesto.
kada su se vratili ostali apostoli su ga pitali sta ti je isus rekao, on im kaze: kada bih vam rekao sta mi je rekao, uzeli bi kamenje i zazidali bi me a iz kamenja bi buknula vatra i spalila bi vas sve

e a ovaj je za vas pogotovu ;)
isus rece: srecan je ego kojeg covek pojede i postede covek, proklet je covek kojeg pojede ego i postade ne covek, jer ce taj morati da se rodi u sledecem zivotu kako bi ispravio tu svoju slabost
isus rece: kada idemo kroz zivot fokusirani na svet spolja a ne na svet iznutra, ta destinacija nas nigde nece odvesti jer smo duhovno siromasni
isus rece: kako bi stigli u raj nebeski i sebe istinski videli, prvo morate da ubijete svog najveceg veoma pametnog i jakog protivnika "ego" morate da se spremate dugo i tesko, koliko fizicki toliko i psihicki a kada budete mislili da ste spremni testiraj te sami sebe kako bi ste bili sigurni,samo tad mozete pobediti svoj ego i videti ko ste zaista vi

isus rece: svako ko vas uci da je raj samo na nekom drugom mestu a nije ni u vama i izvan vas veoma gresi, oni koji su se vremenom dugo spremali da saznaju ko su oni istinski, shvati ce da nisam samo ja sin boziji nego da smo svi mi, oni koji se ne budu spremali ostaju u ne znanju i postaju ne znanje

nadam se da si shvatio neke stvari i sta je zapravo sloboda

Него шта него сам схватио много чега сада, поготову што цитираш нешто што није Библија. Ако се ослободиш ти тих лажних наука знаћеш шта је слобода, па макар те и у затвору држали.

4. А змија рече жени: Нећете ви умрети;5. Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати шта је добро шта ли зло. (1.Мојсијева 3)

stvarno si smesan, i to sto ja sebe ne osecam hriscaninom religiski kao vi to je moja stvar

Наравно, то нико не спори. Све је на теби. Теби ће баш лепо лећи екуменизам, управо он то заговара. Свако може да бира шта му се свиђа, истина није толико битна. Има много путева, па ми можемо да бирамо сами како да стигнемо до заједничког бога.

Е, видиш, тај заједнички бог свих који тако бирају или пробирају, тачније, нема никакве везе са мојим Богом, тј. у директном је сукобу са Њим. Мој Бог и твој бог су смртни непријатељи, јер мој Бог уништи тог твог, само се овај мало још батрга да што више људи заведе и поведе са собом у пропаст. Како му се време ближи, тако је све нервознији и беснији.

Можеш ти да се осећаш како год хоћеш, само не видим поенту твога деловања. Хоћеш да кажеш да све ово што ми пишемо не треба да пишемо и да тражимо истину, него да чекамо смрт да тек онда сазнамо?

Ево, нећу те сврставати ја нигде, већ свако ко прочита и Христ му је у срцу може да види шта покушаваш. Значи, по теби, све ово на форуму, а пре свега у Библији је површно битно, а одједном нам долазиш ти и нудиш сву слободу од науке Христове и догми, једино треба да урадимо једну малу ствар: да се одрекнемо речи Божије (да је запоставимо и почнемо да проучавамо јеретичке књиге), и да Христа гледамо са философске стране, не као Спаситеља.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Ааааа, значи ти имаш неку специјалну "библију"? Мада по овом што следи после видим да је опет неко лажно јеванђеље - сотонска творевина. Како год, лепо си и сам рекао:
"onda nemam ja sta sa tobom da pricam osim samo da citiram sta je ko rekao".

Него шта него сам схватио много чега сада, поготову што цитираш нешто што није Библија. Ако се ослободиш ти тих лажних наука знаћеш шта је слобода, па макар те и у затвору држали.

4. А змија рече жени: Нећете ви умрети;5. Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати шта је добро шта ли зло. (1.Мојсијева 3)

Наравно, то нико не спори. Све је на теби. Теби ће баш лепо лећи екуменизам, управо он то заговара. Свако може да бира шта му се свиђа, истина није толико битна. Има много путева, па ми можемо да бирамо сами како да стигнемо до заједничког бога.

Е, видиш, тај заједнички бог свих који тако бирају или пробирају, тачније, нема никакве везе са мојим Богом, тј. у директном је сукобу са Њим. Мој Бог и твој бог су смртни непријатељи, јер мој Бог уништи тог твог, само се овај мало још батрга да што више људи заведе и поведе са собом у пропаст. Како му се време ближи, тако је све нервознији и беснији.

Можеш ти да се осећаш како год хоћеш, само не видим поенту твога деловања. Хоћеш да кажеш да све ово што ми пишемо не треба да пишемо и да тражимо истину, него да чекамо смрт да тек онда сазнамо?

Ево, нећу те сврставати ја нигде, већ свако ко прочита и Христ му је у срцу може да види шта покушаваш. Значи, по теби, све ово на форуму, а пре свега у Библији је површно битно, а одједном нам долазиш ти и нудиш сву слободу од науке Христове и догми, једино треба да урадимо једну малу ствар: да се одрекнемо речи Божије (да је запоставимо и почнемо да проучавамо јеретичке књиге), и да Христа гледамо са философске стране, не као Спаситеља.

Vidim da si sad shavatio s kim imas posla brtate Adriane!! to sam pokusavao da objasnim s mojim postovima,ja sam ga provalio u startu.

Cim govori da je Isus andjeo sve mi je bilo jasno,a takodje ne postovanje k Bogu kad pise Isus,Bog,Sv Duh malim slovom.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za Ladokeju

Pa kako nisi licimer pored svih dokaza koje smo ti postavili na ovoj temi da je isus Bog, ti i dalje tvrdis da je Isus andjeo!!!

A i tvoj istomisljenik infamous111 takodje,on cak ima i specijalnu bibliju!!!gde pise da je isus andjeo!!!najverovatnije vi posedujete istu bibliju.

Na drugim temama svaka cas tebi, ali na ovoj ne mogu ti tako reci.
vrlo dobro znas da si mi mio kao sagovornik na temama,ali ovde ne sve dok budes unizavao Isusovo bozanstvo!!!

Pozdrav od Gere.

Natrag