- Učlanjen(a)
- 30.01.2016
- Poruka
- 371
Evo kako je iz Biblije
Mihael znaci "ko je kao Bog".
ne Bog, nego KAO Bog.
Jedino je Isus Hrist najblizi Bogu u svemu, kao Bozji SIN < Jedino je on kao Bog.
Mihael je ime Isusa na nebu pre nego je dosao na Zemlju,zato njegovi ucenici to ne govore.
dakle ime Mihael je njegovo nebesko ime...
Na Zemlji je Isus Hrist.
zato se cesto kaze covek Isus Hrist. Iako on nije covek po svojoj prirodi, nego duhovno bice.
jer je bio na Zemlji kao Isus Hrist,.
1. Petrova 3:21, 22
21 Ono što je time bilo predočeno i vas sada spasava,a naime, krštenje
(koje nije uklanjanje telesne nečistoće, nego molba upućena Bogu za čistu savest),
na temelju uskrsenja Isusa Hrista.
22 On je Bogu zdesna, jer je otišao na nebo, i podloženi su mu anđeli i vlasti i sile.
Biblija kaze da je Isus Hrist iznad andjela, njihov je predvodnik.
iz same Biblije se vidi da je Isus Mihael.
Dalje u Danilu 10 :13 pise
Ali knez persijskog kraljevstva stajao mi je na putu dvadeset i jedan dan,
i gle, Mihailo,* jedan od najviših knezova, došao je da mi pomogne. A ja sam ostao tamo kod persijskih kraljeva.
Okolni citati ili reference su stihovi koji se odnose na Isusa Hrista
dakle sama Biblija nam daje odgovor ko je Mihael.
ovo su te reference:
Isus je rekao:
(Jovan 17:5) A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svet postao.
(Kološanima 2:10) I tako po njemu, koji je glava svake uprave i vlasti, imate puninu svega.
(1. Petrova 3:22) On je zdesna Bogu, jer je otišao na nebo, i podloženi su mu anđeli i vlasti i sile.
Dakle Biblija nam kaze da se ti stihovi odnosena Isusa
.............................................................................................
Takodje iz Otkrivenja vidimo da je Mihailo Isus Hrist
Otkrivenja 12:7-9
“I izbio je rat na nebu: Mihael i anđeli njegovi borili su se sa zmajem. I zmaj se borio,
i anđeli njegovi, ali nije nadvladao. I nije se za njih više našlo mjesta na nebu.
I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Đavo i Sotona, koji zavodi sav svet.
Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi”
Dakle Mihajlo se sa svojim andjelima borio sa Sotonom i pobedio ga je i zbacio.
Iz konteksta u Otkrivenju vidimo iz ostalih citata da je upravo Isus Hrist Taj koji se bori protiv Satane Djavola
i njegovih demona
I nakon zbacivanja Isus Hrist je taj koji postaje kralj Bozjeg kraljevstva na nebu.
Ko bi bio kralj Bozjeg Kraljevstva nego sam Isus Hrist.
To niko drugi ne moze biti.
u Otkrivenju 9 : 10-12
to pise
10 I začuo sam jak glas na nebu kako govori:
“Sada je nastalo spasenje i moć i kraljevstvo Boga našega i vlast Hrista njegova,
jer je zbačen optužitelj braće naše, koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim!
11 A oni su ga pobijedili krvlju Janjetovom i riječju svjedočenja svojega i nisu ljubili život svoj ni
onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa i vi koji prebivate u njima! Teško vama, zemljo i more,
jer je Đavo sišao k vama, silno gnjevan, znajući da ima malo vremena!”
Dakle samo izucavanjem Biblijskih citata dolazimo do istine.
Mihael znaci "ko je kao Bog".
ne Bog, nego KAO Bog.
Jedino je Isus Hrist najblizi Bogu u svemu, kao Bozji SIN < Jedino je on kao Bog.
Mihael je ime Isusa na nebu pre nego je dosao na Zemlju,zato njegovi ucenici to ne govore.
dakle ime Mihael je njegovo nebesko ime...
Na Zemlji je Isus Hrist.
zato se cesto kaze covek Isus Hrist. Iako on nije covek po svojoj prirodi, nego duhovno bice.
jer je bio na Zemlji kao Isus Hrist,.
1. Petrova 3:21, 22
21 Ono što je time bilo predočeno i vas sada spasava,a naime, krštenje
(koje nije uklanjanje telesne nečistoće, nego molba upućena Bogu za čistu savest),
na temelju uskrsenja Isusa Hrista.
22 On je Bogu zdesna, jer je otišao na nebo, i podloženi su mu anđeli i vlasti i sile.
Biblija kaze da je Isus Hrist iznad andjela, njihov je predvodnik.
iz same Biblije se vidi da je Isus Mihael.
Dalje u Danilu 10 :13 pise
Ali knez persijskog kraljevstva stajao mi je na putu dvadeset i jedan dan,
i gle, Mihailo,* jedan od najviših knezova, došao je da mi pomogne. A ja sam ostao tamo kod persijskih kraljeva.
Okolni citati ili reference su stihovi koji se odnose na Isusa Hrista
dakle sama Biblija nam daje odgovor ko je Mihael.
ovo su te reference:
Isus je rekao:
(Jovan 17:5) A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svet postao.
(Kološanima 2:10) I tako po njemu, koji je glava svake uprave i vlasti, imate puninu svega.
(1. Petrova 3:22) On je zdesna Bogu, jer je otišao na nebo, i podloženi su mu anđeli i vlasti i sile.
Dakle Biblija nam kaze da se ti stihovi odnosena Isusa
.............................................................................................
Takodje iz Otkrivenja vidimo da je Mihailo Isus Hrist
Otkrivenja 12:7-9
“I izbio je rat na nebu: Mihael i anđeli njegovi borili su se sa zmajem. I zmaj se borio,
i anđeli njegovi, ali nije nadvladao. I nije se za njih više našlo mjesta na nebu.
I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Đavo i Sotona, koji zavodi sav svet.
Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi”
Dakle Mihajlo se sa svojim andjelima borio sa Sotonom i pobedio ga je i zbacio.
Iz konteksta u Otkrivenju vidimo iz ostalih citata da je upravo Isus Hrist Taj koji se bori protiv Satane Djavola
i njegovih demona
I nakon zbacivanja Isus Hrist je taj koji postaje kralj Bozjeg kraljevstva na nebu.
Ko bi bio kralj Bozjeg Kraljevstva nego sam Isus Hrist.
To niko drugi ne moze biti.
u Otkrivenju 9 : 10-12
to pise
10 I začuo sam jak glas na nebu kako govori:
“Sada je nastalo spasenje i moć i kraljevstvo Boga našega i vlast Hrista njegova,
jer je zbačen optužitelj braće naše, koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim!
11 A oni su ga pobijedili krvlju Janjetovom i riječju svjedočenja svojega i nisu ljubili život svoj ni
onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa i vi koji prebivate u njima! Teško vama, zemljo i more,
jer je Đavo sišao k vama, silno gnjevan, znajući da ima malo vremena!”
Dakle samo izucavanjem Biblijskih citata dolazimo do istine.
Poslednja izmena: